cloudking Написано Мај 17, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 17, 2011 Izgleda da je patrijarh dao odgovor na Multiversovo pitanje: Katastrofe su bozija opomena On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Мај 17, 2011 Пријави Подели Написано Мај 17, 2011 Цитат Katastrofe su bozija opomena Krivo. Katastrofe su posljedica ljudskog grijeha. Bog nas voli i on ne ubija nevine, druga je stvar što smo mi svojom ohološću promjenili zakone vjetrova, klime, morskih strujanja i sl. - to je drugi par rukava. Što nam je Bog kriv kada tsunami udari u nukearno postrojenje? Ostavite se više dojma Starozavjetnoga Boga koji je prikazivan kao Bog koji kažnjava. Ni u Pakao se ne ide zbog Božje volje nego zbog vlastitih grijeha, Bog želi da idemo k njemu, a to što mu mi okrećemo leđa - pa nije on kriv, dao nam je slobodu izbora i ne može ići protiv sebe. Ostaje nam vjeran u darovanoj slobodi izbora sve do kraja. Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 17, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 17, 2011 Цитат Цитат Katastrofe su bozija opomena ... druga je stvar što smo mi svojom ohološću promjenili zakone vjetrova, klime, morskih strujanja i sl. - to je drugi par rukava. jel moze objasnjenje? On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Мај 17, 2011 Пријави Подели Написано Мај 17, 2011 Цитат Цитат ... druga je stvar što smo mi svojom ohološću promjenili zakone vjetrova, klime, morskih strujanja i sl. - to je drugi par rukava. jel moze objasnjenje? Ne može. Hvala na pažnji... Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Passenger Написано Мај 17, 2011 Пријави Подели Написано Мај 17, 2011 Цитат Bog nas voli i on ne ubija nevine Sta cemo sa decom koja boluju od raka? nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 17, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 17, 2011 Цитат Цитат Цитат ... druga je stvar što smo mi svojom ohološću promjenili zakone vjetrova, klime, morskih strujanja i sl. - to je drugi par rukava. jel moze objasnjenje? Ne može. Hvala na pažnji... Ne umes ili neces? Ja pitam jer mi zaista nije jasno... spreman sam da te zamolim da mi pojasnis. On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 17, 2011 Пријави Подели Написано Мај 17, 2011 Цитат Цитат Bog nas voli i on ne ubija nevine Sta cemo sa decom koja boluju od raka? Сва деца рађају се у палој природи где смрт почиње да се остварује од самог рођења, а болести су појава која је повезана са грехом и смрћу. Од астероида који у судару са Земљом може начинити велико разарање, преко земљотресâ који настају померањем тектонских плоча, до болести код органских бића, све су то последице греха првоствореног човека. Наравно да је потребна вера а не материјални доказ да бисмо то сматрали за истиниту тврдњу. За све што премашује физичке и математичке доказе потребна је искључиво вера. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
XIO Написано Мај 17, 2011 Пријави Подели Написано Мај 17, 2011 Цитат Цитат Цитат Bog nas voli i on ne ubija nevine Sta cemo sa decom koja boluju od raka? Сва деца рађају се у палој природи где смрт почиње да се остварује од самог рођења, а болести су појава која је повезана са грехом и смрћу. Од астероида који у судару са Земљом може начинити велико разарање, преко земљотресâ који настају померањем тектонских плоча, до болести код органских бића, све су то последице греха првоствореног човека. Наравно да је потребна вера а не материјални доказ да бисмо то сматрали за истиниту тврдњу. За све што премашује физичке и математичке доказе потребна је искључиво вера. Потребан је и недостатак морала и образа. А онда је потребан још већи недостатак морала и образа да се онда такав Бог који је све то лепо уредио да тако буде слави, обожава и ослобађа сваке одговорности и критике за ту ситуацију. Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника. XIO Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 17, 2011 Пријави Подели Написано Мај 17, 2011 Мало прилагоди речник јер ћу убудуће реаговати са опоменама. Већ сам рекао да Бог није одговоран за страдање и смрт природе. Узрок тога је слобода човекова, коју је Адам имао пре пада творевине. Бог јесте подарио слободу човеку, али није одговоран за човеков избор који је довео до страдања и трагичног постојања природе. Сада постоји апсолутна слобода да човек или не верује или верује у Бога. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
XIO Написано Мај 17, 2011 Пријави Подели Написано Мај 17, 2011 Цитат Мало прилагоди речник јер ћу убудуће реаговати са опоменама. Опа. У недостатку аргумената потежеш претње? Јасно је да речник није проблем јер се верници хиљаду пута гаднијим речником користе овде против атеиста. Него те је истина погодила. Браниш нешто што се не може одбранити. Ја стварно не знак којим другим или блажим речником да се искаже једноставна истина да неко ко брани поступке бога у Старом Завету, и сматра све страхоте које овај свет може да нанесе људима, укључујући и малој деци, ''природном последицом греха првоствореног човека'' или још горе ''опоменом човечанству'' како се патријарх Иринеј недавно изјаснио, једноставно није морална особа, свакако не ако онда и даље наставља да слави и обожава таквог бога. Слободно ме и бануј ако хоћеш али никад нећеш променити ту једноставну и очигледну истину. Монструозна идеја да се Проблем Зла реши тако што се натовари на леђа човечанства заслужује и много грђи речник. Цитат Већ сам рекао да Бог није одговоран за страдање и смрт природе. Него шта него да јесте. Цитат Узрок тога је слобода човекова, коју је Адам имао пре пада творевине. Не, него божија обест. Ако ти желиш да верујеш да су све ове страхоте током милиона година последица тога што је неки тамо Адам појео некакав плод кад му је било речено да то не чини то је твој проблем, али немој то да зовеш никаквом моралношћу пошто моралност то није, него негација исте. Цитат Бог јесте подарио слободу човеку, али није одговоран за човеков избор који је довео до страдања и трагичног постојања природе. Ово је као да кажеш да киднапер није одговоран за смрт човекове породице пошто је човек одбио да плати откупнину. БОГ ЈЕ СТВОРИО СЕТАП. Или ради шта ја хођу, или ће ти и твоји потомци бити мучени милионима година. Цитат Сада постоји апсолутна слобода да човек или не верује или верује у Бога. То није слобода. То је потпуна лакрдија самог концепта слободе. Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника. XIO Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 17, 2011 Пријави Подели Написано Мај 17, 2011 Добро, покушајмо да ствар сведемо на аргументоване основе. Хришћани кажу да је Бог створио материјалну творевину како би она вечно живела у рајском блаженству без смрти и патње, али није исто да та творевина постоји као аутоматизована машина, са тим да постоји кроз слободно биће човека. У питању је вечни живот који се дарује творевини. Ти можеш да се изјасниш хоћеш ли живети вечно или нећеш. Јер, Бог не жели принудно да постојиш вечно. Друго је то што човек има одговорност која се протеже у вечност јер Бог не жели да уништи Своју творевину, па ће тако за неке вечни живот бити мучење (пакао) које човек сам себи ствара, а за неке вечни живот у односу са Тројицом (= Богом). После пада Адамовог, постојимо у кретању ка небићу све више се удаљавајући од Извора (= Бога), али Он није желео тако да остане већ је послао Спаситеља, Сина Свога, који је показао како треба да живимо да би остварили однос са Богом. После Његовог васкрсења и вазнесења на небо, очекујемо поновни Долазак, Други долазак, када ће цела природа да се преобрази у савршено постојање у Царству Божијем. То и такво веровање не може нико укинути хришћанима, као што атеистима нико не може забранити да верују у непостојање Бога, али атеисти тиме што неверујући стварају слику Бога каквог негирају, доказују да и сами имају однос са Богом. То је трагедија атеисте који се бори против нечега што сматра да не постоји, а дубоко у себи има однос са Богом којег не жели у свом постојању. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 17, 2011 Пријави Подели Написано Мај 17, 2011 Цитат Цитат Већ сам рекао да Бог није одговоран за страдање и смрт природе. Него шта него да јесте. Ово ти баш и није логично, или Бог постоји што значи да није одговоран за страдање и смрт природе, или не постоји и према томе такође није одговоран за страдање и смрт природе. Сад се ти одлучи. У сваком случају, мислим да се слажемо да је за зло на овом свету одговоран човек. Цитат Ово је као да кажеш да киднапер није одговоран за смрт човекове породице пошто је човек одбио да плати откупнину. БОГ ЈЕ СТВОРИО СЕТАП. Или ради шта ја хођу, или ће ти и твоји потомци бити мучени милионима година. Ово је твој поглед на свет. Е, сад чим те Бог није убио громом за то што си рекао, онда те или воли или Га нема. Ако те воли јако је ружно од тебе да тако говориш о Њему, ако Га нема онда је потпуно бесмбесмислено да тако говориш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 17, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 17, 2011 Ako patrijarh kaze da su zemljotresi bozija opomena, kako onda to znaci da bog nije odgovoran? On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 17, 2011 Пријави Подели Написано Мај 17, 2011 По слободи човековој којом је творевина доживела пад, све што се дешава у трагичном постојању јесте допуштење Божије. Од самог тренутка пада, творевина је доживела проклетство, и све што се дешава од смртоносних стихија пале творевине то на неки начин може да опомиње човечанство. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
XIO Написано Мај 17, 2011 Пријави Подели Написано Мај 17, 2011 Цитат Цитат Цитат Већ сам рекао да Бог није одговоран за страдање и смрт природе. Него шта него да јесте. Ово ти баш и није логично, или Бог постоји што значи да није одговоран за страдање и смрт природе, Ако Бог СТВОРИТЕЉ ОВОГ СВЕТА постоји на какав то црни начин он није одговоран за страдање и смрт природе? Цитат или не постоји и према томе такође није одговоран за страдање и смрт природе. Сад се ти одлучи. Наравно да верујем да не постоји. Овде је реч о аргументу да АКО бог постоји по опису хришћанства, онда није моралан. Цитат У сваком случају, мислим да се слажемо да је за зло на овом свету одговоран човек. Не слажемо се. За солидну количину зла (болести, поплаве и сл.) човек уопште није одговоран. За солидну количину зла за које човек ЈЕСТЕ био одговоран су одговорни лоши услови у природи које смо тек од недавно неутралисали и сиромаштво које смо тек у 20. веку почели да искорењујемо. Стопа убистава, пљачки, криминала, силоваља, насиња у породици и сл. вртоглаво пада са растом животног стандарда. Ми данас живимо у најморалнијем добу у људској историји. Цитат Цитат Ово је као да кажеш да киднапер није одговоран за смрт човекове породице пошто је човек одбио да плати откупнину. БОГ ЈЕ СТВОРИО СЕТАП. Или ради шта ја хођу, или ће ти и твоји потомци бити мучени милионима година. Ово је твој поглед на свет. Е, сад чим те Бог није убио громом за то што си рекао, онда те или воли или Га нема. Стварно, да будем захвалан што ме није УБИО иако сам га критиковао? Па то се ваљда подразумева! Замисли да ти неки човек каже ''Доказ моје љубави према теби је што те нисам убио иако си ме критиковао, а могао сам''? На шта би то личило? О томе ја све време и говорим. Верников осећај моралности је потпуно поремећен кад је реч о богу! И узгред, шта ћемо са децом у Индонезији која су страдала од великог цунамија из 2004. Бог њих није волео? Цитат Ако те воли јако је ружно од тебе да тако говориш о Њему Чисто застрашивање. Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника. XIO Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука