dragisa Написано Фебруар 22, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2011 film sam gledao jos pre nekoliko godina i bolje da ga ne komentarisem... potpuno se slazem sa Justinijanom mozda je to "njen put" kako neko rece, ALI snimiti film o takvom putu znaci popularisati taj LICNI put, to dalje vodi do toga da recimo moja komsinica (preko koje sam i dobio taj film i masu drugih) sada samo gleda takve filmove tog tipa. mislim da je pored mozda i nekih dobrih strana takvih filmova najlosiji efekat ustvari uterivanje bolesnog straha ljudima, praveci od njih potpuno iscasene likove koji vise ne da nemaju zdrav (ljubavni) pogled na Boga vec se sve vise i vise gube u osnovnoj zivotnoj realnosti. mislim da Bog ne zeli izgubljene paranoicne i fantazmagoricne "licnosti" vec pune zdrave odgovorne i duboke Licnosti koje su u stanju da se nose sa realnoscu u kojoj zive i koje po meri svojih mogucnosti donose svetlost ovome (palom) svetu. sto vise razmisljam sve mi se vise cini da je osnovna karakteristika pogresne (prividne) vere strah, i obrnuto, opitne vere mir i odsustvo straha Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 22, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2011 film sam gledao jos pre nekoliko godina i bolje da ga ne komentarisem... potpuno se slazem sa Justinijanom mozda je to "njen put" kako neko rece, ALI snimiti film o takvom putu znaci popularisati taj LICNI put, to dalje vodi do toga da recimo moja komsinica (preko koje sam i dobio taj film i masu drugih) sada samo gleda takve filmove tog tipa. mislim da je pored mozda i nekih dobrih strana takvih filmova najlosiji efekat ustvari uterivanje bolesnog straha ljudima, praveci od njih potpuno iscasene likove koji vise ne da nemaju zdrav (ljubavni) pogled na Boga vec se sve vise i vise gube u osnovnoj zivotnoj realnosti. mislim da Bog ne zeli izgubljene paranoicne i fantazmagoricne "licnosti" vec pune zdrave odgovorne i duboke Licnosti koje su u stanju da se nose sa realnoscu u kojoj zive i koje po meri svojih mogucnosti donose svetlost ovome (palom) svetu. sto vise razmisljam sve mi se vise cini da je osnovna karakteristika pogresne (prividne) vere strah, i obrnuto, opitne vere mir i odsustvo straha Наравно брате, ово је управо њен пут и ако га она овако доживљава то је онда само њен пут, а не може бити универзални пут. Не можеш свима говорити да је болест која те снађе од Бога казна. То није је проповедање Јеванђеља, јер Господ није давао болести, него исцељивао. Кад некога снађе болест, он може и лично да сматра, да се смирује да је од Бога, али то требада држи за себе како неби друге саблазнио. Руси ово не појме и онда направе овакве филмове који уместо да проповедају радост Јеванђеља, приказују параноичан страх, и сензационализам над чудима. Ово може гледати мала група људи која се поистовећује са оваковом врстом духовности, и зато сматрам да је овај филм само за затворен круг људи, али ово показтивати атеистима или другим неверујућим људима, или људима слабе вере по мом мишљењу није корисно. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Augustinus Написано Фебруар 22, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2011 mislim da Bog ne zeli izgubljene paranoicne i fantazmagoricne "licnosti" vec pune zdrave odgovorne i duboke Licnosti koje su u stanju da se nose sa realnoscu u kojoj zive i koje po meri svojih mogucnosti donose svetlost ovome (palom) svetu. sto vise razmisljam sve mi se vise cini da je osnovna karakteristika pogresne (prividne) vere strah, i obrnuto, opitne vere mir i odsustvo straha Колико је само филмова, разних видео клипова снимљено на сличну тему. Демони владају, разарају човека и имање... немој да радиш на тај празник неко ће да ти умре, или изгореће штала. Иглу никако у руке недељом, нити пери веш (прегореће веш машина), и сл. Загрли кип демона и цело тело ће ти се изобразити... Шта је онда требало да се деси са Јеленом Петровном Блавацком, Шалавејом, Рудолофом? Требали су да се распадају годинама са крастама по телу, а не да премину у старости и богаству!! :huh:-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='prstgore' /> И онда Бог, апсолутна истина и љубав казни грешницу јер је грлила кип демона... срам те било сад ћу да те спржим (не знам где сам читао о људској слободи?)! Или је демон казни зато што му је приступила (јел оно беше Православље говори да демони немају никакву власт над човеком????)! Зато смо ми бранитељи и ревнитељи вере, и никако не желимо унију ... Боже сачувај, па ти католоци причају само о демонима, снимају филмове о егзорцизмима, и покрећу школе за егзорцисте. Ми нисмо такви!!! confused Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Фебруар 22, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2011 film sam gledao jos pre nekoliko godina i bolje da ga ne komentarisem... potpuno se slazem sa Justinijanom mozda je to "njen put" kako neko rece, ALI snimiti film o takvom putu znaci popularisati taj LICNI put, to dalje vodi do toga da recimo moja komsinica (preko koje sam i dobio taj film i masu drugih) sada samo gleda takve filmove tog tipa. mislim da je pored mozda i nekih dobrih strana takvih filmova najlosiji efekat ustvari uterivanje bolesnog straha ljudima, praveci od njih potpuno iscasene likove koji vise ne da nemaju zdrav (ljubavni) pogled na Boga vec se sve vise i vise gube u osnovnoj zivotnoj realnosti. mislim da Bog ne zeli izgubljene paranoicne i fantazmagoricne "licnosti" vec pune zdrave odgovorne i duboke Licnosti koje su u stanju da se nose sa realnoscu u kojoj zive i koje po meri svojih mogucnosti donose svetlost ovome (palom) svetu. sto vise razmisljam sve mi se vise cini da je osnovna karakteristika pogresne (prividne) vere strah, i obrnuto, opitne vere mir i odsustvo straha Зашто значи ''популарисати тај лични пут''?... Ајде погледај мало њену пријатељицу. Жена је потпуно ок. Права госпођа, нема грешке. Није ово семинарски рад на БФ - у. Ово је једна потресна биографија виђена њиховим очима. Њиховим очима. Немојмо бити толико критични. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 22, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2011 мислим да то није филм направљен у комерцијалне сврхе и са неком посебном наменом, већ документарна истинита прича која нема циљ да уплаши људе...просто, то се десило, и неко је то хтео да подели са људима које ће то дотаћи...мислим да не морамо у свему да тражимо неку поуку и мислим да овим документарцем то нико од нас није ни тражио, просто, да сазнамо за још једну тужну судбину...ако би ту и била нека поука, онда је то сигурно да КАДА ЖИВИМО СА ГОСПОДОМ, isus-sinai МОЖЕМО ИЗДРЖАТИ И НАЈВЕЋА СТРАДАЊА БЕЗ РОПТАЊА... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Фебруар 22, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2011 За мене су тужне судбине, судбине људи који не спознају Бога... Иначе, Jessy, све је на месту, нарочито крај поста. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Фебруар 23, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2011 Чини ми се,да нас је форсирање академског богословља,баш размазило,и довело до тога да постанемо скептици према чудима Божијим,давајући им готово пагански карактер. Ок,све је то лепо, теоретски је све објашњено о најдубљем онтолошком и егзистијцалном аспекту наше вере,али мислим да то не вози ,бар већину простих лаика. Уосталом,ако погледамо јеванђеље,шта је Христос радио: проповедао и чинио чуда ! Дакле,не можемо баш све трпати у ону Нишизавину листу заблуда,јер једно је спржити прст на врелој рингли,а сасвим друга ствар кад ти Бог да исцелење... Bolje ti na vreme lezi u krevet, da ne bi drugi put omasio bus inače, slazem se sa citatom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Фебруар 23, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2011 Ја не могу да сварим духовност у коме неко изјављује да га Бог кажњава, тиме је напола већ опран од својих поступака. Боље је да мисли свако када му се нешто лоше деси да је он сам крив из тога, ако се избави из лошег да онда сматра да га је Бог избавио. Грлила демонског кипа и та страна лица јој оболила од опаке болести, мадај те...ено леди гага је ставила себи рогове под кожу на главу као бабарога...шта људи све раде па не оболијевају као ова жена. У Сан Франциску има црква сатане, водио је Ентони Шандор Лавеј, и чове за живота био нормалног здравља, отворени сатаниста....Она је дефинитивно оболила од нечега, али то нема никакве везе са Богом, има пре везе са ђаволом и ко зна са чим још. Кад оздрави чудом, нека онда направе документарац па нека благодаре Богу. Слажем се, и мени се смучило после првог клипа...Болест увек долази због..нас самих... ...нашом непажњом и нездравим животом... Али очигледно је некима лакше да све свале на Бога... Има она...не могу да се сетим који Св.Отац рече. "све лоше долази од мене, а све добро од Бога" па тако и по нека добра ствар коју начинимо за живота... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Фебруар 23, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2011 Ја не могу да сварим духовност у коме неко изјављује да га Бог кажњава, тиме је напола већ опран од својих поступака. Боље је да мисли свако када му се нешто лоше деси да је он сам крив из тога, ако се избави из лошег да онда сматра да га је Бог избавио. Грлила демонског кипа и та страна лица јој оболила од опаке болести, мадај те...ено леди гага је ставила себи рогове под кожу на главу као бабарога...шта људи све раде па не оболијевају као ова жена. У Сан Франциску има црква сатане, водио је Ентони Шандор Лавеј, и чове за живота био нормалног здравља, отворени сатаниста....Она је дефинитивно оболила од нечега, али то нема никакве везе са Богом, има пре везе са ђаволом и ко зна са чим још. Кад оздрави чудом, нека онда направе документарац па нека благодаре Богу. Слажем се, и мени се смучило после првог клипа...Болест увек долази због..нас самих... ...нашом непажњом и нездравим животом... Али очигледно је некима лакше да све свале на Бога... Има она...не могу да се сетим који Св.Отац рече. "све лоше долази од мене, а све добро од Бога" па тако и по нека добра ствар коју начинимо за живота... pa dobro film i ne svaljuje krivicu na Boga. sad sam ga odgledao ponovo posle nekoliko godina, mozda sam malo i preterao, nije toliko strasan. stvar je u tome sto sam ga prvi put dobio u paketu sa Susret sa vecnoscu i jos nekim "ruskim" filmovima, pa mi se malo kosa digla na glavi. jednostavno u tom mixu covek vise ne moze realno da sagledava sta je necija dobra namera a sta je ocigledan vojno-politicko-kvazinaucno-religiozni marketing Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Фебруар 23, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2011 pa dobro film i ne svaljuje krivicu na Boga. sad sam ga odgledao ponovo posle nekoliko godina, mozda sam malo i preterao, nije toliko strasan. stvar je u tome sto sam ga prvi put dobio u paketu sa Susret sa vecnoscu i jos nekim "ruskim" filmovima, pa mi se malo kosa digla na glavi. jednostavno u tom mixu covek vise ne moze realno da sagledava sta je necija dobra namera a sta je ocigledan vojno-politicko-kvazinaucno-religiozni marketing Брате...како не сваљује..па да Бог тако делује..сви би били губавци... Како то Бог даје болест..а ми се преждеравамо, дуванимо, опијамо итд... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Фебруар 23, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2011 pa dobro film i ne svaljuje krivicu na Boga. sad sam ga odgledao ponovo posle nekoliko godina, mozda sam malo i preterao, nije toliko strasan. stvar je u tome sto sam ga prvi put dobio u paketu sa Susret sa vecnoscu i jos nekim "ruskim" filmovima, pa mi se malo kosa digla na glavi. jednostavno u tom mixu covek vise ne moze realno da sagledava sta je necija dobra namera a sta je ocigledan vojno-politicko-kvazinaucno-religiozni marketing Брате...како не сваљује..па да Бог тако делује..сви би били губавци... Како то Бог даје болест..а ми се преждеравамо, дуванимо, опијамо итд... У праву си. Бог је ''крив'' што га је дотична спознала, што је сада са Њим, а вероватно не би била да није било оне болести. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Фебруар 23, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2011 У праву си. Бог је крив што га је дотична спознала, што је сада са Њим, а вероватно не би била да није било оне болести. Србине...знала је дотична за Бога...долази из Русије где на сваком метру Црква.. Није дошла из абу дабија ја сам спознао Бога ..а да нисам фасовао болест... Моја мајка и отац су се разболили од рака..после спознаје Бога... Отац мало после него се Крстио... Ај сада ти мени одговори...да није погрешио религију чим га Господ кажњава... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Фебруар 23, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2011 У праву си. Бог је крив што га је дотична спознала, што је сада са Њим, а вероватно не би била да није било оне болести. Србине...знала је дотична за Бога...долази из Русије где на сваком метру Црква.. Није дошла из абу дабија ја сам спознао Бога ..а да нисам фасовао болест... Моја мајка и отац су се разболили од рака..после спознаје Бога... Отац мало после него се Крстио... Ај сада ти мени одговори...да није погрешио религију чим га Господ кажњава... Знају многи за Бога али се никад нису исповедили, причестили, били на Литургији... Вероватно би и Надежда остала тако да је болест није ''натерала'' да Га истински спозна. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 23, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2011 све ми се више чини да би ова тема требало да буде само за женски део форума... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Фебруар 23, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2011 Ja nigdje ne vidim ljudi to što vi vidite - možda mi nismo gledali istu stvar , u suštini svako vidi ono što hoće da vidi. Ja sam vidjela pokajanje, vraćanje Bogu, radost zbog Njegove spoznaje, a sad ovi što su vidjeli bolest i navodnu "krivicu Božiju" to je njihovo pravo. Nigdje nisam vidjela da dotična optužuje Boga, niti da smatra da joj je poslana kazna za njene grijehove kroz bolest. A i da jeste tako, zar Bog ne dopušta iskušenja na čovjeka radi njegovog ispravljanja i očišćenja njegove duše? Pogledajte samo sebe, najčistije se molite kad vas pritisne nevolja - bez nevolje nema bogomolje, nije džaba ta narodna. Ja samo vidim ženu koja je poživjela 4 godine slava Bogu, iako su joj prognozirali smrt nakon najviše godinu dana. I mogli bi sa malo manje kriticizma govorite o ovakvim stvarima, i da vidite šta je to što je pozitivno u cijeloj stvari, ne shvatam kako ne vidite ono što je za mene očito.U detaljima je nepomjanik, obratite pažnju malo na cjelinu. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука