Jump to content

Гаврило Принцип херој- да или не?

Оцени ову тему

Пивопија

Препоручена порука

Принцип је осамнаестогодишњи дечак који је убио комаданта непријатељске војске на Видовдан. И знао је шта га чека.

I Bogu hvala svaka varos u Srbiji ima ulicu sa njegovim imenom.

Znaju Srbi odlicno ko su ljudi a ko neljudi. Kako je neko napisao malo ranije, istorija ce dati svoj sud. A o Principu je vec dala. Svidelo se to kome ili ne. Ja se ponosom time da je Principa krstio svestenik Bilbija.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 287
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ако ћемо тако, и Милош Обилић је убица и терориста, кнез Лазар такође, цар Константин XI такође.

Милош, Лазар и Константин су се борили јуначки на бојном пољу, нису убијали ненаоружане људе и жене из заседе.

Принцип је осамнаестогодишњи дечак који је убио комаданта непријатељске војске на Видовдан. И знао је шта га чека.

Србија није била у рату са Аустријом када је он то урадио. То може да се упореди само са атентатима на Кенедија, Ђинђића и слично. Да додам - и убиством краља Александра у Марсеју.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Србија није била у рату са Аустријом када је он то урадио. То може да се упореди само са атентатима на Кенедија, Ђинђића и слично.

Ni Bosna nije bila u ratu sa austrijom pa su sustrijske trupe paradirale po njoj.

To paradiranje moze da se uporedi samo sa razbojnickom bandom.

Подели на овим сајтовима

Па ево италијанске трупе парадирају по Косову, што ти онда не смакнеш Берлусконија (и ако можеш неку од оних манекенки које води около) и постанеш "херој"?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па ево италијанске трупе парадирају по Косову, што ти онда не смакнеш Берлусконија (и ако можеш неку од оних манекенки које води около) и постанеш "херој"?

Ти брате Звонко од сада више ниси за мене обичан човек који је пао као жртва нечије пропаганде. Има нечег више у овоме што пишеш.
Подели на овим сајтовима

Italijani  nisu anektirali kosovo a ako budu onda svaki srbin ima pravo da ubije svakog italijana koji kroci na Kosovo u bilo kom svojstvu.

Подели на овим сајтовима

Ти брате Звонко од сада више ниси за мене обичан човек који је пао као жртва нечије пропаганде. Има нечег више у овоме што пишеш.

Па има нечег више - зове се Хришћанство. Не може хришћанин да велича и слави хладнокрвног убицу, ма каква да нам је неправда нанесена немамо права да вршимо "смакнућа". Где је ту чојство и јунаштво?

Italijani  nisu anektirali kosovo a ako budu onda svaki srbin ima pravo da ubije svakog italijana koji kroci na Kosovo u bilo kom svojstvu.

Е мој хришћанине... Па ево Албанци су анектирали Косово. Значи сваки Србин има право да убије сваког Албанца где год га сретне?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Босна је била окупирана српска земља 1914. У ту српску земљу дошао је заповедник окупаторске војске да се наруга Србима на Видовдан. И налетео је на метак: јуначко дело, по свим мерилима. Био је у униформи, окружен својим ађутантима, полицијом. Принцип је био мртав човек у часу када је потегао пиштољ. То га чини јунаком: свесно је жртвовао живот да би зликовца кокнуо.

А на питање зашто неко други не понови Принципово дело, тешко је дати одговор. Јуначка дела се не понављају, свако је јединствено. Данас су тешка времена, пасија, све је мање јунака. Има чак и људи који сопствене јунаке каљају служећи се усташким фразама. По томе се наше време разликује од свих пређашњих.  

Подели на овим сајтовима

Е мој хришћанине... Па ево Албанци су анектирали Косово. Значи сваки Србин има право да убије сваког Албанца где год га сретне?

E moj hriscanine.... javi Lazaru i Milosu da nisu bili hriscani.

Подели на овим сајтовима

Босна је била окупирана српска земља 1914. У ту српску земљу дошао је заповедник окупаторске војске да се наруга Србима на Видовдан. И налетео је на метак: јуначко дело, по свим мерилима. Био је у униформи, окружен својим ађутантима, полицијом. Принцип је био мртав човек у часу када је потегао пиштољ. То га чини јунаком: свесно је жртвовао живот да би зликовца кокнуо.

А на питање зашто неко други не понови Принципово дело, тешко је дати одговор. Јуначка дела се не понављају, свако је јединствено. Данас су тешка времена, пасија, све је мање јунака. Има чак и људи који сопствене јунаке каљају служећи се усташким фразама. По томе се наше време разликује од свих пређашњих.  

Alal vera.Ovo potpisujem brate Syd.

Подели на овим сајтовима

E moj hriscanine.... javi Lazaru i Milosu da nisu bili hriscani.

Баш пасја времена. Они што пљују на гробове хероја, себе зову хришћанима. Не бивало.
Подели на овим сајтовима

Лазар и Милош су се борили као јунаци на бојном пољу, не можеш да их поредиш са атентаторима који убијају мучки из заседе.

Tiranoubistvo

http://www.novosti.rs/dodatni_sadrzaj/clanci.119.html:276591-Protiv-pokoravanja-srpskog-naroda

Подели на овим сајтовима

Милош је убио Мурата као српски витез,који се у склопу српске војске,која је бранила српску државу у бици,рату против непријатељске државе.Принцип није био ни војник нити је Србија била у том тренутку у рату са АУ,нити је Србији и најмање одговарало да рат почне.Што се уосталом види и из прихватања свих услова осим једног који су стајали у ултиматуму.Тако да осим што је атентат нехришћански, крајње је и нерезонски.Е сад шта је било у глави покојног Гаврила,што је то урадио и шта се дешавало у њему док је лежао у тамници после,у то не улазим а то и нема превише везе са последицама самог атентата.Што се тиче јунаштва прилично је јуначно ако тако узмемо и упасти са калашем у касарну маринаца и побити једно њих дваестак,мислим ти знаш да си мртав кад остали дођу себи јел да klapklap  0102_laugh

Како год, за мене је убиство осим у изузетно изузетним случајевима неприхватљиво тако да немам више шта да кажем.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Милош је убио Мурата као српски витез,који се у склопу српске војске,која је бранила српску државу у бици,рату против непријатељске државе.Принцип није био ни војник нити је Србија била у том тренутку у рату са АУ,нити је Србији и најмање одговарало да рат почне.Што се уосталом види и из прихватања свих услова осим једног који су стајали у ултиматуму.Тако да осим што је атентат нехришћански, крајње је и нерезонски.Е сад шта је било у глави покојног Гаврила,што је то урадио и шта се дешавало у њему док је лежао у тамници после,у то не улазим а то и нема превише везе са последицама самог атентата.Што се тиче јунаштва прилично је јуначно ако тако узмемо и упасти са калашем у касарну маринаца и побити једно њих дваестак,мислим ти знаш да си мртав кад остали дођу себи јел да klapklap  0102_laugh

Како год, за мене је убиство осим у изузетно изузетним случајевима неприхватљиво тако да немам више шта да кажем.

Princip je bio iz Bosne a ne Srbije. Nije on otisao u "inostranstvo" kao austrijanci vec bio svoj na svome. I sa kim je Srbija bila u ratu sa tim nema nikakve veze. Austrija je bila u ratu sa srbima u Bosni.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...