Jump to content

Veliki prasak - prvi broj časopisa ateista srbije....

Оцени ову тему

Препоручена порука

Po principu da su sve religije jednake i da drzava nema pravo da propagira jednu ili vise njih.

Šta podrazumevaš pod time da sve religije budu jednake. U Srbiji i jesu jednake, ali nemaju sve isti broj vernika. Sve verske zajednice u Srbiji mogu da imaju veronauku u školi, ako imaju učenike koji će na istu ići.

Podrazumevam da sve imaju ista prava.

Koliko sam ja upoznat,samo sedam verskih zajednica ma pravo na veronauku.

Pa narvno. Gradjani Srbije demokratski odlucuju o tome. U parlamentu. Ko bi to trebao da bude iznad suverenog preva naroda u demokratskoj Srbiji? Urednik casopisa "Veliki prasak"?

I  na tom sam odgovorio.Prava vecine ne mogu biti usvojena ukoliko negiraju prava ostalih ljudi.

Pa ko negira pravo onom koji ne zeli veronauku? Neko ih prisiljava da je pohadjaju? U Srbiji? Gde?

Naprotiv,oni su uskraceni prava da imaju veronauku.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Diskriminisani su zato sto nemaju pravo da imaju veronauku one VZ kojoj pripadaju.

Pa neka posalju poslanike u parlament da glasaju za promenu spiska vera za veronauku. Evo blize se izbori. Pa demokratski.

Aha,znaci ukoliko nemaju vecinu,onda je diskriminacija ok?

I sa koliko bi ti prosirio spisak?Sa 2,3,5?A sta cemo sa ostalim VZ koje nemaju vecinu?Njih ko sisa!

Подели на овим сајтовима

Diskriminisani su zato sto nemaju pravo da imaju veronauku one VZ kojoj pripadaju.

Pa neka posalju poslanike u parlament da glasaju za promenu spiska vera za veronauku. Evo blize se izbori. Pa demokratski.

I sa koliko bi ti prosirio spisak?Sa 2,3,5?A sta cemo sa ostalim VZ koje nemaju vecinu?Njih ko sisa!

Pa kao i slucaju Veronauke iskoristio bih pozitivno iskustvo ostalih demokratskih drzava, pogledao kako su oni to resili i primenio na Srbiju prilagodjeno nasim specificnostima. Ne bih recimo kao Francuska napravio spisak Srpskih imena koja mogu da se daju deci rodjenoj u Srbiji vec bih to prepustio roditeljima. I tome slicno.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

...али знам да сам ја у праву када кажем да је F=m*a...

Не, ти си у праву само у специјалним случајевима, а у праву је онај који каже да је F=dp/dt, где је p=m·v... 0102_laugh

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Мислиш ли на неку конкретну верску заједницу да је дискриминисана у односу на друге? Коју нпр.?

Подели на овим сајтовима

Мислиш ли на неку конкретну верску заједницу да је дискриминисана у односу на друге? Коју нпр.?

Evo npr.gnostici,Jehovini svedoci,adventisti itd.

Подели на овим сајтовима

У пракси, ни ових седам верских заједница које могу да држе верску наставу у школама немају ресурсе да је организују. Јеврејска заједница у читавом Београду има само једног или два ђака који би похађали веронауку, а Исламска заједница има довољно ђака, али нема вероучитеља - на пример, за верску наставу у општини Палилула, на којој ја радим, постоји особа одређена од стране те заједнице да држи веронауку за ученике исламске вероисповести, али тај човек се никада није појавио ни у једној школи на територији општине.

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Evo npr.gnostici,Jehovini svedoci,adventisti itd.

Da li znaš koji su razlozi ili samo tako pričaš iz glave?
Da li znam koji su razlozi zbog cega su diskriminisani?Ne znam,niti bi takvi razlozi trebalo da postoje.
Ја сам стекао утисак да су у Србији много дискриминисани управо практикујући православци (они прави, уцрковљени) који су посвећени и живе по вери, а то увек некако привлачи „жалац“ околине (коју махом чине „верници“, да не кажем сујеверници) зато што одударају од ње...мада можда сам ја стекао погрешан утисак...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

A koje bi bilo resenje?

Primer iz Austrije. Raspitacu se detaljnije , poznajem neke ljude koji su veroucitelji. Austrija finansira veronauku , mislim bez obzira na veroispovest, samo je uslov da ima vise od 8-9 djaka, nesto slicno tome mislim. Eto takav neki model. Ima 9 Jehovinih svedoka, Srbija finansira, nema, Srbija ne finansira. Prilicno jednostavno.

P.S.

Kada kazem 8-9 djaka toliko trebaju da sakupe veroucitelji da bi organizovali jedno odelenje.To je neki minimum. Mislim da tako nekako funkcionise u austriji.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

A što se Jehovinih svedoka tiče,njihova deca ionako imaju (vero)učenje non stop.

Mislim da bi toj jadnoj dečici još i u školi učenje Jehovinih svedoka bilo previše(kao da i ovako nije)

Tesko je zamisliti razmisljanje koje ima plodniji temelj za diskriminaciju od ovoga sto si rekao.

Reci, koja je mera? Koliko dete treba da se ubija u mozak sa religijom da ne bi postalo jadno? Sta je malo - sta je puno?

nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...