Crveni Baron Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 ali eto, to je možda odličan primer - kada bih ja svojim pripravnicima pričao ne o pravu, već o tome da li bi trebalo ili ne da veruju u boga/bogove, onda bih zloupotrebljavao svoj autoritet poput ovakvih episkopa... Pravi primer bi bio kada ti ne bi do kraja zivota, posto si pravnik, porogovorio niocemu drugome osim pravu i zakonima. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 btw "ateista" nije profesija ni zvanje... Nije ni vernik http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 Свако има право да прича о чему год хоће. +Григорије можда зна, а можда и не зна о чему прича, али прича о чему хоће, на начин на који мисли да о томе треба да прича. То што прича са позиције ауторитета - да он прича о фудбалу, причао би са позиције ауторитета, јер ауторитет има. Да ли је тај ауторитет за неког упитан или није, то је искључиво ствар појединца, а онај коме се то не свиђа, нека се врати у времена када је свештеницима у мантијама свако појављивање ван цркве било забрањено и због тога су били терани у затвор. Лицемерно је измишљати било какве изговоре за то да се свештеним лицима забрани говор на било коју тему. Не забрањује се било коме, нема разлога ни њима да се забрањује, и ми верници са њиховим изјавама које нису верске природе можемо да се сложимо или не, и они су људи и греше, али право на јавно изношење својих ставова никоме се не може одузети, колико год било коме боло очи када неко у мантији прича у јавности. Тачка. Crveni Baron, Ignjatije, Јадранка-Дервента and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 Лицемерно је измишљати било какве изговоре за то да се свештеним лицима забрани говор на било коју тему. Не забрањује се било коме, нема разлога ни њима да се забрањује, и ми верници са њиховим изјавама које нису верске природе можемо да се сложимо или не, и они су људи и греше, али право на јавно изношење својих ставова никоме се не може одузети, колико год било коме боло очи када неко у мантији прича у јавности. Тачка. +1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 @Жељко Da li slučajno ili namerno promašuješ potpuno poentu... poenta nije bila u tome da neko ne sme da se bavi ni sa čim što nije njegova osnovna profesija... već u zloupotrebi autoriteta... Dučić i Pupin nisu imali nikog ko je bio dužan da ih sluša... episkop Grigorije ima... mnogo njih... i mnogi među njima nažalost ne prave razliku u tome kada bi morali da ga slušaju (verska pitanja) a kada njegovo mišljenje ima težinu običnog građanina (pri tom elektro-tehničara)... takođe nije poenta u tome da bilo kome treba zabraniti da govori ili mu ograničiti ta prava... oni sami bi trebalo da vode računa o tome - to je moje mišljenje a ne nekakav poziv da im se zabrani da govore... Млађони and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 Исти такав ауторитет су злоупотребљавали Воја Антонић и Јован Ћирилов када су се појавили на трибини АС и лупали глупости о вери, или Јелена Карлеуша када је говорила о вери, или Мадона или Лејди Гага или Докинс када говоре о вери. Сви они имају ауторитет и одређено поштовање у областима којима се баве (ма колико тај ауторитет код појединих био споран мени или било коме другоме, имају га), и по тој су логици сви они злоупотребили ауторитет који имају у једној области да би лупали глупости о теми о којој знају таман колико и ја о опусу Ђастина Бибера. + Григорије макар зна о чему прича. Да ли се неко са њим слаже или не, то је већ друга прича. А све остало је лицемерје, иза ког се крије проста нетрпељивост. Једни атеисти би да побију вернике, други би да им забране да градом иду у мантијама, трећи их критикују када причају о некој теми која није искључиво везана за веру. Иза свега се крије проста нетрпељивост, само што се негде не скрива, а негде се скрива. -Владимир-, Јадранка-Дервента, Ћириличар and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 Исти такав ауторитет су злоупотребљавали Воја Антонић и Јован Ћирилов када су се појавили на трибини АС и лупали глупости о вери, или Јелена Карлеуша када је говорила о вери, или Мадона или Лејди Гага или Докинс када говоре о вери. Сви они имају ауторитет и одређено поштовање у областима којима се баве (ма колико тај ауторитет код појединих био споран мени или било коме другоме, имају га), и по тој су логици сви они злоупотребили ауторитет који имају у једној области да би лупали глупости о теми о којој знају таман колико и ја о опусу Ђастина Бибера. Апсолутно се слажем и са тобом и са авокадом. Људи једнсотавно злоупотребљвају своје ауторитете. Исто раде и Атеисти на глобално сцени. Ја сам научник, ово је религија овако како ти ја представљам, ово је наука овако како ти ја представљам - дакле религија и наука су у супротности, буди атеиста или си глуп јер сам ај начник. Са друге стране исто раде и верници у иностранство. Ово је религија како ти је ја представљам ово је наука како је ја представљам ако верујеш у еволуцију - ти си грешник. И сада мене занима, јел ви препознате злоупотребљавање ауторитета као један велики проблем у обмањивању јавног мњења? Avocado, Ћириличар and florenntina је реаговао/ла на ово 3 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Angelus Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 Срдачан поздрав за све форумаше из БиХ-е! Бог му здравља дао за све што говори ријечима и из срца обичног човјека,а ево и када каже да ми немамо нити хоћемо да имамо друге државе осим БиХ-е и она је такође наша и никад неће бити само ова или она. „Зато и хоћемо да ова земља буде земља свих подједнако“, поручио је Владика Григорије. http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=8&idnovost=25204 Велики догађај за српски народ и за све нас. Како каже наш Митрополит,цетињски цвијет да су сви свјетови невидљиви,од Бога створени сабијени и уткани у ово мало биће,које је бесконачно,а то је човјек,дивно рече наш Владика Григорије да ми јесмо мало стадо,али велика је вјера наша.Све тиме рече,као и увијек кратко и јасно. Завршавам ријечима нашег нобеловца који каже да је живот несхватљиво чудо,јер се непрестано троши и осипа,али ипак траје и стоји чврсто као “На Дрини Ћуприја”. У миру и благодати Божијој драга браћо и сестре у Христу остајмо са својим мислима,дјелима и пазимо на све у себи,посебно и на ријечи и дјелима својим свједочимо оно исконско у нама,такође.боже мој,зашто се овај форум претвара у све оно за шта није створен,не дајмо да буде тако,може се и цивилизованије разговарати,колико се труда уложило у све ово,зар да овако дискутују људи на озбиљне теме,вокабулар,реторика мржње...итд.па чему све то,ко има користи од тога,...шта кажете администратори,мислим ипак треба водити рачуна шта се пише,шта иде у етер,видјели сте на многим темама,није то добро,нису то различита мишљења,него ли стално дежурне зле очи,па коме оне могу добра донијети,немојмо тако хришћани и добри људи! Господе, узбуркало се море живота људског сада као никада. Завладао је немир са страховањем у срцима људи. И род људски, ево налази се на предвечерју новога греха Каинова. О, свемоћни Сведржитељу, пружи десницу Твоју неодољиву и не допусти то, не дозволи то, спречи то силом и добротом Твојом. Као што си негда море Галилејско и стукнуо ветрове Својом свесилном речју. Умири буру у душама људи и народа Твојих да уместо страха од рата сија радост мира. Сачувај Господе изабране Твоје од новог стида пред незнабошцима. Сачувај крштене људе Твоје и народе Твоје од новог подсмеха Сатане над створењима Твојим. Смилуј се на свеце Твоје и праведнике и не дозволи да пред престолом Твојим небеским опет обарају очи своје стидећи се… Спаси савест нашу, спаси душе наше, Ти троједини Боже наш, коме је слава и хвала, Благодарење и покољење, од свих светих сила на небу и од свих поколења на земљи на век века. Амин. Јадранка-Дервента and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 @Жељко Da li slučajno ili namerno promašuješ potpuno poentu... poenta nije bila u tome da neko ne sme da se bavi ni sa čim što nije njegova osnovna profesija... već u zloupotrebi autoriteta... Dučić i Pupin nisu imali nikog ko je bio dužan da ih sluša... episkop Grigorije ima... mnogo njih... i mnogi među njima nažalost ne prave razliku u tome kada bi morali da ga slušaju (verska pitanja) a kada njegovo mišljenje ima težinu običnog građanina (pri tom elektro-tehničara)... takođe nije poenta u tome da bilo kome treba zabraniti da govori ili mu ograničiti ta prava... oni sami bi trebalo da vode računa o tome - to je moje mišljenje a ne nekakav poziv da im se zabrani da govore... Пре свега проблем је у твојему непознавању ствари исто као и код оних за које се бојиш да ће из незнања слушати епископа о политици и то сматрати послушањем. Нема ту никакве обавезности слушања. Догмати су утврђени пре много векова, они су непроменљиви и то је све што се слуша. Црква има своје устројство по коме функционише вековима. Григорије данас јесте сутра није . Не постоји у православљу непогрешивост екст катедра , нити је ауторитет свештеника толико уважаван, с друге стране код Срба поготово није уважаван никакав ауторитет попуп старозаветних Јевреја , пре ће своје ауторитетте протерати , побити , или унизити него их послушати. Невидим никакву опасност коју ви атеисти и остали "забринути" грађани видите од било какве приче попова код Србаља. То су све ваша пренадувавања и понашате се као да живите у америци а не овде и као да је реч о рецимо Немачком народу а не Српском. Дајте ми један једини пример из протеклих 30 година где је ауторитет неког епископа или попа био толико значајан а да је исти у СПЦ те да су последицом његових речи почињене неке грозне ствари . Само један једини пример. Можда слика Филарета са калашњиковим ? Јесте то мислили , и оне његове речи том приликом изречене? Јел то пример ? Мислите да тог Филарета неко уважава у Србији и међ Србима као ауторитета? Да ли ви уопште разумете овај народ? Па овде ни Карађорђе није био ауторитет, човек који би у било којем другом народу изградио империју ! Лупате којешта и стално копирате западне матрице на Србље , али буквално , дословно , шаблонски. Речи епископа и његова управа највише имају везе са поповима, њихова је власт директно над тим свештеницима у њиховој епархији. Немате појма колико има случајева попут оног тзв грешног Милоја који самовољно проповеда по неким епархијама и Црква тим лаицима буквално није рекла ни "тамо се даље" . Шта је то што је народ последњих 30 година послушао неког епископа. Да слушају Србљи долазили би у Цркву , јер то вазда трубе и епископи и попови, па ништа, долази коме се ћефне а не коме је речено. Једно је шта ви замишљате колику власт имају клирици над народом а друго је реалност. Над овим народом власт имају само они који му упру пушку у главу или му напуне џепове и нико други. Ми нисмо Немци да смо послушни, нити смо Албанци да смо једномислени, нити смо Хрвати да слушамо Цркву, ми смо ајдучки народ који никога не слуша. То је наша мана , али то је чињеница. У том контексту све ваше приче су клепетања . RYLAH, Crveni Baron, feeble and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 Иза свега се крије проста нетрпељивост, само што се негде не скрива, а негде се скрива. Ti je prilično slabo skrivaš... Аурор, florenntina and sqny је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 Пре свега проблем је у твојему непознавању ствари исто као и код оних за које се бојиш да ће из незнања слушати епископа о политици и то сматрати послушањем. Нема ту никакве обавезности слушања. Догмати су утврђени пре много векова, они су непроменљиви и то је све што се слуша. Ja nisam rekao da postoji obaveza slušanja za sve... a ako ti želiš da se praviš blesav kao da ne znaš kakav uticaj imaju reči episkopa o bilo čemu na njegovu pastvu - slobodno izvoli... Невидим никакву опасност коју ви атеисти и остали "забринути" грађани видите од било какве приче попова код Србаља. То су све ваша пренадувавања и понашате се као да живите у америци а не овде и као да је реч о рецимо Немачком народу а не Српском. Дајте ми један једини пример из протеклих 30 година где је ауторитет неког епископа или попа био толико значајан а да је исти у СПЦ те да су последицом његових речи почињене неке грозне ствари . Само један једини пример. Možeš ponovo da pročitaš šta sam ja napisao i da vidiš da nikakvu opasnost ja nisam pominjao, niti činjenje groznih stvari... jedini koji ovde prenaduvava stvari si ti... nisam predlagao nikakve zabrane, niti bilo šta slično, i uopšte nisam dizao tenziju... samo sam napisao svoje mišljenje o tome... A obraćanje u množini iz nastavka tvoje poruke najbolje preskoči... glupo je i primitivno... Smešne dijagnoze neću ni da komentarišem... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 И сада мене занима, јел ви препознате злоупотребљавање ауторитета као један велики проблем у обмањивању јавног мњења? Ајде опет да поновим, јер ово је велики и глобални друштвени проблем. Мислим да свако нормалан треба да стане против злоупотребе ауторитета било да долази из његовог јата или супротно. Авокадо лепо каже, када нешто изјави Епископ, Владика или неко са црквеним чином то има утицаја на људе. Или када то изјави политичар или неко из Атеиста Србије. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Новембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 Mislim da je logicnije da kritikijemo one koji nekriticki prihvataju autoritete, nego 'autoritete' sto iskazuju svoja misljenja. Баба је реаговао/ла на ово 1 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 Ti je prilično slabo skrivaš... Јееел? Толико је очигледно? Мораћу мало да обуздавам убудуће. Или слабо скривам нетрпељивост према онима који би да уведу цензуру или аутоцензуру свима чија им се прича не свиђа, а под маском неке политичке коректности и добрих намера? И да ли је могуће да је то једини одговор на цело оно излагање о атеистима за које једну једину реч никада нико није рекао кад крену да лупају глупости о теми коју не разумеју, са позиције авог ауторитета у некој другој области, али чим се појави неко у мантији да каже своје мишљење о било чему што није најдиректније везано за веру, онда настаје катастрофа коју треба спречити (забраном или "добрим саветом" да припази шта прича и да се аутоцензурише)? Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Новембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 (pri tom elektro-tehničara) Је л` пријатељу, шта ти имаш против електротехничара??? Јадранка-Дервента, RYLAH, nedeljko and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука