Jump to content

Актуелна дешавања у Либији

Оцени ову тему

Владан

Да ли ће Америка војно интервенисати?  

17 члановâ је гласало

1. 1. Да ли ће Америка војно интервенисати?

• Да
      10
    • Не
      4
    • Сигурно
      1
    • Превише ризично
      2

Препоручена порука

Гадафи је сањар и можда може да се каже луд човек. Само луд човек може да нареди покољ сопственог народа и да каже да ће земља да гори због покушаја рушења његовог режима. Тај се идентификовао са Либијом, и сматра да је некакв успех који је земља доживјела раније на пољу економије његова заслуга, а не заслуга нафте. Он смарта да је он некаква свијетлост Либије, вођа без кога не може нико, појам историје, револуционар револуционара....Да није нафте било, Либија би била један обичан бастион диктатуре. Иако имају само 6 милиона становика, а годишњу зараду од 50 милијарди долара само од нафте, земља је могла имати национални бруо доходак по глави становника бар 20 000 долара ако не и више. Но зна се ко је Гадафи. Манипулатор који је једном одврнуо славину 70 тих, и дао све народу, а послије, када их је купио заврнуо славину и паре од нафте трошио искључиво из сопствених побуда мимо користи државе и народа. 41 годину је на власти и намјеравао је да преда штафету власти својим синовима и тако да се настави...И ето шта, ништа...људи су сиромашни деценијама већ, а Гадафијева свијећа полако одгоријева и његова неће трајати до зоре такођер. Само што ће еквивалент уништења државе и сам његов пад бити еквивалентан његовом лудилу и харизми. Подржавали га или не подржавали американци, сасвим је небитно, Гадафи је сањар који је умислио да је Либија његова приватна својина и да са њом може да ради шта хоће, према томе он заслужује да буде отјеран са власти, а како ће се народ Либије договорити око власти и управљања природним богатствима то је на њима да одлуче.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 754
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Систем који је бомбама наметнут Србима, ја одлучно одбацујем (односно србски народ се надао да ће после комунизма доћи боље вријеме па је прихватио демократију...прихватио би он у тадашњем тренутку и нацизам да су нам то бомбама наметнули). Е пошто сам ја ПРОТИВ насилног намећења система (зато сам против насилне револуције, осим у крајњим случајевима...), зато ја као родољуб пружам систем омладини који се заснива на СЛОБОДИ ЛИЧНОСТИ, ЗАЈЕДНИЦЕ, И ОТАЧАСТВА. Интересантно је да се православни монархизам никада кроз револуцију није наметно народу- али све почиње из унутрашње револуције. Зато се ја не стидим рећи да сам национални револуционар (желим да мењам овај систем из темеља а не само да мењам власт...за националног револуционара не постоји опција ни међу позицијом ни међу опозицијом), али сам против насилне револуције која се спроводи у левичарским идеологијама (комунизам, социјализам, демократија), али и у нацизму и расонализму (ткз. бјеле револуције).

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Al ti je poredjenje, ma za izlozbu. :cheesy:

U pitanju su manifestacije visokog rizika i naravno da valsti u nastojanju da zastite grad o materijalne stete

i gradjane koji ne ucestvuju ni na koji nacin u manifestaciji od fizikog ozledjivanja da uvedu vandredne mere

u regulisanja saobracaja.

Stvarno brate svasta cu od tebe procitati a jedva se oporavih od one tvoje prepiska sa Avocadom.

Pa dobro, ali kako da drzava organizuje jedan skup tako visokog rizika? Zbog cega?

Kako to da drzava organizuje veciti derbi? Zbog cega?

Подели на овим сајтовима

I sada postoji jos jedno pitanje. Sta je to sto narod, koji je suveren, zeli? Zeli li G8, ili Paradu ponosa ili ne zeli? Vecina sta zeli? Ima li i to uticaja ili je i to nebitno a sve radi odbrane slobode?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Гадафи је сањар и можда може да се каже луд човек. Само луд човек може да нареди покољ сопственог народа и да каже да ће земља да гори због покушаја рушења његовог режима. Тај се идентификовао са Либијом, и сматра да је некакв успех који је земља доживјела раније на пољу економије његова заслуга, а не заслуга нафте. Он смарта да је он некаква свијетлост Либије, вођа без кога не може нико, појам историје, револуционар револуционара....Да није нафте било, Либија би била један обичан бастион диктатуре. Иако имају само 6 милиона становика, а годишњу зараду од 50 милијарди долара само од нафте, земља је могла имати национални бруо доходак по глави становника бар 20 000 долара ако не и више. Но зна се ко је Гадафи. Манипулатор који је једном одврнуо славину 70 тих, и дао све народу, а послије, када их је купио заврнуо славину и паре од нафте трошио искључиво из сопствених побуда мимо користи државе и народа. 41 годину је на власти и намјеравао је да преда штафету власти својим синовима и тако да се настави...И ето шта, ништа...људи су сиромашни деценијама већ, а Гадафијева свијећа полако одгоријева и његова неће трајати до зоре такођер. Само што ће еквивалент уништења државе и сам његов пад бити еквивалентан његовом лудилу и харизми. Подржавали га или не подржавали американци, сасвим је небитно, Гадафи је сањар који је умислио да је Либија његова приватна својина и да са њом може да ради шта хоће, према томе он заслужује да буде отјеран са власти, а како ће се народ Либије договорити око власти и управљања природним богатствима то је на њима да одлуче.

Скоро све што си овдје рекао можемо примјенити и на наше политичаре...дакле гледај пре свега на диктатуре у РС и у Србији а не на Либију...искрено да ва кажем, уопште ме не занима ни Либија ни Гадафи, само би било интересантно анализирати ко ће од преврата највише користи имати...неби ме чудило да је Америка...

Подели на овим сајтовима

а како ће се народ Либије договорити око власти и управљања природним богатствима то је на њима да одлуче.

Problem je u tome sto narod Libije to nece niko pitati. Tu se Gadafi ne razlikuje od Abrahama Linkolna.

Подели на овим сајтовима

Kako to da drzava organizuje veciti derbi? Zbog cega?

Posteno, i ja se to pitam.

Neverovatno je da jos uvek ne kapiras.

Ne postoji civilizacija ni kao pojam a jos manje u relanosti bez skupa visokog rizika. Svaka poseta drzavnika

drugoj zemlji je skup visokog rizika i zahteva specijalne mere bezbednosti. Eto Skandinavija kao zemlja sa

najvecim mogucim stepenom demokraticnosti za sada ima skupove viskogo rizika pa je jedna od najslobodnih

zemalja sa gotovo minimalnom stopom nasilja na ulicama.

Ne znam ko te je to slagao da je sloboda kretanja i govora=bezvlasce i neodgovornost?!

Подели на овим сајтовима

I sada postoji jos jedno pitanje. Sta je to sto narod, koji je suveren, zeli? Zeli li G8, ili Paradu ponosa ili ne zeli? Vecina sta zeli? Ima li i to uticaja ili je i to nebitno a sve radi odbrane slobode?

То ти је демократија...већина је потребна само онда када то одговара систему и међународним окупаторима, а када та већина смета идејама система и окупатора, онда се већинско право лако замјени са неким "људским правима, стратешким интересима и слично".

Подели на овим сајтовима

Demokratija NIJE diktatura vecine nad manjinom!

Demokratiaj je upravljanje vecine na taj nacina da sto efikasnije funkcionise celo drustva a da pritom ni na

koji nacin ne budu ugrozena osnovna prava manjine.

Подели на овим сајтовима

Ne znam ko te je to slagao da je sloboda kretanja i govora=bezvlasce i neodgovornost?!

Odlicno. A 5. oktobra paljenje skupstine i bagerisanje je bilo sta?

Sloboda ili bezvlasce i neodgovornost?

Подели на овим сајтовима

Систем који је бомбама наметнут Србима, ја одлучно одбацујем (односно србски народ се надао да ће после комунизма доћи боље вријеме па је прихватио демократију...прихватио би он у тадашњем тренутку и нацизам да су нам то бомбама наметнули). Е пошто сам ја ПРОТИВ насилног намећења система (зато сам против насилне револуције, осим у крајњим случајевима...), зато ја као родољуб пружам систем омладини који се заснива на СЛОБОДИ ЛИЧНОСТИ, ЗАЈЕДНИЦЕ, И ОТАЧАСТВА. Интересантно је да се православни монархизам никада кроз револуцију није наметно народу- али све почиње из унутрашње револуције. Зато се ја не стидим рећи да сам национални револуционар (желим да мењам овај систем из темеља а не само да мењам власт...за националног револуционара не постоји опција ни међу позицијом ни међу опозицијом), али сам против насилне револуције која се спроводи у левичарским идеологијама (комунизам, социјализам, демократија), али и у нацизму и расонализму (ткз. бјеле револуције).

Ништа нама брале није наметнуно. Милошевића смо ми три пута бирали на изборима. Његов пад смо ми са усхићењем дочекали, и ми смо подржали ДОС.

Наметање је оно што је радио Педи Ешдаун у Босни као и остали Високи Представници...остало смо сами закували.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

а како ће се народ Либије договорити око власти и управљања природним богатствима то је на њима да одлуче.

Problem je u tome sto narod Libije to nece niko pitati.

Исто као што нико Србе није питао дал желимо у ЕУ, дал желимо да продамо природна богатства странцима, дал желимо да увозимо страно поврће а имамо толку србску Војводину, дал желимо регионализацију, ДАЛ ЖЕЛИМО ПАРАДЕ, итд...нико нас не пита, али народ неће до вјека трпети понижења, лаж, лоповлук и превару.

Подели на овим сајтовима

Odlicno. A 5. oktobra paljenje skupstine i bagerisanje je bilo sta?

Sloboda ili bezvlasce i neodgovornost?

Skidanje tiranina Milosheskua i uspostavljanje , pocetka uspostavljanja, demokratije.

Probaj ponovo, slabo ti ide.

Подели на овим сајтовима

Ништа нама брале није наметнуно. Милошевића смо ми три пута бирали на изборима. Његов пад смо ми са усхићењем дочекали, и ми смо подржали ДОС.

Наметање је оно што је радио Педи Ешдаун у Босни као и остали Високи Представници...остало смо сами закували.

Па ни Гадафија диктатура није наметнута- народ Либије је са њим смјенио краља.

Па ни Хитлерова диктатура није наметнута- народ Немачке је са њим извршио националну-социјалистичку револуцију

Ако ћемо тако, не постоји ништа што је наметнуто... confused1

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...