Jump to content

Bog i zemljotres!

Оцени ову тему

cloudking

Препоручена порука

Busotine (rupe sirine 36 inca!) mogu ici do 12km. Zemljina kora je 50-100km (na kopnu)

Al zaboravimo sad to... tektonske ploce se nalaze  na dubinama od 5km na moru do 500km na kopnu (litosfera, astenosfera i mazosfera ili mesosfera ne secam se tacno)

OSim ako nisi hteo da nam objasnis da rupa od 36 inca moze da izazove pomeranje tektonskih ploca na dubinama od par stotina kilmetara sa masama od milijardma tona, mozda bi trebalo da obazrivije delis epitete  o znanju dada

... jer cesto svoje pripisujemo drugima... to se zove projekcija ;)

Ne prijatelju, ti si napisao sledeće, citiram:

"Ozbiljno ti kazem, najdublja iskopina  ili rudnik ili rupa koju je covek napravio (rudnik dijamanata Mirni u Sibiru)  nije ni zagrebala povrsinu zemljine kore... A ostali rudnici i naftne busotine su smejurija po pitanju uticaja na tektonske ploce..."

Tektonske ploče se ne nalaze na 5 km ili 500 km dubine ... tektonske ploče su delovi zemljine kore i gornjeg sloja omotača, koji plutaju na sloju koji nazivamo astenosfera ... To je kao da kažeš: "Planine se nalaze na oko 4 km visine" ...

Mezosfera je inače sastavni deo atmosfere ...  joooj

E sad, zemljin omotač je čvrstog materijala iznad i ispod astenosfere, koja je tečna ...

Možeš li mi reći zašto?

"Znam da nista ne znam" - Sokrat

Подели на овим сајтовима

• Одговори 300
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Strawman.

Nije Teleskop rekao  da naftne busotine izazivaju zemljotrese nego je odgovorio na tvoju tvrdnju da

nafte busotine jedva zagrebu povrsinu zemljine kore.

Ma ajde što čovek ne ume da razgovara, nego što povezuje mezosferu i tektonske ploče ...  joooj dada ;)

Подели на овим сајтовима

ne mogu...

bice da si ipak u pravu, naftne busotine izazivaju pomeranja tektonskih ploca...  joooj

Gde sam ja rekao da naftne bušotine izazivaju pomeranja tektonskih ploče ... dokaz na Sunce ...

I malo bolje razmisli o pitanju koje sam ti postavio. Ono glasi:

Zašto je astenosfera u žitkom stanju, a iznad i ispod nje su čvrsti slojevi?

Pametnom čoveku kao što si ti, pa i da nije završio ne znam kakve škole (a ti za sebe tvrdiš da jesi) ovo pitanje nije nimalo teško ...

Подели на овим сајтовима

Sve i da ne znam odgovor nije tesko pronaci ga na netu, ali necu da ti odgovrim jer si drzak i bezobrazan.

Sta je ovo? Neki kviz ili provera sposobnosti pa ces da me ucenjujes da moram tebi da odgovaram... ne moram... pozdrav!

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Strawman.

Nije Teleskop rekao  da naftne busotine izazivaju zemljotrese nego je odgovorio na tvoju tvrdnju da

nafte busotine jedva zagrebu povrsinu zemljine kore.

Mindbutt.

To je isto kao da kazes da slamcica zabodena u asfalt na neki nacin ugrozava njegovu postojanost... zapravo iako postoji rupa (rupica) mozemo slobodno reci da ga nije ni ogrebala...

Подели на овим сајтовима

Sve i da ne znam odgovor nije tesko pronaci ga na netu, ali necu da ti odgovrim jer si drzak i bezobrazan.

Sta je ovo? Neki kviz ili provera sposobnosti pa ces da me ucenjujes da moram tebi da odgovaram... ne moram... pozdrav!

Ne reče li ti prvo da ne znaš odgovor ...?

A što se tiče bolda, beše li ti ono pomenuo projekciju?  joooj

Подели на овим сајтовима

A što se tiče bolda, beše li ti ono pomenuo projekciju?  1000000001010

dada

Подели на овим сајтовима

A što se tiče bolda, beše li ti ono pomenuo projekciju?  dada

1000000001010

Подели на овим сајтовима

A što se tiče bolda, beše li ti ono pomenuo projekciju?  :)

dada

1000000001010

Подели на овим сајтовима

............

... jer cesto svoje pripisujemo drugima... to se zove projekcija ;)

4chsmu1

Истинито!

Погледај сва своја писања (без обзира којим поводом су написана), запиши најчешће коришћене речи или фразе.....зачудићеш се  :bla:

:drugarstvo: :drugarstvo: :drugarstvo:

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

ajd vec kad pises  o adamu da pitam,kako se narod razmnozio od djece adama i eve ,dal su isto stvoreni bili suprotni polovi jel braca i sestre  nije moguce da su djecu radjali jedni sa drugima

Moguce je... po hriscanstvu, naravno...

milana sam pitala al necuje on zaposlen teologijom  hehhehe
Подели на овим сајтовима

Одговор на то питање већ се налази на претходним страницама. Поједностављено, Адам и Ева су узроковали пад творевине која је тај пад доживела као пролазак кроз Велики прасак. Након еволуције космоса и Земље, уследила је еволуција људи од примата. Када је еволуција људи завршена, тада су Адам и Ева постављени, - будући изгнани из Едема, односно из постојања пре пада и Великога праска, - на Земљу.

Ово ,,изгнање'' Адама и Еве на Земљу рачуна се да је било пре око 10. хиљада година. Да бисмо разумели могућност овог случаја, морамо разумети релативност времена, што значи да су Адам и Ева тренутно пали у творевину, која је услед њиховог греха, пала кроз Велики прасак у еволуцију и данас познато смртно постојање.

Током еволуције као последице Адамовог пада, еволуирали су људи од примата, што значи да су створени кроз грех Адамов. У времену око 8. хиљада година пре нове ере, Адам и Ева су започели живот у палом стању у области азије, будући да се у том периоду и на том месту први пут појавила замљорадња од стране људи, а Адам је био тај који је способност земљорадње донео на Земљу и могао пренети људима из еволутивних племена.

Тада је уследило множење Адамових потомака рођених од Еве и њихово мешање са еволутивним људима, односно спајање мушких и женских потомака, једни узроковани Адамом кроз еволуцију и други Адамом рођених од Еве. Данас је свако потомак Адамов кроз еволуцију и рођењем од Еве.

Ово мишљење је, како се овде приметило, субјективно и представља тумачење моје маленкости.

Такође, овим се даје објашњење на који начин постоје земљотреси који наносе патњу и трагедију. Једном речју, читав космос у пропадљивости је последица Адамовог пада.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Milane ja opet kazem, super ti je osmisljena teorija, ali je skroz subjektivna... toliko da se cak i vernici ne slazu s tobom...

Mada sam sad uocio i jednu fundamentalnu gresku. Religija nas uci da je bog coveka stvorio po svom liku. TI kazes da je covek evoluirao od primata.

Dolazimo do toga da je bog onda stvorio samo adama i evu. Sto dalje navodi da adam i eva nemaju nikakve veze sa covecanstvom, tj, da su posebna vrsta ljudi... Ili da su nakon pada poceli da se razmnozavaju sa tim evoluiranim majmun ljudima i sa njima izrodili potomstva za vekove...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...