djakon Vladislav Написано Јун 25, 2012 Пријави Подели Написано Јун 25, 2012 Jel' moze kontra pitanje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 25, 2012 Пријави Подели Написано Јун 25, 2012 Шта тачно вам се свиђа у емсији.. јел има неки посебан моменат ... Emisiju sam pogledao u jednom dahu i nemam zamerku. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јун 25, 2012 Пријави Подели Написано Јун 25, 2012 Emisiju sam pogledao u jednom dahu i nemam zamerku. значи..слажеш се са свим 100% Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јун 25, 2012 Пријави Подели Написано Јун 25, 2012 Jel' moze kontra pitanje? знам за јадац Оче Ђаконе.. ипак неби.. после ме налепе... Научио сам да за критику Цркви...треба бар Епископски чин...да не фасујеш епитет комунисте... што је за мене Љотићевца веома тешка..реч Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јун 25, 2012 Пријави Подели Написано Јун 25, 2012 Владика је легенда! Слава Богу на оваквом човеку! мирођија, Биљана, Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Јун 25, 2012 Пријави Подели Написано Јун 25, 2012 gledao sam malo a sad cu sve... Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
utopija Написано Јун 25, 2012 Пријави Подели Написано Јун 25, 2012 +! Drago mi je, da je ovakva osoba ujedno i srpski episkop. No, želio bih, da mi netko od upućenih napiše, koji je stav pravoslavlja za 'umjetnu oplodnju'. Po mojem sudu, trebao je kao episkop biti jasniji za tu problematiku bez obzira na trajanje emisiji. Očito se nije htio upuštati u to etičko pitanje i zato je ostalo nedorečeno, te bi zato neki vjernici mogli pomisliti, da je 'umjetna oplodnja' sasvim u redu i dobra. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јун 25, 2012 Пријави Подели Написано Јун 25, 2012 +! Drago mi je, da je ovakva osoba ujedno i srpski episkop. No, želio bih, da mi netko od upućenih napiše, koji je stav pravoslavlja za 'umjetnu oplodnju'. Po mojem sudu, trebao je kao episkop biti jasniji za tu problematiku bez obzira na trajanje emisiji. Očito se nije htio upuštati u to etičko pitanje i zato je ostalo nedorečeno, te bi zato neki vjernici mogli pomisliti, da je 'umjetna oplodnja' sasvim u redu i dobra. Imaš temu o tome ovde (više od 1000 postova!): https://www.pouke.org...osloveno-ili-ne https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сер Жиле Написано Јун 25, 2012 Пријави Подели Написано Јун 25, 2012 Гледајући снимак емисије запазио сам код владике Григорија једну стару српску бољку. Често наши људи гостујући тамо и комуницирајући са Хрватима имају потребу да им се прилагоде. Мени је јако запарало уши коришћење речи као што су "милијуни", "испричати" (извинити) и "ногомет", који су звучали тако неприродно када их је уважени владика изговарао. Често пратим ХРТ, посебно када Срби гостују тамо и примећујем да је то поприлично честа појава. Вероватно многи наши сународници падну под утицај хрватске надмености као манифестације културно-еманципаторског шовинизма који се често може срести код Хрвата у разговору са Србима, па се неретко труде и да се додворе и увуку западним суседима. Заиста, јако је мали број наших људи који су се поставили равноправно са хрватским саговорницима. Овде је већ наведено да је владика био неодређен у вези са "умјетном" оплодњом, али мислим да је требало да буде одређенији и у вези са питањем о Николићевом негирању наводног геноцида у Сребреници, посебно што долази из БиХ и то питање има веилики утицај на судбину Српске републике и тамошњих Срба који су његова паства. Зосима је реаговао/ла на ово 1 Витешки живот заиста није бедан, бориш се са аждајом од 9 до 1! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Јун 25, 2012 Пријави Подели Написано Јун 25, 2012 Гледајући снимак емисије запазио сам код владике Григорија једну стару српску бољку. Често наши људи гостујући тамо и комуницирајући са Хрватима имају потребу да им се прилагоде. Мени је јако запарало уши коришћење речи као што су "милијуни", "испричати" (извинити) и "ногомет", који су звучали тако неприродно када их је уважени владика изговарао. Често пратим ХРТ, посебно када Срби гостују тамо и примећујем да је то поприлично честа појава. Вероватно многи наши сународници падну под утицај хрватске надмености као манифестације културно-еманципаторског шовинизма који се често може срести код Хрвата у разговору са Србима, па се неретко труде и да се додворе и увуку западним суседима. Заиста, јако је мали број наших људи који су се поставили равноправно са хрватским саговорницима. Овде је већ наведено да је владика био неодређен у вези са "умјетном" оплодњом, али мислим да је требало да буде одређенији и у вези са питањем о Николићевом негирању наводног геноцида у Сребреници, посебно што долази из БиХ и то питање има веилики утицај на судбину Српске републике и тамошњих Срба који су његова паства. Verovatno ti je neprijatno kad citas i Kodeks Cara Dusana(Dusanov Zakonik) original, pa naletis na "hrvatske" reci: kruh, satnik, tisuca, osobito... itd. .smesko. marko_13, RYLAH and мирођија је реаговао/ла на ово 3 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јун 25, 2012 Пријави Подели Написано Јун 25, 2012 Verovatno ti je neprijatno kad citas i Kodeks Cara Dusana(Dusanov Zakonik) original, pa naletis na "hrvatske" reci: kruh, satnik, tisuca, osobito... itd. .smesko. Баш ти је адекватно поређење... Ако неко иначе говори милион а кад оде у ХР каже милијун онда је то стварно безвезе. Као неки мој другар кад је ишао послом у Хрватску па тражио у продавници да му дају кесу, а ови га гледају и праве се блесави. Каже он, испао сам глуп што нисам тражио врећицу. Мислим, шта рећи... Зосима and Сер Жиле је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сер Жиле Написано Јун 25, 2012 Пријави Подели Написано Јун 25, 2012 Verovatno ti je neprijatno kad citas i Kodeks Cara Dusana(Dusanov Zakonik) original, pa naletis na "hrvatske" reci: kruh, satnik, tisuca, osobito... itd. .smesko. Не, напротив! Да си мало пажљивије прочитао моју поруку, видео би да проблем није у речима, већ у стању ума. Те речи звуче неприродно из његових уста, јер их иначе не користи, већ их изговара из других разлога и сигурно не зато што су то стари српски изрази. То је сасвим јасно и из ставова владике Григорија. Та појава је само најочигледнији показатељ жеље неких Срба, често и несвесне, да се додворе Хрватима. Што више Хрвати одбијали Србе од себе, не желећи никакву везу, па чак и трудећи се да потру било какву сличност са нама, толико неки Срби инфантилно покушавају да буду прихваћени и вољени од стране Хрвата и то на један неприродан и непотребан начин, који се овако манифестује. Наше односе како личне, тако и колективне, треба само градити на здравијим основама. Зосима, Јефимија Крунић, Михајло and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Витешки живот заиста није бедан, бориш се са аждајом од 9 до 1! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јун 25, 2012 Пријави Подели Написано Јун 25, 2012 Не заборавимо да смо ми једини народ у еУропи који инЗистира да званично има два писма и као службено још увек неупоредиво више, користи оно друго, т.ј латиницу.. Иако су нам из еУропе сугериРали да то није ни у духу европске традиције нити је икако могуће... Сами смо себи најГОЛЕМИ непријатељи... А Гриши... епископу захумскоме, херцеговачком и приморскоме.. СВЕ ПОХВАЛЕ..и више него свака част... настави ли овако ... бићче најпопуларнија личност у Хрватској .. и Богу 'фала на томе... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јун 25, 2012 Пријави Подели Написано Јун 25, 2012 Што неће нико да вели који део му је био тхе бест? Није могуће да се слажете са свим... па макар у политичком погледу? Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
utopija Написано Јун 25, 2012 Пријави Подели Написано Јун 25, 2012 +! Да си мало пажљивије прочитао моју поруку, видео би да проблем није у речима, већ у стању ума. Те речи звуче неприродно из његових уста, јер их иначе не користи, већ их изговара из других разлога и сигурно не зато што су то стари српски изрази. Nisam stručnjak za psihologiju niti ulazim u područje analize stanja nečijeg uma, ali meni je izražavanje episkopa Grigorija sasvim prirodan. Ne znam ni kako se inače izražava u svakodnevnom življenju. Spomenuo si i izraz 'nogomet' i kako ti je 'запарало уши'. Molio bih te, da navedeš vrijeme, kada je rekao tu riječ, jer ja sam čuo riječ 'fudbal', kada je govorio o reprezentaciji Portugala (0:08:28) kao i o Prosinečkom (0:09:50). Episkop Grigorije čini ono, što je dužan. Osim toga i sveci su činili, što su dužni činiti. Osobno bih istaknuo onaj dio, kada je spominjao svoj govor u Dubrovniku kao i o ratnim strahotama. - Zašto? Jer sam tada plakao. Inače, isto smo godište: 1967. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука