Jump to content

''Darovi'' govorenja jezika

Оцени ову тему

Verujete li u zapadne ''darove'' govorenja jezika?  

20 члановâ је гласало

1. 1. Verujete li u zapadne ''darove'' govorenja jezika?

• Da
      4
    • Ne
      16

Препоручена порука

о овоме сам ти причао што је Дејан поставио ...

сопствено сведочанство или искуство немам, зато и могу само да се ослоним на неког ко је проверен извор. не желим да стекнеш утисак да ниси проверен извор или ти не верујем, али желим да кажем да ја нисам способан да оценим јесте или није баш то о чему причамо.

зато и испитујем  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

с тим што су Апостоли говорили на свом матерњем језику, а сви остали су их чули на свом матерњем језику. примера ради, Апостол је причао на арамејском, а Грк га је чуо на грчком.

то је један од разлога што је јерес инсистирање на тројезичности (грчки, јеврејски, латински).

Ne bih se složio.

Duh sveti je kroz pojedinog apostola ljudima govorio na onom jeziku kojima se želio obratiti npr. Rimljanima, Grcima, Etiopljanima i dr.

Znači apostol nije imao blage veze što priča i o čemu priča, glas je samo izlazio iz njega jer je apostol dopustio Bogu da koristi njegove glasnice, a onaj koji je bio blizu, npr. Rimski vojnik rodom iz Britanije, ga je razumio jer je Duh Sveti u ovom slučaju govorio keltski.

Ja na primjer ne znam što govorim kada molim u jezicima ali sam siguran da bi netko mogao razumjeti (Arapin, Židov, Hindus tko zna..). Rekoh da je postoji mogućnost da osoba iz npr. Rusije priča Portugalski, Libanonac Staroslavenski, Indijac Starogrčki ili Meksikanac Kineski.

Jer kakavo je svjedočasntvo Duha Svetoga ako ja koji znam engleski pričam Englezu: hey dude, God loves you ili na srpski: Bog vas voli. Pa rekli biste: OK, znamo.

Ali kada npr. Japanac čuje da ja klasični primjerak Balkanca koji nema pojma Japanski osim riječi "kamikaze" i "tokyo" na njegovom jeziku izgovaram a da ni znam što pričam: Bog je velik, Bog te voli, Obrati se k meni i sl. e to je šokantno i tome služi Dar jezika: da nevjernici povjeruju.

ti licno molis na jezicima koje ne razumijes?!!!!!!! ako ti nije problem,da malo pojasnis to svoje iskustvo?

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

Imamo starca Porfirija koji je imao zaista mnoštvo darova od Boga jedan od njih je i ovaj dar govora.

Svaki dar je korišten za spasenje ljudi i mao je neki smisao.Kažu da se ljudi kao što je starac Porfirije rode jednom u 400 godina.

Kod katolika je dar govora najčešći,Bogorodica samo što ne pije kaficu sa ljudima u Međugorju s obzirom koliko se puta tamo javlja itd.

Meni tu nešto ne štima.

Подели на овим сајтовима

Imam tekstove starca Porfirija koje mi je prošli tjedan predložio Dejan (sjećaš se Dejo). Oduševio me i drago mi je da si sad stavio njegovo svjedočanstvo jer meni (naravno) ne možete vjerovati (što je i bolje jer se ne poznajemo).

Da, kod nas Katolika ima puno ljudi što govore u jezicima ali ne zato jer smo mi "posebni", nego jednostavno zato što smo skloniji otvaranju Duhu Svetomu (poput vašeg starca Porfirija - ne rađaju se ljudi jednom u 400 godina poput njega kao što kažete, već smo SVI odabrani i dnevno se rađaju desetci tisuća Porfirija ali koliko ih se otvori Bogu poput njega?)

Da ne bude zabune ni mi Katolici nismo otvoreni tome kao što mislite, primjetio sam da najveći dar jezika ipak imaju Protestanti tako da nas ne trebate gledati kao što nas Dejan gleda:

Kod katolika je dar govora najčešći,Bogorodica samo što ne pije kaficu sa ljudima u Međugorju s obzirom koliko se puta tamo javlja itd.

Meni tu nešto ne štima.

A što da ti kažem prijatelju? "Ako i od mrtvih netko ustane, bi li povjerovali?"

Istina je uvijek negdje u sredini..

Подели на овим сајтовима

Ne znam šta bi ti rekao.

Dar jezika podrazumeva da razumeš šta taj drugi govori na ovom tvom snimku ne može ni da se dešifruje koji je jezik u pitanju.

To me podseća na pentakostalce koji u toku svojih molitava čuju neke čudne jezike pa to snimaju pa kasnije pokušavaju da prevedu.

Подели на овим сајтовима

Каква је сврха веровати у ,,говорење језицима''? Зар није ово тема о даровима Духа Светога, зашто се то сужава на ,,говорење језика''?

Чини ми се да западњаци имају отворене заблуде због погрешног ''искуства'' односа са Ипостаси Духа Светога.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Каква је сврха веровати у ,,говорење језицима''? Зар није ово тема о даровима Духа Светога, зашто се то сужава на ,,говорење језика''?

Чини ми се да западњаци имају отворене заблуде због погрешног ''искуства'' односа са Ипостаси Духа Светога.

Riječ je o najosnovnijem i najmanjem daru koji potiče otvaranje svih drugih.. kako vam pričati o milosti da Božjim prstom izganjaš demone, kada ni o daru jezika ne možemo adekvatno popričati.

Подели на овим сајтовима

У реду би било, да се приликом нечијег дара говорења језика појави сведочење других људи, на пример из племена где нису још чули за Јеванђеље, и да ови посведоче оно што су разумели - као о речима које говоре о делима Божијим, о Јеванђељу. Међутим, све оно што долази до сада од западних ,,имаоца дарова језика'', личи на нешто што је приказано у доњем снимку. Немојте се љутити, него реците искрено, зашто се не би сматрало за истину ово што човек из снимка говори?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

У реду би било, да се приликом нечијег дара говорења језика појави сведочење других људи, на пример из племена где нису још чули за Јеванђеље, и да ови посведоче оно што су разумели - као о речима које говоре о делима Божијим, о Јеванђељу. Међутим, све оно што долази до сада од западних ,,имаоца дарова језика'', личи на нешто што је приказано у доњем снимку. Немојте се љутити, него реците искрено, зашто се не би сматрало за истину ово што човек из снимка говори?

Ovom čovjeku sa tvog youtube klipa nažalost nije imao tko objasniti čiji su to jezici (zemaljski i anđeoski, a ne vanzemaljski kao što on misli).

Подели на овим сајтовима

Пријатељу, видим да си потпуно неозбиљно приступио дијалогу са православнима. Тему си поставио погрешним питањем (дарови Духа Светога) те ћу променити наслов у складу са оним што говориш.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Starca je posetio jedan irski naučnik u pratnji svog prevodioca, želeći da ga pita za savet u jednom ozbiljnom pitanju koje ga je uznemiravalo. Međutim, starac Porfirije nije želeo da prevodilac sluša razgovor i zato mu je rekao:

- Šta ti od njega hoćeš?

Prevodilac se umešao:

- Dobro, starče, ali kako ćete razumeti jedan drugoga?

- Ti izađi, a mi ćemo naći način da se sporazumemo.

Prevodilac se tad udaljio a njih dvojica su sami razgovarali u keliji. Nakon 20 minuta, izašao je i Irac.

- Kako ste se sporazumevali?

Irac je odgovorio:

- Bez ikakvih teškoća. Starac savršeno govori irski.

Taj dar posedovao je i starac Pajsije Svetogorac, koji se u sličnom slučaju, kada ga je posetio francuski profesor sa Sorbone, gost manastira Simonopetra, sporazumevao s njim na isti način.

Подели на овим сајтовима

Пријатељу, видим да си потпуно неозбиљно приступио дијалогу са православнима. Тему си поставио погрешним питањем (дарови Духа Светога) те ћу променити наслов у складу са оним што говориш.

Ako tako želiš jer misliš da je ispravno, u redu.

Znaj da ću po potrebi otvarati temu po temu (po pitanju ostalih darova, svaki pojedinačno), iako mi je namjera bila ovdje obraditi sve, možda je ovako i bolje: svaki dar u svoju temu.

Подели на овим сајтовима

Starca je posetio jedan irski naučnik u pratnji svog prevodioca, želeći da ga pita za savet u jednom ozbiljnom pitanju koje ga je uznemiravalo. Međutim, starac Porfirije nije želeo da prevodilac sluša razgovor i zato mu je rekao:

- Šta ti od njega hoćeš?

Prevodilac se umešao:

- Dobro, starče, ali kako ćete razumeti jedan drugoga?

- Ti izađi, a mi ćemo naći način da se sporazumemo.

Prevodilac se tad udaljio a njih dvojica su sami razgovarali u keliji. Nakon 20 minuta, izašao je i Irac.

- Kako ste se sporazumevali?

Irac je odgovorio:

- Bez ikakvih teškoća. Starac savršeno govori irski.

Taj dar posedovao je i starac Pajsije Svetogorac, koji se u sličnom slučaju, kada ga je posetio francuski profesor sa Sorbone, gost manastira Simonopetra, sporazumevao s njim na isti način.

Ovo samo potvrđuje da i s. Porfirije ima "zapadne ''darove'' govorenja jezika" (kao što je gosp. Milan Nikolić postavio pitanje jer po meni ono "zapadne" nepotreban prefiks kao i navodnici na "darove". Nije se za zezati sa Duhom Svetim)

Подели на овим сајтовима

Који се језици говоре у видеу који је постављен на почетку?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...