Jump to content

Купујете ли у second hand шоповима и бувљацима?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Za decu sam uzimala garderobu od prijatelje i u mnogo bolja vremena!
Kolica, krevetac, hodalicu...sto da ne. Kad dodje beba, treba ti gomila para, zasto ih onda trositi na ono sto nije neophodno, a za cas izrastu, sve ostaje skoro novo.
U seknd-hendu kupujem skoro sve, sem vesa i obuce, sto neko rece! Sad su i deca dorasla za tu garderobu.
Iziskuje dosta vremena, ali sto trazis, nadjes posle par obilazaka. Moze lepo da se izabere, kvalitetne stvari koje traju.
Na tu kupovinu sam se navadila kad sam bila u Americi, u gostima. Tamo ljudi koji imaju bas dobar standard redovno nose garderobu koja im je dosadila, ili je iz nekog razloga nisu ni obukli u takve prodavnice, da se proda, a prihod ili neku malu sumu uzmu ili ide u humanitarne svrhe. 
Isto tako kupuju  bez razmisljanja. Doduse oni tamo imaju i obucu, tasne, zavese, posudje...trista cuda! :)

Na buvljaku nesto ne mogu da uzmem pa da obucem, mislim na onaj pravi buvljak u Zemunu je negde...
Na ulicu rasire cebence i izvrnu kamion garderobe...nekako mi bljak, ali imam komsinicu kojoj je to pasija, stalno ide i nadje cesto dobre stvari ,,markirane""sto bi rekle nase ,,dive" :D

Подели на овим сајтовима

Ne kupujem u sekond hend shopovima nista. Da budem iskren nikad nisam ni usao posteno u ijedan i pogledao bilo sta sa nekom namjerom.

Kupujem niove stvari ali biram da bude jeftinije da mi pase budzetu. Izbjegavam brendirane stvari uglavnom.

Za djecu bih uzeo polovno od prijatelja ili rodjaka zasto da ne. :)

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Nalazila sam potpuno nove stvari sa originalnim etiketama. Neke od njih su bile neke ultra giga mega marke. Moja kuma je kupila Šanelov kostim (sako i suknja) za 5000 dinara.

Što ono kaže stara narodna, svaka roba ima svog kupca :)

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Ја сам пар пута провирио у те радње, и све ми је деловало као роба ношена у доба мог оца или деде :) Не мислим на изношеност него на стил, дизајн, итд.

Подели на овим сајтовима

Ja znam da tamo ima stvari extra kvaliteta, videla sam šta su moje drugarice našle tamo, ali stvarno treba imati strpljenja, ja tek od skoro idem tamo, još nisam našla za sebe nešto, ali znam da se mora traaaažiti... Doduše moraš i da znaš da prepoznaš kvalitetnu stvar, ali je činjenica da su mnoge kvalitetne stvari otišle iz garderobera recimo generacije moje mame, kada je kvalitet tekstila bio takav da je mogao trajati godinama. Sad - neko to izbaci iz kuće (nemamo svi magacin da čuvamo te stvari, ili što mu se ne sviđa, ili je demode u tom trenutku) - pa da naiđem na takvu stvar - ja bih je kupila pod obavezno, makar je i prepravljala - jer je dobar i kvalitetan materijal danas retkost.

• Волим 1

Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме.

Арапска пословица

Подели на овим сајтовима

Treba imati strpljenja dok pregledavaš, znati kad stiže roba...

Ja imam 3 takve radnje koje redovno obilazim.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Kada sam u Novom Sadu kod mojih ,odem petkom i subotom na Najlon.Mozda sam bila par puta od pocetka godine.Ako mi se nesto svidi kupum. Kupovala sam na primer mladjoj cerki matelove barbike 7 komada za 500 dinara.Pre neki dan sam kupila Cat Alaska cizme za 2000 dinara / kao nove.Sve ima  svog  kupca. Kupovala sam i objektive za foto aparat na pijaci. Moj otac ide kad god moze da prodaje na Najlon i mogu vam reci da nije to ni tako lose.

Vodila sam ja  jednom moje klince da  prodaju svoje stvari , i za  petak i subotu smo zaradili  oko 10 000. Deca se uce  da rade a i resili smo se svih starih stvari po kuci. :)

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

ja cesto kupujem polovnu robu - pre neki dan sam kupio na limundu 9 farmerki i 10 kosulja za 1000 dinara (slovima hiljdu)

coveku omalilo pa resio da proda - sve farmerke prva liga, kosulje markirane - sve moderno...

i sto je najvaznije - kad ih nosim ne moram da brinem gde cu da sednem, da li cu ih iscepati, itd, itd, kao sto moram kad kupim u radnji  :D

Подели на овим сајтовима

Skoro sam pazario vintage hifi pojacalo staro 30 godina i vise sam nego zadovoljan. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

ja u poslednje vreme kupujem garderobu samo....na nekim mestima u Ks-u sam za 1500din kupila 3 somotske jaknice,a na nekim mestima sam tipa za 500 din kupila vise stvari(naravno novih) :)

a skoro sam ovde u bg u kupila pantalone haljinu i helanke za 300 kinti (ganz nove) :)

Подели на овим сајтовима

moram priznati da ne....ne zato sto imam puno para, vec.....eto, ne....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ta mesta gde se prodaju stare stvari uvek su mi bila mistična. :D Istorija odrećenog predmeta. Šta je sve bilo sa njim. Nekad ljudi prodaju toliko skupocene stvari a d nisu ni svesni št prodaju. Slike, stari novac, značke, medalje, markice. Čoveče.. Odeću volim da odem i pogledam kada mi se ukaže prilika. Ako se mi se nešto i svidi krenem da se cenkam. Hehehe.  Zašto da ne, ako si strpljiv naćićeš puno dobrih stvari za male pare. :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...