Semberac Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Треба такође рећи да је Фердинанд дошао намјерно на Видовдан да понижава србски слободарски народ!Е нека му је Гаврило пресудио, молићу се за њега да му Бог гријехе опрости и да га узме у своја њедра, и ако Гаврило није вјерово у Бога!Млад је био, може му се опростити! Какве то везе има што је био млад није био умно заостао сасвим му се може судити. Видиш ти судиш њему само зато што је био атеиста, а не знамо ми дал се није покајао у затвору!Ипак, био је крштен и у СПЦ!Можда се покајао и можда му је Бог опростио што једно вријеме није вјерово у њега. А ово што ти сада говориш је један обичан вјерски фанатизам у којем сам и ја једно кратко вријеме био! "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Шта је донео добро Србији рат,смрт и по чему је он херој?Ако је он херој и Хитлер је херој јер су Србији донели исту ствар. Па рат против окупатора, да! Али гора је ситуација била када су пучисти сломили тројни пакт 41 и увели нас у рат!Јер тад нисмо ни били окупирани, тек после пуча је дошла окупација. А Гаврило је убио окупатора када је већ била окупација! Размисли мало о томе... Иначе јел ти осуђујеп Четнике што су убијали Немце, усташе и комунисте?Па јесу, зато што су окупирали србске земље и направили НДХ! confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' /> confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' /> confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' /> Шта си ти имао из историје?Окупирана је била БОСНА НЕ СРБИЈА.Да ли ти то знаш?Србија НИЈЕ ИМАЛА ВЕЗЕ са атентатом. Bosna jeste Srbija. A Princip nije bio junak, zato što je bio mlad i nije znao šta radi. To nije definicija junaštva. Докажи да Босна није аутономна држава!Друго је то које јој је порекло и те ствари,али овде говоримо о посебној држави. Ako merimo po atributima državnosti, onda Bosna i danas nije država, nego najpre jedna autonomna politička teritorija pod protektoratu Evropske Unije i Sjedinjenih Američkih Država. A onomad Bosna isto nije bila država, nego jedna provincija u sastavu Austro-Ugarske. Domovinu i državu treba razlikovati. Domovina ne mora da ima državu, a država ne mora da obuhvata celu domovinu. Ili da li je postojala Srbija za vreme Osmanlija? Kao država nije, kao domovina pak jeste. Не видим чему дилема решено је Босна је АУТОНОМНА ПОЛИТИЧКА ТЕРИТОРИЈА тј. држава. У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Треба такође рећи да је Фердинанд дошао намјерно на Видовдан да понижава србски слободарски народ!Е нека му је Гаврило пресудио, молићу се за њега да му Бог гријехе опрости и да га узме у своја њедра, и ако Гаврило није вјерово у Бога!Млад је био, може му се опростити! Какве то везе има што је био млад није био умно заостао сасвим му се може судити. Видиш ти судиш њему само зато што је био атеиста, а не знамо ми дал се није покајао у затвору!Ипак, био је крштен и у СПЦ!Можда се покајао и можда му је Бог опростио што једно вријеме није вјерово у њега. А ово што ти сада говориш је један обичан вјерски фанатизам у којем сам и ја једно кратко вријеме био! :) Где му ја судим што је атеиста?Само кажем да је био способан да расуђује.(ово је извртање речи,пази шта пишеш следећи пут ћу тражити од модерације да реагује) У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 За мене ће и данас неки Србин атеиста или родоверан који буде ликвидиро душмане бити херој! "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 За мене ће и данас неки Србин атеиста или родоверан који буде ликвидиро душмане бити херој! Да ли си икад Семберац чуо за "не убиј"? У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Ovo je ćelija u Terezinu u Češkoj gdje je bio zatvorenikom i umro Gavrilo Prncip (25.07.1894.- 28.04.1918.) Bio je 2 godine mlađi od Josipa Broza Tita! Umro je od tuberkuloze, 1916. mu se objavili prvi simptomi teške tuberkuloze radi čega su mu morali amputovati ruku a podlegao je od dakle od tuberkuloze koja je tada bila neizlječiva dvije godine kasnije. Antibiotici i liječenje njima, penicilinom je počelo bito praktikovano tek tokom 2ww. Naravno da je boravak u zatvorskim nezdravim uslovima pogoršanim samim ratom, u samici, često danima u naprostoj tami, mraku, bez grijanja, dovojlno hrane, u vlazi i slično mu ubrzao progresiju bolesti. Umro je mlad u vijeku 23 godine nedočekavši se ni ne doživjevši kraja 1ww koji je ukončen 6 mjeseci poslije njegove smrti mirom u Compiègne, 11.11.1918. Terezín is a fortified town in Northern Bohemia, abroad better known under the name of Theresienstadt. It was constructed in the 18th century as one of several border forts to protect Austria against the increasingly powerful Prussia. Gavrilo Princip, the killer of Franz Ferdinand was imprisoned here until his death in 1918. Terezín is still better known from the time of the Nazi occuptaion (1939-45) when it was converted to a Jewish ghetto and transit camp for prisoners who were destined for the death camps. Two of the translators of Švejk; Grete Reiner and Ruth Bondi were interned in Terezín. Reiner was later murdered in Auschwitz, whereas Bondi survived and now lives in Israel. Role in the novel Terezín features in Svejk's story from his time doing National Service in 1912. He was accused of having written "We'll shit on the war" on a wall by a munition dump. Švejk was taken to the regional court in Terezín because of this incident. Quote from the novel The Good Soldier Švejk, OSUDY DOBRÉHO VOJÁKA ŠVEJKA ZA SVĚTOVÉ VÁLKY Dobri vojnik Švejk Nešťastnou náhodou ještě nad tím nápisem byl jinej: ,My na vojnu nepůjdeme, my se na ni vyséreme’, a to bylo v roce 1912, když jsme měli jít do Srbska kvůli tomu konsulovi Procházkovi. Tak mě hned poslali do Terezína k landgerichtu. http://www.serak.cz/Svejk/Obsah.htm Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 За мене ће и данас неки Србин атеиста или родоверан који буде ликвидиро душмане бити херој! Да ли си икад Семберац чуо за "не убиј"? Државне непријатеље треба ликвидирати!И за вријеме Немањића је било таквих ликвидација, тако да сматрам да није гријех имати смртну казну! Не убиј онда важи и у рату, дакле гријех је убити супротног војника??? "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Onda i tebe može neko da likvidira jer si mu državni neprijatelj. Ali ne, kad navale na tebe i tvoje, to je odmah nepravda i tragedija bez primera u istoriji. I po tome ste mali.. srednji prstić. Нисам ја распродао отаџбину већ ови на власт! Нисам ја продао Косово већ ови на власти! Нисам ја издао ђенерала већ ови на власти! Нисам ја дозволио геј параду већ ови на власти! Не тежим ја тамници народа званој ЕУ већ ови на власт! Тако да је ствар потпуно јасна... "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Дал Гаврило био херој или не, он је за многе узор! Ево узор је за браћу из босанске Крајине... Гледајте како Баја у кафићу за столом пјева са друштвом о Гаврилу... "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Самоубилачки напад је кукавички!Е то је велика разлика!Мислим на бомбашки напад као што то раде исламски терористи... Разнети себе у парампарчад је кукавичлук, а упуцати некога из снајпера је храброст?! Ово постаје све забавније и забавније... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Mislim da je Gavrilo Princip žrtva manipulacije. Beč nije voleo Ferdinandovu ženu, nije im baš bila po volji za caricu, a ovaj nije hteo da je ostavi. Znali su da Srbi ne vole Austrougarsku i da njihovu vlast smatraju okupatorskom pa su naivčini upriličili posetu Sarajevu kako bi ga druga naivčina upucala. Bdv nakon ubistva Ferdinanda u Zagrebu su Hrvati izvršili odmazdu prema Srbima iz Vlaške ulice. To je ulica koja od Kaptola vodi prema Maksimiru i u kojoj su živeli Srbi zanatlije i trgovci. Po Srbima su je i prozvali Vlaška, a tako je i danas zovu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Херој. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 A onaj što nam ubiše kralja Aleksandra, da li je i on heroj? sideways9 Није за мене, за некога јесте. Али за мене ни краљ Александар никакав херој није, убацио нас је у тамницу народа Југославију. Немам неке симпатије према Карађорђевићима од краља Александра па на даље...изузев кнез Павле Карађорђевић. А овог данашњег квази престолонаследника не волим. Он је поздравио хапшење ђенерала...преци му се у гробу преврћу!Типичан енглески агент. Мени он није краљ нити ће икада бити! "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Znači, ustaše su heroji, ne za Srbe, ali ipak su heroji... Po takvoj logici i oni su heroji što su razapeli Hrista. Hvala, ali meni takvo herojstvo ne treba. Za herojstvo, dakle, mora da postoji druga definicija! Ovu definiciju dao nam je Hristos. Па за талмудисте јесу. И усташе су за многе Хрвате хероји. Мени је рецимо Ратко Младић херој, муслиманима је он злочинац. Са друге стране мени је Насер Орић злочинац, за муслимане је он херој. Јел се слажеш да је Милош Обилић србски јунак?Или Карађорђе?Е па питај Турке дал су они за њих хероји... "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Znači, ustaše su heroji, ne za Srbe, ali ipak su heroji... Po takvoj logici i oni su heroji što su razapeli Hrista. Hvala, ali meni takvo herojstvo ne treba. Za herojstvo, dakle, mora da postoji druga definicija! Ovu definiciju dao nam je Hristos. Па за талмудисте јесу. И усташе су за многе Хрвате хероји. Мени је рецимо Ратко Младић херој, муслиманима је он злочинац. Са друге стране мени је Насер Орић злочинац, за муслимане је он херој. Јел се слажеш да је Милош Обилић србски јунак?Или Карађорђе?Е па питај Турке дал су они за њих хероји... Добро сад смо апсолвирали какве ставове имаш, само немој то да продајеш као српство, а нарочито не као хришћанство. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука