Divad Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Зависи брате...има неких Срба атеиста који су бољи Срби од неких Срба православаца!!! Мада он је био 19 година, ко каже да касније не би спознао истину? Ви судите дјетету од 19 година...Кирие Елеисон! Што се тиче Цара Душана: Па за мене и већину Срба је он јунак србски, док је за већину Грка и Бугара вјероватно окупатор. И шта сад?И даље ће тако бити... Ја се не видим размишљању и идеологији младога Гаврила већ његовој храбрости, одлучности итд...показао нам је како се може пресудити окупаторима и изродима! Ми судимо?! Па зар ниси ти покренуо тему? А ако сматраш да је критеријум по којем се одређује шта је херојски подухват храброст и одлучност, онда верујем да је за тебе и сваки исламски бомбаш-самоубица који дигне у ваздух жене и децу такође херој, будући да за тако нешто треба огромна доза храбрости и одлучности, а такође пресуђује окупаторима и изродима? У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Друго су самоубице...али јесте онај херој који у Ираку из снајпера скине пар америчких војника!Није за мене херој, али јесте за своје људе! И Принцип није убио недужне већ окупатора!Није убио шта ја знам било којег Аустријанца.... "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Да покренем тему о Гаврилу Принципу. Много је ту подјељених мишљења дал је био херој или није, ја би волио да продискутујемо о лику и дјелу Гаврила Принципа. Да ти речем искрено...за мене није... За мене је Сава Текелија...већи јунак. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Аве Србија, знам да није за тебе. А ни за многе моје саборце Принцип није херој!И мени није по идеолошком узору, теолошком или шта ја знам, већ по убиству непријатеља отаџбине! "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Аве Србија, знам да није за тебе. А ни за многе моје саборце Принцип није херој!И мени није по идеолошком узору, теолошком или шта ја знам, већ по убиству непријатеља отаџбине! Ти Семберац не знаш шта причаш.Гаврило Принцип је Босанац и убио је окупатора Босне а не Србије или Републике Српске.Да ли ти то разумеш? У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Друго су самоубице Зашто су друго? По којој логици? Уосталом, и Принципов потез је практично био самоубилачки. За снајпере те нисам ништа питао, не скрећи са теме. Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Босна јесте Србија!БИЋЕ БОСНА СРЦЕ СРБИЈЕ! И Принцип јесте Крајишник, није Србијанац...али Србин је "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Шта је донео добро Србији рат,смрт и по чему је он херој?Ако је он херој и Хитлер је херој јер су Србији донели исту ствар. Па рат против окупатора, да! Али гора је ситуација била када су пучисти сломили тројни пакт 41 и увели нас у рат!Јер тад нисмо ни били окупирани, тек после пуча је дошла окупација. А Гаврило је убио окупатора када је већ била окупација! Размисли мало о томе... Иначе јел ти осуђујеп Четнике што су убијали Немце, усташе и комунисте?Па јесу, зато што су окупирали србске земље и направили НДХ! confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' /> confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' /> confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' /> Шта си ти имао из историје?Окупирана је била БОСНА НЕ СРБИЈА.Да ли ти то знаш?Србија НИЈЕ ИМАЛА ВЕЗЕ са атентатом. Bosna jeste Srbija. A Princip nije bio junak, zato što je bio mlad i nije znao šta radi. To nije definicija junaštva. Докажи да Босна није аутономна држава!Друго је то које јој је порекло и те ствари,али овде говоримо о посебној држави. У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 И Принцип није убио недужне већ окупатора!Није убио шта ја знам било којег Аустријанца.... То си у праву, сви с изузетком Жофије Хоткове су били далеко од било какве недужности, требали су то узети као војнички професионални ризик кад се крећу по окупираном територију јер маневри нису били никаквом цивилном залежитости нити су се дешавали у мирнодопским условима, мислим да је у БиХ тада још владало окупацијско стање а окупација и анексија БиХ није била ни легализована ни прихваћена од већине тадашњих европских сила. Дакле дошао је у војној мисији на окупирани териториј присуствоват војним маневрима као војни поглавар и заповједник а тамо погинуо. Тако је то било, нешто слично као кад би данас амерички вицепрезидент отишао присуствоват маневрима у Авганистан или Пакистан а тамо би био извршен атентат на њега. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Друго су самоубице Зашто су друго? По којој логици? Уосталом, и Принципов потез је практично био самоубилачки. За снајпере те нисам ништа питао, не скрећи са теме. Самоубилачки напад је кукавички!Е то је велика разлика!Мислим на бомбашки напад као што то раде исламски терористи... Принцип је поштено из пиштоља убио непријатеља и отишао на робију гдје са га мучки мучили и убили!И не сумњам да је он сада у Царству Божијем! "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Треба такође рећи да је Фердинанд дошао намјерно на Видовдан да понижава србски слободарски народ!Е нека му је Гаврило пресудио, молићу се за њега да му Бог гријехе опрости и да га узме у своја њедра, и ако Гаврило није вјерово у Бога!Млад је био, може му се опростити! "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Босна јесте Србија!БИЋЕ БОСНА СРЦЕ СРБИЈЕ! И Принцип јесте Крајишник, није Србијанац...али Србин је confused Dobro, Srbijanci su samo Nemanjići, knez Lazo, Miloš Obilić.. confused Колико знам Стефан Немања је живео у држави која се зове Рашка а не Србија. :) confused У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Треба такође рећи да је Фердинанд дошао намјерно на Видовдан да понижава србски слободарски народ!Е нека му је Гаврило пресудио, молићу се за њега да му Бог гријехе опрости и да га узме у своја њедра, и ако Гаврило није вјерово у Бога!Млад је био, може му се опростити! Какве то везе има што је био млад није био умно заостао сасвим му се може судити. У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Треба такође рећи да је Фердинанд дошао намјерно на Видовдан да понижава србски слободарски народ!Е нека му је Гаврило пресудио, молићу се за њега да му Бог гријехе опрости и да га узме у своја њедра, и ако Гаврило није вјерово у Бога!Млад је био, може му се опростити! Хм, то буде проблем, у Бога је прво неопходно потребно вјеровати да би ти нешто Њиме опроштено било, ваљда се обратио пред смрт у затвору, повјеровао Богу и покајао за све гријехе што их је учинио, надам се. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Аве Србија, знам да није за тебе. А ни за многе моје саборце Принцип није херој!И мени није по идеолошком узору, теолошком или шта ја знам, већ по убиству непријатеља отаџбине! Сава Текелија је био скоро договорио да Срби буду 3 народ у царству, уставом загарантованих права... Ај сада ти мени објасни каквог је непријатеља Принцип упуцао? Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука