Jump to content

Шта је то личност?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• 8 months later...

У одлуци да више не грешим непостојан сам, што ће рећи нема истинског покајања.

(достићи стање "моћи не гријешити" и узрасти до "немоћи гријешити")

У одлуци да водим борбу за стицање благодати непостојан сам.

(што је по преподобном Серафиму Саровском циљ хришћанског живота)

Па се онда враћам се молитви, Господе немам воље и жеље за Тобом и за Царством Небеским, помози, хришћанин сам само на папиру, хаљински хришћанин.

Подели на овим сајтовима

Када је реч о ставовима,знамо да би требало укључити и срце и разум...али спојити то двоје је права уметност за коју ја тренутно нисам баш нарочито талентован...Уопште,често мењам мишљења и крајње верујем у датим моментима како су та мишљења исправна...На срећу ту је Христос да нам увек буде оријентир и коректив :)

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Padnem-istanem-pogresim-pokajem se-opet padnem-opet ustanem- zauzemem stav, mislim da je ispravan- promenim stav jer sad mislim da prethodni nije ispravan- nemam vise stav jer ne znam koji je ispravan- opet padnem- opet pogresim- opet se pokajem- opet ustanem...

ekstra

Isto...s tim da sam ja u jednom trenutku cak i pobegla od svega...Mislim da od mene ne postoji nepostojanija licnost

To se vidi po sveobuhvatnim promenama koje su me zadesile u razlictim fazama.

Ne posotoji jedna Zlata, postoji vise njih..samo zavisi koja ce kojeg dana probuditi.

Odmah da napomenem da se ne radi o visestrukom poremecaju licnosti, niti o sizofreniji, vec o dosadi licnosti koja me u jednom trenutku smori i onda imam potrbu da budem neko novi,neko svez...i tako..

Lose je to,lose...ali nadam se da cu se kraja zivota ispraviti... molimoli

"Видети свет у зрнцу песка,

И небо у дивљем цвету,

Држати бесконачност на длану

А вечност у једном часу"

В.Блејк

Подели на овим сајтовима

Nepostojanost, slabost, promjenljivost i podvojenost su prirodna stanja pale prirode. A onoj pravoj prirodi smo pozvani da tezimo, dakle da ovu postojano preobrazavamo, ulaganjem svjesnog napora na preobrazaju cijelog bica, misli, osjecanja, navika, htijenja, volje. To je proces koji zahtijeva trud i volju i zato i dalje djelujemo nepostojani. Ali Bog onome koji trazi, daje i snagu i postojanost. Moguca je jedino postojana borba sa nepostojanoscu, i priblizavanje idealu 'vise ne zivim ja vec zivi Hristos u meni' -dakle, savrsenstvo. Onome koji to zeli svim bicem i trudi se, Bog to daje kroz svoju milost, po mjeri te zelje (ljubavi ka Bogu) i truda. 'istite,i dobicete'.

(dakle, ne znam kako se ovaj bold ukljucio i nece da se iskljuci) moj kompjuter je nepostojan (nedosljedan, nepouzdan), tj. nesaglasan s mojom voljom gringrin

Подели на овим сајтовима

У одлуци да више не грешим непостојан сам, што ће рећи нема истинског покајања.

(достићи стање "моћи не гријешити" и узрасти до "немоћи гријешити")

У одлуци да водим борбу за стицање благодати непостојан сам.

(што је по преподобном Серафиму Саровском циљ хришћанског живота)

Па се онда враћам се молитви, Господе немам воље и жеље за Тобом и за Царством Небеским, помози, хришћанин сам само на папиру, хаљински хришћанин.

hehe,ovo k'o da sam ja pisala 4869

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

Izuzetno sam postojana osoba!

Ili možda nisam....

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

нислим да ни једно људско биће није постојано...то је просто немогуће...све се стално мења, па тако и човек, његово расположење, његови ставови, његова размишљања , запажања...све је то условљено мењањем природе и људи у непосредном окружењу ...стално су неке нове ситуације и човек различито реагује на њих...

у зависности од карактера човека промене могу бити јачег или слабијег интензитета, тј. неко може више то да исконтролише, стабилнији је, а неко је емотивнији, осетљивији и теже се бори са тим...

и најчвршћа особа не може бити постојана без Господа...тј. без вере у Господа и сазнања да без њега не можемо ништа ...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Једино што је постојано у мени је жеља за Христом, све остало се стално мења.

И треба да се мења.Човек који се не мења или је савршен или је огрезао у сујети.

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Зар личност није однос.Наш однос према свему.

Није важно како се ко зове већ како се ко понаша,

Није важно ко је одакле већ колико је дистанциран од својих ближњих у понашању.

Не упознаје се човек на основу података већ на основу односа са њим.

За мене појам личности означава начин на који неко постоји.

Да ли је нека личност квалитетна и вредна поштовања закључујем из њеног односа према другима.

Христос ме не импресионира својим столарским мајсторијама него начином на који се односи према свима.

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

Личност је биће (човек, или анђео) по обличју Бога Свете Тројице (Три Личности). То подразумева да постоји у заједници.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

licnost je jedinstveno svojstvo (bitisanja/postojanja)

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

neka me teolozi isprave ali u teoloskom smislu Licnost je jedino savrseni covek, a savrsen je covek tek zato jer je savrseni Bog. dakle pojam Licnosti ustvari podrazumeva jedan maximalizam i ustvari govori o BogoCoveku, upravo onom kakvim ga je Bog i zazeleo pri stvaranju sveta.

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...