NinaD Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 Evo npr.gnostici,Jehovini svedoci,adventisti itd. Da li znaš koji su razlozi ili samo tako pričaš iz glave? Da li znam koji su razlozi zbog cega su diskriminisani?Ne znam,niti bi takvi razlozi trebalo da postoje. Не, већ да ли знаш зашто немају веронауку у школама те верске заједнице које си навео? Нико није дискриминисан, осим истински верујућих јер су врло често извргнути порузи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 Дакле потпуно је небитно ко је у праву, једино што је битно је ко врши насиље. Ако га нико не врши онда имаш капитализам. klapklap Ништа није смешно. Ивица зна (мада се прави да не знаsmej.gif) да кад ја кажем "капитализам" ја мислим на прави, Лесе фер капитализам, а не на "капитализам" који тренутно "постоји" у земљама које се тако начелно декларишу. Детаљније имаш и овде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 Evo npr.gnostici,Jehovini svedoci,adventisti itd.Da li znaš koji su razlozi ili samo tako pričaš iz glave?Da li znam koji su razlozi zbog cega su diskriminisani?Ne znam,niti bi takvi razlozi trebalo da postoje.Ја сам стекао утисак да су у Србији много дискриминисани управо практикујући православци (они прави, уцрковљени) који су посвећени и живе по вери, а то увек некако привлачи „жалац“ околине (коју махом чине „верници“, да не кажем сујеверници) зато што одударају од ње...мада можда сам ја стекао погрешан утисак... Slazem se. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 Evo npr.gnostici,Jehovini svedoci,adventisti itd. Da li znaš koji su razlozi ili samo tako pričaš iz glave? Da li znam koji su razlozi zbog cega su diskriminisani?Ne znam,niti bi takvi razlozi trebalo da postoje. Не, већ да ли знаш зашто немају веронауку у школама те верске заједнице које си навео? Нико није дискриминисан, осим истински верујућих јер су врло често извргнути порузи. Ne,to bih voleo da saznam.Dakle,zbog cega je samo sedam VZ u Srbiji dobilo mogucnost da organizuje casove veronauke? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 A koje bi bilo resenje? Primer iz Austrije. Raspitacu se detaljnije , poznajem neke ljude koji su veroucitelji. Austrija finansira veronauku , mislim bez obzira na veroispovest, samo je uslov da ima vise od 8-9 djaka, nesto slicno tome mislim. Eto takav neki model. Ima 9 Jehovinih svedoka, Srbija finansira, nema, Srbija ne finansira. Prilicno jednostavno. P.S. Kada kazem 8-9 djaka toliko trebaju da sakupe veroucitelji da bi organizovali jedno odelenje.To je neki minimum. Mislim da tako nekako funkcionise u austriji. Mislim da je to ok.Ali i dalje ostaje cinjenica da veronauka ne bi trebala da bude pri skolama nego pri crkvama.Zapravo,mislim da bi moglo mnogo bolje da se realizuje pri crkvama i da bi privuklo ne samo decu,nego i starije.To je ono sto nama fali-kontakt svestenstva sa vernicima. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 Da li znam koji su razlozi zbog cega su diskriminisani?Ne znam,niti bi takvi razlozi trebalo da postoje. Нико није дискриминисан. Ako su uskraceni za to isto pravo koje poseduje sedam VZ,onda jesu. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 da bi privuklo ne samo decu,nego i starije.To je ono sto nama fali-kontakt svestenstva sa vernicima. Pusti snovi. Daj Boze da decu vaspitamo kako valja, a odrasli... od njih leba nema. Pros'o voz. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 Ништа није смешно. Ивица зна (мада се прави да не зна) да кад ја кажем "капитализам" ја мислим на прави, Лесе фер капитализам, а не на "капитализам" који тренутно "постоји" у земљама које се тако начелно декларишу.Детаљније имаш и овде. Нисам се правио луд, знам на шта мислиш. Него не могу да верујем докле иде то са слободом, да у једном тренутку постаје пародија. Шта сад, ја сам наставник и ђак неће да ми научи да је 1+1=2 и ако га натерам да научи (нпр. не дам му да положи док не научи), ја сам онда социјалиста? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 Ништа није смешно. Ивица зна (мада се прави да не знаt4431) да кад ја кажем "капитализам" ја мислим на прави, Лесе фер капитализам, а не на "капитализам" који тренутно "постоји" у земљама које се тако начелно декларишу.Детаљније имаш и овде. Нисам се правио луд, знам на шта мислиш. Него не могу да верујем докле иде то са слободом, да у једном тренутку постаје пародија. Шта сад, ја сам наставник и ђак неће да ми научи да је 1+1=2 и ако га натерам да научи (нпр. не дам му да положи док не научи), ја сам онда социјалиста? Pa zar ne znas da kad klijent kesira uvek je u pravu. algabacaju 0102_laugh greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 Ништа није смешно. Ивица зна (мада се прави да не зна) да кад ја кажем "капитализам" ја мислим на прави, Лесе фер капитализам, а не на "капитализам" који тренутно "постоји" у земљама које се тако начелно декларишу.Детаљније имаш и овде. Нисам се правио луд, знам на шта мислиш. Него не могу да верујем докле иде то са слободом, да у једном тренутку постаје пародија. Шта сад, ја сам наставник и ђак неће да ми научи да је 1+1=2 и ако га натерам да научи (нпр. не дам му да положи док не научи), ја сам онда социјалиста? Pa zar ne znas da kad klijent kesira uvek je u pravu. facenew22222222 facenew22222222 facenew22222222 0110_hahaha klapklap Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 Da li znam koji su razlozi zbog cega su diskriminisani?Ne znam,niti bi takvi razlozi trebalo da postoje. Нико није дискриминисан. Ako su uskraceni za to isto pravo koje poseduje sedam VZ,onda jesu. То није "право" него услуга која се добија под одређеним условима. Њих нема довољно да би испунили те услове па морају да се сналазе сами. Исто као што неко ко не воли ниједно јело у ресторану може да спреми сам. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 Ништа није смешно. Ивица зна (мада се прави да не зна:bla:) да кад ја кажем "капитализам" ја мислим на прави, Лесе фер капитализам, а не на "капитализам" који тренутно "постоји" у земљама које се тако начелно декларишу.Детаљније имаш и овде. Нисам се правио луд, знам на шта мислиш. Него не могу да верујем докле иде то са слободом, да у једном тренутку постаје пародија. Шта сад, ја сам наставник и ђак неће да ми научи да је 1+1=2 и ако га натерам да научи (нпр. не дам му да положи док не научи), ја сам онда социјалиста? Ти правиш пародију. Када би школа била приватна, онда би учитељ био дужан да испуни очекивања родитеља и имао би могућност да то спроведе. Проблем је када школа постане државна и обавезна, онда се то врло мало разликује од затвора, а робијаше не интересује ништа осим да им прође време. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 Ти правиш пародију. Када би школа била приватна, онда би учитељ био дужан да испуни очекивања родитеља и имао би могућност да то спроведе. Проблем је када школа постане државна и обавезна, онда се то врло мало разликује од затвора, а робијаше не интересује ништа осим да им прође време. Небитно да ли је школа државна или приватна. Битно је да, ако школа постоји, онда у њој мора да се учи онако како јесте. Нема тих родитеља који могу да одлуче да њихова деца треба да уче да је 1+1=3, па назови ме сто пута социјалистом или налепи коју год хоћеш етикету. А око обавезне школе (или обавезног кућног образовања које неко стручан треба да тестира, то ми је такође ОК), па знаш како - ако неко има гласачко право, онда мора да има обавезу да се образује. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ристо Подвожњак Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 Ивице прелистао сам тему, де ми молим те мало објасни овај твој став да је Цркви у интересу да има руљу или како си већ рекао (да се на враћам сад). Ко дан је јасно да би већини наших јереја и архијереја који су све те своје благодатне дарове схватили као бирократску јерархију, било, с обзиром на њихово знање и инерцију из које се на покрећу, било у интересу да су сви на нивоу побожних бакица које само потребују духовне услуге. Али оно што је јако битно, што нису сви такви. Е сад ми објасно ово за појам слободе (Ако ниси за Христа, горећеш у паклу или нећеш бити у заједници са Богом). Надам се да не тражим превише (нисам овдје твој иследник, него ме живо интересује јер је ово први твој пост да нисам радио ово smej.gif него ово ) Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 Ивице прелистао сам тему, де ми молим те мало објасни овај твој став да је Цркви у интересу да има руљу или како си већ рекао (да се на враћам сад). Ко дан је јасно да би већини наших јереја и архијереја који су све те своје благодатне дарове схватили као бирократску јерархију, било, с обзиром на њихово знање и инерцију из које се на покрећу, било у интересу да су сви на нивоу побожних бакица које само потребују духовне услуге. Али оно што је јако битно, што нису сви такви. Е сад ми објасно ово за појам слободе (Ако ниси за Христа, горећеш у паклу или нећеш бити у заједници са Богом). Надам се да не тражим превише (нисам овдје твој иследник, него ме живо интересује јер је ово први твој пост да нисам радио ово smej.gif него ово ) Pogledaj moj potpis, drugi citat (recenica), cini mi se da tu je odgovor na sva tvoja postavljena pitanja... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука