Дика Израиљева Написано Мај 28, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 28, 2011 Dragi, mili moji, ako ne želite više imati na ovom Forumu bilo kakve ekumenističke teme i insistirate na tome da sve budu srušene i nikakvom inoslavnom se više nikada ne odobri registracija na Forumu, molim onda da to učinite tako što ćete se obratiti na adresu oca Ivana Cvetkovića i zatražite to od njega lično. Inače vam ja u tome ne mogu mnogo pomoći. Pa ako ste zbog toga nervozni i neraspoloženi što takve teme uopšte postoje na Forumu neće vam mnogo pomoći to što se prema nama ponašate ovako bahato kako ponašate. Radije onda riješite to direktno s moderacijom a obustavite ekumenske teme i registraciju inoslavnih jer ustvari je to vaš unutrašnji spor zbog kojeg mi ne želimo a ni ne moramo biti napadani tim kojim ekumenizam sjedi "u želucu". samo da bi nas odbili s Foruma kad već nisu sami sposobni postići da se te ekumenske teme koje im toliko idu na živce sruše i zatvore. Зајрон, Си погледао онај текст што сам окачио, и јеси размислио о саборској одлуци коју сам ти линковао, 3. канон Другог васељенског сабора? СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Мај 28, 2011 Пријави Подели Написано Мај 28, 2011 Зајрон, да ли имаш иједан једини аргумент да црква у Апостолско вријеме није била устројена на принципу саборности (како ти то богохулно називаш "Хидра") односно да сви апостоли нису имали равну част и власт у катедрама којима су предсједавали. Не постоји нити један историјски документ у доба раног хришћанства који свједочи да су апостол Петар и његови наследници на катедри имали реалну духовну власт над осталим Патријарсима, односно да је икада римска катедра имала већа овлаштења од Јерусалимске, Александријске, Антиохијске и касније Цариградске, а ако мислиш супротно дај неки конкретан теолошки, историјски, научни тј конкретан аргумент умјесто "надигравања". Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leontijev Написано Мај 29, 2011 Пријави Подели Написано Мај 29, 2011 Vama Grkokatolici imaju simbol vere bez filiokve a rimokatolici sa filiokve a jedinstvo vam je u papi.Gde je Bog u toj priči? Mi možemo da se priznajem ili ne priznajemo ,da funkcionišemo ili ne funkcionišemo gledano tehnički ali bar uvek svi znamo u šta verujemo i kako verujemo i svi isto verujemo Naravno, da i mi vjerujemo isto. Filioque je samo interpretacija vjerovanja u istu stvarnost. Možemo na drugoj temi raspravljati posebno o Filioquama. Veroispovedanje u RKC je napisano kao naš ustav.Šta god da ne valja uvek negde nađeš opravdanje.U svakom slučaju Pravoslavlje na veoma slikovit način pokazuje i prikazuje svaršenost Hrišćanstva i ne savršenost Hrišćana. Nisi u pravu. U svakom ustavu i zakonu postoje rupe, a naše vjerovanje je od Isusa Krista 1000000001010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 29, 2011 Пријави Подели Написано Мај 29, 2011 Vama Grkokatolici imaju simbol vere bez filiokve a rimokatolici sa filiokve a jedinstvo vam je u papi.Gde je Bog u toj priči? Mi možemo da se priznajem ili ne priznajemo ,da funkcionišemo ili ne funkcionišemo gledano tehnički ali bar uvek svi znamo u šta verujemo i kako verujemo i svi isto verujemo Naravno, da i mi vjerujemo isto. Filioque je samo interpretacija vjerovanja u istu stvarnost. Možemo na drugoj temi raspravljati posebno o Filioquama. Veroispovedanje u RKC je napisano kao naš ustav.Šta god da ne valja uvek negde nađeš opravdanje.U svakom slučaju Pravoslavlje na veoma slikovit način pokazuje i prikazuje svaršenost Hrišćanstva i ne savršenost Hrišćana. Nisi u pravu. U svakom ustavu i zakonu postoje rupe, a naše vjerovanje je od Isusa Krista 1000000001010 Не, ниси у праву. Али на то смо већ навикли. Ваше веровање, дефинитивно, није од Господа Исуса Христа, тачније није га благословио Христос већ Карло Велики. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Мај 29, 2011 Пријави Подели Написано Мај 29, 2011 Vama Grkokatolici imaju simbol vere bez filiokve a rimokatolici sa filiokve a jedinstvo vam je u papi.Gde je Bog u toj priči? Mi možemo da se priznajem ili ne priznajemo ,da funkcionišemo ili ne funkcionišemo gledano tehnički ali bar uvek svi znamo u šta verujemo i kako verujemo i svi isto verujemo Naravno, da i mi vjerujemo isto. Filioque je samo interpretacija vjerovanja u istu stvarnost. Možemo na drugoj temi raspravljati posebno o Filioquama. Veroispovedanje u RKC je napisano kao naš ustav.Šta god da ne valja uvek negde nađeš opravdanje.U svakom slučaju Pravoslavlje na veoma slikovit način pokazuje i prikazuje svaršenost Hrišćanstva i ne savršenost Hrišćana. Nisi u pravu. U svakom ustavu i zakonu postoje rupe, a naše vjerovanje je od Isusa Krista 1000000001010 Не, ниси у праву. Али на то смо већ навикли. Ваше веровање, дефинитивно, није од Господа Исуса Христа, тачније није га благословио Христос већ Карло Велики. ...чијим "теолозима" сама теологија није очигледно била јача страна,чије образовање и могућност увида у суптилне теолошке финесе нису баш били на завидном нивоу,па онда и само теолошко наслеђе Римске епархије из претходних векова,које никада није обиловало изразитом способношћу за дубље,духовно-теолошко познавање Тајне Цркве као што је за то био способан југ и исток,тако да су урадили то што су урадили и веома јасно и прецизно нам ставили до знања шта мисле под додатком "и Сина".Тако да сваки савремени покушај реинтерпретације филиоквеа од стране РКЦ мора бити стављен под критичку лупу,путем свеукупног теолошког познавања, начина размишљања,делања,црквено-политичке активности,побуда,циљева и начина на који су се ти циљеви остваривали кроз историју,тј. познавања свеукупног историјског препознатљивог обрасца постојања исте,да би се могао донети прави и необмањујући суд у вези са овим проблемом...а тај суд је,барем када сам ја у питању и у најблажу руку речено,такав да мислим да би заиста било више него чудно помислити да код РКЦ постоји ишта што би децидно и непорециво водило ка помисли да долази до истинског схватања грешке и истинске жеље за редефинисањем и исправљањем проблема званог филиокве...мислим да су далеко од спремности решавања било ко другог теолошког и црквено-политичког проблема који су створили у историји.Мој мишљење...без увреде. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leontijev Написано Мај 29, 2011 Пријави Подели Написано Мај 29, 2011 Ipak, moram se priznati sa ste malo napredovali. Dugo ste "sahranjivali Boga", rugali se sa vjerom , jahali popove, od crkvi pravili štale...Sada ste samo postali inverzni, zamjenili ste neprijatelja, a vi ga uvijek morate imati, jer ne bi ste postojali. Što bi ste vi da nema Hrvata, Crkve, katolika? Na čemu bi ste gradili svoj identitet? 1000000001010 P.S. Kad vidim koliko tema je ovdje posvećeno nama katolicima, Hrvatima, Crkvi osjetim ponos. Koliko smo samo značajni vama i koliko nam samo posvećujete pažnje. P.S.S. Ovo se ne odnosi na sve pravoslavce, već samo na ideologe koji su Komunizam zamjenili Pravolsavljem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дика Израиљева Написано Мај 29, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2011 Када би се створла воља (а то је и за хипотетезе превелик залогај) за повратак на право-славље Божје код РКцркве, то би прузроковало несагледиве позитивне последице. Међутим, то је, чак и за највеће оптимисте скоро утопија. Мада, пошто су хришћани у мањем броју на Планети, гледавши са неког становишта како Писмо наговјештава завршетак драме човјечанства прије другог Господњег доласка, и узевши у обзир "да је Богу све могуће", евентуални повратак РКцркве правом слављу Бога и није баш утопија. Тако да...ипак је Бог највећи дрматург који нас све пушта да радимо како хоћемо, али Он ће своје извршити што је наумио. СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дика Израиљева Написано Мај 29, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2011 Ipak, moram se priznati sa ste malo napredovali. Dugo ste "sahranjivali Boga", rugali se sa vjerom , jahali popove, od crkvi pravili štale...Sada ste samo postali inverzni, zamjenili ste neprijatelja, a vi ga uvijek morate imati, jer ne bi ste postojali. Što bi ste vi da nema Hrvata, Crkve, katolika? Na čemu bi ste gradili svoj identitet? 1000000001010 P.S. Kad vidim koliko tema je ovdje posvećeno nama katolicima, Hrvatima, Crkvi osjetim ponos. Koliko smo samo značajni vama i koliko nam samo posvećujete pažnje. P.S.S. Ovo se ne odnosi na sve pravoslavce, već samo na ideologe koji su Komunizam zamjenili Pravolsavljem. Знаш како...СПЦ брине о народу, јер је народ Црква, и у том контексу Јасеновац и хрвати, али, брате, СПЦ има много шире погледе на Цркву, спасење и човјека. Ето, кажи, гдје су, рецимо Хрвати градили храмове ВАН Хрватске? Срби су сву Планету украсили храмовима Богу. И то је један показатељ васељенства и НАДнационаности. Колико је само људи, широм свијета, пришло Православљу преко Срба...јер Србин Православни је прво хришћанин, па онда Србин. Да ли знаш да у Аризони има манастир посвећен мајци Светог Саве гдје су монахиње све до једна американке? Ми смо изградили храмове од Јужне Африке, Јужне Америке,до Сиднеја, Новог Зеланда (сада), и свуда по Европи. Гледамо ми мало "преко" Хрвата...но ви сте нам ПРВА браћ, најближе браћа-комшије, зар не? СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 29, 2011 Пријави Подели Написано Мај 29, 2011 I P.S. Kad vidim koliko tema je ovdje posvećeno nama katolicima, Hrvatima, Crkvi osjetim ponos. K 1000000001010 Углавном се поминју у контексту јасеновца,хашке пресуде ,изјава бискупа поводом оба ова случаја.Немаш ти разлога да будеш поносан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дика Израиљева Написано Мај 29, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2011 Ipak, moram se priznati sa ste malo napredovali. Dugo ste "sahranjivali Boga", rugali se sa vjerom , jahali popove, od crkvi pravili štale...Sada ste samo postali inverzni, zamjenili ste neprijatelja, a vi ga uvijek morate imati, jer ne bi ste postojali. Što bi ste vi da nema Hrvata, Crkve, katolika? Na čemu bi ste gradili svoj identitet? 1000000001010 P.S. Kad vidim koliko tema je ovdje posvećeno nama katolicima, Hrvatima, Crkvi osjetim ponos. Koliko smo samo značajni vama i koliko nam samo posvećujete pažnje. P.S.S. Ovo se ne odnosi na sve pravoslavce, već samo na ideologe koji su Komunizam zamjenili Pravolsavljem. Погледај само овај храм Св. Спиридону у Трсту. Није у византијском стилу, ни архитектонски ни сам фрескопис унутра, сав је опточен у злто и сребро...узгред, Срби су у Трсту оставили неизбрисив траг саградивши најљепше палате, а на Великом каналу надвисују се кипови Цара Лазара, Царице Милице, Милоша Обилића и Косовке дјевојке. Све то показује национал-космополитизам, који излази далеко, предалеко из оквира дневне политике, и не дао Бог, наоштрених ножева. Архив Србије има Збирку у два тома, која је само СПИСАК културно-историјског блага у Трсту коју су Сби оставили. "Дођи и види"! За вријеме васкршње литије, затвори се цио кварт, и да видиш 1000 људи са свијећама, чујеш хор, доживиш љепоту и велељепије, да видиш талијане, катлике (који нису испуњени мржњом) како стоје поносно јер је то све и њиховом граду, и како отворених уста од чуда, сјајних очију од одушевљења доживљавају све то...можда би и ти другачије размишљао...рецимо почео мало да читаш више осим наслова над мржњом обојеним чаланцима. Да ти кажем само, да је један проф. са Универзитета, талијан, овдје био "оглашени" дуго времена, да би на крају, чиними се у +Дечани био миропомазан. Да видиш када католичке сестре "часне", монахиње, и католички свеЋеник, присуствују нашој Литургији, и упркос што не могу да узму Причешће, осјећају се као дио заједнице, упркос језичким, културолошким, националним, и вјерско-догматским разликама. Но, тијесна срца не примају ништа у себе, јер им је тијено, како каже Павле, са самим собом. СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дика Израиљева Написано Мај 29, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2011 Ipak, moram se priznati sa ste malo napredovali. Dugo ste "sahranjivali Boga", rugali se sa vjerom , jahali popove, od crkvi pravili štale...Sada ste samo postali inverzni, zamjenili ste neprijatelja, a vi ga uvijek morate imati, jer ne bi ste postojali. Što bi ste vi da nema Hrvata, Crkve, katolika? Na čemu bi ste gradili svoj identitet? 1000000001010 P.S. Kad vidim koliko tema je ovdje posvećeno nama katolicima, Hrvatima, Crkvi osjetim ponos. Koliko smo samo značajni vama i koliko nam samo posvećujete pažnje. P.S.S. Ovo se ne odnosi na sve pravoslavce, već samo na ideologe koji su Komunizam zamjenili Pravolsavljem. Или шта кажеш за ову архитектуру? То није ни византијски ни моравски стил, и налази се у срцу Њујорка. Знаш ли коме је посвећен храм? Светом Сави Српском! Храм су Англиканци за никакве паре уступили СПЦ из љубави ка Св. Никојају Сроском (Велимировићу) Има ту и Божјег прста, са једне стране показује и захвалност Светоме јер је помагао манастире од Србије, преко Бугарске до Јерусалиа, а са друге показује и НАДнационални икуменски став великана наше помјесне Цркве, која се сматра само "удом" (=живим органом) Васељенске Цркве. Знање може одвести у гордост, али незнање заиста убија. И ма кави ми Срби били, а грешни смо људи и тежак народ и себи и Богу, ипак смо ту гдје јесмо: 6 вијекова смо били барикада исламу да продире на Запад, и скоро од Спасовдана 1221. године чврста карула Источне Цркве да е никави Јасеновци ни папе не могу срушити...е толика је љубав Србина за крст Христов...зато нас је Господ, овакве кави јесмо, и поставио ту гдје јесмо. Као такви, ми смо, на неки начин, и карика која раздваја Исток и Запад, али смо ипак, по свом опредељењу, а може се рећи и историјском назначењу (Божанске историје) карика која спаја - ни Исток ни Запад, али "изнад Истока и Запада" (Св. Николај Српски). Немате ви разлога да сеплашите нас, али немојте никада иати наде да ће папа крочити ма и један педаљ ка Истоку, иако је то, још прије велике шизме чинио и данас чини. СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Мај 29, 2011 Пријави Подели Написано Мај 29, 2011 Ipak, moram se priznati sa ste malo napredovali. Dugo ste "sahranjivali Boga", rugali se sa vjerom , jahali popove, od crkvi pravili štale...Sada ste samo postali inverzni, zamjenili ste neprijatelja, a vi ga uvijek morate imati, jer ne bi ste postojali. Što bi ste vi da nema Hrvata, Crkve, katolika? Na čemu bi ste gradili svoj identitet? 1000000001010 P.S. Kad vidim koliko tema je ovdje posvećeno nama katolicima, Hrvatima, Crkvi osjetim ponos. Koliko smo samo značajni vama i koliko nam samo posvećujete pažnje. P.S.S. Ovo se ne odnosi na sve pravoslavce, već samo na ideologe koji su Komunizam zamjenili Pravolsavljem. Малчице си безобразан,јел? Па да ти одговорим како сам тражиш.Сахрањујући Бога ми смо сахрањивали себе,то је тачно,и десило се нашом кривицом много штошта лошег...највише нама самима.Ви сте славили Бога,ишли у Цркву и "побожност" коју сте практиковали,а историја је доказала да је та врста "побожности" карактеристична за римокатолике где год су се појавили,била је више него практично доказивана и сведочена другима,тј.Србима (јер сте једино нама могли да покажете "лепоту" своје вере)...понајвише унијаћењем,протеривањем,пљачком и ножем...од 15. до 20. века исту песму певате.У крајњем случају,историја је такође посведочила да је потпуно небитно које је национално име на римокатоличкој застави...дела су увек била иста где год је папска чизма крочила. Колико видим ништа смислено ниси рекао осим што си,за разлику од мене који сам укратко и уопштено изнео историјско-теолошке чињенице којих су свесни сви осим вас,наравно,почео са аргументум ад хоминем пљувачином (класичан наступ свих оних који се не могу похвалити поседовањем свега онога што краси иоле озбиљне и добронамерне људе). Морам да предухитрим такве као што си ти...јер сте много досадни,још више безобразни и очигледно вам није место овде...али уопште немате шта да тражите са "онима који морају увек имати неког непријатеља"...како жалосно али и чудовишно звучи та реченица када долази,надам се несвесно,из уста припадника оног народа чији су преци вековима радили,заједно са Мађарима,Аустријанцима,нацистима и фашистима,као и са савременим савезницима,само једно...