Jump to content

Кompjuteri su u pitanju

Оцени ову тему

Guest Izida

Препоручена порука

ок, немам намеру да вас плашим или параноишем, али ово су лабораторијски услови тестирања једног лаптопа и његове батерије. чисто мало да вам покажем шта један лаптоп прође пре изласка на тржиште и зашто не подноси акумулирање топлоте ...

елем прво да појасним мало клип.

ова батерија је ИЗАЗВАНА да се запали, да би се видело какве су могуће реакције при прекиду рада, топлоти и самозапаљивању.

видећете изазвани дим од претеране температуре и прву реакцију која изгледа безазлено код потоњих 5 (пошто просечна батерија има 6 ћелија). кажем изгледа јер је при димљењу од високе температуре пробушила и истопила пластику величине палца. каснијих 5 реакција су све бурније и достигну на крају температуру од више од 1000 степени колико је покушао тестер да измери у једном тренутку. дакле, имате лаптоп на напајању, тиме директну опасност од струјног удара, температуру која топи све од кућних апарата, укључујући и металне делове изнутра и разливање разних изузетно опасних и крајње токсичних хемикалија што по површини на којој стоји лаптоп, што у ваздух.

овако нешто се не гаси водом НИКАКО! већ само групом D противпожарних апарата.

МОЛИМ ВАС ДА НЕКОМЕ НЕ ПАДНЕ НА ПАМЕТ ДА СЕ ИГРА СА НЕКИМ СТАРИМ ЛАПТОПОМ, РЕАКЦИЈА МОЖЕ БИТИ ИЗУЗЕТНО ЕКСПЛОЗИВНА И ДО ВИШЕ МЕТАРА!

PC Pitstop: Laptop Battery Fire

иначе овај случај из линка испод је ЈЕДИНИ познат широј јавности и то из 2006. године и то на конференцији у Јапану да је лаптоп експлодирао на јавном месту због неисправне батерије.

http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1042700/dell-laptop-explodes-japanese-conference

после овога, DELL је повукао 22,000 лаптопова на тестирање и замену батерија.

овако изгледа то у рачунару

а овако изнутра

Low-quality 450W PSU failing at 335W load

Подели на овим сајтовима

Ово је мој лаптоп :

Постављена слика

Само што је црн и има ЕбуБунту :drugarstvo:

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

medo,od kad su mi flešovalibios komp mi je ok...ali hard brnči i zuji,a nikad do sada nije...

ima li neki softver da to rešim ili kako uopšte da ga sredim...

gleda m na netu...kažu da je to loš znak

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

medo,od kad su mi flešovalibios komp mi je ok...ali hard brnči i zuji,a nikad do sada nije...

Меда ће ти одговорити а ја само да кажем да се и мени тако нешто десило и када сам видео да има физичко оштеће (не могу се сетим колико процента) знао сам да га морам скинем тако сам у радио а имао сам два харда и онај што је био иправан наиме трпио је због овога што је био оштећен зато сам га и скинуо...

А имам један хард диск још увек стар је једно 5 година и бучи ко блесав али сам огуглао хахах на то важно је да нема физичко оштећење и нећу да га скидам док год је тако.

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

цркава ти механика и то што се чује је прескакање главе ...

бед сектори, илити физичка оштећења, самим тим и губици података се дешавају кад крене глава да пада по плочи изнад које се креће на ваздушном јастуку, пошто се плоча на којој се налазе подаци врло брзо окреће.

у сваком случају, БРЗО!!!!!!!!! сними све другде, по могућности на НОВИ хард који ћеш купити.

ако крене да рикњава, И ВРЛО САМ ОЗБИЉАН, ово помаже и нећеш бити ни први ни последњи који је гурао комп у фрижидер, или барем хард диск.

http://www.kempa.com/2006/10/02/adam-is-there-a-reason-your-laptop-is-in-the-fridge/

Подели на овим сајтовима

иначе, у праву је Зоки, тај хард који рикњава се врло брзо угреје и смара остатак компа, са све успоравањем и додатним грејањем, тако да га скини што пре, наравно после бекапа.

а тај брундави хард ће врло брзо црћи и питање је сата или дана до губљења података. има случајева да остану функционални, али временом све више пада глава на плочу, док је у једном трену на откине и само се укочи сте мотор.

одатле се могу десити две ствари:

- рестарт рачунара, са упорним тражењем хард диска који се може наизменично јављати у биосу као пристуан и одсутан.

- чудан мирис из хард диска, јер покушава да покрене степ мотор, а глава га спречава и изгореће само електроника тако.

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

hvala Медо на овим информацијама, користиће ми (одустајем од лап-топа  0110_hahaha), још ми само фали да се све запали око мене. И лијепо је од тебе што се трудиш да нама који знамо мање од тебе приближиш ову за мене поприличну апстракцију  0110_hahaha.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

inače,samo da kažem...sad sam otvarao komp...ne brnči mi hard već mali kuler na matičnoj.... sutra ga menjam....jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee  0110_hahaha

hvala,medo 0110_hahaha

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

inače,samo da kažem...sad sam otvarao komp...ne brnči mi hard već mali kuler na matičnoj.... sutra ga menjam....jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee  0110_hahaha

hvala,medo 0110_hahaha

одлично,  0110_hahaha
Подели на овим сајтовима

hvala Медо на овим информацијама, користиће ми (одустајем од лап-топа  0110_hahaha), још ми само фали да се све запали око мене. И лијепо је од тебе што се трудиш да нама који знамо мање од тебе приближиш ову за мене поприличну апстракцију  0110_hahaha.

ма није то била поента мог образложења, да људи одустају или се наплаше  crvenilo

поента је да неупућени схвате предности и мане, као и шта се добије и за који новац, да вам пружим избор који вам неће пружити продавац.  0102_laugh

знам, пошто сам бивши продавац, знам како се обучавају и како мисле, поготово у Србији.  0110_hahaha

и као што рекох оно је ЈЕДИНИ јавни случај да се запалила батерија у лаптопу.

новинари су доста неуредни са својим геџетима, пошто их арче као нико други због природе посла, тако да је то заиста ИЗУЗЕТАК од правила. dada

Подели на овим сајтовима

taj kuler je ovde.... ako se ne varam,valjda sam našao dobru sliku na netu....

Постављена слика

да, али овај је пасиван, тачније без вентилатора, па на њему нема шта да тандрче, пошто вентилатор обично угине од прашине  ...

а то ти се десило зато што га вероватно никад ниси усисао мало изнутра, јелте  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

У овој теми си дао толико објашњења за разне ствари, и заиста се види да владаш овом материјом, и да си баш стручан - јеси ли се негдје школовао за то или си све сам научио? Е сад, кад ја процијеним да неко заиста познаје материју - ја му безусловно вјерујем, јер теби ни из џепа ни у џеп ако ме посавјетујеш, мислим не продајеш ти рачунаре мени или било коме одавде. Видим и гомилу других наведених разлога због чега је лап-топ лош избор. Е сад мени то никад нико не би објаснио тако подробно као ти сад. И ја стварно цијеним твоје мишљење, јер се види да ти знаш много о комповима. Зато буди кул - све је под контролом 0110_hahaha  0110_hahaha.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...