Ратко :( Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Али ако научиш дете да је велики прасак глупост коју су измислили зли научници да индоктринирају мале анђелчиће, нема тог тржишног механизма који ће ту глупост да избаци из детета. Ма да, пошто ће та деца, аутоматски, бити имбецилни роботчићи који ће до смрти викати:'' Да, господару!'' Не потцењуј децу. S obzirom da si i sam dete, razumem osecaj prozvanosti, ali ne razumem privid iskustva koji imas a koji ti daje da se "ozbiljno" upustas u ovakve i slicne teme... Хвала на разумевању, стари. А што се искуства тиче, волонтирао сам на одељењу за одвикавање од наркотика, отуд ваљда и привид искуства који ме храбри да ћаскам са тобом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Али ако научиш дете да је велики прасак глупост коју су измислили зли научници да индоктринирају мале анђелчиће, нема тог тржишног механизма који ће ту глупост да избаци из детета. Ма да, пошто ће та деца, аутоматски, бити имбецилни роботчићи који ће до смрти викати:'' Да, господару!'' Не потцењуј децу. Не, него ће да реше једначине теорије веиког праска, предвиде позадинско зрачење и скокну на брзака да га измере да би се уверили да их тата лаже. А тржишне механизме иначе уче паралелно са словима, јел? Нисам сконт'o. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 У приватним или кућним школама људи могу да сами бирају шта желе да уче. Људи могу, али деца не могу. Деца немају ни знања, а ни формиран интелект да критички мисле. Шта им сипаш у главу, то углавном остаје. Не може родитељ, под формом слободе, да дете учи било чему. То је интелектуално злостављање, баш као што постоји физичко злоставање. Ако ћеш да га учиш кући, има да га учиш праву биологију, а не неке брљотине, зато што те је индоктринирао пастор или свештеник. И нисам за бирократизацију образовања, него за транспарентност. Учи ти дете у државној или приватној школи или кући. Али стручна јавност некако мора да зна шта га учиш да би ти сносио одговорност. Потпуно је друга ствар инжењерско образовање, које и те како може лепо да буде контролисано тржиштем. Опште образовање (основно и средње гимназијско) су друга прича. Ако научиш дете да погрешно поправља рачунаре, оно неће добити посао. Имаш директан интерес да га не учиш погрешно. Али ако научиш дете да је велики прасак глупост коју су измислили зли научници да индоктринирају мале анђелчиће, нема тог тржишног механизма који ће ту глупост да избаци из детета. Ако се ту остави потпуна слобода, онда ћеш добити чисту анархију. А шта данас спречава родитеља да учи дете било шта? Закон? Не бих рекао. Чињеница је да је ове ствари о којим причаш једноставно немогуће регулисати на било који начин у реалности, могуће је само у перверзним умовима легислатора. Кад је већ тако, зашто онда трошити паре на бесмислене пројекте који немају никакву стварну остваривост? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 ...и шта могу ови данашњи атеисти, осим да хватају на буку, јер им се утицај, већ дууууже време, брзо и сигурно, претвара ни у шта. Једино што им је преостало је грчевито врискање против ''тоталитарних Црквених пресија''... Ово сам много лепо написао. Ovo si mogo glupo napisao. Ja mrzim ono vernicko mahanje brojkama ali cu morati sad to da uradim jer, ne mozes da kazes da se uticaj ateista smanjuje ako uporedis broj vernika u srbiji pre 200 godina i danas... jel znas mozda te brojke? Знам примере, од релативно скоро, где су будале имале власт да шамарају туђу децу само зато што носе крст. Данас тога нема. Будале су мало скратиле уши. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 ...и шта могу ови данашњи атеисти, осим да хватају на буку, јер им се утицај, већ дууууже време, брзо и сигурно, претвара ни у шта. Једино што им је преостало је грчевито врискање против ''тоталитарних Црквених пресија''... Ово сам много лепо написао. Ovo si mogo glupo napisao. Ja mrzim ono vernicko mahanje brojkama ali cu morati sad to da uradim jer, ne mozes da kazes da se uticaj ateista smanjuje ako uporedis broj vernika u srbiji pre 200 godina i danas... jel znas mozda te brojke? Знам примере, од релативно скоро, где су будале имале власт да шамарају туђу децу само зато што носе крст. Данас тога нема. Будале су мало скратиле уши. Ako je tebi "pricali su mi da je jedna cura bila isamarana od strane profe pre trideset godina sto je nosila krst oko vrata" najveci argument za to sto pricas onda si i neozbiljniji nego sto pretpostavljam... Budi srcee sto si vernik, jer da si ateista za ovo "budale" bi sad dobio opomenu od admina... Ej a jel znas ono sto se desilo proslog meseca sto su dva bezObrazna momka sa krstovima oko vrata u povratku sa liturgije pretukli jednog decaka zato sto je rom... U vestima je pisalo da su ga terali da se prekrsti a on odbio... sad su u zatvoru... cuo sam da su im i usi skracene... ali nisam video pa ne mogu da siguram... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 А шта данас спречава родитеља да учи дете било шта? Ништа, али ја сам у школи исправио много штошта што су ме родитељи несвесно и тотално без задњих намера погрешно учили. Има много оних који имају задње намере. Чињеница је да је ове ствари о којим причаш једноставно немогуће регулисати на било који начин у реалности, могуће је само у перверзним умовима легислатора. Немогуће је регулисати и забранити, али ће у јавним школама у демократским државама, где програме пишу стручњаци у својим пољима, а не политичари, моћи да чују шта стварно јесте и мало је вероватно да се створи критична маса идиота. Кад кажем јавно, не мислим на финансирање. Немам ништа против ни приватног ни кућног школовања, али оно некако мора да буде транспарентно. Подједнако су опасне тоталитарне државе које ће децу да индоктринирају у државним школима и слободни појединци који ће да их индоктринирају кући. Крајњи ефекат је исти. Мада су тоталитарне државе опасније јер је мало вероватно да ће се створити критичан број идиота који желе и могу децу сами да школују. То кућно школовање, поред либералних и практичних побуда које подржавам, има и јаку идеолошку (религијску) ноту, да се не лажемо. Е ове последње треба некако спречити да уништавају децу. Против ових првих немам ништа, напротив. Кад је већ тако, зашто онда трошити паре на бесмислене пројекте који немају никакву стварну остваривост? Не разумем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 ...и шта могу ови данашњи атеисти, осим да хватају на буку, јер им се утицај, већ дууууже време, брзо и сигурно, претвара ни у шта. Једино што им је преостало је грчевито врискање против ''тоталитарних Црквених пресија''... Ово сам много лепо написао. Ovo si mogo glupo napisao. Ja mrzim ono vernicko mahanje brojkama ali cu morati sad to da uradim jer, ne mozes da kazes da se uticaj ateista smanjuje ako uporedis broj vernika u srbiji pre 200 godina i danas... jel znas mozda te brojke? Знам примере, од релативно скоро, где су будале имале власт да шамарају туђу децу само зато што носе крст. Данас тога нема. Будале су мало скратиле уши. Ako je tebi "pricali su mi da je jedna cura bila isamarana od strane profe pre trideset godina sto je nosila krst oko vrata" najveci argument za to sto pricas onda si i neozbiljniji nego sto pretpostavljam... Budi srcee sto si vernik, jer da si ateista za ovo "budale" bi sad dobio opomenu od admina... Ej a jel znas ono sto se desilo proslog meseca sto su dva bezObrazna momka sa krstovima oko vrata u povratku sa liturgije pretukli jednog decaka zato sto je rom... U vestima je pisalo da su ga terali da se prekrsti a on odbio... sad su u zatvoru... cuo sam da su im i usi skracene... ali nisam video pa ne mogu da siguram... Мили мој, и то су, ако су то урадили, будале. Свако насиље је говор будала. А ови данас, ако је истина то што пишеш, су мањина. А они, који су малтретирали људе због вере, ономад, бејаху већина. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Али ако научиш дете да је велики прасак глупост коју су измислили зли научници да индоктринирају мале анђелчиће, нема тог тржишног механизма који ће ту глупост да избаци из детета. Ма да, пошто ће та деца, аутоматски, бити имбецилни роботчићи који ће до смрти викати:'' Да, господару!'' Не потцењуј децу. Не, него ће да реше једначине теорије веиког праска, предвиде позадинско зрачење и скокну на брзака да га измере да би се уверили да их тата лаже. А тржишне механизме иначе уче паралелно са словима, јел? Нисам сконт'o. Не уче их деца, него тржишни механизми постоје и елиминишу лоше образоване инжењере, али не могу да елиминишу лоше опште образоване. Сасвим је замисливо да имаш одличног инжењера или економисту, који разваљује на тржишу, а који је страховито индоктриниран и прави несагледиву штету. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Али ако научиш дете да је велики прасак глупост коју су измислили зли научници да индоктринирају мале анђелчиће, нема тог тржишног механизма који ће ту глупост да избаци из детета. Ма да, пошто ће та деца, аутоматски, бити имбецилни роботчићи који ће до смрти викати:'' Да, господару!'' Не потцењуј децу. Не, него ће да реше једначине теорије веиког праска, предвиде позадинско зрачење и скокну на брзака да га измере да би се уверили да их тата лаже. А тржишне механизме иначе уче паралелно са словима, јел? Нисам сконт'o. Не уче их деца, него тржишни механизми постоје и елиминишу лоше образоване инжењере, али не могу да елиминишу лоше опште образоване. Сасвим је замисливо да имаш одличног инжењера или економисту, који разваљује на тржишу, а који је страховито индоктриниран и прави несагледиву штету. Ивице, да ли је могуће да ти овако пишеш? Значи ''трауме'' из детињства су неизбрисиве? Ивице? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Ивице, да ли је могуће да ти овако пишеш? Значи ''трауме'' из детињства су неизбрисиве? Ивице? Нису то трауме. То су погрешна учења инспирисана верским фанатизмом. Баш као гоимила глупости које ти пишеш по форуму на разне теме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
звечанац Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 ...и шта могу ови данашњи атеисти, осим да хватају на буку, јер им се утицај, већ дууууже време, брзо и сигурно, претвара ни у шта. Једино што им је преостало је грчевито врискање против ''тоталитарних Црквених пресија''... Ово сам много лепо написао. Ovo si mogo glupo napisao. Ja mrzim ono vernicko mahanje brojkama ali cu morati sad to da uradim jer, ne mozes da kazes da se uticaj ateista smanjuje ako uporedis broj vernika u srbiji pre 200 godina i danas... jel znas mozda te brojke? Знам примере, од релативно скоро, где су будале имале власт да шамарају туђу децу само зато што носе крст. Данас тога нема. Будале су мало скратиле уши. Ej a jel znas ono sto se desilo proslog meseca sto su dva bezObrazna momka sa krstovima oko vrata u povratku sa liturgije pretukli jednog decaka zato sto je rom... U vestima je pisalo da su ga terali da se prekrsti a on odbio... sad su u zatvoru... cuo sam da su im i usi skracene... ali nisam video pa ne mogu da siguram... Не веруј много медијима....Много шире пропаганду. womens А, ако су то заиста урадили, нису то прави Хришћани, веруј ми, брате..... 0203_cool Господе Исусе Христе, Јединородни Сине Беспочетног Оца Свог, рекао си Твојим пречистим устима: "Без Мене не можете ништа чинити". Господе мој, Господе, вером и срцем примам у душу своју то што си рекао, клањајући се благости Твојој. Помози ми грешноме на делу које почињем, да га с Тобом довршим, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Ивице, да ли је могуће да ти овако пишеш? Значи ''трауме'' из детињства су неизбрисиве? Ивице? Нису то трауме. То су погрешна учења инспирисана верским фанатизмом. Баш као гоимила глупости које ти пишеш по форуму на разне теме. Сироти одлични инжењери које су мама и тата учили да нису мајмуни... И ти пишеш глупости и дозвољаваш себи да те мољакају да се вратиш. Јел то сујета из детињства или...? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Ивице, да ли је могуће да ти овако пишеш? Значи ''трауме'' из детињства су неизбрисиве? Ивице? Нису то трауме. То су погрешна учења инспирисана верским фанатизмом. Баш као гоимила глупости које ти пишеш по форуму на разне теме. Сироти одлични инжењери које су мама и тата учили да нису мајмуни... И ти пишеш глупости и дозвољаваш себи да те мољакају да се вратиш. Јел то сујета из детињства или...? Cudno, posto su ih zaglupili do nivou majmuna. Ali kako bi ti to znao sa one strane kaveza? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Мили мој... Nisam homofobican, ali ipak ne volim ovakvu komunkaciju izmedju dva muskarca (Ili deteta i muskarca) osim toga ozenjen sam i vrlo hetero.... Не веруј много медијима....Много шире пропаганду. womens А, ако су то заиста урадили, нису то прави Хришћани, веруј ми, брате..... 0203_cool Pa sta je sad ovo? Kad ateista nesto lose uradi onda je to za svaku osudu i prekor... kad vernik nesto lose uradi onda je to gnusna propaganda... heheh ... dobro je... Ивице, да ли је могуће да ти овако пишеш? Значи ''трауме'' из детињства су неизбрисиве? Ивице? Koji si ti lik.... pa umesto da osudjujes nanosenje trauma ti ih opravdavas time sto verujes da su izbrisive...??? "neka sine... cuti i trpi... sta te boli uvo, kad porastes izbirisace se sve to, ne sekiraj se... znas, cim se brise znaci opravdano je" пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Ивице, да ли је могуће да ти овако пишеш? Значи ''трауме'' из детињства су неизбрисиве? Ивице? Нису то трауме. То су погрешна учења инспирисана верским фанатизмом. Баш као гоимила глупости које ти пишеш по форуму на разне теме. Сироти одлични инжењери које су мама и тата учили да нису мајмуни... И ти пишеш глупости и дозвољаваш себи да те мољакају да се вратиш. Јел то сујета из детињства или...? Cudno, posto su ih zaglupili do nivou majmuna. Ali kako bi ti to znao sa one strane kaveza? Јел се ви то осећате прозваним? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука