Grizzly Adams Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 Можда у тоталитарним режимима, у демократским земљама када се народу не свиђа политика он има могућности да је промени. Da, ali kako? Parlamentarno, Zvonko... a to sto ti predlazes je i antidrzavno i antidemokratski, a pozivas se na obe kategorije... to se zove demagogija... Ја сам мислио на изборе, не знам шта си ти мислио. Вероватно си под утиском оних снимака па ти се свашта привиђа. Е па није, зато што је та настава изборна - ако ти се не свиђа не мораш да идеш. Нико друге не присиљава на нешто што не желе, а атеисти желе да силом наметну своје ставове другима. Значи, атеисти се овде лажно представљају као заступници слободе. У овом случају они су ти који су против слободе. Ovde bi bio apsolutno u pravu da u skolama postoji veronauka tj. nauka (ili filozofija nauka) koja proucava religijE i koja ima iskljucivo komparativni pristup religijama. Medjutim, ono sto danas imamo u skolama bi trebalo da se zove pravim imenom- Pravoslavljologija. E to je ono sto je protivustavno u celoj prici. jer pravdanje pozivanjem na "masovnost" religije je zapravo cisto zlostavljanje ostalih religijskih grupa. Da ne pricamo sto RKC u tom slucaju ima puno pravo da se pozove na globalnu masovnost (kojoj pravoslavlje ni izdaleka ne moze da pridje) pa da vidim koji bi ti onda argument bio... Занемарио си да је присуство "православљологији" добровољно, а такође да у срединама где има римокатолика, муслимана и осталих имају (опет добровољну) могућност за своју веронауку. Значи, немате апсолутно ни један једини аргумент. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 Значи, немате апсолутно ни један једини аргумент. Otkud sad persiranje odjednom? Pa valjda smo drugari? greengrin U skoli se deca obrazuju. Skola je obrazovna ustanova. U skoli se predaju znanja koja je civilizacija stekla u pisanoj istoriji. Vera nije znanje... vera je, vera. Veri nije mesto u skoli. Ovo nije tema o veronauci. Znas li koliko narkomana ima u Srbiji? Mozda bi mogli da uvedemo i predmet o poznavanju i koriscenju narkotika? Naravno bio bi izborni tako da niko ne bi morao da se ljuti... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 Ја сам мислио на изборе, не знам шта си ти мислио. Вероватно си под утиском оних снимака па ти се свашта привиђа. Jel da? Pa na kojim smo to izborima odlucili da se uvede veronauka u skole? Ti bese rece da kao neko ko placa porez imas pravo da (putem izbora) odlucujes o tome sta ce da se uci u skoli... Ja kolko znam take stvari se resavaju parlamentarno... u skuptini donosenjem zakona koji takve stvari regulisu... ali OK zvonko sigurno bolje od mene zna da se to ipak radi na izborima... meni se vec pomutio mozak od klanja i dranja... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 Otkud sad persiranje odjednom? Pa valjda smo drugari? greengrin Мислим генерално, ви мрачњаци... U skoli se deca obrazuju. Skola je obrazovna ustanova. U skoli se predaju znanja koja je civilizacija stekla u pisanoj istoriji. Vera nije znanje... vera je, vera. Veri nije mesto u skoli. Ovo nije tema o veronauci. Znas li koliko narkomana ima u Srbiji? Mozda bi mogli da uvedemo i predmet o poznavanju i koriscenju narkotika? Naravno bio bi izborni tako da niko ne bi morao da se ljuti... Школа је за мене продавница која нуди неку робу. Ја за своје паре хоћу оно што ми треба. Врло једноставно. Jel da? Pa na kojim smo to izborima odlucili da se uvede veronauka u skole? Ti bese rece da kao neko ko placa porez imas pravo da (putem izbora) odlucujes o tome sta ce da se uci u skoli... Изабрали смо људе који су вратили веронауку у школе пошто је била забрањена деценијама. Ja kolko znam take stvari se resavaju parlamentarno... u skuptini donosenjem zakona koji takve stvari regulisu... ali OK zvonko sigurno bolje od mene zna da se to ipak radi na izborima... meni se vec pomutio mozak od klanja i dranja... Па рекосмо да држава не сме да се меша у верска питања. Не може да се доноси закон за или против, може само да се људима да слобода избора. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 Ипак је број људи који би желео своју децу да школује у надрилекарству, био-енергији, итд. премали да би их тржиште узело у обзир. Ех, Урке, Урке, непоправљиви оптимисто. Шта ћеш, то је наше главно својство - верујемо у људе и њихове индивидуалне изборе. А историја је непогрешиво и увек на нашој страни, где год је државна регулација била мала ту се остварио највећи просперитет (што резултира у већој средњој класи, што резултира у повећаном интересовању за науку и уметност, итд.). Бтв, на овом видеу око 7:15 имаш најдубљу дефиницију социјалисте, ону суштинску и огољену, па ти онда види да ли си један од тих greengrin Да, само што не иду сви у више школе, а ти што не иду су са гласачким правом... Па добро, ако већ заврше само основну школу то највероватније значи да ће и радити неки посао који не захтева сложеност коју омогућава више образовање. Са друге стране, ако доведеш свој аргумент до краја, а ја се слажем са њим, онда би једина доследна ствар била да се деца "конфискују" од родитеља јер би то било једини начин да се заиста избегне лош третман према деци. Бољшевици су имали овакве идеје (није Џорџ Орвел ништа измислио), а резултат тих идеја је овај дечак (имаш на горњем видеу и причу баш о њему ако се не варам). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 Школа је за мене продавница која нуди неку робу. Ја за своје паре хоћу оно што ми треба. Врло једноставно. Slazem se! I ja isto! пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 Школа је за мене продавница која нуди неку робу. Ја за своје паре хоћу оно што ми треба. Врло једноставно. Како је лако открити извор неслагања с тобом. greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 Zakon trzista- odgovor na svaki problem! пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 Школа је за мене продавница која нуди неку робу. Ја за своје паре хоћу оно што ми треба. Врло једноставно. Како је лако открити извор неслагања с тобом. Код мене је све једноставно. Иначе, послушајте обавезно оно предавање Јури Малцева изнад што је Урош поставио, стварно је супер. Човек је емигрирао из СССР-а, врхунски економиста. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 Бтв, на овом видеу око 7:15 имаш најдубљу дефиницију социјалисте, ону суштинску и огољену, па ти онда види да ли си један од тих Добар покушај. Значи, или си социјалиста, или постмодерниста, по овом лику. Не мислим да сам ја најпамтнији, али знам да сам ја у праву када кажем да је F=m*a, а не неко ко тврди F=m/a. Тврдим да је овај други или неупућен/необразован или злонамеран, а често и комбинација. Јесам ли социјалиста? Са друге стране, ако доведеш свој аргумент до краја, а ја се слажем са њим, онда би једина доследна ствар била да се деца "конфискују" од родитеља јер би то било једини начин да се заиста избегне лош третман према деци. Бољшевици су имали овакве идеје (није Џорџ Орвел ништа измислио), а резултат тих идеја је овај дечак (имаш на горњем видеу и причу баш о њему ако се не варам). Ајде, не претеруј. Да ли онда и они који се залажу за спречавање родитеља да злостављају децу морају да буду доследни и догурају до орвеливских идеја? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 Па да, али мораш прво да докажеш да неко злоставља децу па да га кажњаваш. Не можеш унапред превентивно да одузимаш људима права зато што их појединци злоупотребљавају. Ма где ће се расправљаш са нама, ми смо ти баксузи тешки... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 Па да, али мораш прво да докажеш да неко злоставља децу па да га кажњаваш. Не можеш унапред превентивно да одузимаш људима права зато што их појединци злоупотребљавају. Наравно, ја нисам нигде ни поменуо одузимање, него Урке кренуо са Орвелом. Оће на силу да ме угура у социјалисте и стаљинисте. Ја сам поменуо спречавање интелектуалног злостављања некаквом контролом на академском, а не на политичком нивоу. Ако ћеш баш да ми даш неки тоталитарни епитет, онда сам просвећени апсолутиста. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 Бтв, на овом видеу око 7:15 имаш најдубљу дефиницију социјалисте, ону суштинску и огољену, па ти онда види да ли си један од тих Добар покушај. Значи, или си социјалиста, или постмодерниста, по овом лику. dada Не мислим да сам ја најпамтнији, али знам да сам ја у праву када кажем да је F=m*a, а не неко ко тврди F=m/a. Тврдим да је овај други или неупућен/необразован или злонамеран, а често и комбинација. Јесам ли социјалиста? Откуд постмодерниста? Или си социјалиста или си капиталиста, нема треће. Полу-варијанте су уствари суштински социјалистичке. Можеш ти колко хоћеш да будеш у праву да су 2+2=4 али оног момента када желиш да употребиш силу против онога ко се са тим не слаже ти јеси социјалиста. Дакле потпуно је небитно ко је у праву, једино што је битно је ко врши насиље. Ако га нико не врши онда имаш капитализам. Са друге стране, ако доведеш свој аргумент до краја, а ја се слажем са њим, онда би једина доследна ствар била да се деца "конфискују" од родитеља јер би то било једини начин да се заиста избегне лош третман према деци. Бољшевици су имали овакве идеје (није Џорџ Орвел ништа измислио), а резултат тих идеја је овај дечак (имаш на горњем видеу и причу баш о њему ако се не варам). Ајде, не претеруј. Да ли онда и они који се залажу за спречавање родитеља да злостављају децу морају да буду доследни и догурају до орвеливских идеја? Наравно да не, то је онда ствар за полицију пошто су деца исто индивидуе као и родитељи. Консеквентно, ако родитељи сами не врше насиље али деца га врше као резултат родитељског учења, наравно да су онда родитељи и даље случај за полицију, а не деца. Разлика између мог и твог уверења кад се ради о корумпираним родитељима који децу подучавају погрешним стварима је у томе што је по мени то, иако жалосно, нешто што није од суштинске важности све до оног момента када деца почну да врше насиље над неким трећим због тог учења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 Наравно, ја нисам нигде ни поменуо одузимање, него Урке кренуо са Орвелом. Оће на силу да ме угура у социјалисте и стаљинисте. Ја сам поменуо спречавање интелектуалног злостављања некаквом контролом на академском, а не на политичком нивоу. Ако ћеш баш да ми даш неки тоталитарни епитет, онда сам просвећени апсолутиста. Па ја знам да имаш везе са нарко-мафијом, мада то није политичко опредељење... dada ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 1, 2011 Пријави Подели Написано Мај 1, 2011 Ја би родитеље који децу уче социјализам одма све похапсио... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука