Jump to content

И "бранитељи" монаха Артемија ВОЛЕ митрополита Јована Зизијуласа

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 150
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Али ми никако није јасно шта је то Зизјулас написао толико битно..

Одговор си дао сам себи:

Ја ето нисам читао Зизјуласа

Ја не видим како може да ти буде јасно нешто што ниси прочитао...

Питање је шта може толико битно и ново да се напише у теологији након 20 векова? Шта је то што митрополит Зизјулас зна више него што су знали богослови раних векова?
Подели на овим сајтовима

Питање је шта може толико битно и ново да се напише у теологији након 20 векова? Шта је то што митрополит Зизјулас зна више него што су знали богослови раних векова?

Кад прочиташ - све ће ти се само касти.

ekstra

Или можда хоћеш да кажеш да су и Јустинова догматика и Љубостињски стослов  непотребни и сувишни зато што су писани у ХХ веку?

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Ја ето нисам читао Зизјуласа...

Читање дела поменутог митрополита није нужно за наше спасење...

Наравно да није. Али, ни незналачка и неоснована критика митрополита нам не служи на спасење.

Подели на овим сајтовима

Одговор си дао сам себи:

Није ствар у томе да се зна нешто више. Не измишља +Зизјулас топлу воду, нити проповеда нешто непознато Предању. Ствар је у томе да се истина вере употреби на такав начин да се преобрази свет и време у коме живимо. То је то што је различито некада и сада - време, култура, философија, наука, интелектуални код. Једну и непроменљиву истину ваља представити у различитим временима. О томе се реади и у томе је величина теологије, а не у измишљању нечега новог.

Подели на овим сајтовима

Одговор си дао сам себи:

ма дал је могућеееееееееееееее  maher 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha joooj joooj joooj
Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Одговор си дао сам себи:

ма дал је могућеееееееееееееее   maher 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_ha

haha 0110_hahaha joooj joooj

Шта дал је могуће? Ти си остао без паметних коментара у задње време, чим толико смајлија удараш.
Подели на овим сајтовима

Одговор си дао сам себи:

ма дал је могућеееееееееееееее  .mislise. 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_ha

haha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

Шта дал је могуће? Ти си остао без паметних коментара у задње време, чим толико смајлија удараш.
најке ми обе, поред оваквих коментара не могу да се не насмејем  0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh

ал фала за комплимент да сам барем имао паметне коментаре некад  4chsmu1

Подели на овим сајтовима

Јерес над јересима...

Постављена слика

Што је у Светском савезу цркава - некако би му и опростили...

Али што се насмејао - никад...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Јерес над јересима...

Постављена слика

они су сви Еммо.. пате и плачу стално, никад се на њиховијм лицима не може видјети  осмијех, склони су самоповређивању итд....    0442_feel

Подели на овим сајтовима

(имам забрану на Грке и Русе)

пс. имаш ти већих проблема  0442_feel
Шта ми наприча..

Дали би био вољан да поделиш са мојом маленкошћу?

Пошто видим да си прозорљив?

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Читање дела поменутог митрополита није нужно за наше спасење...

Наравно...али ме интересује шта је то толико битно...да се овака борба око истог ствара...

Добро питање...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Још један показатељ острашћености и фанатизма одређених кругова људи, а чињеница да реално не разликују писање свог идола и писање човека за којег тврде да је извор свих зала у Православљу сасвим довољно објашњава читаву ситуацију.

Кад на то све додамо да истовремено та екипа не види сврху Православног Црквеног устројства:

апсолутног ауторитета помјесног Сабора, те да себи даје за право да удара на све црквене великодостојнике ствар постаје умногоме јаснија.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...