Jump to content

Опстанак долара, банкротство САД, трајање Америчке ере

Оцени ову тему

Crveni Baron

Препоручена порука

Наша незавидна ситуација нема никакве везе са Америком. Само у ово пар ријечи које си навела, тј наводна прорчанства о.Тадеја, већ ту се види разлог због чега овакве ријечи немају никаквог смисла, а то је да се коријен проблема пребацује на туђу кривицу, а не види се коријен проблема у сопственом дворишту. Са Америком, или без Америке ми би били исти овакви,  t4431истим проблемима које нас море.

Ja tom recenicom nisam ni htela nekog da okrivljujem, samo sam citirala sta je rekao covek!

Ти ниси, али "прорачнство" је последица нашег менталитета којим смо у последње вријеме научени да су други криви за то што сами кувамо, и за шта смо сами неспособни да доведемо у ред.

Брат Жељко Билибија каже, да кад пукну Амери, да ће се Срби тек тад ујединити. Што значи да је за нашу разједињеност крива САД, па тако САД је крива за све и што се ми тучемо за трешње, и што брат брат убија за међу, и што хоћемо да у држави влада корупција, криминал, непотизам...што смо поткупљив народ, што волимо на пречац, што волим ода за мало уложеног имамо пуно добити итд...могло би се набрајти много тога због чега смо ми разједињени, а са чима Америка нема никакве везе.

victory78 7896634 Управу си већину али погледајмо историју увек је постојала одређена доза страха од јаке Србије. dada

To je мит брате. Јака Србија...шта би му то могло значити? Ништа баш ако не постоје елементарне ствари које једну земљу чине јаком.

Нема запад потребе да зазире од наводно јаке Србије, јер мислим да су нас довољно добро проучили у последње вријеме да могу да нам се подсмијевају у томе како ми настојимо да своју државу учинимо јаком...

Тучемо се око трешања, брата брату сијече врат због комада земље, градимо 50 до 100 километара аутопута већ 10 година и то у претежно равничарском предјелу. Како у Србији, Београд - Хоргош, тако и Српској, Бања Лука - Градишка. У Србији је скоро свечано отворена дионица од чак 8 км, а у Српској ће ускоро бити и рекорд оборен, јер ће свечано бити отворена дионица од замисли 5 км, чиме ће се омогућити обилажење једног "мегалополиса" "Лакташи Сити" који броји невјероватних 15 000 становника, и то ће уштедјети невјероватне количине секудни које је потребно дуже провести да би прошао кроз то насеље. О квалитету израде, и цијени да се не говори, остаће генерацијама иза џомбав пут који након што се отвори, изгледаће као спреман за рехабилитацију.

Аутопутеви су жиле куцавице и објекти који доприносе управо јачању једне државе, јер доносе развој и новац. Па према томе кад неумијемо да се понашамо тактички и одговрно око тако једне важне ствари као што је аутопут, који заиста чини једну земљу јаком, онда је смјешно сматрати да запад саботира развој Србије и да зазире од ње...просто могу да нам се смеју у брк.

Хајдемо у средњи век царство цара Душана.Цар Душан тражи од Млетачке републике бродове за рат против Византије,одбијају га и умире млад.Сваки иоле озбиљан историчар сматра да су то урадили људи из Млетачке републике.И то је јака претпоставка јер су Срби "саградили кућу на сред пута" тј. на граници између истока и запада.Сви знамо да су ту морали да пролазе трговински путеви.Тако да има тога у историји,али што се тиче данашњице Американци нам не сметају да напредујемо.

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 162
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Аутопутеви су жиле куцавице и објекти који доприносе управо јачању једне државе, јер доносе развој и новац. Па према томе кад неумијемо да се понашамо тактички и одговрно око тако једне важне ствари као што је аутопут, који заиста чини једну земљу јаком, онда је смјешно сматрати да запад саботира развој Србије и да зазире од ње...просто могу да нам се смеју у брк.

Autoput se gradi tamo gde je potreban. U zavisnosti od broja vozila. On je posledica a ne uzrok razvoja.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Autoput se gradi tamo gde je potreban. U zavisnosti od broja vozila. On je posledica a ne uzrok razvoja.

t4431

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

Криви Америку и Шиптаре...јер претопставља да ако падне Америка, пашће и Шиптари и ми ћемо продисати...

Не мораш се извлачити, јако је видљиво о чему је ријеч.

Upravo to. Kao sto smo prodisali kada je pala nemacka '45.

Подели на овим сајтовима

Не знам какве везе има то што говориш са тим што ја помињем да и тај један једини у западној Босно, који је иначе потребан, јер представља повезивање сјевера Хрватске са приморије, а гради се ужасно споро, нестручно и са великим трошковима који премашују могућност да се тај аутопут икад исплати.

Аутопут се гради да повезује велике градове, који су финансијски центри. Гради се и да повезује регије које су кључне за економију државе. Гради се и да повезује велике центре више држава, као објекти који служе превозу ресурса, јер аутопутеви су предмет којим се врши трговина и размјена ресурса. Не можеш зарадити продавајући маглу, па тек онда градити аутпоутеве. Аутопутеви се управо граде, да би се нешто зарадило, дакле они нису потреба да би по њима ишли аута ради самих аута, него потреба да би били  средством преко кога се врши размјена добара и тиме прави успјешна економија.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

дакле они нису потреба да би по њима ишли аута ради самих аута, него потреба да би били  средством преко кога се врши размјена добара и тиме прави успјешна економија.

Tacno to. I ako je ekonomija slaba nema potrebe za auto putem.

A sto sporo i lose grade je drugi problem . Na zalost kod nas se sve tako radi.

Подели на овим сајтовима

Криви Америку и Шиптаре...јер претопставља да ако падне Америка, пашће и Шиптари и ми ћемо продисати...

Не мораш се извлачити, јако је видљиво о чему је ријеч.

Upravo to. Kao sto smo prodisali kada je pala nemacka '45.

Хехе, па знам ја да сви они који се противе либералном и одговорном начину живота просто жуде да се врати онај режим "безбрижног" и неодговорног вођења државе и споствених живота.  Уосталом то "продисање" нас је довело до гушења 80-тих па на даље. Да је дао Бог да ниакд нисмо "продисали" тако.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

дакле они нису потреба да би по њима ишли аута ради самих аута, него потреба да би били  средством преко кога се врши размјена добара и тиме прави успјешна економија.

Па како мислиш да развијеш економију, тако што ће ти највиши ранг бити магистрални пут? Ајде ми реци иједну државу која нема аутопутеве, а економски је развијена?

Подели на овим сајтовима

Па како мислиш да развијеш економију, тако што ће ти највиши ранг бити магистрални пут? Ајде ми реци иједну државу која нема аутопутеве, а економски је развијена?

Pogledaj nemacku i mrezu auto puteva po Ruru (oko Kelna) i koliko ih je manje po centralnoj nemackoj. I po nemackim auto putevima imas po ceo dan na svakih 10 metara  vozilo. U 2-3 trake. A pored Nisa prodje svakih pola sata turski kamion.

Подели на овим сајтовима

U trouglu Hamburg-Berlin(250-270km),Berlin-Hanover(260km),Hanover-Hamburg(150km) nemas ni metra auto puta.

A u zoni Rura(keln, dortmund, diseldorf) koja je duplo manja imas bar 500 km autoputeva.

Hocu da kazem da ze auto put  gradi tamo gde je potreban ekonomiji. Nama su i magistralni za sada dovoljni.

Подели на овим сајтовима

U trouglu Hamburg-Berlin(250-270km),Berlin-Hanover(260km),Hanover-Hamburg(150km) nemas ni metra auto puta.

A u zoni Rura(keln, dortmund, diseldorf) koja je duplo manja imas bar 500 km autoputeva.

Hocu da kazem da ze auto put  gradi tamo gde je potreban ekonomiji. Nama su i magistralni za sada dovoljni.

Без аутопутева се може донекле догурати у развоју, али не може више од тога. Аутопутеви су као ријеке, по њима се одвија "течење" возила, транспост робе, а трговина је један од најважнији фактора за развој. Они се не граде само да повежу постојеће стање, него су и узрок појави новог стања. Људи ће се природно из руралних крајева и других предјела слијевати ближе аутопуту. Ницаће насеља, а тамо гдје је људски ресусрс сконцентрисан ту се стварају добра, и гдје се стварају добра ту може да се тргује, гдје је трговина ту је зарада. Трговински центри, безнинске станице, фабрике и творнице, развојни и научни центри, насеља све се то концентрише у појасу аутопута, или његовој близини, и зато аутопутеви представљају фактор економског развоја.

То је једна ствар. Друга је да пошто аутопут доприноси економском развоју, а подразумиејва се да није сва економија зависна од аутпотева наравно, мрежа путева и аутпутева у једној држави представљају њен ресурс чиме она јача. Па када не можеш да направиш један аутопут дужине 100 км у неком нормалном року и задовољавајућег квалитета, онда се једноставно закључује да смо држава која не зна да чини себе јаком. То је био мој одговор на тврдње да се неко плаши јаке Србије, па је наводно саботира.

Подели на овим сајтовима

Citat:

"Gli Stati Uniti hanno mostrato una crescita pari all'1,8% in termini tendenziali nei primi tre mesi del 2011 dal +3,1% del quarto trimestre 2010 e il tasso di disoccupazione si mantiene a un elevato 8,8%."

Prevod:

U SAD prikazni rast je 1,8% u prvom kvartalu 2011 god (Kina 9,7%) u odnosu na 3,1% u zadnjem kvartalu 2010 god. Nezaposlemost 8,8%.

Usporili su opasno, prepolovili rast u odnosu na kraj prosle godine. Bice do kraja godine oni i u minusu.

Izvor

http://borsaitaliana.it.reuters.com/article/businessNews/idITMIE73S0HI20110429

Подели на овим сајтовима

Ja sam 'boranija' po pitanju ekonomije ali me to ne sprečava da razmišljam.

Verovatno je i to dokaz da sam boranija!

Just_Cuz_19

Elem, tokom 19. veka nekoliko zemalja su slovile za ekonosmke sile

(GB, Fra, Esp, Por, Austro-Ugari)..., pa su to manje ili više

prestale biti tokom 20-tog veka, kada od 1. Sv. rata pa na dalje

uzleću USA. Od ~1970-tih Jap i Ger uzleću mada USA ostaju

neprikosnoveni. 

I sada, mnoge od pomenutih (i još po neke, vidi G8) imaju svoje

odlično mesto na ekonomskoj lestvici. Po ugledu na USA se EU

formira(va), e da bi ... You know what I mean.

Sada smo svedoci uzleta BRICS-a što ne znači da će G8 ili EU

doživeti ekonomski kolaps. Ne dao Bog!

Tako da ako i Ameri klecnu na poziciju br. 2 - neće pasti nebesa!

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...