Aristotel Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 No, želio bih, da mi netko od upućenih napiše, koji je stav pravoslavlja za 'umjetnu oplodnju'. Po mojem sudu, trebao je kao episkop biti jasniji za tu problematiku bez obzira na trajanje emisiji. Očito se nije htio upuštati u to etičko pitanje i zato je ostalo nedorečeno, te bi zato neki vjernici mogli pomisliti, da je 'umjetna oplodnja' sasvim u redu i dobra. Da, to je glavni nedostatak, vrlo ozbiljan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 Гледајући снимак емисије запазио сам код владике Григорија једну стару српску бољку. Често наши људи гостујући тамо и комуницирајући са Хрватима имају потребу да им се прилагоде. Мени је јако запарало уши коришћење речи као што су "милијуни", "испричати" (извинити) и "ногомет", који су звучали тако неприродно када их је уважени владика изговарао... Samo da se nešto prigovara... upravo gledam ova dva Srbina .smesko. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 Што неће нико да вели који део му је био тхе бест? The most Christian part is the best. Of course. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 Čak i Stanković koji je provokator po zadatku, Da, najgori prvokator i po točno određenom zadatku, vrlo uspješan... ... nije uspeo da nešto previše iziritira vladiku i da ga izbaci iz ritma. Bogu hvala! Njegovo umijeće zakaže u pravilu kad se susretne sa istinskim hrišćanima, takav je bio slučaj i sa don Damirom Stojićem. U takvim situacijama Stanković djeluje pomalo zbunjeno jer se susreće sa nečim (Nekim!) za njega nerazumljivim... Zaprepašćuje me voditeljevo neznanje i neobaveštenost, pogotovo ako se radi o Srbinu kako sam čuo za njega. Pa pita za činove u crkvi, odela, neke sitnice koje mislim da zna i laik... To mogu biti pitanja za gledatelje koji u većini malo znaju... A takva benigna pitanja "uspavljuju" i pripremaju teren za iznenadne udare "na liniji"... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 Није ми се допала емисија. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 Није ми се допала емисија. sto ? sta ti se nije svidelo ? није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 sto ? sta ti se nije svidelo ? Зато што је Владика понекад Кнез Мишкин и Дон Кихот а ја сам тренутно превише трудна да то могу да сварим. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 "сад се добро концентришите..." Краљ! Многаја љета! Драшко је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 Не желим да ово неко схвати као некакву увреду на рачун владике Григорија ал' имам утисак да бих са њим после литургије могао само да играм баскета или фудбала. Док с друге стране са владико Атанасије не бих знао одакле прво да почнем. У свему томе небих никада правио некакву диференцију у погледу црквене хијерархије али интимно разлика је поголема. Опет с друге стране мислим да без обзира на предходно речено Цркви увијек треба и један владика попут нашег Григорија. Ведран, obi-wan and florenntina је реаговао/ла на ово 3 Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 divno !!!! није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 jedan je vladika Grigorije! Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
modran1458 Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Па све је јасно.Папа жели доћи у Србију.Сврха те посјете није посјета своме стаду или пак корак ка искреном помирењу и уједињењу Цркава.Једноставно то је први корак у наредних хиљаду година ако их буде да се потчини једна Црква једном "поглавару".Е сада ми смо вјероватно под великим и тешким притиском да то прихватимо иначе што би Туска допустила посјету својој земљи вјечног непријатеља.Зато разумијем владику Григорија и дајем му једну људску подршку у нади да се нећемо много огријешити. @modran1458 Instagram #modran1458 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Bravo za vladiku Grigorija i njegove stavove, uvek se setim da je on bio medju prva tri za izbor novog patrijarha! Elem, kad je mogao Sv. Marko Efeski najveci ekumenista medju svetim ocima, da se sastaje i razgovara sa tadasnjim papom nece ni nama pasti kruna s glave ako ga vidimo u Srbiji. Јао Боже,Драгане,како ово смешно звучи: "Sv. Marko Efeski najveci ekumenista medju svetim ocima" Тачно се зна разлог и суштина састајања Светог Марка Ефеског са папом.Хвала Богу и историји да је то остало записано онако како јесте Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Владика добро зна шта ради и увек ће имати подршку правих хришћана. Опрости оче,овде се не слажем са тобом.Поштујем Владику као и сваког Владику кога је Бог поставио и Свети Сабор на катедру,али не подржавам свако његово медијско излажење у јавност.Да ли сам због тога не-прави хришћанин? Верујем да јесам али сигурно,не због тога. У сваком случају,нисам злонамерна када је Владика Григорије у питању. Михајло and Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 2 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Владика добро зна шта ради и увек ће имати подршку правих хришћана. овако и следбеници м.Артемија причају... све је исто...само се носилац листе промени... Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 1 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука