Родољуб Лазић Написано Јун 1, 2011 Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 А ти мени реци да ли ово што си написао спада у "евентуални будући догађај откривања тако нечега", или си писао о нечему што је већ било, где је НАТО већ учествовао? Ne, to je primer sadasnjosti koji pokazuje kako intervencija moze biti opravdana naravno ako nam antizapadnjacka retorika nije isprala mozak toliko da nam zivoti 2/3 Irackog stanovnistva jos uvek nesto znaci. O buducnosti govorim u kontekstu akcije protiv SRJ. Твој претходни пост (о "евентуалном будућем догађају откривања тако нечега")је био генералне природе у односу на оно што сам ја писао (а писао сам и о НАТО интервенцији против СРЈ и у Ираку), тако да је ово само "накнадна памет" да "о будућности говориш (само) у контексту акције против СРЈ", и није прихватљиво. Такође, прва реченица није логична сама по себи - ako nam antizapadnjacka retorika nije isprala mozak toliko da nam zivoti 2/3 Irackog stanovnistva jos uvek nesto znaci. Испада да нам 2/3 ирачког становниоштва још увек нешто значи уколико нам је антизападњачка реторика испрала мозак. Претпостављам да ниси то хтео рећи. https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IvanJ Написано Јун 1, 2011 Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 Ajde da te pitam ovako mozda ti budes prvi koji odgovoris direktno. Jel ti smatras da je Vijetnamska intervencija na Kambodzu opravdana? http://www.britannica.com/EBchecked/topic/90520/Cambodia/52490/Vietnamese-intervention Како да ли је оправдана - с легалног, моралног или логичког аспекта? У првом и трећем случају одговор је негативан. У другом - зависи од аксиолошког система који ти служи као референца. Што се мене лично тиче, ја сам при сличним расуђивањима строги неокантовац, можда чак и позитивиста - не допуштам мешање и "преклапање магистерија", што бисте рекли ви тео-еволуционисти. :cheesy: Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve. Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 1, 2011 Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 Твој претходни пост (о "евентуалном будућем догађају откривања тако нечега")је био генералне природе у односу на оно што сам ја писао (а писао сам и о НАТО интервенцији против СРЈ и у Ираку), тако да је ово само "накнадна памет" да "о будућности говориш (само) у контексту акције против СРЈ", и није прихватљиво. Такође, прва реченица није логична сама по себи - ako nam antizapadnjacka retorika nije isprala mozak toliko da nam zivoti 2/3 Irackog stanovnistva jos uvek nesto znaci. Daj Boze da je ovde tebi jasno sta si hteo da kazes. Испада да нам 2/3 ирачког становниоштва још увек нешто значи уколико нам је антизападњачка реторика испрала мозак. Претпостављам да ниси то хтео рећи. Nisam to hteo reci. Nego da ako nekome mozak nije ispran antizapadnjackom retorikom onda ce on shvatiti da su zivoti skoro 2/3 Irackog stanovnistva daleko bolji nego za vreme vladavine Sadamovog rezima koji je vrsi ugnjatavanja tako velikog dela svojih drzavljana. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 1, 2011 Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 Ajde da te pitam ovako mozda ti budes prvi koji odgovoris direktno. Jel ti smatras da je Vijetnamska intervencija na Kambodzu opravdana? http://www.britannica.com/EBchecked/topic/90520/Cambodia/52490/Vietnamese-intervention Како да ли је оправдана - с легалног, моралног или логичког аспекта? У првом и трећем случају одговор је негативан. У другом - зависи од аксиолошког система који ти служи као референца. Што се мене лично тиче, ја сам при сличним расуђивањима строги неокантовац, можда чак и позитивиста - не допуштам мешање и "преклапање магистерија", што бисте рекли ви тео-еволуционисти. prstgore Nisi odgovorio na pitanje. Ali ok potpuno mi je jasan razlog ovakvog odogovora i ja bih isto ovako srocio odgovor na ovo pitanje da sam usao u raspravu sa tvoje pozicije. Shvatam te u prevodu. :cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 1, 2011 Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 ма дечко је бре неки ментол а ви се са њим расправљате:cheesy: Jel se ljutis sto ti jos nije stigla moja razglednica iz Nju Dzerzija? prstgore Ajd urgiraj tamo u posti mozda su zaturili negde. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 1, 2011 Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 ма дечко је бре неки ментол а ви се са њим расправљатеt4431 Ajd malo uokviri rečnik,ovo mentol je već vređanje. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 1, 2011 Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 pa nije vredjanje cak je kompliment ako prica na engleski t4431 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 1, 2011 Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 мене тебе некако баш жао t4431 али пиши на нету овде свако може лупета и милси да је битан A ja obozavam i presrecan sam kad me sazaljevaju likovi koji drze zlikovce na avatarima. To mi onako nekako potpuno da novi elen i smisao zasto bih tezio visljim ljudskim vrednostima. Veoma sam ti zahvalan na ovakvoj motivaciji, kamarad. :bla: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јун 1, 2011 Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 Молим чланове да престану са неприкладним ословљавањем саговорника. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 1, 2011 Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 па дечко прича да је у реду што нам је нато послао бомбе, за такве је мој фитиљ екстра кратак јер ипак нисмо мазохисти. једино што је у праву да све треба гледати да је америка велика сила тренутно без контроле и да би могло бити још горе. Слажем се да има и добрих ствари у Америци али да правдам НАТО злочине на рачун свог народа тешко. LAZ koja je ponovljena stotinu puta na ovoj temi u neposedovanju bilo kakvih argumenata protiv satava koji ja zaista sastupam. https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,14517.msg453221.html#msg453221 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Јун 1, 2011 Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 @Aquilio Ма ок, немој ништа к срцу. Стварно си први који "брани" нато па ми је то чудно. Е сад, колико видјех, слажемо се по 99% ствари, па не контам опет како уопште видиш било шта позитивно у том иживљавању супер-сила, јер је то војно-политичко иживљавање већ добрано прешло и у економско. Ја немам ништа лично против конкретно натоа- једако ми се гаде све силеџије од Вавилона, Египта и Рима наовамо јер искрено их сматрам (из перспективе Јеванђеља) тоталним промашајем људске природе и енергије, тако рећи антихришћанским покретима. ПС Сад видјех овај твој линк, изгледа да је читава тема базирана на неспоразуму: ти просто теоретски (с правом) заступаш право да се брани слабији па по ма коју цијену, а опонирају ти људи (опет с правом) да нису досад видјели правдољубивост од супер-сила. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Јун 1, 2011 Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 Твој претходни пост (о "евентуалном будућем догађају откривања тако нечега")је био генералне природе у односу на оно што сам ја писао (а писао сам и о НАТО интервенцији против СРЈ и у Ираку), тако да је ово само "накнадна памет" да "о будућности говориш (само) у контексту акције против СРЈ", и није прихватљиво. Такође, прва реченица није логична сама по себи - ako nam antizapadnjacka retorika nije isprala mozak toliko da nam zivoti 2/3 Irackog stanovnistva jos uvek nesto znaci. Daj Boze da je ovde tebi jasno sta si hteo da kazes. Испада да нам 2/3 ирачког становниоштва још увек нешто значи уколико нам је антизападњачка реторика испрала мозак. Претпостављам да ниси то хтео рећи. Nisam to hteo reci. Nego da ako nekome mozak nije ispran antizapadnjackom retorikom onda ce on shvatiti da su zivoti skoro 2/3 Irackog stanovnistva daleko bolji nego za vreme vladavine Sadamovog rezima koji je vrsi ugnjatavanja tako velikog dela svojih drzavljana. Наравно да знам шта сам хтео да кажем, и то је јасно свакоме осим, можда, теби. А овакви коментари су наставак смешног покушаја да накнадном памећу оправдаш оно што си рекао. А ова друга реченица "Нисам то хтео рећи..." нема никакве везе са оним што си рекао. За некога ко инсистира на детаљима и логичкој прецизности, изражаваш се непрецизно и нејасно. da su zivoti skoro 2/3 Irackog stanovnistva daleko bolji Хајде да ти помогнем: вероватно си хтео рећи " да скоро 2/3 ирачког (мало "и") становништва живи много боље него за време владавине Садама Хусеина". Рећи да су "животи бољи" је врло лоше изражавање, а ако погледаш то што си написао као објашњење и оно што си написао претходно ako nam antizapadnjacka retorika nije isprala mozak toliko da nam zivoti 2/3 Irackog stanovnistva jos uvek nesto znaci. уочићеш, надам се, колико објашњење нема везе са оним што објашњава. Да би остали чланови форума могли с тобом да комуницирају потребно је да своје мисли вербализујеш на адекватан начин, што ти не чиниш. https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 1, 2011 Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 ПС Сад видјех овај твој линк, изгледа да је читава тема базирана на неспоразуму: ти просто теоретски (с правом) заступаш право да се брани слабији па по ма коју цијену, а опонирају ти људи (опет с правом) да нису досад видјели правдољубивост од супер-сила. Znaci otvoricu sampanjac i izljubiti cu te tri puta. t4431 :bla: Konacno neko razume. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Јун 1, 2011 Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 :bla: t4431 Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
3 тарабе Написано Јун 1, 2011 Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 ПС Сад видјех овај твој линк, изгледа да је читава тема базирана на неспоразуму: ти просто теоретски (с правом) заступаш право да се брани слабији па по ма коју цијену, а опонирају ти људи (опет с правом) да нису досад видјели правдољубивост од супер-сила. Znaci otvoricu sampanjac i izljubiti cu te tri puta. t4431 :bla: Konacno neko razume. Ali tri puta. :cheesy: 319.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука