Passenger Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 Није то школовање код куће баш тако препуштено случају. Прво, за то се углавном одлучију људи којима новац није тема за размишљање. Они обично то не раде сами, већ ангажују професоре који раде са њиховом децом. Даље, да би та деца имала верификацију стечених знања, полажу факултативно испите и ту се зна које се градиво из ког предмета тражи. Млађа ћерка моје сестре (САД) је трећи и четврти разред средње школе завршила ванредно. Од школе је добила приступну шифру и свакодневно пратила потребно градиво преко нета, слала назад решене тестове и на крају године морала отићи у школу и пред комисијом положити завршне испите из предмета које је имала. Увек на крају мораш полагати испите да би добио диплому. Ako je tako, onda divno. Moje pitanje je imalo veze sa prevencijom, ne sa tim da takve skole ne mogu imati priznate rezultate. ZvonkoM, pitanje koje si postavio nije relevantno. Zato nisam odgovorio na njega. Smara me da se bakcem sa tim hipotetickim situacijama koje nemaju poentu sa samom temom. Problem sa tvojim tvrdnjama je sto se samo koncentrisu na apetite roditelja. Nekako ti ne ide da u celu jednacinu ubacis i potrebe deteta da izraste u srecnu jedinku. Ali dobro, to je vec komplikovana stvar i nema sanse da se to resi a da cela drzava ne postane totalitarna. :cheesy: Je l ti to imas pozadinske namere pa si sklon takvom zakljucivanju koje tera druge da umru od smeha? Neodoljivo imas potrebu da deca sto vise uce o kreacionizmu i sl? nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 Није то школовање код куће баш тако препуштено случају. Прво, за то се углавном одлучију људи којима новац није тема за размишљање. Они обично то не раде сами, већ ангажују професоре који раде са њиховом децом. Даље, да би та деца имала верификацију стечених знања, полажу факултативно испите и ту се зна које се градиво из ког предмета тражи. Млађа ћерка моје сестре (САД) је трећи и четврти разред средње школе завршила ванредно. Од школе је добила приступну шифру и свакодневно пратила потребно градиво преко нета, слала назад решене тестове и на крају године морала отићи у школу и пред комисијом положити завршне испите из предмета које је имала. Увек на крају мораш полагати испите да би добио диплому. Ako je tako, onda divno. Moje pitanje je imalo veze sa prevencijom, ne sa tim da takve skole ne mogu imati priznate rezultate. ZvonkoM, pitanje koje si postavio nije relevantno. Zato nisam odgovorio na njega. Smara me da se bakcem sa tim hipotetickim situacijama koje nemaju poentu sa samom temom. Problem sa tvojim tvrdnjama je sto se samo koncentrisu na apetite roditelja. Nekako ti ne ide da u celu jednacinu ubacis i potrebe deteta da izraste u srecnu jedinku. Ali dobro, to je vec komplikovana stvar i nema sanse da se to resi a da cela drzava ne postane totalitarna. :cheesy: Je l ti to imas pozadinske namere pa si sklon takvom zakljucivanju koje tera druge da umru od smeha? Neodoljivo imas potrebu da deca sto vise uce o kreacionizmu i sl? Ovo bi trebalo prvo definisati. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Passenger Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 Ovo bi trebalo prvo definisati. Apsolutno ne. Ta fraza koju sam upotrebio bez da zalazim u filozofske vode je tu sa akcentom na dete kao licnost koja takodje ima svoje potrebe i cije celokupno kasnije ponasanje i delovanje zavisi od obrazovanja koje moze da stekne od coveka koji bi pre trebalo da se leci nego da poducava. nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 ZvonkoM, pitanje koje si postavio nije relevantno. Zato nisam odgovorio na njega. Smara me da se bakcem sa tim hipotetickim situacijama koje nemaju poentu sa samom temom. Уопште нису хипотетичке ситуације, имали смо пуно случајева у историји да су поборници неке "теорије" силом власти утеривали људима "истину" и "срећу". Problem sa tvojim tvrdnjama je sto se samo koncentrisu na apetite roditelja. Nekako ti ne ide da u celu jednacinu ubacis i potrebe deteta da izraste u srecnu jedinku. А ко је више заинтересован за срећу и потребе детета од родитеља? Мирко Цветковић? Je l ti to imas pozadinske namere pa si sklon takvom zakljucivanju koje tera druge da umru od smeha? Постоји назив за људе који се смеју без разлога. Neodoljivo imas potrebu da deca sto vise uce o kreacionizmu i sl? Немам ја никакве "позадинске намере" нити потребу да деца уче ово или оно. Ја сам за то да свако има слободу да живи како жели и да пусти друге да живе како желе. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 Ateisti koji se bore protiv Bozijeg postojanja. Ako u nesto ne verujes a posvecujes mu toliki znacaj; govori o tebi kao o coveku koji svoje vreme traci na gluposti. neka savremena borba protiv vetrenjaca. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 Знате ли како изгледа уџбеник из атеизма? Најновије издање: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 Ako je tako, onda divno. Moje pitanje je imalo veze sa prevencijom, ne sa tim da takve skole ne mogu imati priznate rezultate. ZvonkoM, pitanje koje si postavio nije relevantno. Zato nisam odgovorio na njega. Smara me da se bakcem sa tim hipotetickim situacijama koje nemaju poentu sa samom temom. Problem sa tvojim tvrdnjama je sto se samo koncentrisu na apetite roditelja. Nekako ti ne ide da u celu jednacinu ubacis i potrebe deteta da izraste u srecnu jedinku. Ali dobro, to je vec komplikovana stvar i nema sanse da se to resi a da cela drzava ne postane totalitarna. smej.gif Било ко може имати негативан утицај на дете, како родитељ тако и предавач у школи. Због тога постоје закони који би требало да санкционишу такве ствари, ако се докаже кривица. По том питању су ови у САД прилично болесни. Пријављују све и свашта. Пре пар година био је онај случај кад је брат од неких 6-7 година хтео да обуче секи гаћице (око 2 године) јер је пишкила у дворишту. У том моменту наишла "брижна" комшиница и одмах звала власти да интервенишу. У својој болесној глави свему је дала потпуно погрешно значење. Углавном, дечак је био одведен и немам појма како се то све завршило. Мислим да је враћен након неке 1-2 године. Ужас. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 Знате ли како изгледа уџбеник из атеизма? Најновије издање: Па да, има логике, свако пише како хоће и на тај начин изражава однос свога унутрашњег ја према свету који га окружује. smej.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 Знате ли како изгледа уџбеник из атеизма? Најновије издање: Ne kradi ateisticke postere... ovo je fotka biblije kad uklonis bajke, fantazije i izmisljotine... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 Било ко може имати негативан утицај на дете, како родитељ тако и предавач у школи. Због тога постоје закони који би требало да санкционишу такве ствари, ако се докаже кривица. По том питању су ови у САД прилично болесни. Пријављују све и свашта. Пре пар година био је онај случај кад је брат од неких 6-7 година хтео да обуче секи гаћице (око 2 године) јер је пишкила у дворишту. У том моменту наишла "брижна" комшиница и одмах звала власти да интервенишу. У својој болесној глави свему је дала потпуно погрешно значење. Углавном, дечак је био одведен и немам појма како се то све завршило. Мислим да је враћен након неке 1-2 године. Ужас. То стоји. Имали смо скоро и случај Настића. Занимљиво је, узгред, да је Звонко, бар по писању на форуму, тада некако био наклоњенији (малкице више веровао) тим агенцијама него родитељима. Али се, с друге стране, зна без икакве сумње да је 1+1=2, и независно је од било чијег религијског, етичког култуолошког или било ког другог става. И онај родитељ који дете учи другачије мора да будие санцкионисан на исти начин као родитељ који детету, рецимо, не да да једе. Наставник је, такође, ограничен законом, а рад му је, мора се признати, малкице транспарентнији од родитеља који образује, било да се ради о приватној или државној школи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 То стоји. Имали смо скоро и случај Настића. Занимљиво је, узгред, да је Звонко, бар по писању на форуму, тада некако био наклоњенији (малкице више веровао) тим агенцијама него родитељима. Погрешно си протумачио. Изузетно сам скептичан према тим агенцијама, али сам хтео да направим бар малу равнотежу општој атмосфери да су "зли Американци отели 'Србима' децу да их принесу на жртву Велзевулу". Али се, с друге стране, зна без икакве сумње да је 1+1=2, и независно је од било чијег религијског, етичког култуолошког или било ког другог става. И онај родитељ који дете учи другачије мора да будие санцкионисан на исти начин као родитељ који детету, рецимо, не да да једе. Наставник је, такође, ограничен законом, а рад му је, мора се признати, малкице транспарентнији од родитеља који образује, било да се ради о приватној или државној школи. Ту морамо да дефинишемо границу, није исто имати у програму "погрешну" научну теорију и не давати му да једе или га другачије злостављати. Ја, на пример, сматрам да школе данас уче децу погрешну економску теорију и шта треба да радим? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 Зависи чија је школа. Ако је моја могу да учим шта год хоћу и не можеш ми ништа.Не можеш, у томе је ствар. Као што рече Ивица, интелектуално касапљење је вид насиља над дететом...Ма да, Хитлер се позивао на креационизам...„Креационистичка наука“ је лаж. А ко је отац лажи? Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 Ни у приватним школама не можеш да учиш децу баш свашта. Потребно је добити дозволе за рад, а ту се мора изнети и програм и све остало што је потребно. Када је реч о ономе што родитељи уче децу, то је уопште тешко контролисати. Нормално би било да родитељи желе својој деци најбоље, али кад неко има неке своје фиксације он их може пренети на дете ма у коју оно школу ишло тј. не мора нужно дете да се школује "код куће". Мало смо се удаљили од теме или ми се чини. .mense. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Passenger Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 Ни у приватним школама не можеш да учиш децу баш свашта. Потребно је добити дозволе за рад, а ту се мора изнети и програм и све остало што је потребно. Sta znaci "bas svasta"? Zar nije ubijanje u mozak sa kreacionizmom nesto sto spada u "bas svasta"? Jedan od glavnih razloga po anketama sa roditeljima koji su ostavili decu da se skoluju kuci je dobijanje zadovoljavajuceg religijskog znanja. Ne treba biti previse mudar pa izvuci zakljucak da je kod takvog motiva i akcenat obrazovanja na religiji. Tu dolazimo do bas svasta i sta zapravo nije bas svasta? Da ne postoji Deda Mraz? Da Zemlja nije stara 7000 godina? Da Isus samo sto nije stigao? nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 Ни у приватним школама не можеш да учиш децу баш свашта. Потребно је добити дозволе за рад, а ту се мора изнети и програм и све остало што је потребно. Sta znaci "bas svasta"? Zar nije ubijanje u mozak sa kreacionizmom nesto sto spada u "bas svasta"? Jedan od glavnih razloga po anketama sa roditeljima koji su ostavili decu da se skoluju kuci je dobijanje zadovoljavajuceg religijskog znanja. Ne treba biti previse mudar pa izvuci zakljucak da je kod takvog motiva i akcenat obrazovanja na religiji. Tu dolazimo do bas svasta i sta zapravo nije bas svasta? Da ne postoji Deda Mraz? Da Zemlja nije stara 7000 godina? Da Isus samo sto nije stigao? Чекај, чекај. На који узорак се те анкете односе, у којој земљи су спроведене, одакле ти ови подаци? Можеш ли нешто више рећи о томе јер овако може свашта значити. Могу само да нагађам. Ево рекла бих да је анкета проведено можда у Енглеској и то међу хиндусима. Мада би ми било чудно зашто би они пристали на анкету. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука