Jump to content

Кompjuteri su u pitanju

Оцени ову тему

Guest Izida

Препоручена порука

Подели на овим сајтовима

Е, сад се ја навадила, па помислим што те још нешто не бих питала.Рачунар смо обновили,тј. купили нв пре неколико месеци, али много се чује кад је укљјучен. Мислила сам да је претходни био стар па се зато чуо, али видим да је и са овим исти случај. Иначе, хавала Бог klapklapу, добро ради, Шта ти мислиш?

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

усисај га изнутра и затегни шрафове после затварања joooj

све остало је напајање или неки од вентилатора које можеш или не мораш да замениш.

Подели на овим сајтовима

hvala

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Е, сад се ја навадила, па помислим што те још нешто не бих питала.Рачунар смо обновили,тј. купили нв пре неколико месеци, али много се чује кад је укљјучен. Мислила сам да је претходни био стар па се зато чуо, али видим да је и са овим исти случај. Иначе, хавала Бог 0110_hahahaу, добро ради, Шта ти мислиш?

I ja sam imao ovaj problem, dok mi nije crklo napajanje nisam zamenio kuler. Kad sam ga zamenio nije vise brcio mada sad ponekad i pocne ali cuvena metoda "udarac u kuler" uspeva  amen

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Е, сад се ја навадила, па помислим што те још нешто не бих питала.Рачунар смо обновили,тј. купили нв пре неколико месеци, али много се чује кад је укљјучен. Мислила сам да је претходни био стар па се зато чуо, али видим да је и са овим исти случај. Иначе, хавала Бог :drugarstvo:у, добро ради, Шта ти мислиш?

I ja sam imao ovaj problem, dok mi nije crklo napajanje nisam zamenio kuler. Kad sam ga zamenio nije vise brcio mada sad ponekad i pocne ali cuvena metoda "udarac u kuler" uspeva  4chsmu1

''ударац у кулер'' метода није добра за хард диск  dada
Подели на овим сајтовима

Е, сад се ја навадила, па помислим што те још нешто не бих питала.Рачунар смо обновили,тј. купили нв пре неколико месеци, али много се чује кад је укљјучен. Мислила сам да је претходни био стар па се зато чуо, али видим да је и са овим исти случај. Иначе, хавала Бог :drugarstvo:у, добро ради, Шта ти мислиш?

I ja sam imao ovaj problem, dok mi nije crklo napajanje nisam zamenio kuler. Kad sam ga zamenio nije vise brcio mada sad ponekad i pocne ali cuvena metoda "udarac u kuler" uspeva  crvenilo

''ударац у кулер'' метода није добра за хард диск  vaistinu

Слажем се  dada

Никакво ударање није добро како за хард диск тако ни за оптички драјв ма неваља уопштено за комп а кулери се веома лако и лепо чисте само мало времена+ стрпљења= здрав комп.

Мада има по неки хард дискови који су тако глсани , бучни попут вршалице рецимо мој MAXTOR je такав а док предходни је био,western digital caviar,тих попут гробне тишине .  

Подели на овим сајтовима

Е, сад се ја навадила, па помислим што те још нешто не бих питала.Рачунар смо обновили,тј. купили нв пре неколико месеци, али много се чује кад је укљјучен. Мислила сам да је претходни био стар па се зато чуо, али видим да је и са овим исти случај. Иначе, хавала Бог 0110_hahahaу, добро ради, Шта ти мислиш?

I ja sam imao ovaj problem, dok mi nije crklo napajanje nisam zamenio kuler. Kad sam ga zamenio nije vise brcio mada sad ponekad i pocne ali cuvena metoda "udarac u kuler" uspeva  4chsmu1

''ударац у кулер'' метода није добра за хард диск  4chsmu1

Probacu da se strpim, ali nista ne garantujem  slavabogu

A kako fino i lako ocitsti ti ga ? 

Posto mi se komp stalno nakon 10 minuta iskljucivao ja sam otvorio kuciste i ocistio kuler na hard disku, nisam ga vadio nego sKrpom (zezao se jedno 20 mins) i za sad radi super. Ovo mi se dogodilo pre godinu dana

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Е, сад се ја навадила, па помислим што те још нешто не бих питала.Рачунар смо обновили,тј. купили нв пре неколико месеци, али много се чује кад је укљјучен. Мислила сам да је претходни био стар па се зато чуо, али видим да је и са овим исти случај. Иначе, хавала Бог :)у, добро ради, Шта ти мислиш?

''ударац у кулер'' метода није добра за хард диск  dada

Probacu da se strpim, ali nista ne garantujem  4chsmu1

A kako fino i lako ocitsti ti ga ? 

Posto mi se komp stalno nakon 10 minuta iskljucivao ja sam otvorio kuciste i ocistio kuler na hard disku, nisam ga vadio nego sKrpom (zezao se jedno 20 mins) i za sad radi super. Ovo mi se dogodilo pre godinu dana

за почетак, и мислим да је сасвим довољно, на сваких месец дана отворити комп и усисати га изнутра од прашине која се накупи.

само пазите да играјући се са вртењем кулера под утицајем усисивача не претерате у броју обртаја и сломите неку од латица, или повредите унутрашњи механизам четкица и направите себи проблем куповања кулера.

онда дефинитивно имате буку.

искрено, ја и волим да ми се чује комп, пошто је снажна конфигурација а и не патим од гробне тишине, тако да нисам неко мерило ''нечујности'' која се не може постићи.

користите cooler master вентилаторе који су са спецификацијом од 9 или 13 dB (децибела) и решили сте већину проблема ''гласности'''.

ако хоћете гробље није никакав проблем, мислим да је ово ЈЕДИНИ начин да се потпуно изгуби звук.

само, ако убијете комп после покушаја да ово направите, немојте се жалити овде  slavabogu

Подели на овим сајтовима

WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOW ONO JE EKSTRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Aj probacu da ocistim  :cheesy2:

Подели на овим сајтовима

наравно ту постоје и варијанте пасивних хладњака без вентилатора за компоненте, али свеједно морате да употребите у кућишту НАЈМАЊЕ два вентилатора овог типа:

Постављена слика

Proizvođač : Noctua

Model : NFR81800

Prečnik ventilatora : 80x80x25 mm

Brzina rotacije : 1300-1800 RPM

Nivo buke : 7-10 dBA

то је на прагу чујности, али одвојити око 12-15 евра по комаду је бесмислено за мој појам, одно ћар вајду.

за веће промере 90, 120, 140 и 150мм су и веће цене и иду и до 30 евра по комаду.

мишљења сам да испод 1200 rpm (rounds per minute) - обртаја - не вреди ићи, пошто се не постиже довољан проток ваздуха кроз кућиште за квалитетнију конфигурацију.

Подели на овим сајтовима

Sta je bolje:

Staviti laptop na punac i pritom izvaditi bateriju

Staviti laptop na napajanje sa baterijom

ili Staviti bateriju i izvadite punjac

Подели на овим сајтовима

Sta je bolje:

Staviti laptop na punac i pritom izvaditi bateriju

Staviti laptop na napajanje sa baterijom

ili Staviti bateriju i izvadite punjac

лаптоп је направљен да ради са батеријом, а не са пуњачем.

е сад.

батерија се оштећује практично самим коришћењем, јер има реално век трајања од око две године, не знам како су то израчунали и у којим условима и једначинама коришћења.

али.

ако пуниш батерију на лаптопу, пошто за то служи пуњач, јел само име каже, онда га тако користи.

ако си напунио батерију и желиш рецимо још неколико сати да користиш лаптоп, ДОК ЈЕ НА ПУЊАЧУ, одвој батерију од лаптопа и настави нормално, ионако је тада батерија искључена да се не би нешто лоше десило са њом.

сви који имају лаптоп су приметили да перформанса лаптопа ниеј иста на батерији и на пуњачу, и то је сасвим нормално.

то је један од разлога што ја НИКАД нећу купити лаптоп, јер имам осећај да нисам добио оно што сам платио, а и сматрам да за исте паре могу да имам барем три пута већи екран и четри пута боље перформансе рачунара.

но, некоме треба мобилни рачунар и то поштујем.

иначе, немојте да прегревате лаптоп тако што га забијете да не може да се хлади, а није ни баш много паметно за мушкарце да га држе у крилу често и дуго, ако имају намеру да праве децу, због топлоте јелте  :huh:

за кућну употребу топло предлажем БАРЕМ око 30 цм свуда око лаптопа слободног простора, а ко има вишак пара и хладњак са вентилаторима.

нешто овако мислим да је крајње смислено, вентилатори служе да гурају топао ваздух даље од лаптопа.

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...