Jump to content

Које Вас је искушење "спопало" на почетку Великог поста?

Оцени ову тему

Које исушење сте имали на почетку овог, Великог поста?  

76 члановâ је гласало

1. 1. Које исушење сте имали на почетку овог, Великог поста?

• среброљубље
      1
    • гнев
      30
    • стомакоугађање
      17
    • славољубље
      3
    • прељуба/блуд
      18
    • лагање
      4
    • болест
      3

Препоручена порука

On 5. 4. 2012. at 6:53, Milica Perunovic Ivanovic рече

Evo će skoro završetak posta, a moja sržba i tuga su me srušile do unijenija. Još sam povrh svega, da se iskčljučim iz tih iskušenja,prionila za TV koji inače rijetko gledam, osobito serije nikad, a sada užas zalijepila sam se za tu kutiju. Prosto ne znam kako da pristupim svetoj čaši, sa ovakvim svojim stanjem.

Шетњица, разговор, динамика било које врсте... И униније се разбежи главом без обзира. До исповести и причешћа га се једва сетиш (јер те у међувремену саплете нешто друго :)).

Хајд, без кукања више (серијског или не).

Подели на овим сајтовима

prijateljski razgovor pomaze, ili samo pogled ili blizina nekog bliskog bica, fizicka aktivnost prija, ali molitva je nezamjenjiva... ja sam sebi napravila isjecke psalama koji su 'ljekoviti' za mene... kad napad krene, u sto vecim dozama :)

i mene to zlo spopada u postu... i meni pomaze pricesce...

https://www.pouke.org/forum/topic/15369-uninije-kako-se-izboriti-s-njim/page__fromsearch__1

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

јес да није велики пост ал да не отварам нову тему... фрапира ме колико нам је мање него што иначе једемо потребно да одлично функционишемо...

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

On 23. 8. 2012. at 11:37, w.a.mozart рече

јес да није велики пост ал да не отварам нову тему... фрапира ме колико нам је мање него што иначе једемо потребно да одлично функционишемо...

Slažem se u potpunosti! A kad si već dotakao ove teme, da odgovorim!!

Pitanje glasi; "koje vas je iskušenje "spopalo" na početku Velikog posta"?

Dobro, nije Veliki, ali jeste post.........

Moj odgovor; "Koje nije" !??

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

On 23. 8. 2012. at 13:25, w.a.mozart рече

znači standardno

управо то...тамо где смо најслабији, увек нас на исто место напада...кад не можемо то да победимо...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 6 months later...

Да није прва недеља поста намерно бих урадео као овај лик из филма Нож. Цео доручак бих им појео

па нек пукну душмани. Мислим да више не би зезали.

Подели на овим сајтовима

Реци им кратко и јасно да је одвратно то што раде.

И не обраћај пажњу.Када виде да те то не погађа, престаће.

Помоли се у цркви за њих, и упали им свећу за здравље, и да им Бог просветли душе.

Подели на овим сајтовима

On 20. 3. 2013. at 9:23, Ignjatije рече

Не дај се Биљо.

Е мој Игњатије, лако је то рећи! Ваља мени с њима осам сати данас издржати! 

• Волим 1

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

On 20. 3. 2013. at 9:28, Биљана рече

Знам да је то лако рећи а тешко спровести у дело. Али нема друге. И да им удовољиш не би им била добра. 

Подели на овим сајтовима

Са таквим особама се тешко може изаћи на крај.

Принуђена си да се спустиш у њихову каљугу и одговориш им истом мером. Или да се обратиш послодавцу и кажеш му да на послу трпиш увреде због своје вере. Наравно можеш и да трпиш све то уколико можеш да издржиша да не нарушиш своје ментално здравље.

Све у свему са њима никада нећеш бити пријатељ. Како год да се поставиш.

Подели на овим сајтовима

Pozdrav svima i sretan vam svima početak Velikog posta:))))

Ja sam evo nova na forumu, ali moram da pohvalim svoje kolege na poslu koji većinom svi poste, a od nekih sam dosta toga i naučila. Trudimo se svi da se malo popravimo tokom posta, ali meni je zaista jako teško recimo da se ne ljutim na ukućane, da prestanem kritikovati kćer ali ono što mi je najgore prevladati osjećaj da se nekako izdvajam od drugih zato što postim. Ne volim u suštini da djelim ljude na vjerujuće i nevjerujuće zato što nikad se nezna kojima ćeš pripasti. Toliko iskušenja ima da se uvijek isprepadam na početku velikog posta, a da ne govorim o svim svojim grehovima o kojima stalno mislim (ali većinom kad je post) što je opet neoprostivo. Hrana, nije mi toliki problem, više jezik, gnjev, gordost.....ama podugačka je ta lista.

Подели на овим сајтовима

On 20. 3. 2013. at 9:28, Биљана рече

Mogu da ti dam savet, koji bih voleo da mogu ja lichno da primenim. Nemoj da izdrzavas vec ih razumi i prihvati. (:

Ja to volim da "primenim" iako mi uvek ne uspe, ali mislim da ti to mozes. (:

PRvo ti njih razumi, shvati zasto to rade (ja nemam pojma) pa onda prihvati takve kakvi jesu, a zatim im reci "ok batalite, ovo je moja lichna stvar i vas se ne tiche, ako vam nesto smeta, trenutno sam zauzeta, moze da se cujemo sutra oko dvanest da me poljubite u d**e"

(izvinajvam se na ruznoj reci, cisto da objasnim ponetu (: )

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

On 20. 3. 2013. at 10:15, nata_nata рече

ali meni je zaista jako teško recimo da se ne ljutim na ukućane, da prestanem kritikovati kćer ....  Toliko iskušenja ima da se uvijek isprepadam na početku velikog posta, a da ne govorim o svim svojim grehovima o kojima stalno mislim (ali većinom kad je post) što je opet neoprostivo. Hrana, nije mi toliki problem, više jezik, gnjev, gordost.....ama podugačka je ta lista.

то се дешава свима нама....нема потребе да се плашиш, једноставно да схватиш да је то нормално и да нам увек предстоји борба....без искушења нема духовног напретка а на крају ни спасења...само напред....све ће то проћи....

и добро нам дошла....у право време....:)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...