Jump to content

Које Вас је искушење "спопало" на почетку Великог поста?

Оцени ову тему

Које исушење сте имали на почетку овог, Великог поста?  

76 члановâ је гласало

1. 1. Које исушење сте имали на почетку овог, Великог поста?

• среброљубље
      1
    • гнев
      30
    • стомакоугађање
      17
    • славољубље
      3
    • прељуба/блуд
      18
    • лагање
      4
    • болест
      3

Препоручена порука

link=topic=11895.msg503187#msg503187 date=1313175509]

znači bez bludnih pomisli... pa to je super... baš ti zavidim... ja sam pun istih

Јел батице,можеш ли мало подробније о томе,како ожењен и млад човек има пуно блудних помисли?  :drugarstvo:

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

znači bez bludnih pomisli... pa to je super... baš ti zavidim... ja sam pun istih

šta ću kad nisam normalna  :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Ја се обавезно разболим пред Велики Пост.Све што ме снађе,снађе ме пред Часни Пост,док у Посту буду суптилна искушења а она су и те како тешка и ломе човека.

Додуше,У Посту икад се десе нека велика искушења,не доживљавају се толико лоше и трагично као ван Поста.Да Бог снаге да се носимо са тиме.

Оно што увек препричавам,то је једна ситуација која ми се десила у Часном Посту.Те године када је супруг кренуо у парохију у водицу још је био снег и јако хладно.Морали смо да докупимо дрва у сред зиме.Тада су се родили били само Арсеније и Ангелина,били су баш мали.Кренем напоље да донесем дрва.Тешке чекије,пуне воде...некако понесем две и идући преко дворишта упаднем у једну рупу коју нисам видела од снега,чекије падну преко мене,једна ме добро удари у главу а деца истрчала напоље,боса,по снегу и плачу,где је мама :drugarstvo:

Ја устанем,стојим онако пар минута и почињем неконтролисано да плачем :bla:

Ето,сад ми је то смешно али тада...богами...

И увек тако,кад крену искушења,некако се надовежу неколико лаких у једно вееееелико 4chsmu1

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Јел батице,можеш ли мало подробније о томе,како ожењен и млад човек има пуно блудних помисли?  319.gif

pa svako ima svoje slabosti-tu je ovaj internet pa lepo vreme  :drugarstvo:... glavno je da ne ode dalje od pomisli... osim toga,brak nije ukidanje bludnih pomisli a ovo što kažeš-mlad čovek- to ide u prilog bludnih pomisli  :bla:

p.s. nije mi bila namera da se baš detaljno ispovedim al dobro  0102_laugh

p.s.2  ne znam zašto ali ja uopšte ne delim vreme i iskušenja na post i ono kad nije post.... ne znam zašto sam ovo rekao ali ne može da škodi...

p.s.3 2 puta sam uzastopno započeo misao sa -ne znam-... molim da se to ubeleži

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Mozz, ти си стварно цар.... :drugarstvo:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Mozz, ти си стварно цар.... 0102_laugh

0110_hahaha

zamisli da mi čuješ detaljnu listu iskušenja i pomisli... ladno bi bio proglašen za the chosen 1  7896634

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Lista je dugačka,predugačka,ali sad trenutno bih tako slatko pojela neku tobleronu ... pa sam se bacila na ratluk da zamaskiram  :)

• Волим 1
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...