вековима унијатили,константно протеривали,понајвише убијали и клали Србе! А пошто ликови као што си ти прелазе у досаду,ликови који дођу на православни форум и у недостатку сваког озбиљног теолошког потенцијала и без способности за вођење нормалног теолошког дијалога,па почну да ми се прсе својим "хрватством" (зар сам ја поменуо било где хрвате и зар је имало уопште потребе за потезањем истог као да су само хрвати римокатолици?) и у својој образовно-моралној недефинисаности по дифолту почну да причају ништа друго до несувислости и да сипају увреде,који су суштински злонамерни а овамо ми се отужно,јадно и крајње лицемерно правдају "не мислимо на све православце већ на оне који су комунизам заменили православљем" (а претпостављам са великом сугурношћу да се лупнуто односило и на мене,а не само на претходника, на мене који потичем из породице жестоких антикомуниста и страдалника,који сам,као што дотични не зна,и сам страдао од комуниста и који сам већ 23 године у Цркви,а приде сам и теолог и философ и никако не могу бити хришћанин те врсте),имаш прву опомену...још једном почни да ми се дуваш својим "хрватством" и ти више нећеш егзистирати на овом форуму...никада више,јел ти јасно? Желиш да водиш разговоре такве природе? Нађи други форум.Желиш пред нама,Србима и Православцима да глумиш сајбер хероја који ће својим "хрватством" показати "злим Србима" ко је он? Мислим да је то безобразно,бесмислено,и да је надасве одлика инфантилности и да те зато нико не мора,нити те жели трпети.Зато...или се унормали или ћу те дезинтегрисати са форума,...нити нам икада требаш такав каквим се показујеш,нити ћемо икада жалити за тобом таквим.Зато...буди мало уљуднији или ће бити "депортиво ла Коруња"! Имаш прву опомену! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 29, 2011 Пријави Подели Написано Мај 29, 2011 Има неке сличности између средњовековног папизма и модерног хрватства. Одсуствује савест и код једних и код других, и од лажи прави се истина. Паписти су осудили читаву Источну Цркву да је променила догматско исповедање Символа вере избацивши Филиокве, а уствари паписти су увели Филиокве самостално. Дакле, потпуно извитоперење савести и истине, попут модерних политичких махинација. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 29, 2011 Пријави Подели Написано Мај 29, 2011 Ipak, moram se priznati sa ste malo napredovali. Dugo ste "sahranjivali Boga", rugali se sa vjerom , jahali popove, od crkvi pravili štale...Sada ste samo postali inverzni, zamjenili ste neprijatelja, a vi ga uvijek morate imati, jer ne bi ste postojali. Što bi ste vi da nema Hrvata, Crkve, katolika? Na čemu bi ste gradili svoj identitet? 1000000001010 P.S. Kad vidim koliko tema je ovdje posvećeno nama katolicima, Hrvatima, Crkvi osjetim ponos. Koliko smo samo značajni vama i koliko nam samo posvećujete pažnje. P.S.S. Ovo se ne odnosi na sve pravoslavce, već samo na ideologe koji su Komunizam zamjenili Pravolsavljem. А ви фратре нисте јахали? Тито је мало олтарски дечко из Кумровца исто као и Кардељ. Разлика је што је већина код нас била доследна а ви и кад вам Хитлер уђе у главни град и кад то Тито учини, ви изађете и кличете. Били сте највећи Карађорђевићевци (Павелић је читао поздравно слово оснивању Краљевине СХС у Загребу), па усташе, па комунисти... Ми национални идентитет градимо на Цркви, а ви на мржњи према Србима. То јасно провејава у твојим написима, јер си отворени србомрзац и лагатор. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Мај 29, 2011 Пријави Подели Написано Мај 29, 2011 Ipak, moram se priznati sa ste malo napredovali. Dugo ste "sahranjivali Boga", rugali se sa vjerom , jahali popove, od crkvi pravili štale...Sada ste samo postali inverzni, zamjenili ste neprijatelja, a vi ga uvijek morate imati, jer ne bi ste postojali. Što bi ste vi da nema Hrvata, Crkve, katolika? Na čemu bi ste gradili svoj identitet? nesiguran P.S. Kad vidim koliko tema je ovdje posvećeno nama katolicima, Hrvatima, Crkvi osjetim ponos. Koliko smo samo značajni vama i koliko nam samo posvećujete pažnje. P.S.S. Ovo se ne odnosi na sve pravoslavce, već samo na ideologe koji su Komunizam zamjenili Pravolsavljem. Uuuuuuu ode moje smirenje! Pa da ti kažem, mi bar nismo ljude zatvarali u crkve i palili kao što ste vi radili. Ustaše su sa sveže okrvavljenim rukama išle kod fratara po oprost. Par Zdrao Marija pa može ponovo , tako "okajan" izdržavši dodeljenu mu tešku pokoru, za dom spreman biti. Bezobrazluku tvom nema kraja kad možeš tako nešto ovde govoriti, a ne imati na umu vaša dela iz prošlosti. Seti se brate i tog "truna" u vašem oku kad već gledaš u naše. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука