Jump to content

Надежда - потресни документарац о враћању палога Богу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Молим вас да издвојите вријеме да погледате ова три клипа, који скупа чине један изузетан докумантарани фил, од 30 минута. Ради се о потресној причи сестре Надежде коју Господ буди из сопствене палости и приводи себи. Заиста је вриједно гледања:

Мене је дирнуо до суза  4chsmu1 ;D ;)

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 45
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

...гледала сам га још пре две године... и  0205_whistling :bla: :cmizdrenje:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

confused dada dada confused1

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Одгледао сам први дио и већ ми се смучило. Даље не могу. Стварно Руси нису нормални какве филмове праве. Рат за душе, старац Николај Гурјанов, Сусрет са Вечношћу, па сад овај Надежда...Ови филмови можда могу да се сведу под категорију "само за одабране", ако су уопште намјењени гледању свима, онда само за одабране хришћане који се неће саблазнити на ове сплачине које Руси праве. Ако је ово за широке масе, и ако овај филм треба да убеди неког неверујућег да почне да верује, онда ми је сасвим природно да свако ко је нормалан погледа овај и флим да се згрози хришћанског Бога који кажњава људе на суров начин и да окрене главу. Нигдје мира, нигдј, молтиве, нигдје благог гласа, нигдје покајња, нигдје благог Господа који прашта и љуби, нигдје радости, нигдје снаге вере,,,него само некаква чуда која, како какви спектактли узбуђују емотивно гледаоца и наводе га да се усхићује, рони сузе, зазире гледајући некакво кажањавање, некакве болешћуре, ђавоиманост и које шта. Бог наводно кажњава опасним болестима Надежду која је бацала вате од Мира које је точило из иконе. Ехеј и шта треба да разумем да је човек ради мира, а не миро ради човека? Зар да разумем да је Бог увређен због бацања намочених вата мира и шаље човеку тешку болест? Зар је миро претежније од човека? Не овако се понашају незнабожци, и сматрају да казне на људе долазе зато што су људи погазили светињу...Али то није код хришћана. Бог је Љубав и он чека покајање свих. Бог је добри пастир који дозива своје изгубљене овце и чека. Одговорно је тврдити да Бог некоме даје жалац сатанин. Знамо да је апостол Павле за себе говорио да му се дао жалац сатанин у тело, али не као казна, него као средество да се не погорди. Али казна...не то нема код Бога Саваота у Новом Савезу са људима који је начинио са крвљу свога Сина. Казна долази само од нас самих, и наших жеља које нас искушавају. Свет је око нас препун људи који живе раскалашеним животом, теже западним вредностима, непоштују светињу, и поврх свега су крштени, и опет се недогашају оваква "рањавања".

Јуче сам гледао документарац о групи људи у Хрватској којим је свакоме један члан обитељи трагично изгубио живот у некој саобраћајној несрећи. Искрено речено, много сам се више ражалостио од сведочанства једног родитеља који потресно прича о томе како му је кћерка страдала на пјешачком прелазу када ју је сумануто ударио неки бахати возач, и томе како је прошао некажњено на суду. Заиста кажем, више сам се ражалостио него гледајући овај извјештачени филм у типичном руском псеудуховном сентиментализму.

Нека ми опрости свако ко је другачије доживио овај филм, ја га само не доживљавам као потресан, него као на зилотску папзјанију у руском стилу.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Чекај мало,Јустинијане confused1

Разумем те и слажем се са тобом у неким стварима,

али,

она није била опоменута због бацања вате са миром,већ због тога што је демонског кипа грлила и сликала се са њим образ уз (не)образ и та страна јој је оболела од тешког облика тумора.

Требао си пажљивије да погледаш,односно слушаш confused

како једна жена,богата,имућна и безбожна овом болешћу бива преображена.

Одгледај до краја dada

Иначе,Руси су то,тешки ко....разумем те.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Uz dužno poštovanje brate, nije mi jasno kako možeš da donosiš sud o nečemu, a nisi pogledao do kraja (nije prvi put). Drugo naravno da imaš pravo na svoje mišljenje i dobro je da nam se mišljenja razlikuju. Stvar je i toga kako ti doživljavaš stvari oko sebe. Nekome ovakve stvari promijene viziju. Ne vidim da je nju Bog kaznio, nego da je dopustio iskušenje, što je svakako različito. Da li ima grešaka u interpretaciji sigurno da ima, da li će ovo zgroziti ili sablazniti ljude ili će im pomoći - stvar je onoga ko gleda. Da li su se neki ljudi vratili Bogu zahvaljujući tome što su propatili? Jesu - govorim iz ličnog iskustva. Malo je onih ljudi koji su prepoznali blagodat i Boga odmah, i koji su odmah pohrlili Bogu u zagrljaj, a da se prije toga nisu namučili na svom putu traženja Boga. Da li je ovaj film teološki gledano ispravan - neću da pričam, ne znam.

Što se tiče Rusa - svi znamo kakvi su kao narod i da su skloni pretjerivanju itd. ali ne mora da znači da je sve što rade pogrešno. Praštaj brate - nadam se da te nisam uvrijedila. confused1

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Чекај мало,Јустинијане confused1

Разумем те и слажем се са тобом у неким стварима,

али,

она није била опоменута због бацања вате са миром,већ због тога што је демонског кипа грлила и сликала се са њим образ уз (не)образ и та страна јој је оболела од тешког облика тумора.

Требао си пажљивије да погледаш,односно слушаш confused

како једна жена,богата,имућна и безбожна овом болешћу бива преображена.

Одгледај до краја dada

Иначе,Руси су то,тешки ко....разумем те.

Ја не могу да сварим духовност у коме неко изјављује да га Бог кажњава, тиме је напола већ опран од својих поступака. Боље је да мисли свако када му се нешто лоше деси да је он сам крив из тога, ако се избави из лошег да онда сматра да га је Бог избавио.

Грлила демонског кипа и та страна лица јој оболила од опаке болести, мадај те...ено леди гага је ставила себи рогове под кожу на главу као бабарога...шта људи све раде па не оболијевају као ова жена. У Сан Франциску има црква сатане, водио је Ентони Шандор Лавеј, и чове за живота био нормалног здравља, отворени сатаниста....Она је дефинитивно оболила од нечега, али то нема никакве везе са Богом, има пре везе са ђаволом и ко зна са чим још. Кад оздрави чудом, нека онда направе документарац па нека благодаре Богу.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ја не могу да сварим духовност у коме неко изјављује да га Бог кажњава, тиме је напола већ опран од својих поступака. Боље је да мисли свако када му се нешто лоше деси да је он сам крив из тога, ако се избави из лошег да онда сматра да га је Бог избавио.

Грлила демонског кипа и та страна лица јој оболила од опаке болести, мадај те...ено леди гага је ставила себи рогове под кожу на главу као бабарога...шта људи све раде па не оболијевају као ова жена. У Сан Франциску има црква сатане, водио је Ентони Шандор Лавеј, и чове за живота био нормалног здравља, отворени сатаниста....Она је дефинитивно оболила од нечега, али то нема никакве везе са Богом, има пре везе са ђаволом и ко зна са чим још. Кад оздрави чудом, нека онда направе документарац па нека благодаре Богу.

У потпуности се слажем.  klapklap

Caelum a non celando, quia apertum est.

http://www.pravoslavniistocnik.net/

Подели на овим сајтовима

Јустинијане, не слажем се са твојим ставом. И Хитлер је отишао здрав (физички) одавде, па шта. То је њен пут био. Њен. И зашто мислиш да је циљ овог филма да обраћа људе у веру. Филм постоји добром вољом њене пријатељице, и то је то. Лично мислим да је филм потресан, леп и охрабрујући. Ено га и о.Илија Оптински пред крај филма.

Подели на овим сајтовима

Već sam pomislila da će me muški svijet odavde razapeti zbog ove teme, kad ono, međutim ... hvala Ratko. :291291291:

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Био је овај клип овде на форуму већ. Мислим да га је Милица поставила ако ме сећање не вара.

Мени се свидео тада филм, прво због Надеждине отворености да преко своје другарице отвори врата Богу, што већина богатуна и уопште људи на њеном месту не би урадила, а затим и због нероптања за муку која јој је запала.

Подели на овим сајтовима

Чини ми се,да нас је форсирање академског богословља,баш размазило,и довело до тога да постанемо скептици према чудима Божијим,давајући им готово пагански карактер.

Ок,све је то лепо, теоретски је све објашњено о најдубљем онтолошком и егзистијцалном аспекту наше вере,али мислим да то  не вози ,бар већину простих лаика.

Уосталом,ако погледамо јеванђеље,шта је Христос радио: проповедао и чинио чуда !

Дакле,не можемо баш све трпати у ону Нишизавину листу заблуда,јер једно је спржити прст  на врелој рингли,а сасвим друга ствар кад ти Бог да исцелење...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Чини ми се,да нас је форсирање академског богословља,баш размазило,и довело до тога да постанемо скептици према чудима Божијим,давајући им готово пагански карактер.

Ок,све је то лепо, теоретски је све објашњено о најдубљем онтолошком и егзистијцалном аспекту наше вере,али мислим да то  не вози ,бар већину простих лаика.

Уосталом,ако погледамо јеванђеље,шта је Христос радио: проповедао и чинио чуда !

Дакле,не можемо баш све трпати у ону Нишизавину листу заблуда,јер једно је спржити прст  на врелој рингли,а сасвим друга ствар кад ти Бог да исцелење...

...или болест на спасење. Максиме, живео!

Подели на овим сајтовима

Ако мислиш на мене, пошто сам ја овде највише изразио скепсе, ја за себе не могу рећи уопште да ме је размазило академско богсловље. Напротив нисам прочитао ниједог академског богослова, нити имам неких своји омиљених ликова. Ја свој скептицзиам заснивам најпре зато што ми је доста добро познато секташко схватање чуда. Доста добро знам и био сам са таквим људима, из те сам приче од раније, којима је чудо када о.Јоил истера из пушача кратком молитвом порок пушења, confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' /> и такви своје време испуњавају усхићењима где су и од кога чуле више да је тамо и вамо промиротичила ова и она икона и сл. Не ради се да је мироточење нешто што се не дешава, него просто се ради о сензационализму, када је усхићење о мироточењу неке иконе постаје сензација као када неко сензационално објављује неку вест из жутих новина. Много људима је примање  вести о мироточењеу "на килограм" просто постала уобичајена навика, и ту више изгубиш ко је свет ко је грех, шта је од Бога, шта није. Нарочито су ми оставили јаки утисиц управо ови ружни руски филмови, и у једном филму не знам у којем беше приказује се једна мирјанска кућа која има гомилу икона на зиду, од чега све мироточе...скупља се миро у литрима из момента у момент...Па ја ту мало застанем и приупитам се молим лепо па како се ти људи осећају и шта мисле о себи? Зашто нису сакрили те иконе да не виде људи да их не хвале? Не много више су склони људи одмах да баце на тумачења шта мироточење значи , те то је због овог, те то је због оног, те то је опомена те то је казна....Мени лично не треба више мироточења осим мироточења које се дешава на моштима познатих светитеља, као и на иконама које се налазе у јаком братству неких манастира....Све остало избегавам ради опреза да није можда некаква превара.

Чуда да наравно, али сензационализам и транс не.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...