nishizawa Написано Март 1, 2011 Пријави Подели Написано Март 1, 2011 Читање дела поменутог митрополита није нужно за наше спасење... Истина - није. Али помаже. ekstra Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 1, 2011 Пријави Подели Написано Март 1, 2011 Али ми никако није јасно шта је то Зизјулас написао толико битно.. Одговор си дао сам себи: Ја ето нисам читао Зизјуласа Ја не видим како може да ти буде јасно нешто што ниси прочитао... Питање је шта може толико битно и ново да се напише у теологији након 20 векова? Шта је то што митрополит Зизјулас зна више него што су знали богослови раних векова? Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Март 1, 2011 Пријави Подели Написано Март 1, 2011 Питање је шта може толико битно и ново да се напише у теологији након 20 векова? Шта је то што митрополит Зизјулас зна више него што су знали богослови раних векова? Кад прочиташ - све ће ти се само касти. ekstra Или можда хоћеш да кажеш да су и Јустинова догматика и Љубостињски стослов непотребни и сувишни зато што су писани у ХХ веку? Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 1, 2011 Пријави Подели Написано Март 1, 2011 Ја ето нисам читао Зизјуласа... Читање дела поменутог митрополита није нужно за наше спасење... Наравно да није. Али, ни незналачка и неоснована критика митрополита нам не служи на спасење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 1, 2011 Пријави Подели Написано Март 1, 2011 Али ми никако није јасно шта је то Зизјулас написао толико битно.. Одговор си дао сам себи: Ја ето нисам читао Зизјуласа Ја не видим како може да ти буде јасно нешто што ниси прочитао... Питање је шта може толико битно и ново да се напише у теологији након 20 векова? Шта је то што митрополит Зизјулас зна више него што су знали богослови раних векова? Није ствар у томе да се зна нешто више. Не измишља +Зизјулас топлу воду, нити проповеда нешто непознато Предању. Ствар је у томе да се истина вере употреби на такав начин да се преобрази свет и време у коме живимо. То је то што је различито некада и сада - време, култура, философија, наука, интелектуални код. Једну и непроменљиву истину ваља представити у различитим временима. О томе се реади и у томе је величина теологије, а не у измишљању нечега новог. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 1, 2011 Пријави Подели Написано Март 1, 2011 Али ми никако није јасно шта је то Зизјулас написао толико битно.. Одговор си дао сам себи: Ја ето нисам читао Зизјуласа Ја не видим како може да ти буде јасно нешто што ниси прочитао... Питање је шта може толико битно и ново да се напише у теологији након 20 векова? Шта је то што митрополит Зизјулас зна више него што су знали богослови раних векова?ма дал је могућеееееееееееееее maher 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha joooj клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 1, 2011 Пријави Подели Написано Март 1, 2011 Ја ето нисам читао Зизјуласа...Читање дела поменутог митрополита није нужно за наше спасење... maher 0110_hahaha 0110_hahaha клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 1, 2011 Пријави Подели Написано Март 1, 2011 Али ми никако није јасно шта је то Зизјулас написао толико битно.. Одговор си дао сам себи: Ја ето нисам читао Зизјуласа Ја не видим како може да ти буде јасно нешто што ниси прочитао... Питање је шта може толико битно и ново да се напише у теологији након 20 векова? Шта је то што митрополит Зизјулас зна више него што су знали богослови раних векова?ма дал је могућеееееееееееееее maher 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha joooj Шта дал је могуће? Ти си остао без паметних коментара у задње време, чим толико смајлија удараш. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 1, 2011 Пријави Подели Написано Март 1, 2011 Али ми никако није јасно шта је то Зизјулас написао толико битно.. Одговор си дао сам себи: Ја ето нисам читао Зизјуласа Ја не видим како може да ти буде јасно нешто што ниси прочитао... Питање је шта може толико битно и ново да се напише у теологији након 20 векова? Шта је то што митрополит Зизјулас зна више него што су знали богослови раних векова?ма дал је могућеееееееееееееее .mislise. 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Шта дал је могуће? Ти си остао без паметних коментара у задње време, чим толико смајлија удараш.најке ми обе, поред оваквих коментара не могу да се не насмејем 0102_laugh 0102_laugh 0102_laughал фала за комплимент да сам барем имао паметне коментаре некад 4chsmu1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Март 2, 2011 Пријави Подели Написано Март 2, 2011 Јерес над јересима... Што је у Светском савезу цркава - некако би му и опростили... Али што се насмејао - никад... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Март 2, 2011 Пријави Подели Написано Март 2, 2011 Јерес над јересима... они су сви Еммо.. пате и плачу стално, никад се на њиховијм лицима не може видјети осмијех, склони су самоповређивању итд.... 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Март 2, 2011 Пријави Подели Написано Март 2, 2011 (имам забрану на Грке и Русе)пс. имаш ти већих проблема 0442_feelШта ми наприча..Дали би био вољан да поделиш са мојом маленкошћу? Пошто видим да си прозорљив? Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 2, 2011 Пријави Подели Написано Март 2, 2011 Из'ем ти деспота izem ti vic,Dule... 0442_feel 0442_feel Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Март 2, 2011 Пријави Подели Написано Март 2, 2011 Читање дела поменутог митрополита није нужно за наше спасење... Наравно...али ме интересује шта је то толико битно...да се овака борба око истог ствара... Питање је шта може толико битно и ново да се напише у теологији након 20 векова? Шта је то што митрополит Зизјулас зна више него што су знали богослови раних векова?Добро питање... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Март 2, 2011 Пријави Подели Написано Март 2, 2011 Још један показатељ острашћености и фанатизма одређених кругова људи, а чињеница да реално не разликују писање свог идола и писање човека за којег тврде да је извор свих зала у Православљу сасвим довољно објашњава читаву ситуацију. Кад на то све додамо да истовремено та екипа не види сврху Православног Црквеног устројства: апсолутног ауторитета помјесног Сабора, те да себи даје за право да удара на све црквене великодостојнике ствар постаје умногоме јаснија. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука