Jump to content

Опстанак долара, банкротство САД, трајање Америчке ере

Оцени ову тему

Crveni Baron

Препоручена порука

Америчка ера тек почиње.

Кина ће се распасти у парампарчад.

Све ме страх да не буде супротно..... facenew22222222

Не бој се јер супротно бити неће. Можда још за твог живота имаћеш прилику да специјално на тивију гледаш америчко разваљивање Кине, црвеног цара .

Амери су људи моји да се не лажемо тренутно једина озбиљна држава на свету, то што су наше симпатије ( па и моје) на нечијој другој страни , апсољутно не смета Америма да постигну оно што су себи зацртали и за чега их је Бог дао на ови свијет.

Polako, polako ....

Kinejci ce za 30 godina biti apsolutni gospodari na ovoj planeti. Od Amera nece ostati kamen na kamenu.

Polako polako... видећеш и сам како муса дере јарца, неће од китајаца остати ни кинески зидић...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 162
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Амери су људи моји да се не лажемо тренутно једина озбиљна држава на свету, то што су наше симпатије ( па и моје) на нечијој другој страни , апсољутно не смета Америма да постигну оно што су себи зацртали и за чега их је Бог дао на ови свијет.

За чега их је Бог дао на овај свијет?

Подели на овим сајтовима

Америчка ера тек почиње.

Све ме страх да не буде супротно..... slava3

Не бој се јер супротно бити неће. Можда још за твог живота имаћеш прилику да специјално на тивију гледаш америчко разваљивање Кине, црвеног цара .

Polako, polako ....

Kinejci ce za 30 godina biti apsolutni gospodari na ovoj planeti. Od Amera nece ostati kamen na kamenu.

To ste pricali i za Sovijete pre 50 godina pa gde su sada?! facenew22222222 stadaradim :cheesy: .Bogorodica. isus-sinai sv-maksim

Подели на овим сајтовима

Шта су то зацртали, и какве Бог има везе са тим ?  facenew22222222

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Америчка ера тек почиње.

Све ме страх да не буде супротно..... facenew22222222

Polako, polako ....

Што је присутнији колективизам у једној држави то је њој теже да оствари неку стабилну хегемонију.

Кинези су једино бројни, и то им може бити нека карта на коју ће заиграти. Кинези немају ниједан други потенцијал којим би могли парирати Американцима, између осталог као ни Руси. Но бројност (рачунај као колективизам), против интелекта (рачунај као индивидуализам) нема и није никад имао шансе у историји.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Америчка ера тек почиње.

Све ме страх да не буде супротно..... 7896634

Polako, polako ....

Што је присутнији колективизам у једној држави то је њој теже да оствари неку стабилну хегемонију.

Кинези су једино бројни, и то им може бити нека карта на коју ће заиграти. Кинези немају ниједан други потенцијал којим би могли парирати Американцима, између осталог као ни Руси. Но бројност (рачунај као колективизам), против интелекта (рачунај као индивидуализам) нема и није никад имао шансе у историји.

Ja bih braco draga o Kini govorila sa postovanjem ako ni zbog cega onda bar zbog njihove drevene civilizacije i kulture   smajlizakojisuzamolilezene   7896634

A Amerika .....  pa o tome je    7896634  govoriti. Ne znam zasto ali pojam INSTANT me asocira na nih  7896634  

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

Америчка ера тек почиње.

Све ме страх да не буде супротно..... 7896634

Polako, polako ....

Ja bih braco draga o Kini govorila sa postovanjem ako ni zbog cega onda bar zbog njihove drevene civilizacije i kulture   smajlizakojisuzamolilezene   7896634

A Amerika .....  pa o tome je    7896634  govoriti. Ne znam zasto ali pojam INSTANT me asocira na nih  7896634  

Па нико не понижава Кинезе. Само износи став да кинеска цивилизације није тренутно дорасла америчкој да је збаци са мјеста најутицајније силе света.

Али ето ти кад кажеш да је о Америци смешно говорити, онда ти као да понижаваш Американце, или шта?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

.............................................

Uzbuna, neko je hakovao Zeljkov nalog!

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ja bih braco draga o Kini govorila sa postovanjem ako ni zbog cega onda bar zbog njihove drevene civilizacije i kulture   7896634   bendoff

Па нико не понижава Кинезе. Само износи став да кинеска цивилизације није тренутно дорасла америчкој да је збаци са мјеста најутицајније силе света.

Али ето ти кад кажеш да је о Америци смешно говорити, онда ти као да понижаваш Американце, или шта?

smajlizakojisuzamolilezene

Brate Justinijane

"trenutno"  je za mene "sada" a za 5 ili 10 g je vec period  :bla: u kome ima prostora da se svasta dogodi.

A sto se tice amerikanaca ... ne smeta mi ni ako me optuzis da ih ponizavam  7896634

Подели на овим сајтовима

Е свашта ће се овде чути  7896634  ево и ја се придружујем Таши у понижавању јадне нам Америке... smajlizakojisuzamolilezene

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Ja bih braco draga o Kini govorila sa postovanjem ako ni zbog cega onda bar zbog njihove drevene civilizacije i kulture

Коју су потпуно уништили... Кина је иначе имала неколико периода изузетног просперитета управо због тога што је имала систем врло сличан данашњем капитализму: http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_the_Ming_Dynasty

A Amerika .....  pa o tome je    bliss jeeee  govoriti. Ne znam zasto ali pojam INSTANT me asocira na nih

Тај појам "инстант" ти је омогућио да живиш како пре двеста година нису могли ни краљеви. Значи ако желиш да критикујеш "инстант" онда мораш да се одрекнеш свега што је "инстант" створио, иначе није етички коректна критика.

У сваком случају, овде разговарамо о томе каква је ситуација на терену, а не шта би неко од нас желео или не.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ja bih braco draga o Kini govorila sa postovanjem ako ni zbog cega onda bar zbog njihove drevene civilizacije i kulture

Коју су потпуно уништили... Кина је иначе имала неколико периода изузетног просперитета управо због тога што је имала систем врло сличан данашњем капитализму: http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_the_Ming_Dynasty

Da unistavali ali i obnavljali ... ciklicno.

Тај појам "инстант" ти је омогућио да живиш како пре двеста година нису могли ни краљеви. Значи ако желиш да критикујеш "инстант" онда мораш да се одрекнеш свега што је "инстант" створио, иначе није етички коректна критика.

Moras mi objasniti sta podrazumevas pod ovim gore napisanim. Sta su mi to omogucili zbog cega bih im trebala biti toliko zahvalna i kako bih naredni put uputila eticki korektnu kritiku. Za sada veliki procenat svega sto koristim je stvoreno na evropskom tlu i od evropskih umova a "hand made PRC"   greengrin.  

Тај појам "инстант" ти је омогућио да живиш како пре двеста година нису могли ни краљеви.

Ko zna kako ce tek kinejci omoguciti nasim potomcima da zive za  200 g ?!?  :cheesy: :bla:

У сваком случају, овде разговарамо о томе каква је ситуација на терену, а не шта би неко од нас желео или не.

Tema je za mene hipoteticka, a mislim i da je autor teme hteo malo da se nasali  4chsmu1

Подели на овим сајтовима

Moras mi objasniti sta podrazumevas pod ovim gore napisanim. Sta su mi to omogucili zbog cega bih im trebala biti toliko zahvalna i kako bih naredni put uputila eticki korektnu kritiku. Za sada veliki procenat svega sto koristim je stvoreno na evropskom tlu i od evropskih umova a "hande made PRC"   greengrin.

Рецимо, омогућили су ти да напишеш ово што си написала. То сокоћало испред тебе је стварано вероватно стотинама година свуда по свету (добрим делом и у Европи), али је коначно уобличено и учињено доступним управо у тој земљи о којој је смешно говорити. А машина на којој твој муж програмира и, верујем, од чега зарађује за живот, не може бити америчкија. Једино што је у тој машини европско је дизајн, све остало је америчко.

Ko zna kako ce tek kinejci omoguciti nasim potomcima da zive za  200 g ?!?

За почетак би могли да спрече умирање од глади свог сопственог народа који, узгред, бежи главом без обзира баш код ових којима се подсмеваш. Случајно радим са Кинезима (50% свих постдипломаца у мом департману чине управо они), па су ми причали како је лепо у Кини чим изађеш из Пекинга или Шангаја. О корупцији, најгорој диктатури, гушењу сваке слободе говора да и не говоримо. Ако би нам они стварно завладали светом, мислим да ће истраживања о могућности колонизације других планета добити пун смисао јер ће ова планта постати сувише неподношљива за све који су иоле нормални.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...