Jump to content

Bog i zemljotres!

Оцени ову тему

cloudking

Препоручена порука

То исто кажу и сви до сада... Није ми циљ да те осуђујем, само скрећем пажњу на недостатк аргумената, правих.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Одговори 300
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Ako pretpostavimo za trenutak da su hriscani u pravu... sto bih ja ispastao zbog greha nekakvog Adama? Ja nemam veze s tim a snosim poaledice... nit je pravedno nit s ljubavlju...

A ti si se rodio sam?Ili imaš pretke?

Ili misliš da ne dijeliš istu prirodu sa svim ljudima?

Jel to znaci da ti treba da ides  u zatvor zato sto je tvoj cukundeda ubio komsiju sekirom?!

Gluposti...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ako pretpostavimo za trenutak da su hriscani u pravu... sto bih ja ispastao zbog greha nekakvog Adama? Ja nemam veze s tim a snosim poaledice... nit je pravedno nit s ljubavlju...

Jel to znaci da ti treba da ides  u zatvor zato sto je tvoj cukundeda ubio komsiju sekirom?!

Gluposti...

ne,

nego se radi o tome da i ti i tvoj čukunđed i njegov čukunđed itd,imaju istu prirodu,

pa ti nastavi niz

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Gluposti...

Moram priznati da si u pravu Mracnjak. Grijeh se ne prenosi (sklonost određenom grijehu da, ali to je jedna druga priča koju ću vam drugi put pojasniti...).

Mi nemamo što ispaštati grijeh praoca Adama. Zašto? Pa zato što nas je Novi Adam - Isus Krist - otkupio od smrti.

Istina je uvijek negdje u sredini..

Подели на овим сајтовима

Gluposti...

ne,

nego se radi o tome da i ti i tvoj čukunđed i njegov čukunđed itd,imaju istu prirodu,

pa ti nastavi niz

Naravno da imamo istu prirodu... vidi nam se  u DNK.

Nikakav to nije odgovor na moju primedbu. Zasto ta priroda  uslovljava da ja sad ispastam zbog grehova svog cukun cukun cukun cukun dede?

I da se nadovezem na Lepolda (kojeg  i dalje molim (ponizno) da mi pruzi utehu i odgovori na moje pitanje postavljeno jos odavno) od kojih nas je to grehova "ocistio" isus ako mi i dalje ispastamo zbog tih istih grehova?

Подели на овим сајтовима

Jel to znaci da ti treba da ides  u zatvor zato sto je tvoj cukundeda ubio komsiju sekirom?!

Gluposti...

ne,

pa ti nastavi niz

Naravno da imamo istu prirodu... vidi nam se  u DNK.

Nikakav to nije odgovor na moju primedbu. Zasto ta priroda  uslovljava da ja sad ispastam zbog grehova svog cukun cukun cukun cukun dede?

I da se nadovezem na Lepolda (kojeg  i dalje molim (ponizno) da mi pruzi utehu i odgovori na moje pitanje postavljeno jos odavno) od kojih nas je to grehova "ocistio" isus ako mi i dalje ispastamo zbog tih istih grehova?

...'de si mi mrackonja facenew22222222

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

Ако Бог СТВОРИТЕЉ ОВОГ СВЕТА постоји на какав то црни начин он није одговоран за страдање и смрт природе?

Ако је Бог створио овај свет без страдања и смрти, а страдање и смрт су настали после својевољног одвајања човека од Бога онда јесте одговоран човек, а не Бог.Сем тога одговоран значи неко ко ће одговарати за своје поступке некоме ко има власт над њим и ко може да му суди. Другим речима одговоран може бити само човек.

Овде је реч о аргументу да АКО бог постоји по опису хришћанства, онда није моралан. 

Моралан значи бити онакав какав већина сматра да неко треба да буде и да је добро. Ако Бог постоји Он је апсолутна већина.

Друго, шта фали хришћанском опису Бога. Шта фали заповести волите једни друге, друга је ствар што многи хришћани то не спроводе.

За солидну количину зла за које човек ЈЕСТЕ био одговоран су одговорни лоши услови у природи које смо тек од недавно неутралисали и сиромаштво које смо тек у 20. веку почели да искорењујемо.

Ја се надам да видиш и сам колико је ово шупље. Значи ови наши тајкуни и ловатори су добрице, а ми сиротиња раја смо битанге. Значи клинац који поломи све по кући јер му мама није купила Рибок патике је у праву, није могао другачије, такви су му били природни услови.

Замисли да ти неки човек каже ''Доказ моје љубави према теби је што те нисам убио иако си ме критиковао, а могао сам''? На шта би то личило?

Ако се на њега не односе никакве моралне ни законске норме, ништа не спутава његову вољу и има апсолутну слободу да ради са тобом шта год му падне на памет, онда једино од чега зависи одлука тог човека је да ли те воли или мрзи. У том случају и јесте доказ.

И узгред, шта ћемо са децом у Индонезији која су страдала од великог цунамија из 2004. Бог њих није волео?

Не мора да значи. За тебе и мене и једна година живота више значи пуно, а ономе који је нестворен и вечан нема разлике између једне и хиљаду година. Уколико такав постоји, наравно.

Чисто застрашивање.

Не, већ кућно васпитање.

facenew22222222 smej.gif smej.gif

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

I da se nadovezem na Lepolda (kojeg  i dalje molim (ponizno) da mi pruzi utehu i odgovori na moje pitanje postavljeno jos odavno) od kojih nas je to grehova "ocistio" isus ako mi i dalje ispastamo zbog tih istih grehova?

Ok, ok... pridobio si me nazad.

Odgovor na davno postavljeno pitanje: zbog naših zlodjela (zagađivanje zraka, siječa šuma, isušivanje močvara, otrovni plinovi, atomska testiranja itd.) pati savršen poredak koji je Bog stvorio i ravnoteža je poremećena stoga dolazi do velikih kiša, požara, uragana, potresa. Nije Bog poslao poplave po Australiji ili uragane po SAD-u već naša teška industrija koja zagađuje i mijenja strukturu zračnih kolebanja, zagrijava planet, remeti odnos kisika i ugljičnog dioksida bla bla..

Odgovor na drugo pitanje: Isus nas je otkupio od Adamovog grijeha svojom krvlju. Dakle, Sin Božji se žrtvovao za sve nas kao žrtva pomirnica između Boga i Čovjeka i pokazao nam kako bismo se mi trebali ponašati jedni prema drugima kako bismo zaslužili da se vratimo u Božje okrilje.

Pokazao je put kako se očistiti da bi nas Bog čiste duše mogao pustiti k sebi, međutim, na tom putu još uvijek posjedujemo ljudsko tijelo, a tijelo je, znamo, sklono grijehu, stoga svaki put kada griješimo, vrijeđamo Boga i Kristovu pomirnu žrtvu.

Ako živim onako kako je Krist rekao, kako sada ja mogu ispaštati zbog Adamovog grijeha ako je duhovna spona između mene i njega prekinuta Kristovom žrtvom pomirnicom? Ne ispaštam Adamov grijeh, to je gotovo - otkupljeno je Isusovom žrtvom ali sad JA odgovaram samo za sebe i svoje postupke, moja djela se neće spominjati pred Bogom kada na red dođe moj sin ili unuk. Eto na brzinu sklepano ali nadam se da si dobio odgovor..

Подели на овим сајтовима

OK, drugi deo odgovora prihvatam jer mi u sistemu religijske besmislenosti poseduje prilicnu dozu smislenosti.

Medjutim, prvi (dugoocekivani) odgovor nije bas najvalidniji... jer, iako covek svojim prisustvom itekako utice na planetu i klimu... jos nismo uspeli da izvrsimo toliki uticaj koji bi imao veze sa pomeranjem tektonskih ploca...

Подели на овим сајтовима

Odgovor na davno postavljeno pitanje: zbog naših zlodjela (zagađivanje zraka, siječa šuma, isušivanje močvara, otrovni plinovi, atomska testiranja itd.) pati savršen poredak koji je Bog stvorio i ravnoteža je poremećena stoga dolazi do velikih kiša, požara, uragana, potresa. Nije Bog poslao poplave po Australiji ili uragane po SAD-u već naša teška industrija koja zagađuje i mijenja strukturu zračnih kolebanja, zagrijava planet, remeti odnos kisika i ugljičnog dioksida bla bla..

А земљотреса и урагана није било пре савремене цивилизације? И сасвим случајно се земљотреси јављају тамо где се тектонске плоче додирују, а урагани у супротпским и тропским пределима.  0205_whistling

Подели на овим сајтовима

OK, drugi deo odgovora prihvatam jer mi u sistemu religijske besmislenosti poseduje prilicnu dozu smislenosti.

Medjutim, prvi (dugoocekivani) odgovor nije bas najvalidniji... jer, iako covek svojim prisustvom itekako utice na planetu i klimu... jos nismo uspeli da izvrsimo toliki uticaj koji bi imao veze sa pomeranjem tektonskih ploca...

Odakle ovoliki jaki potresi? Pa što odmah nisi rekao...

Ne znam odakle potresi. Oduvijek ih je bilo, šta ja znam.

Подели на овим сајтовима

А земљотреса и урагана није било пре савремене цивилизације? И сасвим случајно се земљотреси јављају тамо где се тектонске плоче додирују, а урагани у супротпским и тропским пределима.  :)

Pa kako zasto? Znas da pre potopa nije bilo kise ni duge(srecom pa bliski istok ne obiluje vodopadima 0205_whistling).

Ako to prolazi sto ne bi proslo ovo da nevremena i katastrofe izazivaju ljudski gresi.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...