Милан Меденица :) Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 А сад нам кажи као што је питао горе дечко,да ли ја смем да имам сексуалне односе са девојком пре брака? Ako se volite onda da! Лабав критеријум. Исувише лабав критеријум. Непрецизан у најмању руку. Шта знају ђеца шта је љубав... Па и ја исто мислим.Са друге стране ја из жеље да имам однос могу себи да умислим у глави да је волим,да то радим на силу или не знам шта већ.Ја тако могу 5 девојака да променим и 5 пута из "љубави" да имам односе? ако не знаш или не видиш разлику, онда ниси љубав имао, нити осећаш, нити са једном од њих. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jeka Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 А сад нам кажи као што је питао горе дечко,да ли ја смем да имам сексуалне односе са девојком пре брака? Ako se volite onda da! Са тим да ја ако не нађем неку која је верник,па да ме разуме можемо заједно до венчања.Али ако ја нађем неку коју волим,имам сексуалне односе,а после ме шутне,шта онда? Isto sto i ako te sutne u braku. Nije blud greska u koracima nego je promasaj suta na kosh. A taj kosh je u ovo slucaju izgaranje jedan za drugog. Ја сам на светосавље.цом и овде на форуму видео да је то грех и убедарио сам се жешће,јел може још неко од чланова форум да каже? :group111: А што не би попричао са духовником? Мислим, свака част .com и .org али можда те свештеник боље познаје а не да овде тражиш савете...e ovo je jedini pravi odgovor koji mi se dopada !!!svaka čast! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Све је то исувише релативно од човека до човека. "Љубав никад не престаје". Ако престане, значи да није ни била љубав. Емоције нису мерило љубави. Обећање верности и јединствености, тј. брачна свеза - јесте. Mozda, ali ne na ovoj planeti gde zivimo ti i ja. Koliko je u istoriji bilo prekinutih, porekutnih, unistenih, samounistenih, potonulih "obecanja vernosti i jedinsvenosti"?? Mnogo! Jako mnogo. Ne kaze se dzaba obecanje ludom radovanje. Ako bi bas stavili na vagu mnogo je vece merilo ljubavi sama ta dinamika emocija koja polako kulminira, u zavisnosti od slobodne volje partnera, ka visim oblicima postojanja nego naki zaveti, obecanja, potpisi, pecati, prsteni krunisanja i ostale maskarade. Ovakve ideje su samo jos jedna potvrda mojoj tezi da masa ljudi danas nije u stanju da se nosi sa svetom kakav realno jeste nego se samo zarobljava u razne sarene Platonicke mehurice. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 А сад нам кажи као што је питао горе дечко,да ли ја смем да имам сексуалне односе са девојком пре брака? Ako se volite onda da! Са тим да ја ако не нађем неку која је верник,па да ме разуме можемо заједно до венчања.Али ако ја нађем неку коју волим,имам сексуалне односе,а после ме шутне,шта онда? Isto sto i ako te sutne u braku. Nije blud greska u koracima nego je promasaj suta na kosh. A taj kosh je u ovo slucaju izgaranje jedan za drugog. Ја сам на светосавље.цом и овде на форуму видео да је то грех и убедарио сам се жешће,јел може још неко од чланова форум да каже? :cheesy: А што не би попричао са духовником? Мислим, свака част .com и .org али можда те свештеник боље познаје а не да овде тражиш савете...e ovo je jedini pravi odgovor koji mi se dopada !!!svaka čast! prstgoreпа да, увек је најбоље да неко други мисли уместо нас. није поента духовника да води наш живот, већ да га усмерава. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 А сад нам кажи као што је питао горе дечко,да ли ја смем да имам сексуалне односе са девојком пре брака? Ako se volite onda da! Лабав критеријум. Исувише лабав критеријум. Непрецизан у најмању руку. Шта знају ђеца шта је љубав... Па и ја исто мислим.Са друге стране ја из жеље да имам однос могу себи да умислим у глави да је волим,да то радим на силу или не знам шта већ.Ја тако могу 5 девојака да променим и 5 пута из "љубави" да имам односе? ако не знаш или не видиш разлику, онда ниси љубав имао, нити осећаш, нити са једном од њих. Поента приче је да скратим,ја је волим,имам односе са њом,она ме остави,шипак?Јел сам погрешио нешто? :cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 ma sex je super stvar ,treba uzhivati Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 ma sex je super stvar ,treba uzhivati 1405_love Па ви сте ожењени,ово је за нас што нисмо хехе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Jednom sam pozvao telefonom Oca Justina savinackog jer sam imao nekih problema i on mi je rekao da dok je covek mlad treba koliko moze da se suzdrzava da bi u braku mogao sto bolje da uziva u svojoj zeni,a ovako se potrosi i onda je ubraku ocajno kad covek sve unapred zna a sa svojomzenom treba da otkriva ljubav.Zato se i desavaju preljube jer dosade jedno drugom pa traze sa strane da se zadovolje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 На Кипру и дана данас постоји обичај да кад двоје младих имају прву брачну ноћ, ушивају им се на све четри стране постељине по један крст јер они тада својом љубављу дају жртву Богу и тада та часна постеља представља жртвеник љубави.То сам слушао на предавању Владике Порфирија . Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Jednom sam pozvao telefonom Oca Justina savinackog jer sam imao nekih problema i on mi je rekao da dok je covek mlad treba koliko moze da se suzdrzava da bi u braku mogao sto bolje da uziva u svojoj zeni,a ovako se potrosi i onda je ubraku ocajno kad covek sve unapred zna a sa svojomzenom treba da otkriva ljubav.Zato se i desavaju preljube jer dosade jedno drugom pa traze sa strane da se zadovolje. Ма где човек може да се потроши,ако ужива у нечему.Ја у баскету не могу да се уморим Слажем се да је стрпљење веома битно због прељубе,јер као што сте рекли досаде један другом.Али ово да се човек потроши то не баш 1405_love Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 А сад нам кажи као што је питао горе дечко,да ли ја смем да имам сексуалне односе са девојком пре брака? Ako se volite onda da! Лабав критеријум. Исувише лабав критеријум. Непрецизан у најмању руку. Шта знају ђеца шта је љубав... Па и ја исто мислим.Са друге стране ја из жеље да имам однос могу себи да умислим у глави да је волим,да то радим на силу или не знам шта већ.Ја тако могу 5 девојака да променим и 5 пута из "љубави" да имам односе? ако не знаш или не видиш разлику, онда ниси љубав имао, нити осећаш, нити са једном од њих. Поента приче је да скратим,ја је волим,имам односе са њом,она ме остави,шипак?Јел сам погрешио нешто? 0102_laugh шббкбб.ни прстен ти не гарантује исто после прве брачне ноћи. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 А сад нам кажи као што је питао горе дечко,да ли ја смем да имам сексуалне односе са девојком пре брака? Ako se volite onda da! Лабав критеријум. Исувише лабав критеријум. Непрецизан у најмању руку. Шта знају ђеца шта је љубав... Па и ја исто мислим.Са друге стране ја из жеље да имам однос могу себи да умислим у глави да је волим,да то радим на силу или не знам шта већ.Ја тако могу 5 девојака да променим и 5 пута из "љубави" да имам односе? ако не знаш или не видиш разлику, онда ниси љубав имао, нити осећаш, нити са једном од њих. Поента приче је да скратим,ја је волим,имам односе са њом,она ме остави,шипак?Јел сам погрешио нешто? greengrin шббкбб.ни прстен ти не гарантује исто после прве брачне ноћи. Хехех да,али ајде ја прво да видим шта ћу са тим пре брака 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 А сад нам кажи као што је питао горе дечко,да ли ја смем да имам сексуалне односе са девојком пре брака? Ako se volite onda da! Лабав критеријум. Исувише лабав критеријум. Непрецизан у најмању руку. Шта знају ђеца шта је љубав... Па и ја исто мислим.Са друге стране ја из жеље да имам однос могу себи да умислим у глави да је волим,да то радим на силу или не знам шта већ.Ја тако могу 5 девојака да променим и 5 пута из "љубави" да имам односе? ако не знаш или не видиш разлику, онда ниси љубав имао, нити осећаш, нити са једном од њих. Поента приче је да скратим,ја је волим,имам односе са њом,она ме остави,шипак?Јел сам погрешио нешто? greengrin шббкбб.ни прстен ти не гарантује исто после прве брачне ноћи. Хехех да,али ајде ја прво да видим шта ћу са тим пре брака 4chsmu1 исто што и у браку. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 А сад нам кажи као што је питао горе дечко,да ли ја смем да имам сексуалне односе са девојком пре брака? Ako se volite onda da! Лабав критеријум. Исувише лабав критеријум. Непрецизан у најмању руку. Шта знају ђеца шта је љубав... Па и ја исто мислим.Са друге стране ја из жеље да имам однос могу себи да умислим у глави да је волим,да то радим на силу или не знам шта већ.Ја тако могу 5 девојака да променим и 5 пута из "љубави" да имам односе? ако не знаш или не видиш разлику, онда ниси љубав имао, нити осећаш, нити са једном од њих. Поента приче је да скратим,ја је волим,имам односе са њом,она ме остави,шипак?Јел сам погрешио нешто? 319.gif Да правим ђецу? 319.gif шббкбб.ни прстен ти не гарантује исто после прве брачне ноћи. Хехех да,али ајде ја прво да видим шта ћу са тим пре брака 319.gif исто што и у браку. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 да ме неко не схвати погрешно: шта је смртни грех? https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,12338.0.html клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука