Nico Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Pa i ja sam to tvoje Nico odmah provalio čim si došla, ali nema veze sada 4chsmu1 29dz8zk ....Moj je previse ocigledan. Za tvoj nick je potrebno vise truda (pa i znanja). bighugbighug Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nico Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Nista. Ako se kad vrati odlicno ako se ne vrati takodje odlicno. Izbor onoga koga zelim da Volim.Hm... bighugbighugA, izvin'te, je l vam to Rade Koncar u avataru ili onaj kepec Truman? Ili mozda neki drugi eminentni pisac? Prosvetlite me, manjka mi opsta kultura. 29dz8zk Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Nijedan od tih. Verner Hajzenberg, jedan od najvecih fizicara u 20. veku i ja bih dodao po meni najveci fizicar ikada. Po shvatanjima, otvorenosti, genijalnosti prevazilazi Ajstajna samo sto ga ne rangiraju tako visoko jer njegov rad nije toliko revolucionaran u komsoloskom smislu koliko je bio Ajstajnov. http://en.wikipedia.org/wiki/Werner_Heisenberg Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nico Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Nijedan od tih. Verner Hajzenberg, jedan od najvecih fizicara u 20. veku i ja bih dodao po meni najveci fizicar ikada. Po shvatanjima, otvorenosti, genijalnosti prevazilazi Ajstajna samo sto ga ne rangiraju tako visoko jer njegov rad nije toliko revolucionaran u komsoloskom smislu koliko je bio Ajstajnov. http://en.wikipedia.org/wiki/Werner_Heisenberg Hvala, ucila sam Hajzenbergov princip neodredjenosti, ali nisam nikada obracala paznju na njegov lik. Ko bi rekao da je to on! hvala Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 После разводаостаје-чиста физика! bighugbighug Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 После разводаостаје-чиста физика! 4chsmu1 Kojom se cak ni Hajzenberg nije bavio ako si na to mislila. bighugbighug 29dz8zk Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nico Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 После разводаостаје-чиста физика! Kojom se cak ni Hajzenberg nije bavio ako si na to mislila. bighugbighug 29dz8zk Svasta, g-dine. 4chsmu1 Buba je mislila na fizikalisanje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 теоријски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Znam. Salio sam se malo. Nemoj da mi vivkas. bighugbighug Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
No name Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Ako ćemo se držati fizike, onda se na razvod može primeniti jedan od njenih Zakona: "Sila nužno stvara otpor" 29dz8zk A, što se tiče dotičnog Heisenberga, koji je inače dao veliki doprinos stvaranju A bombe, interesantan mi je njegov epitaf (baš zbog A bombe) a, koji glasi: "On leži ovde negde" bighugbighug Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Уз искрено дивљење према људима који читав живот претварају у шалу, мада су то најчешће људи који немају искуство са искушењем о коме се шале, молим вас да овој теми приступите крајње озбиљно, или да јој не приступате. Ево за пример, погледајте колико питања се поставља из само овог, заиста озбиљног, одговора: Pa, lako je sloziti se oko stvari o kojima pojma nemamo, cini mi se. U ovoj temi treba razgraniciti neke stvari, neko je to negde vec pomenuo. Mislim na razlicite statuse nakon razvoda gde nema dece pa i gde ima dece, a gde je VEOMA RAZLICITO "sta posle..." ako je u pitanju tajka ili majka, jer, pardon, onome kome dopadnu deca, a najcesce je majka, u danasnjim uslovima je nemoguce razmisljati nego o pukom prezivljavanju, a sto se moze ciniti kao mission impossible. Sta posle za takve osim gledati da sacuvas razum koliko toliko. Znam slucajeve gde muzevi nakon razvoda, pravdajuci se da su pali u depresiju, iz samozivosti zanemaruju obaveze prema svojoj deci i time svojim bivsim saputnicama zivot umnogome otezavaju. Kako takve zene (uglavnom), sa jos vecim bremenom, posle ovako gorkog razocarenja, uopste mogu da razmisljaju o sebi i sta posle, ili o svom zdravlju, oporavku? To se cini kao luksuz. Pri tom, napominjem da ima i drugacijih oceva, kao i oceva koji se bore sa decom, dok majke traze nova uzbudjenja. Samo su u znacajnoj manjini. Развод, прекид нечега на чему се већина живота неколико људи заснивало, резултира многим последицама, које су у претходном посту и наведене. Од размишљања о физилошкој егзистенцији, преко психичке стабилности како разведених, аоно и деце, ако их је Бог подарио, па до родитеља разведених, који су и своје животе конституисали према збраченој деци. Христос се борио и за једну залуталу душу, а при разводу неколико душа својевољно се доводи у искушење... Иако бих лично желео да за овакву тему не постоји разлог да се постави, развод брака је нешто што се све чешће догађа. Православље као основ брака, разумевање другог, снисхођење са жељом да се успостави стабилна равнотежа....жртва ради љубави ка Христу у другоме.... када се већ догоди, како даље да би из већ наведених разлога дали утехе осталим "ближњима", са жељом да Радост и даље буде међу нама....много много питања и недоумица ... stadaradim "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Nekako se nađoh prozvan, ne znam zašto .... Ono što sam kroz šalu hteo da kažem je sledeće..... Ako je u pitanju bio iskreni "pravoslavni" brak i ako je po sredi bila iskrena, a ne plotska ljubav, treba svim silama ljudskim, fizičkim i duhovnim (molitvenim) nastojati (trpeti ako treba) da se taj brak sačuva i ispravi, poboljša, održi.... Ako već to nije slučaj, neminovan je razvod... Deca najiskrenije tu najviše pate, i za rad njih, treba se okrenuti sutrašnjici "nasmejan" i spreman da se sa životom uhvati u koštac, sada možda kao samohrani roditelj, ili pak onaj koji će da pomaže tog samohranog roditelja u odgajanju dece.... Naravno ovde se radi o normalnom razvodu, dvoje normalnih ljudi.... Sve ostale varijante koje dovode dorazvoda su socijalni slučajevi i zahtevaju drugačiji pristup.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Nekako se nađoh prozvan, ne znam zašto 0110_hahaha .... .............. Брате мој у Христу, 2008.године, питан од куме, једне од најомиљенијих ми особа, зашто се осећам "прозваним" од јеног човека, и због чега уопште пажњу томе придајем, одговрио сам да и филм кад гледам, и књигу кад читам, у већини случајева тражим себе у "негативним" јунацима. У разговору са својим парохијским свештеником, исповедником и духовником, о написаном, добио сам одговор да сам почео да се пењем уз Лествицу...Тако, иако нисам имао намеру икога да "прозовем", срце се моје Радује због Твог осећања да си се осетио "прозваним". Познајем доста људи којима нисам успео да помогнем да се не разведу, али Богу хвала знам да сам најмање четири брака спасио, јер ме Је Он Позвао, да се борим..да не посустајем...Њему Хвала, Богу Најмилијем што ме Је потпуно "Искористио" за своју намеру. Радост људи, који су били мишљења да је немогућ њихов даљи суживот, јесте Његова Радост и Његов Успех.... Али тема је, шта после развода, а не како спречити развод, па сходно томе јесте и како нашу Љубав од Њега даровану, "искористити", да и после развода, људи међу собом остану људи, да поштујући "Љуби ближњег свога", наставе да љубе, своје дојучерашње стубове овог временски ограниченог живота, ради Вечног Живота са Њим и у Једном... Опрости ми брате мој у Христу, ако Те повредих... 0110_hahaha smej.gif "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Prozvan u smislu da se nastavi razgovor na temi - otuda i smajli..... ništa drugo .... Na nekim odgovorima na ovoj temi sam primetio da ljudi na pitanje Šta posle razvoda... i dalje razmišljaju kako da povrate taj brak - otuda moje razmišljanje iz prethodnog posta.... A isto tako u prethodnom postu sam izneo moje shvatanje razvoda, bar onako kako mislim da bih ja postupio.... I nemojte sada da se hrišćanski povučete sa ove teme (zbog moje dosadnosti u komentarima), jer mislim da ste svakako kompetentniji od mene i sigurno možete više da pružite ljudima sa ovim problemom... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Prozvan u smislu da se nastavi razgovor na temi - otuda i smajli..... ništa drugo .... Na nekim odgovorima na ovoj temi sam primetio da ljudi na pitanje Šta posle razvoda... i dalje razmišljaju kako da povrate taj brak - otuda moje razmišljanje iz prethodnog posta.... A isto tako u prethodnom postu sam izneo moje shvatanje razvoda, bar onako kako mislim da bih ja postupio.... I nemojte sada da se hrišćanski povučete sa ove teme (zbog moje dosadnosti u komentarima), jer mislim da ste svakako kompetentniji od mene i sigurno možete više da pružite ljudima sa ovim problemom... smej.gif 0110_hahaha 0110_hahaha 0102_laughОФФ теме Ма каква досадност, напротив.....искреност која из свих коментара, и шаљивих и озбиљних, напросто сија, јесте разлог, не што моја маленкост присуствује сваког дана, већ што је овај форум заинтересовао импозантан број људи...Морам признати, да сам задивљен све чешћим питањима људи у мојој парохији:"е брате, шта има ново на ЖРУ", јер немају рачунар или интернет конекцију. Дивно је то што си препознао, а то је да је љубав НЕИЗБРИСИВА...човек склон свему и свачему, а пре свега слаб, краткорочним циљевима или личним осудама, сам себе удаљује од Бога...у себи...у своме супружнику....а онда врло брзо и потпуно неприметљиво и од Бога у осталим људима...а ко тврди да Бога љуби, а брата свог не љуби- лажа је... Замка је то, велика....али и "нпмј" је све осим глуп, и бори се својим средствима и својим начинима, који су увек људима наизглед пријемчивији, како би их одвојио од Јединога и довео себи.... Пре пар година, мој одговор, једном свештенику, да је Љубав пре свега жртва, на шта се он у потпуности зачудио и имао дијаметрално супротан став, у мени је изазвао даље размишљање....Закључио сам да љубав према ближњем јесте жртва, али слатка, јер Христос нам Је Рекао чему да се надају они који се из љубави жртвују за Њега у ближњима...Жртва је и труд, видљив у стрпљењу и смирењу, у истрајности у томе да се други разуме, прихвати и заволи онакав какав јесте, како би му дали простор и време, кроз наше сведочење његове Љубави, да прихвате Његово деловање на себе саме, а не само у "опипљивом", како понеко мисли.... Узан је Пут, заиста, али много путића ка Путу воде... 0102_laugh 1405_love 0102_laugh "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука