Jump to content

Шта је за вас говор мржње а шта говор љубави ?

Препоручена порука

Све зависи од онога ко говори и онога ко слуша говор. И неписмено дете добро зна шта је љубав а шта мржња. Међутим, онај међупростор где се бркају бабе и жабе, могао би бити у интонацији или смислу који неко изражава. Онај ко не разуме смисао или лекцију коју прима, може према својој непријемчивости да неоправдано омрзне онога ко оштро говори о љубави или очувању смислених вредности. Али, и обратно...

Подели на овим сајтовима

Govor ljubavi je uvek blag opravdava drugog,ne potencira mu mane,ne traži loše u drugima,trudi se da istakne lepotu i vrline u drugima,da ohrabri.Govor mržnje je sasvim suprotan govoru ljubavi.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Често су и љубав и мржња замаскирани говором,а они сами тињају у нама сакривени,па их,по некад,ни наша савест (или недостатак исте) не препознаје.

(0102_laughШта ли ми је данас?Целог дана нешто "филозофирам". :drugarstvo:) :bla: :)

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Prica o coveku muvi i coveku pceli (dobro poznata)...jedan od primera.

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

Говор није ништа

Опрости брате, али не слажем се са Тобом.

Реч је најважнија, јер речју изражавамо себе. Свако дело почиње мишљу, а затим се изражава речју, писаном или изреченом.Ако мисао покреће срце и ум, а изражава је реч, онда реч јесмо сами ми. Говор мржње нам показује да смо дозволили да у нама мржња победи љубав, да је зло победило добро, односно да смо постали зли.

За говор мржње је потребно много више труда него за говор љубави, јер не потиче од Свезнајућег, већ од нас самих. За говор љубави, довољно је да отворимо срце Господу и Он Ће Говорити уместо нас.

Говор мржње, кад резултира "победом", сигурно за последицу провоцира горчину и бол у самом "говорнику", само је питање времена кад?Потпуно исто је кад резултира и "победом". То би нам требао бити јасан показатељ да је говор мржње несвојствен човеку, јер не постоји нормалан човек који ишта чини што би га болело. То би нам такође требао бити показатељ како изгледа кад љубав боли, јер тада осећамо победу Непобедивог у нама.

Говором љубави, увек ћемо у саговорнику испровоцирати да и сам отвори срце Извору Љубави, чиме ће дозволити Господу Да уништи, само је питање времена, а што је опет показатељ нама самим колико смо истрајни и стрпљиви.

Свеукупно, Говор љубави јесте сведочење Господа, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог, а говор мржње "оног" који само мисли да то јесте.

О томе какав ће говор надвладати нама, односно да ли смо срце отворили Господу или непомјанику, одлучујемо сами.

bliss jeeee bliss jeeee

bliss jeeee

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Говор није ништа

Реч је најважнија, јер речју изражавамо себе. Свако дело почиње мишљу, а затим се изражава речју, писаном или изреченом.Ако мисао покреће срце и ум, а изражава је реч, онда реч јесмо сами ми. Говор мржње нам показује да смо дозволили да у нама мржња победи љубав, да је зло победило добро, односно да смо постали зли.

За говор мржње је потребно много више труда него за говор љубави, јер не потиче од Свезнајућег, већ од нас самих. За говор љубави, довољно је да отворимо срце Господу и Он Ће Говорити уместо нас.

Говор мржње, кад резултира "победом", сигурно за последицу провоцира горчину и бол у самом "говорнику", само је питање времена кад?Потпуно исто је кад резултира и "победом". То би нам требао бити јасан показатељ да је говор мржње несвојствен човеку, јер не постоји нормалан човек који ишта чини што би га болело. То би нам такође требао бити показатељ како изгледа кад љубав боли, јер тада осећамо победу Непобедивог у нама.

Говором љубави, увек ћемо у саговорнику испровоцирати да и сам отвори срце Извору Љубави, чиме ће дозволити Господу Да уништи, само је питање времена, а што је опет показатељ нама самим колико смо истрајни и стрпљиви.

Свеукупно, Говор љубави јесте сведочење Господа, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог, а говор мржње "оног" који само мисли да то јесте.

О томе какав ће говор надвладати нама, односно да ли смо срце отворили Господу или непомјанику, одлучујемо сами.

:cheesy: :bla:

crvenilo

0212_rolleyes

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Говор није ништа

dada 7896634

7896634

prstgore :229229229:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...