Сара Написано Фебруар 1, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2013 Потребно ми је много нежности, и то свакога дана, и много од милоште речи; потребно ми је примирје;између срца и осећања између неба и бола које пред њим клечим. Десанка Максимовић Чуј, кћери, погледај и обрати к мени ухо своје, заборави народ свој и дом оца свог. Псал., 45:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 1, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2013 Kada vidis neku senku, Sofija, pomislis da mora postojati nesto stobaca tu senku. Vidis, na primer, senku neke zivotinje. Pomislis da je tomozda konj. Onda se okrenes i ugledas stvarno konja-koji je, naravno,beskrajno lepsi i jasnijih obrisa nego nepostojana "senka konja" . IPlaton je smatrao da su sve pojave u prirodi samo senke vecnih uzora iliideja. Ali vecina je zadovoljna svojim zivotom medju senkama. Oni nerazmisljaju da mora postojati nesto sto baca senke. Oni veruju da susenke sve sto postoji- i zato ne dozivljavaju senke kao senke. Takozaboravljaju i besmrtnost sopstvene duse.Sofijin Svet -Justein Gorder Јесењин је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 Ona je volela kako on piše, i on je pisao.On je voleo kako ona diše i ona je disala.Stvorena da joj povlađuju, laskaju i lažu, a on je govorio šta misli ikad to boli, ne priznajući premoć lepote pred istinom. Od prvog dana.Lepota je bogom dana a duh je srcem i umom stvaran. Pred njenomhrabrošću se poklonio, jer je ravna njemu bila. Imao je šta i naučiti odnje, iako mlađe i sa manje ožiljaka od borbi. Nauči da gubiš, da biznala pobeđivati, govorio joj je, a učio je od nje posmatrajući je.Strah je igrao u njenim očima dok je mirno disala. Voleo je kako diše. Injen mir. I iskru lucidnosti. Plamen u potaji izvire iz očiju kojesijaju dok govori. Sve i da ne čuje, samo te oči posmatrajući savršenobi je razumeo. O tim slikama je pisao. Iz njenih očiju. Da sačuvatrenutak. Jer, izgovoreno se brzo zaboravi.I voleo je kako ona diše, a ona je disala ritmom koji voli.Ona je volela kako on piše, i on je pisao, da bi videla njegovim očima svoje.Saša Jovanović keka је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Teofanija Написано Фебруар 4, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2013 " Ako se kajes, onda i volis. A ako budes volela,onda si vec Bozja... Ljubavlju se sve iskupljuje,sve se spasava.Ta kad sam se ja,takav isti gresnik kao ti,obradovao tvom pokajanju i pozalio te,koliko ce se vecma obradovati Bog! Ljubav je tako neocenjivo blago da njome sav svet kupiti mozes, i ne samo svoje, nego jos i tudje grehe mozes iskupiti.Idi i ne boj se" Dostojevski Јелина, Јесењин and Сара је реаговао/ла на ово 3 "Mera ljubavi je- ne stati nigde" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иринеј Написано Фебруар 4, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2013 ,, Znao sam ja da ti nikoga ne zaboravljas ... Na tvojoj ladji ima mesta za sve . Sve sto postoji krece i putuje ... Sve ide ka spasenju " Ivo Andric Сара је реаговао/ла на ово 1 Бог свагда пребива у Својој слави: нити Га славословље увеличава, нити Га хула умањује... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сара Написано Фебруар 6, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2013 ,,Мој свет у боји" Никад не можеш бити толико глуп, Колико ја могу да будем глув. Никад не можеш да будеш тако алав Колико ја могу да ти дам. Никад не можеш толико да срушиш, Колико ја могу изнова да саградим. И никад, али ама баш никад, Не можеш да будеш толико зао Колико могу ја да будем добар. Иво Андрић Иринеј је реаговао/ла на ово 1 Чуј, кћери, погледај и обрати к мени ухо своје, заборави народ свој и дом оца свог. Псал., 45:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 6, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2013 "На овом свету постоје особе који не третирају сваког са истимпоштовањем. Људе третирају према њиховом богатству и функцији и деле ихна класе. Сретну ли неког богатог и угледног постају веома љубазни. Штобогатији и утицајни тиме понизнији су према њему. Наиђу ли на на једногсуграђана који је сиромашан и ниже класе постају арогантнији и гледајуга понижавајуће. Ретко се брину или помажу људима ниске класе. Требалоби да знамо да богатство других не доприноси нашем добром угледу, нитисиромаштво других може повећати нашу срамоту. Зашто онда мењати својепонашање према финансијском или социјалном статусу других.Особа велике мудрости и високог моралног карактера се никад неће овако владати." - "Примери за свет" Јуан Цаи Иринеј је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Фебруар 6, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2013 "There must be some way out of here," said the joker to the thief,"There's too much confusion, I can't get no relief.Businessmen, they drink my wine, plowmen dig my earth,None of them along the line know what any of it is worth.""No reason to get excited," the thief, he kindly spoke,"There are many here among us who feel that life is but a joke.But you and I, we've been through that, and this is not our fate,So let us not talk falsely now, the hour is getting late."All along the watchtower, princes kept the viewWhile all the women came and went, barefoot servants, too.Outside in the distance a wildcat did growl,Two riders were approaching, the wind began to howl. Bob Dylan Иринеј је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иринеј Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Pobuna nije nikakav zahtev za svemoćnom slobodom. Naprotiv, ona vodiproces protiv svemoćne slobode. Pobunjenik hoće da se prizna činjenicakako sloboda ima granice gde se nalazi neko ljudsko biće, jer je granicaupravo moć pobune tog bića. Albert Kami Бог свагда пребива у Својој слави: нити Га славословље увеличава, нити Га хула умањује... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Иринеј је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 ČARLS BUKOVSKI Ponedeljak je moj omiljen dan. Svi su opet na poslu i nema ih. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иринеј Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Ivo Andrić "Ex Ponto"Mnogo samuješ i dugo ćutiš, sine moj,zatravljen si snovima, izmoren putevima duha. Lik ti je pognut i licebledo, duboko spuštene veđe i glas kao škripa tamničkih vrata. Iziđi uletnji dan, sine moj!- Šta si video u letnji dan, sine moj?Video sam da je zemlja jaka i nebo večno, a čovek slab i kratkovek.- Šta si video, sine moj, u letnji dan?Video sam da je ljubav kratka, a glad večna.- Šta si video, sine moj, u letnji dan?Videosam da je ovaj život stvar mučna, koja se sastoji od nepravilne izmenegreha i nesreće, da živeti znači slagati varku na varku.- Hoćeš da usniš, sine moj?Ne, oče, idem, idem da živim." Јелина је реаговао/ла на ово 1 Бог свагда пребива у Својој слави: нити Га славословље увеличава, нити Га хула умањује... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Bukowski Mislim, ako recimo zaključite kako je sve besmisleno, onda to ne može biti sasvim besmisleno, jer ste već svjesni da je besmisleno i ta svijest o besmislenosti samim tim daje neki smisao. Čovjek se rodi kao genije, a umire kao idiot. Ljudi koje svi vole ne mijenjaju svijet. Иринеј је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука