Jump to content

ЖРУ двоћошак

Оцени ову тему

Препоручена порука

Поднећу ја то (уз две три ракије

Зови и мене Драле :) 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 640
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

:(( значи нисам довољно добар

ок, немам ништа против  :( дапаче

:ih5loz: победићу своју сујету (ако успем) и ..... нек дође та спикерка

:)):))

89536_2.jpg

"Сујета је мој омиљени грех"

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Драшкоооооооооооооооооо................оооооооооооооооооо Драшкоооооооооооооооооооооо!!!!!!

Хоће ли бити ишта од овога? :) 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Драшкоооооооооооооооооо................оооооооооооооооооо Драшкоооооооооооооооооооооо!!!!!!

Хоће ли бити ишта од овога? :)

Jа се  извињавам, хоће само да се са временом укачим ;) извините Биља и Нано!

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

ЖРУ двоћошак Биљана & nana

1. Овде су две Биљане, како се осећате ?

БиљанаТренутно имам неописиву трему, јер имам испит зааааааа два сата      :fik:

а иначе сам ОК (ма ја сам увијек ОК) ;)

nana  Двоћошак Б@Б men875847'0789   , и  хвала на питању, по васцели дан детињим са унуцима те ме радост и оптимизам ме не напуштају.  Извињавам се , потрајаће док не одговорим на сва питања...слободно време ми је исецкано на ситно и то ме баш деконцентрише..

1. Јесен је увелико почела, опиши је једним стихом

Биљана"Јесен у мени царује, а у теби прољеће, ни Сунце не може, не може кроз облаке......рано моја хееееј"   :)

nana  1306_womens  Се тин  шансооооооон ки ну ресамммбллллл,туа ки м емеееее, муа ки т емммм...  :cmizdrenje:

1. Које су твоје креативне стране и како их најбоље изражаваш?

БиљанаЛе-леееееее...........креативне стране!!? Пааааааа..................ето волим да црткам помало и тај дар искориштавам гдје год стигнем. Осликавам зидове дјечије собе, чаше, прозоре,...........ма свашта. :)

nana  Ценим и код себе негујем креативност  која је сврсисходна....моја  најтазе кретивна инсталације је стара оклагија као четврта нога столице на којој управо седим .....(која се по потреби може одшрафити и наново послужити својој пређашњој намени)

1. Када би могла да бираш професију, шта би изабрала?

БиљанаТета у вртићу или цвјећарка! :)

nana  Ма мени никад довољно времена за све оно чиме бих волела да се бавим.Врло сам срећна што је мој хоби узрастао у моју  професију и док је трајало заиста сам бескрајо уживала ....а ево и сад, од када сам у пензији, изабрала сам и настављам у истом стилу те постадох  цвећар и  дродеља    :stadaradim:

1. Да ли је форум место које мења човека?

БиљанаОооооо да! У сваком погледу га мијења! 

nana  Чини ми се ..не....али  то ипак зависи и од  година и искуства са којим стижемо на форум. У ствари одлично је место за извесну корекцију и допуну.....па сааад  :.mislise.  кад боље сагледам  то ипак значи не остајемо исти   :)

1. Шта ти пружа наш форум, да ли имаш неке идеје у вези истог?

Биљана   :) Све оно што ме интересује у нашем православљу (има књига..........брука једна  :)))   ) А што се тиче неке конкретне идеје, па и немам, али имам савјет.......само да не "заблуди", а у смислу да се не претвори у неки политички форум, тј. да не постане сваштара и поприште "трач рубрика"! Све остало је мање-више ОК. 

nana  Свиђа ми се како је  Биља одговолила .... то је то....уз врло  значајан додатак са моје стране...     :slavaaa:и хвала о.Ивану и целој екипи што истрајава...пуно ми значи што преко форума могу да завирим и у оне сфере  (и пределе) Православља који би ми иначе остали тешко доступни или  потпуно недоступни . 

1. Кафа или чај?

БиљанаОх, диван си Драшко................кафу молим!   :):D

nana  Хвала не а и иначе ретко......сада после ручка једино би легла чашица црног  :)))

1. Опиши себе у боји, цвету и музичком делу

БиљанаИјаооооо ђе ме нађе........... :)

Боја- жута, али не лимун жута него боја свјетлости дана     ;)  :0442_feel:

Цвијет- сунцокрет, Сунца пун цвијет   ;)  :0442_feel:

Музичко дјело-  

nana  Ехххх сад па тииии....  боја,цвет и музичко дело.....то ти је код мене на ма`ове  и врло променљиво...сада сам у зелено-црној фази, са радошћу се присећам миришљавих шумских љубичица и белих рада на једној ливади и осим духовне радо слушам инструментале типанпр......Gheorghe Zamfir - Colaj   (молим те интервениши ако можеш па постави волела бих да је чују

1. Када би могла да утичеш на образовање у нашој земљи, шта би урадила?

БиљанаУх, то је тешко овако "на прву" одговорити. Има ту и превише тога, али за почетак образовала бих наставнике.

nana  Продужила бих из момента и велике и мале одморе.......а убрзо потом увела бих кроз све предмете 70-80 % практичне врло конкретне наставе..... ти и сам знаш како је код нас музичара..прича се успут и колико је неопходно а ради одмах на лицу места.....значи попут тога устројити  па да деци буде заиста на корист...  

1. Дестинација из твојих снова је?

БиљанаИрска и сви њени дијелови. 

nana  Немам то.....  већ где сам стигла ту сам и пошла....а учим се и  још доправљам  да где јесам ту и заиста будем....

1. Чиме те привлачи форум, због чега највише учествујеш, пишеш?

БиљанаЗбог те "комуникације" између људи (не морам нужно ја у њој учестовати). Волим то што су људи ту и што се створила атмосфера као да смо код неког домаћина у кући и онако, опуштено разговарамо. Прија ми блискост која се ствара међу људима са свим оним малим ситним чачкањима и задиркивањима   :)

Ма шта ја ту лупам....................навукла сам се на форум као наркоман..........људи помагајте     :D

nana  Оно све под бр 6  ..одговара ми ипак  да више читам и прегледавам предложене линкове а пишем тек кад заита не могу  да одолим да се не умешам   :stadaradim:

1. Пошањи поруку фоумашима

БиљанаДраги моји форумаши...................живи и здрави били и Бог вас благословио. 

nana  Имајмо увек на уму....без дела смо ништа....

1. За следећи ЖРУ двоћошак предлажеш.....

БиљанаХмммммм.......чек да размислим...........  :.mislise. има их много ..........хмммммм Гавросаурус и Мартирије :)

nana  Сад немам баш  неку посебну жељу,...и било би супер  да сви  полако прођу кроз ћоше.....

1. Утисак недеље (лични)

БиљанаАко љубав зависи од наше слободне воље, зашто не престану да се воле они који би хтели да престану? Напротив, плачу од бола и робују љубави, чак и они поносни људи који иначе сматрају ропство за највеће зло; и радо се лишавају због љубави нечег чега се никада нису хтели одрећи; и носе своју љубав као болест и оков; и живе у страху да не изгубе само оног ког воле." 

nana  Шумор већ дуго жељених кишних капи.....

1. Подели неку занимљивост из свог живота са нама

БиљанаПа ево једна занимљивост........уствари, ово је моја најинтимнија ствар коју дијелим са форумом :D

Ја волим да закуњам у дневној соби и обично то и урадим  :)))   . Касније ме дјеца буде и вичу да пређем у спаваћу. Наравно то је све пропраћено смијехом и њиховим зезањем јер ја причам у сну. Једном су ме и снимили да ми докажу, јер оно шта они говоре да ја причам док ме буде, су тоталне идиотарије......ниђе везе. 

"мама, мама.......хајде у собу"

"мхмммм...........ево сад ћу, само док поберем бобице"

"какве бобице мама"?

" па ове мале, што вире иза ћошка"        

па ви сад видите на којем сам степену лудила          пукла скроз :))  :229:

nana  Има до сад пууно тога већ у мојим порукама па не бих  да вас гњавим......

1. Да ли ти је било лепо?

Биљана Си шефе     ;)  :oleeeee:  :slavaaa:  :slavaaa:  :slavaaa:

nana  Јест` ал сам се баш уморила ових неколико сати :unbelieveble:     
joooj

трчкарајући од компа до разних кућних абонената и назад     

:1304348s94os9382e:

Све ми је испало ка де ја питање број 1  joooj опростите :) Драшко

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...

Ево једна стара тема...можда ће новима бити занимљива

И ако неко воли да преузме...слободно

:skidamkapu:

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

Drale, ti si bio odličan, skoro nezamjenjiv na ovakvim temama...I Džumkica se sjajno snašla... 'Ajte se aktivirajte opet, moooooolllliiiiiiimmmmm lijeeeeeepppoooooooo  :naklon::navijanje:

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Drale, ti si bio odličan, skoro nezamjenjiv na ovakvim temama...I Džumkica se sjajno snašla... 'Ajte se aktivirajte opet, moooooolllliiiiiiimmmmm lijeeeeeepppoooooooo  :naklon::navijanje:

Ах не могу Ди....немам снаге....

:)

више волим да лупетуцнем ту и тамо по темама

добро би било неко свежији да мало погура

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

Ih, ne daj se, generacijo :(:drugarstvo: ... Al' dobro, nek mlađi/svježiji/poletniji čitaju i prepisuju od tebe...

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Драги, мили и никада прежаљени форумаши, извињавам се што  у ове спарне и  комаричасте дане дадох себи слободу да поново активирам ову тему. Моји ехклузивни гости, у новом летњем издању ЖРУ двоћошка биће два господина, два изузетно духовита и харизматична момка:

У вашем десном ћошку на кукурузу ће клечати и одговарати на питања наш дугогодишњи члан и "гост" Avocadо

img_0023.jpeg.d4f2db88f5d9e94270f4bbb573

У левом ћошку, исто то за вас ће учинити, за сада само  администратор RYLAH

photo-6726.gif

Хвала момцима, на одвојеном времену и труду.

Драги форумаши уживајте....

1. Од када си на ЖРУ-у, и докле мислиш да останеш?

А: Odavno... sad pogledah, piše 31.01.2011. Ostaću dok je zanimljivo i zabavno...

R: Одавно. А сад откад сам власт, само ме моткама можете истерати!

2. Да нисам адвокат...био бих?

A: Rile.  ;)  :tongue:

Da sam vrednije učio, bio bih profesor prava. Da nisam upisao pravo, verovatno bih upisao istoriju tj. arheologiju.

R: Нисам размишљао, од клинца сам знао где ћу, права породичан занат. Мада сам радио свашта пре него сам постао приправник па онда адвокат, па бих се можда и снашао.

3. Да ли су те терали у ћошак када си био дете?

A: Mislim da nisu.

R: Само у школи.

4. Да ли си видео превише?

A: Nisam i neću.

R: Још увек не толико да ухватим гусле и гађам сваког ко ми приђе, ал много више него што бих волео или него што сам мислио.

5. Коме верујеш?

A: Mnogim ljudima.

R: Само Бетмену и Гастозу.

6. Ти, у три речи

A: Veseli radoznali dečak.

R: Добар, лош, будала.

7. Да ли себе сматраш храбрим?

A: Ne.

R: Како кад.

8. Имаш ли проблем зближавања са људима?

A: Zavisi na šta se misli. Lako ulazim u interakcije sa ljudima (kad moram) ali ne volim baš mnogo da se družim. Imam samo nekoliko baš bliskih ljudi sa kojima mogu da podelim baš sve.

R: Једини проблем је што сам научио да их брзо проваљујем, па мије  много њих од старта одбојно или су смарачи, или провалим да су неки давежи који само смарају својим преувеличаним проблемима, и немам ни жељу да се зближим са њима. Посебно не волим да седим са неким смарачем у кафани.

9. Ко те на ЖРУ највише нервира?

A: Saša Radulović.

R: У суштини нико. Они са којима волим да комуницирам, са њима комуницирам радо, они са којима се баш не капирам, са њима не комуницирам углавном, и не размишљам о њима, тако да нисам оптерећен.

10. Шта те смара?

A: Kad mi gaće uđu di već uđu...

R: Кад нестане лед. 

11. На који начин изражаваш креативност?

A: Verovali ili ne u podnescima. Umem nekad da ih pišem dugo i da krojim svaku rečenicu kao pisac kada piše roman... iako sudije to u 90% slučajeva i ne čitaju.

Nekada sam svirao, pisao, crtao... sada nažalost ne.

R: На клупи испред месне заједнице, са Ваљевским у руци.

12. Јеси ли романтичан?

A: Da. Prilično.

R: Верујем да је свима јасно да на ово питање нема смисла ни одговорити.

13. Једна ствар коју би понео на пусто острво?

A: Kompjuter koji radi na solarne ploče... i solarne ploče... i akumulator za to... i...

R: Гитара.

14. Лубенице или диње?

A: Lubenice. Dinje ne volim... ali dunje kidam... i u čvrstom i u tečnom stanju...

R: Лубенице. Диње су ми бљак.

15. Бавиш ли се неким спортом (хватање покемона није опција)?

A: Nisam instalirao pokemone. Jel valjaju išta? Ranije sam baš dosta igrao basket i fudbal. Sada baš ništa... a morao bih... gojim se... da instaliram ja ipak te pokemone, bar ću više da šetam po gradu?

R: Ако се игрице рачунају у спорт, онда сам спортиста повремени, с тим да сам као млађи драо ове репрезентативце, него ме ухватиле жене и кафане и посо, а они наставили да тренирају па ме престигли. Ако се игрице не рачунају у спорт, онда сам у озбиљном проблему.

16. Ко ће од наших донети медаљу са олимпијаде?

A: Pojma nemam.

R: Јасна Шекарић.

...

...

РЕКАО САМ ЈАСНА ШЕКАРИЋ!!!

17. Да ли је ГОТ најбоља серија коју си гледао (ако није, која је)?

A: Jedna od boljih svakako, ali za filmove i serije mogu samo da dam TOP10 ili možda 20-30. Ne mogu da izaberem "najbolju".

R: 1. House of Cards (британска верзија)

2. Breaking Bad

3. Game of Thrones

18. Шта мислиш о свом двоћошкашу?

A: Pa dečko se lepo oblači, ima fine bele čarape, puno dobrih riba i vidi se da živi za fajt.

R: Мислим да би био одлично друштво за кафану.

19. На форуму би променио...?

A: Glavnog administratora i postavio Rileta... (if the price is right ofc)

R: Главног администратора. Јесте, Ракићу, поткопавам те док те не збацим!!! Ја сам онај што пише сва она анонимна писма против тебе и прича кроз крпу док те пријављује са чистих картица!

20. Питање за Авокада: Остављаш ли могућност да Бог ипак постоји?

A: Da... ali mislim da verovatnoća da postoji nije baš velika... pogotovo ne onakav kakav je u većini religija.

20. Питање за Рилета: Шта ти вера у Бога значи?

R: Слобода. И толеранција према свима осталима, и у крајњој линији љубав и повезаност са свима осталима, са целим светом, ко достигне те висине.

21. Ваша порука форумашима...

A: Bežite od ove droge dok još možete.

R: Овде можете много да научите, али ово није замена за живот.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Снежана рече
13. Једна ствар коју би понео на пусто острво?

A: Kompjuter koji radi na solarne ploče... i solarne ploče... i akumulator za to... i...

R: Гитара.

Svidja mi se Riletov odgovor. 0504_music

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

Док сецкам лук да запржим један тотално екстравагантни/клот пасуљ, размишљам кога бих од форумаша могла да угостим да ишћошкари са мном. Пуштам мр. Бина да одлучи, ипак је он традиционално мајстор добре конекције на овим просторима.

Овај пут спаја неспојиво (или наизглед неспојиво), за њега је то “просто к`о пасуљ”, елем, моји и ваши данашњи гости су:

Дијана.

576b08f710f78_rua.jpg.3d9257b247ead01302

и

kordun

photo-15101.jpg.1aaef9346955657264036909

П.С. Уз пасуљ обавезне љуте папричице, врућ хлеб и ледени “Шардоне”

Пријатно!

1. Да ли си склон/а расположењу на "(два)три ћошка"?

Д: Hm… nisam sklona, ali dešava se… :stadaradim:

К: jako rijetko sam nadrndan da bi to uticalo na druge ljude, mozda jednom u deceniji i tad sam opasan, znaci puno mi treba...

2. Шта у том случају користиш као лек?

Д: Probam da se na ćošak niko ne udari, a da nekako iskomuniciram nezadovoljstvo. Ako je to spojivo. :scratch_head:

К: taj dan nisam tolerantan skoro nista i bjeze svi od mene, zivo i mrtvo, okomim se na sve sto mi je od ranije krivo

3. Највише се плашиш...?

Д: Besmislenog života… u samoći, bez porodice… :(( 

К: najvise se plasim za svoje bliznje koje volim, to su mi najveci strahovi jos od djetinjstva, uvijek sam se bojao za tatu, mamu i slicno, drugih strahova slabo imam

4. Радост је за тебе?

Д: Ljubav, u svim oblicima. Susret s voljenima. Samo riječ. Slika, sjećanje voljenog. Najviše djeca. Djeca=ljubav=radost :sunce:

К: nenormalna emocija iz djetinjstva, ali lijepa, tesko poveziva sa danasnjom borbom od zivota

5. Шта те опушта?

Д: Kad je sve pod kontrolom, jer sam nepopravljivi control-freak :laugh1:. Pa eto, recimo duhovna muzika… molitva…

К: crni humor ili adrenalinska muzika, mada moze i neka epska melodija

6. Са ким ратујеш?

Д: Najviše sa sobom, druge štedim. (Ili bar tako ja mislim o sebi). Ako je nešto važno, zastupam druge, ranjive, slabije… Umijem i da se naoštrim za nešto pravedno, po meni... :buba:

К: sa nepravdom svake vrste uvijek i vazda

7. Мрштиш се на?

Д: Glupost koja je zlobna… besmislenu zlobu… povređivanje ljudi… :kriminalac:

К: ne mrstim se na nista, nisam taj tip, skroz sam svjestan da ima budala svih kalibara i to je u redu.

8. Шта радиш, кад ништа не радиш?

Д: Onda razmišljam, slušam muziku, čitam …

К: kujem planove, cijeli zivot to radim, ja sam stvaralac po licnosti

9. Књига коју би понео/ла на пусто острво ?

Д: Ako ne bi mogao neki memory stick sa omiljenim knjigama, ili sanduk omiljenih knjiga, onda Novi zavjet+Psaltir…

К: vojni udzbenik iz prezivljavanja u prirodi

10. Која је песма твог живота?

Д: Ih, mnogo volim i poeziju pa i pjesmu, muziku.. teško se odlučiti… Miljković i Džubran, su mi najbliži…

К: nema pjesme koaj bi srocila moj zivot, nisam ja tako jednostavan, pogresila si pitanje, ne da nema od tebe nikada novinara, nego ti ja ne bi dao ni ovce da cuvas, mjesto toga reci cu neku pjesmu koju jako volim, ima ih vise, od favorita danas mi najbolja

11. Између "бити добар" и "бити у праву"...бираш?

Д: Biti dobar. Ljudskost je najvažnija. Nije važno pobijediti čovjeka, već naći zajednički jezik s njim. Eh, zar nije to u stvari: biti sretan, ili biti u pravu? Dobro, biti dobar prije vodi sreći nego ovo drugo…

К: biti u pravu, nisam ja od onih smulajvaca koji ce da trpi necije zablude i gluposti

12. Слобода је...?

Д: Najviši stepen ljubavi, teško dostižno… u nižoj formi, oslobađanje od determinizma, strasti, slabosti…

К: sloboda, to sam ja

13. Црно или црвено?

Д: Oboje, sa plavo i bijelo, moje omiljene boje, to su otmene kombinacije. Crno, ipak, mada volim I crveno (ljubav). Mada ne nosim crno, da ne plašim ljude, naročito djecu, u radu s djecom... :)

К: crno i to pod brojem 13

14. Пребранац или чорбаст пасуљ?

Д: Čorbast pasulj, mmm… uspomene iz djetinjstva… :)

К: u corbastom moja mati pokojna stavlja meso u prebrancu nema mesa, prema tome, corba

15. Слаткиши или сланиши?

Д: Slaniši. Nisam izjelica, ali više cijenim ukusno slano jelo nego slatkiš. Čudno malo. 

К: prsut, al krajiski, vi srbijanci i bosanci veze nemate o prsutu, jedete sirovo, to je svinjski but susen najmanje 2 godine i topi se u ustima, mirisi na kilometar. dok smo mi kordunasi prenosili sa koljena na koljeno gastronomsku kulturu vi beogradjani ste jos jeli ovce skupa sa vunom

16. Како себе видиш на ЖРУ-у...или твоја "улога" овде је?

Д: Zadnjih 5 godina mog života, sebe zaista ne vidim bez ŽRU-a. To mi je I nekakvo samo-ostvarenje, I zajednica… Moja uloga ovde je da doprinosim svrsi sajta, kritikujem radi napretka, pomažem ljudima ako je to moguće….Uloga mi se sad naoko promijenila, u smislu više uticaja I odgovornosti, ali u suštini, ovo što želim tu da radim mogla bih kao i prije, nezavisno od 'urednikovanja'…

К: slobodan buntovnik, nezadovoljan sam drustvom ,ljudima, ljudi su pukli, zato i jesam neugodan na forumu jer mi se ogadilo trulo drustvo i neke neradnicke necasne filozofije savremene omladine, nervira me sve to skupa, zato i ostavljam iskrivljen utisak o sebi, uzivo nisam takav, mene uzivo nekako ljudi uvazavaju i ne kontriraju mi, valjda vide da sam budala ili sta....

17. Шта вас повезује?

Д: Mene i Korduna? Tvrdoglavost. Iskrenost. :laugh1:

К: nekako nisam pratio Dijanin rad na forumu, nemam pojam sta nas povezuje sem ijekavice

18. ...a шта те раздваја од твог саговорника?

Д: Ponekad ima jake stavove emocionalno zasnovane o nečemu pa zna biti neobjektivan, čudan…

К: ja sa vlasti ne mogu biti dobar, kao sto sam rekao ja sam sloboda, nema covijeka koji ima vlast nad mnome, to ne biva, ni tata mi nista nije mogao cim sam napunio 12...

19. Питање за Дијану...Да ли си заиста богиња лова?

Д: Moglo bi se reći, omen est nomen, ali ne u simbolici lova, već njene neke druge karakteristike, npr. zaštita žena i male djece čini mi se, dakle nejakih…i divlja sam i osobenjak kao ona. :whackado:

19. Питање за кордуна...Осим администрације, на ЖРУ- у би променио?

К: napravio bi neku komunu na forumu, da imamo neke zajednicke projekte u realnom zivotu, da se ljudi ispomognu, ima tu odlicnih talenata za sve i svasta, samo se ne znamo udruziti i pomoci jedni drugima jer svako gleda u svoje nistavilo

20. Твоја порука форумашима...

Д: Prosto da shvatimo da treba koristiti vrijeme za sve što je dobro, lijepo, korisno, za brigu o bližnjima… Paziti na porodicu I prijatelje… I da budemo na ŽRU, da zajedno činimo da ŽRU bude bolji I da mi svi budemo bolji… :u-eshatonu:

К: ne odmicite od Boga, bez njega nema nicega

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...