Jump to content

Гаврило Принцип херој- да или не?

Оцени ову тему

Пивопија

Препоручена порука

Последице рата су биле да је више од 15 милиона људи је убијено, 20 милиона рањено,...

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B2%D0%B8_%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D1%80%D0%B0%D1%82

Koje je opravdanje ovakvih posledica ?

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 287
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Они би нас напали и да се није то десило...

Нашли би они неки изговор.

И на крају, они су ти који су напали Србију, нисмо ми!Не могу они због једног Фердинанда да ратују против цјеле Србије!

Наравно, убиство Фердинанда није ништа донијело Србима осим што је Принцип показао како се може против издајника реаговати!!!

Ово није претња и боље да ћутим да не би имао проблеме са србијанском милицијом!Свашта њима падне на памет!

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Ок, кад си већ решио да загрејеш вијуге - ево једног хипотетичког питања за тебе:

Као што и сам знаш, цар Душан је умро у педесет и некој години свог живота, у напону снаге, и на врхунцу освајачких похода којима је проширио границе Србије колико нико ни пре ни после њега није успео. Многи сматрају да је и он био жртва политичког атентата, то јест да је отрован, мада тако нешто, наравно, никада не може и неће бити ни доказано ни оповргнуто.

Међутим, чисто зарад дискусије - замисли да се поуздано зна да је цара Душана отровао неки Грк. Да ли би ти тог Грка сматрао за хероја?

Није тачно сматра се да је цара Душана отровао неко из Млетачке републике.

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

Иначе и ја сам једно вријеме говорио да Принцип није херој. А и много моји сабораца сматрају да је он само био пијун у рукама јудео-масона. Једноставно нисам га готивио јер је био Србин атеиста а не вјерник...то је за мене ипак фанатизам који сам пропагиро!Човјек се не цјени само по религије већ и какав је човјек, дал је поштен, частан итд...

Значи буквално га нисам волио зато што није био вјерник!Који вјерски фанатизам са моје стране 0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Не.Гаврило Принцип за мене није херој.

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

Takodje...

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Због чега би Грк био херој за мене?Што је убио нашег србског Цара?Нема ту никакве логике. Цар Душан је иначе био цар и Срба и Грка, тако да ни за Грке не би требао да буде херој, то је моје мишљење.

Цар Душан јесте био император, али он је створио земљу Срба, Грка и Бугара!То је била православна држава.

Хоћеш да кажеш да ти стварно верујеш да је Грцима и Бугарима било мило што су поробљени само зато што их је поробио народ који је православан?!

Да ли то значи да бисмо и ми Срби требали да будемо лојални грађани неке државе која би нас поробила, уколико би та држава била православна?

Или да је могуће бити херој само и искључиво уколико си Србин?

А опет, ако је тако, како онда Принцип може бити херој, када ти први тврдиш да неко ко није православан не може бити Србин?

Нешто ми шкрипи та твоја логика...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Зашто није?Образложи.

Шта је донео добро Србији рат,смрт и по чему је он херој?Ако је он херој и Хитлер је херој јер су Србији донели исту ствар.

Подели на овим сајтовима

Ок, кад си већ решио да загрејеш вијуге - ево једног хипотетичког питања за тебе:

Као што и сам знаш, цар Душан је умро у педесет и некој години свог живота, у напону снаге, и на врхунцу освајачких похода којима је проширио границе Србије колико нико ни пре ни после њега није успео. Многи сматрају да је и он био жртва политичког атентата, то јест да је отрован, мада тако нешто, наравно, никада не може и неће бити ни доказано ни оповргнуто.

Међутим, чисто зарад дискусије - замисли да се поуздано зна да је цара Душана отровао неки Грк. Да ли би ти тог Грка сматрао за хероја?

Не покушавамо да установимо историјске чињенице, него путем хипотетичке ситуације да одговоримо на моралну дилему.

Прати радњу фабуле. :)

Подели на овим сајтовима

Не покушавамо да установимо историјске чињенице, него путем хипотетичке ситуације да одговоримо на моралну дилему.

Прати радњу фабуле. :)

Само сам напоменуо нема љутиш. :)

Подели на овим сајтовима

Зависи брате...има неких Срба атеиста који су бољи Срби од неких Срба православаца!!!

Мада он је био 19 година, ко каже да касније не би спознао истину?

Ви судите дјетету од 19 година...Кирие Елеисон!

Што се тиче Цара Душана: Па за мене и већину Срба је он јунак србски, док је за већину Грка и Бугара вјероватно окупатор. И шта сад?И даље ће тако бити...

Ја се не видим размишљању и идеологији младога Гаврила већ његовој храбрости, одлучности итд...показао нам је како се може пресудити окупаторима и изродима!

Подели на овим сајтовима

Шта је донео добро Србији рат,смрт и по чему је он херој?Ако је он херој и Хитлер је херој јер су Србији донели исту ствар.

Па рат против окупатора, да!

Али гора је ситуација била када су пучисти сломили тројни пакт 41 и увели нас у рат!Јер тад нисмо ни били окупирани, тек после пуча је дошла окупација. А Гаврило је убио окупатора када је већ била окупација!

Размисли мало о томе...

Иначе јел ти осуђујеп Четнике што су убијали Немце, усташе и комунисте?Па јесу, зато што су окупирали србске земље и направили НДХ!

Подели на овим сајтовима

Зависи брате...има неких Срба атеиста који су бољи Срби од неких Срба православаца!!!

Мада он је био 19 година, ко каже да касније не би спознао истину?

Ви судите дјетету од 19 година...Кирие Елеисон!

Што се тиче Цара Душана: Па за мене и већину Срба је он јунак србски, док је за већину Грка и Бугара вјероватно окупатор. И шта сад?И даље ће тако бити...

Ја се не видим размишљању и идеологији младога Гаврила већ његовој храбрости, одлучности итд...показао нам је како се може пресудити окупаторима и изродима!

Ми судимо?!

Па зар ниси ти покренуо тему?

А ако сматраш да је критеријум по којем се одређује шта је херојски подухват храброст и одлучност, онда верујем да је за тебе и сваки исламски бомбаш-самоубица који дигне у ваздух жене и децу такође херој, будући да за тако нешто треба огромна доза храбрости и одлучности, а такође пресуђује окупаторима и изродима?

Подели на овим сајтовима

Па рат против окупатора, да!

Али гора је ситуација била када су пучисти сломили тројни пакт 41 и увели нас у рат!Јер тад нисмо ни били окупирани, тек после пуча је дошла окупација. А Гаврило је убио окупатора када је већ била окупација!

Размисли мало о томе...

Иначе јел ти осуђујеп Четнике што су убијали Немце, усташе и комунисте?Па јесу, зато што су окупирали србске земље и направили НДХ!

confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' /> confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' /> confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' /> Шта си ти имао из историје?Окупирана је била БОСНА НЕ СРБИЈА.Да ли ти то знаш?Србија НИЈЕ ИМАЛА ВЕЗЕ са атентатом.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...