Jump to content

Актуелна дешавања у Либији

Оцени ову тему

Владан

Да ли ће Америка војно интервенисати?  

17 члановâ је гласало

1. 1. Да ли ће Америка војно интервенисати?

• Да
      10
    • Не
      4
    • Сигурно
      1
    • Превише ризично
      2

Препоручена порука

Pa dobro, ako drzava ima pravo da spreci neku manifestaciju visokog rizika onda je i Srbija i policija imala to isto pravo 5. oktobra? Ili nije? Ali probaj da izbegnes termin diktator jer Milosevic nije bio diktator. To je prica onih koji sa onog videa od malo pre pendrece po ulici.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 754
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

I sada postoji jos jedno pitanje. Sta je to sto narod, koji je suveren, zeli? Zeli li G8, ili Paradu ponosa ili ne zeli? Vecina sta zeli? Ima li i to uticaja ili je i to nebitno a sve radi odbrane slobode?

Demokratija NIJE diktatura vecine nad manjinom!

Demokratiaj je upravljanje vecine na taj nacina da sto efikasnije funkcionise celo drustva a da pritom ni na

koji nacin ne budu ugrozena osnovna prava manjine.

Већина је била против параде а нисам примјетио да су људска права ускраћена ако не буде параде, шта су они сад добили са том парадом?

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Гадафи је сањар и можда може да се каже луд човек. Само луд човек може да нареди покољ сопственог народа и да каже да ће земља да гори због покушаја рушења његовог режима. Тај се идентификовао са Либијом, и сматра да је некакв успех који је земља доживјела раније на пољу економије његова заслуга, а не заслуга нафте. Он смарта да је он некаква свијетлост Либије, вођа без кога не може нико, појам историје, револуционар револуционара....Да није нафте било, Либија би била један обичан бастион диктатуре. Иако имају само 6 милиона становика, а годишњу зараду од 50 милијарди долара само од нафте, земља је могла имати национални бруо доходак по глави становника бар 20 000 долара ако не и више. Но зна се ко је Гадафи. Манипулатор који је једном одврнуо славину 70 тих, и дао све народу, а послије, када их је купио заврнуо славину и паре од нафте трошио искључиво из сопствених побуда мимо користи државе и народа. 41 годину је на власти и намјеравао је да преда штафету власти својим синовима и тако да се настави...И ето шта, ништа...људи су сиромашни деценијама већ, а Гадафијева свијећа полако одгоријева и његова неће трајати до зоре такођер. Само што ће еквивалент уништења државе и сам његов пад бити еквивалентан његовом лудилу и харизми. Подржавали га или не подржавали американци, сасвим је небитно, Гадафи је сањар који је умислио да је Либија његова приватна својина и да са њом може да ради шта хоће, према томе он заслужује да буде отјеран са власти, а како ће се народ Либије договорити око власти и управљања природним богатствима то је на њима да одлуче.

Скоро све што си овдје рекао можемо примјенити и на наше политичаре...дакле гледај пре свега на диктатуре у РС и у Србији а не на Либију...искрено да ва кажем, уопште ме не занима ни Либија ни Гадафи, само би било интересантно анализирати ко ће од преврата највише користи имати...неби ме чудило да је Америка...

Ајде одмах се сложим са тобом, ако знаш како ће Америка имати корист. Ако кажеш због нафте, то није одговор, јер Гадафи је трговао са нафтом. Дакле какву корист Америка може имати? Зашто морамо у свакој искри која сине у свету да видимо Америку? Шта је са Русијом, шта је са Кином, шта је са Енглеском шта је са Немачком, шта зар они немају интересе?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Pa dobro, ako drzava ima pravo da spreci neku manifestaciju visokog rizika onda je i Srbija i policija imala to isto pravo 5. oktobra? Ili nije? Ali probaj da izbegnes termin diktator jer Milosevic nije bio diktator. To je prica onih koji sa onog videa od malo pre pendrece po ulici.

Па ако је Слоба био диктатор, онда је и  овај жути богаљ диктатор.

Подели на овим сајтовима

Ајде одмах се сложим са тобом, ако знаш како ће Америка имати корист. Ако кажеш због нафте, то није одговор, јер Гадафи је трговао са нафтом. Дакле какву корист Америка може имати? Зашто морамо у свакој искри која сине у свету да видимо Америку? Шта је са Русијом, шта је са Кином, шта је са Енглеском шта је са Немачком, шта зар они немају интересе?

Trguje i Gadafi sa naftom ali Halliburton trguje lepse.

Подели на овим сајтовима

I jos nesto. Iracke pare od nafte se deponuju u USA. Stoje u njihovopm dzepu pa ti vidi jel istop kada Irak trguje ili kada Halliburton to radi.

Pa onda kadfa im se svidi oni "blokiraju racune". Sto bi rekli "drpe" kintu ameri.

Подели на овим сајтовима

I jos nesto. Iracke pare od nafte se deponuju u USA. Stoje u njihovopm dzepu pa ti vidi jel istop kada Irak trguje ili kada Halliburton to radi.

Pa onda kadfa im se svidi oni "blokiraju racune". Sto bi rekli "drpe" kintu ameri.

Е ти баш знаш да се паре депонују у САД? Видео си некакав тајни извод?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Па тргово је и Садам у Ираку са нафтом али ето, Америма је пало на памет да заузму нафтна поља...што то неби урадили и у Либији?

Ако желиш преформулисаћу мој став: У интересу је ционистичке окупације да се створи "нови Ирак, ново Косово", а та ционистичка окупација руководи Америком кроз своје истакнуте јудео-банкаре и јудео-лобисте...то уопште није никаква тајна или теорија завјере, то је чињеница и може се доказати ИМЕНИМА. Постоје листе гдје се тачно види гдје је какав циониста на важној функцији.

Подели на овим сајтовима

Nije imala to pravo, mislim jeste imala pravo jaceg, ali ne demokratsko pravo. Posto to nije bila demokratija

nego klasicna diktatura. U demokratskim sistemima se skupovi visokog rizika obezbedjuju da se ne bi ugrozila

osnovna prava svih gradjana koja uzivaju u tom sistemu za razliku kod raznih Milosheskua i slicnih "branitelja naroda".

Подели на овим сајтовима

Не буди наиван, брате. Опрости, али морао сам ти рећи confused1

Подели на овим сајтовима

Ne nego sam procitao u novinama. Ne cuvaju ih Bagdadu nista se ne brini. Znaju da ce uskoro morati da se sele.

Подели на овим сајтовима

Šta je i kako je, Libijci su bili prijatelji Srbima. Tačno je da Gadafi nije imao kompas. Viđao sam redovno njegove studente u lori, a i slušao sam Ljubu Vračarevića, Ljuba je obučavao njegove specijalce, pa sam zaključio da se . Gadafi  više plašio svog sopstvenog naroda nego Amerike.

Amerika jedina ima kapacitet sile da interveniše.

Kad nisu imali sami pameti to se tako radi. Ne kaže ovde narod džabe: "ko ne hrani svoju vojsku hraniće tuđu".

Подели на овим сајтовима

Nije imala to pravo, mislim jeste imala pravo jaceg, ali ne demokratsko pravo. Posto to nije bila demokratija

nego klasicna diktatura. U demokratskim sistemima se skupovi visokog rizika obezbedjuju da se ne bi ugrozila

osnovna prava svih gradjana koja uzivaju u tom sistemu za razliku kod raznih Milosheskua i slicnih "branitelja naroda".

Za Milosevica se moze reci da je "pokusao" da bude diktator sa onim zadnjim izborima i pokusajem kradje glasova. Ali rezim nije bio diktatorski. Jeste bio nikakav ali ne diktatorski. Imao si rezimsku kontrolu RTS a to imas i danas. Imao si slobodu stampe. Privatnih novina mali milion. Garant vise nego danas.

Подели на овим сајтовима

Ne znam ko te je to slagao da je sloboda kretanja i govora=bezvlasce i neodgovornost?!

Odlicno. A 5. oktobra paljenje skupstine i bagerisanje je bilo sta?

Sloboda ili bezvlasce i neodgovornost?

Skidanje tiranina Milosheskua i uspostavljanje , pocetka uspostavljanja, demokratije.

Probaj ponovo, slabo ti ide.

А што се онда буните када србска омладина запали непријатељске амбасаде, страначке канцеларије, непријатељске ТВ-станице?ШТО ДОС ИМА ВЕЋА ПРАВА ДА РУШИ БЕОГРАД ОД ОМЛАДИНЕ???

Ако је Чеда Јовановић запалио скупштину Југославије, што ја не могу запалити скупштину Србије?Јел зато што је он демократа а ја сам православни монархиста?Или можда зато што сам ја родољуб а он је страни плаћеник који ради по плану да уништи свој народ?

Подели на овим сајтовима

Не буди наиван, брате. Опрости, али морао сам ти рећи confused1

Па ја овде покушавам да скренем управо пажњу, да је наивност кад мислиш да имаш неког татамату који притиском на једно дугме ради шта хоће.

Ето Жељко каже прочитао у новини....нешто што би требали бити предмет Завере, прочита се у новини...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...