Jump to content

Шта је за вас говор мржње а шта говор љубави ?

Препоручена порука

Govor mrznje-ekumenizam,evropske integracije,Tv Pink,Tv B=92,SD Partizan..itd

Govor ljubavi-jevandjelje.

:cmizdrenje: СД Партизан  4chsmu1  smej.gif  7896634

Pa zar nisam u pravu,masoni bre!Ubice,a traze pravdu za njih smej.gif smej.gif :(

Кога си оквалификовао као "масоне и убице"?

Ко тражи правду за њих?

Какву правду тражи за њих?

greengrin smej.gif 7896634

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

4chsmu1 СД Партизан  smej.gif  4chsmu1  greengrin

Pa zar nisam u pravu,masoni bre!Ubice,a traze pravdu za njih 7896634 7896634 4chsmu1

Кога си оквалификовао као "масоне и убице"?

Ко тражи правду за њих?

Какву правду тражи за њих?

4chsmu1 :bla: 0409_feel

Salim se malo... ;) Al' da su masoni-masoni su! I da su u ime svog idola nacinili zrtvu-jesu! 4chsmu1
potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

Salim se malo... :bla: Al' da su masoni-masoni su! I da su u ime svog idola nacinili zrtvu-jesu! 4chsmu1

Брате, можда бих се и сложио са Твојим мишљењем, али још увек ми је нејасно о коме пишеш?

4chsmu1 4chsmu1 4chsmu1

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

Подели на овим сајтовима

Salim se malo... 7896634 Al' da su masoni-masoni su! I da su u ime svog idola nacinili zrtvu-jesu! 4chsmu1

Брате, можда бих се и сложио са Твојим мишљењем, али још увек ми је нејасно о коме пишеш?

:bla: 0409_feel greengrin

Pa kako ne znas,o masonima i ubicama 4chsmu1 smej.gif 4chsmu1 4chsmu1 7896634
potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

Salim se malo... ;) Al' da su masoni-masoni su! I da su u ime svog idola nacinili zrtvu-jesu! :)

ekstra .mislise. .mislise.

Pa kako ne znas,o masonima i ubicama :group111: smej.gif crvenilo crvenilo joooj

Аааааааааааа, е баш сам  joooj

Ја све време мислим да је овде тема

Шта је за вас говор мржње а шта говор љубави ?

Упс....па изгледа да јесте.... :bla:

algabacaju

1405_love

0442_feel

"Прости верник"

Подели на овим сајтовима

Ne mogu sad da se razmašem koliko bih voleo (pokušaću noćas), ali moram da ti kažem samo jednu-dve rečenice Stojkoviću. Naime, mislim da nisi u pravu da je za govor mržnje potrebno više truda nego za govor ljubavi - mislim da je baš dijametralno suprotno, i to iz istog razloga koji si ti naveo kao svoj argument. Naime, govor mržnje dolazi od nas samih, kao što si rekao, i samim tim nam je mnogo lakši i jednostavniji i... bliži, jer nam za njega ne treba priznavanje nikakvog nadbića te samim tim "ne gubimo kontrolu" nad situacijom - mi smo vladari. Da bismo pak pustili Boga da deluje kroz nas - govorom ljubavi - moramo da se pomirimo sa činjenicom da sami nismo svemoćni (koliko god želeli da budemo to, po svojoj stvorenoj prirodi i Adamovom padu) i da potčinimo svoju (palu) volju koja se afirmiše negacijom drugog upravo Božijoj volji koja afirmiše drugog. Hoću reći: za govor mržnje ne moramo da nadilazimo sebe i svoju sebičnost, koja je naprosto urođena svakom čoveku, a za govor ljubavi moramo da nadrastemo sami sebe, a to svakako nije lakše nego ono prvo.

Подели на овим сајтовима

;) СД Партизан  smej.gif  4chsmu1  1405_love

Pa zar nisam u pravu,masoni bre!Ubice,a traze pravdu za njih 7896634 7896634 0442_feel

А ми шта смо онда?

Подели на овим сајтовима

Ne mogu sad da se razmašem koliko bih voleo (pokušaću noćas), ali moram da ti kažem samo jednu-dve rečenice Stojkoviću. Naime, mislim da nisi u pravu da je za govor mržnje potrebno više truda nego za govor ljubavi - mislim da je baš dijametralno suprotno, i to iz istog razloga koji si ti naveo kao svoj argument. Naime, govor mržnje dolazi od nas samih, kao što si rekao, i samim tim nam je mnogo lakši i jednostavniji i... bliži, jer nam za njega ne treba priznavanje nikakvog nadbića te samim tim "ne gubimo kontrolu" nad situacijom - mi smo vladari. Da bismo pak pustili Boga da deluje kroz nas - govorom ljubavi - moramo da se pomirimo sa činjenicom da sami nismo svemoćni (koliko god želeli da budemo to, po svojoj stvorenoj prirodi i Adamovom padu) i da potčinimo svoju (palu) volju koja se afirmiše negacijom drugog upravo Božijoj volji koja afirmiše drugog. Hoću reći: za govor mržnje ne moramo da nadilazimo sebe i svoju sebičnost, koja je naprosto urođena svakom čoveku, a za govor ljubavi moramo da nadrastemo sami sebe, a to svakako nije lakše nego ono prvo.

Могу се сложити са Тобом да је себичност свеобухватни израз за то нешто, што у нама касније провоцира говор мржње, али се не могу сложити да се иједан човек са тиме рађа.  Такође се могу сложити и са тиме да треба труда својевољно одабраног уложити да човек надрасте себичност, односно самог себе какав је постао због разних чиниоца, како би се почео "служити" Љубављу у свему, па и у говору, али сматрам да такав труд представља напор само док се срце у потпуности не отвори, надаље је умножавање радости. Насупрот, за истрајање у говору мржње, у вољном неприхватању Љубави, константно треба улагати труд.

Вероватно утопијски, али кад би узели за пример, да сви људи на планети говоре говором Љубави, врло очекујуће је да себичност, као свеобухватни израз за инцијацију говора мржње, једноставно не би имала шансе....

Иначе изражавање сваког од нас, јесте и резултат проживљеног искуства, што може бити понекад разлог недовољне прецизности. Наиме, са који месец више од 48 година живота, често сам непажљив у свом изражавању током писања на форуму, јер занемарујем чињеницу да је овде далеко више младих људи, што их никако и ни почему не чини инфериорним у односу на нас "маторце", али једноставно због своје младости појединим темама прилазе умно, али без искуства, и због те своје немарности свима се унапред извињавам. За већину тога што пишемо по темама, Дај Боже да никад ни не доживе млади људи....

;)

1405_love

0442_feel

"Прости верник"

Подели на овим сајтовима

Говору љубави предходи да волиш онога коме говориш или о чему говориш. Ако није тако онда је говор имитације љубави, или толеранција или лепо васпитање и сл.

Исто се односи и на говор мржње а често се злоупотребљава да би се оцрнио неистомишљеник у расправама или за изнервираног саговорника или за разне оптужбе и сл.

Питање је овде изведено из савремене политичке и новинарске тв тлапње.

Ја не верујем да има толико мржње колико изгледа. Људи су више живчани.

Подели на овим сајтовима

Стојковићу, хтео ти или не, али је себичност по палој природи урођена ствар. Она се само и искључиво превазилази прихватањем Христа.

Танићу,

Важи

0442_feel

facenew22222222

1405_love

:drugarstvo:

"Прости верник"

Подели на овим сајтовима

Govor ljubavi je uvek blag opravdava drugog,ne potencira mu mane,ne traži loše u drugima,trudi se da istakne lepotu i vrline u drugima,da ohrabri.Govor mržnje je sasvim suprotan govoru ljubavi.

ово му дође исто што си написала, а никола је у претходном посту покушао да објасни појам пакла и раја.

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,11019.msg350506.html#msg350506

с друге стране, говор љубави је и ово, из уста Господа:

Породи аспидини! Како можете добро говорити, кад сте зли? Јер уста говоре од сувишка срца.

свето Јеванђеље по Матеју, глава 12, стих 34

једном је реч пакао а другом би иста била рај. пријемчивост, разумљиве речи, мотив, слике и асоцијације су оно што дистанцира и прецизира говор једног и разликује га од другог.

није релативизација, већ разумност и смисао речи помешан са чистотом емоције коју даје.

а дете се не може преварити јер не жели да буде преварено.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...