Jump to content

U Raškoj oblasti ukida se Sveti Sava!!!

Оцени ову тему

Препоручена порука

preuzeto sa vijesti-online

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/112219/Zukorlicu-smeta-Sveti-Sava

Muftija Muamer Zukorlić započeo je kampanju bojkota ponovljenih izbora za Nacionalni savet Bošnjaka zahtevom da Sveti Sava kao školska slava bude proteran iz Sandžaka, prenosi "Alo!". On je poslao dokument koji su čitali u svim džamijama, a u kojem se on pita ko je taj sveti Sava i kako da se muslimanska deca zaštite od pravoslavlja.

Sad mu smeta i Sveti Sava...

Постављена слика

- Približava se dan kada će naša deca i njihovi nastavnici i profesori muslimani, zajedno sa svojim vršnjacima i nastavnicima pripadnicima hrišćanske vere, pripremati i recitovati pesme i himnu o Svetom Savi. Da li znamo ko je ta osoba, šta smo preduzeli da saznamo istinu, da li smo pokušali da našoj deci objasnimo šta on znači za nas muslimane? Da li smo pokušali da nešto učinimo da našu decu zaštitimo od ovog pravoslavno-hrišćanskog misionarskog projekta? - kaže se u "hudbi“, koja je u petak čitana u svim džamijama koje su pod kontrolom Zukorlićeve Islamske zajednice u Srbiji.

Na postavljena pitanja u ovom proglasu, IZuS odgovara da se "radi o osobi koja u veri i tradiciji Bošnjaka i muslimana općenito ne predstavlja nikakvu vrednost, koja im ne pripada“.

- S obzirom na to da ova osoba, njen lik i delo ne pripadaju nama, u našoj islamskoj veri nemaju vrednost niti mesto. Nama muslimanima, kao ni našoj deci, nije mesto tamo gde se uči i veliča njegovo ime i delo, jer je to suprotno imperativima naše vere - zaključuje se u proglasu.

Muftija je na Svetog Savu 27. januara zakazao novi skup, čija tema će biti "asimilacija Bošnjaka u Srbiji“.

Nacionalni savet Bošnjaka zahtevom da Sveti Sava kao školska slava bude proteran iz Sandžaka, prenosi "Alo! dal je tako rekao kako  medije prenose,toliko lud nemoze biti pa stace sa onima sto ne pripadaju njegovoj religiji ili sto hoce da slave taj dan ,isto protjerivanje mogu traziti ,cudan svijet
Подели на овим сајтовима

• Одговори 177
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Прво наводници на Свети су крајње непримерени, благо речено и не видим да служе ичему осим провокацији. А друго хајде да се не правимо наивни, приредбе на дан св.Саве, бар у свим школама за које ја знам, су крајње симболичне, трају сат, сат и по, и присуство је необавезно. Тако да ме је врло тешко убедити да иа целе приче не стоји само још једна у низу неодмерених авантура господина Зукорлића који као да жели да што више заталаса међусобне односе. У било којој озбиљној држави неко ко толико сепаратистички делује би био ограничен. Зашто браћа муслимани не подрже јаче Исламску заједницу Србије наспрам тврдог крила г.Зукорлића никако ми није јасно али ајде сад...

Problem je u tome sto je rekao Sveti Sava,znaci proklinje Islam,Muhameda,Qur'an,...sve sto je islamsko...i onda se teraju deca da prisustvuju obelezavanju njegovog dana ..To bi isto bilo kada bi mi promiravali griscansku decu da prisustvuju obelezavanju Muhamedovog rodjendana...Na mnogim mestima je obavezujuce prisustvo... 

Te provokacije rade mediji...Kada Zukorlic otvara vakufse ( zaduzbinske )  kuhinje koje hrane i muslimane i nemuslimane,toga nema u medijima...

Kada Zukorlic kaze da Islam naredjuje cunjenje dobra svim ljudima...Toga nema u medijima...

Kada Zukorlic 2 puta urucuje pomoc Kraljevu toga nema u medijima....

Iz Rijaseta su dosli samo da obecaju pomoc ( koju nikada nisu urucili) svi mediji bruje o tome...pogotovo TV Bastilja RTS...

Kada je na Zukorlicevom univerzitetu vise od pola studenata i profesora Srbi...toga nema u medijima..i kada ima odseke u Beogradu,Nisu,Pancevu,Subotici,.....toga nema u medijima...

Svako dobro!!

mono problem u tome isto sto ti zoves onoga ko nezna vlaski  vlahom,
Подели на овим сајтовима

Od sebe se ne može pobjeći, zato im i smeta Sveti Sava - pametnom dosta.

1000000001010
nebi rekla da im smeta sveti sava  ,vec i netrebaju oni  njihova djeca da ucestvuju u tim slavama    zbog cega  pa nebi ni vi vasu djecu pustili da idu na pripremu i recitovanje i slavljenje njihovog proroka ,jedino sto  kako se izjasnjava i sta  cudno sam pravi i pali vatru vecu,tobi mozda trebali ici u crkvu  taj dan ako ne ima vjeronauka dase pjeva  slavi  i sta jos tu nisu djeca druge religije onda na casu  ,jel to tesko tako
Подели на овим сајтовима

Interesantni kreteni!

Ma ljudi moze im se, u Srbiji Srbin ima najmanje prava. Ja da mogu ja bih pustio jedno 15 Rihtera na taj deo teritorije, ma neka ljulja i BG, ali neka njih potamani, jer ako mi uzmemo stvar u svoje ruke bice: genocidna srpska nacija, ubice, koljaci, nacisti, fasisti... Ovako, prirodna katastrofa i sve u MP3...Ajd zdravo!

Sa idiotima se ne moze razgovarati, a kada idiot sedne na vlast (sto ce se desiti) nema spasa...

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

1405_love
nebi rekla da im smeta sveti sava  ,vec i netrebaju oni  njihova djeca da ucestvuju u tim slavama    zbog cega  pa nebi ni vi vasu djecu pustili da idu na pripremu i recitovanje i slavljenje njihovog proroka ,jedino sto   kako se izjasnjava i sta  cudno sam pravi i pali vatru vecu,tobi mozda trebali ici u crkvu  taj dan ako ne ima vjeronauka dase pjeva  slavi  i sta jos tu nisu djeca druge religije onda na casu  ,jel to tesko tako

Цела Ирска слави Св.Патрика, а ни тамо нису сигурно сви католици. Цела Америка (САД) слави Дан захвалности или Ноћ вештица па никоме не пада на памет да се буни против тога, а и зашто би. Прославе су лепе и значе добро расположење и радост за све, како за слављенике тако и за госте. Овде се ради о намерним, смишљеним и са циљем организованим провокацијама које тај човек спроводи, а то ће пред Господом бити "дела" његова.  

Подели на овим сајтовима

Цела Ирска слави Св.Патрика, а ни тамо нису сигурно сви католици. Цела Америка (САД) слави Дан захвалности или Ноћ вештица па никоме не пада на памет да се буни против тога, а и зашто би. Прославе су лепе и значе добро расположење и радост за све, како за слављенике тако и за госте. Овде се ради о намерним, смишљеним и са циљем организованим провокацијама које тај човек спроводи, а то ће пред Господом бити "дела" његова.  

Slazem se, ali mi nismo Irska, SAD...Mi smo pokojna Srbija...na zalost. Oni to dobro znaju i dobro koriste. Zdravog lava ni jedna hijena nece napasti, ali bolesnog i ranjenog ce rastrgnuti.

Подели на овим сајтовима

Slazem se, ali mi nismo Irska, SAD...Mi smo pokojna Srbija...na zalost. Oni to dobro znaju i dobro koriste. Zdravog lava ni jedna hijena nece napasti, ali bolesnog i ranjenog ce rastrgnuti.

Ма нисмо ми можда толико ни болесни, колико је хијена око нас, али никад се не зна. Није Србија први пут у раљама звери тако да не бих препоручила злобницима да се унапред радују. С вером у Бога за Краља и отаџбину па да видимо шта ће бити!

Подели на овим сајтовима

Interesantni kreteni!

Ma ljudi moze im se, u Srbiji Srbin ima najmanje prava. Ja da mogu ja bih pustio jedno 15 Rihtera na taj deo teritorije, ma neka ljulja i BG, ali neka njih potamani, jer ako mi uzmemo stvar u svoje ruke bice: genocidna srpska nacija, ubice, koljaci, nacisti, fasisti... Ovako, prirodna katastrofa i sve u MP3...Ajd zdravo!

Sa idiotima se ne moze razgovarati, a kada idiot sedne na vlast (sto ce se desiti) nema spasa...

Нису се тако прсили док се нису намножили и довукли од којекуда, напунили Пазар и околину...И шта сад? Шта? Ништа. Као и са Косовом. Боже сачувај. А она слина горе тупи о секуларној држави...
Подели на овим сајтовима

0102_laugh
nebi rekla da im smeta sveti sava  ,vec i netrebaju oni  njihova djeca da ucestvuju u tim slavama    zbog cega  pa nebi ni vi vasu djecu pustili da idu na pripremu i recitovanje i slavljenje njihovog proroka ,jedino sto   kako se izjasnjava i sta  cudno sam pravi i pali vatru vecu,tobi mozda trebali ici u crkvu  taj dan ako ne ima vjeronauka dase pjeva  slavi  i sta jos tu nisu djeca druge religije onda na casu  ,jel to tesko tako

draga nina tose i ovdje slavi isto , da imas pravo ali nije niko u situaciji da mora da ucestvuje ,kako sam razumjela da  islamska djeca ucestvuju u proslavama  jel se ukupno u skolama slavi  valjda  muslimani nece da ucestvuju njihova djeca u takvim proslavama i toje razumljivo  valjda sto nece nije njima sveti sava  sveti savo
Подели на овим сајтовима

draga nina tose i ovdje slavi isto , da imas pravo ali nije niko u situaciji da mora da ucestvuje ,kako sam razumjela da   islamska djeca ucestvuju u proslavama  jel se ukupno u skolama slavi  valjda  muslimani nece da ucestvuju njihova djeca u takvim proslavama i toje razumljivo  valjda sto nece nije njima sveti sava  sveti savo

Ma ok je sto nece da slave, njihov izbor, ali sta ima da se dize tolika frka. Ne dodje u skolu, dobije neopravdane casove i to je to. Mnogo im je bre dosadno, neka gledaju u sunce ili tako nesto...

Подели на овим сајтовима

draga nina tose i ovdje slavi isto , da imas pravo ali nije niko u situaciji da mora da ucestvuje ,kako sam razumjela da   islamska djeca ucestvuju u proslavama  jel se ukupno u skolama slavi  valjda  muslimani nece da ucestvuju njihova djeca u takvim proslavama i toje razumljivo  valjda sto nece nije njima sveti sava  sveti savo

Ma ok je sto nece da slave, njihov izbor, ali sta ima da se dize tolika frka. Ne dodje u skolu, dobije neopravdane casove i to je to. Mnogo im je bre dosadno, neka gledaju u sunce ili tako nesto...

neznam to treba drzava tako nesto da rijesi pa ima vjeronauka od sviju neka svi svoje obavljaju na tim casovima

i eto sve rijeseno

Подели на овим сајтовима

Pa zar nije resila? Dala im je sve, imaju gde da se mole, imaju medije, niko im nije zabranio da proslavljaju i obelezavaju svoje verske praznike, cak im je i Borhan Tadici otvorio turski kulturni centar u N. Pazaru i opet malo...

Bolje neka cute i ne nerviraju srpski narod koji je vec duze vreme na ivici zivaca. Zato kazem, bolje 15 Rihtera i eto lepote 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

neznam to treba drzava tako nesto da rijesi pa ima vjeronauka od sviju neka svi svoje obavljaju na tim casovima

i eto sve rijeseno

Драга Сузо, када говоримо о Светом Сави морамо знати да се он не прославља једино као светац већ и као творац првог српског устава (Законоправило), просветитељ и народни учитељ те као темељ српског народа и српске државе. Дакле, нико не тера муслиманску децу да верују у његову светост и не постоји опасност да муслимани буду асимилирани због прослављања Светог Саве у школама. Овде се ради о намерном изазивању нереда са одређеним циљем.
Подели на овим сајтовима

i eto sve rijeseno

Драга Сузо, када говоримо о Светом Сави морамо знати да се он не прославља једино као светац већ и као творац првог српског устава (Законоправило), просветитељ и народни учитељ те као темељ српског народа и српске државе. Дакле, нико не тера муслиманску децу да верују у његову светост и не постоји опасност да муслимани буду асимилирани због прослављања Светог Саве у школама. Овде се ради о намерном изазивању нереда са одређеним циљем.
ali ako situacija takva  da su prinudjeni na casovima da isto proslavljaju  jel oni su muslimani  i njima  neznaci to nista staje uradio i kako za srbe  ,mislim ipak da to  treba na vjeronauki u tim casovima slaviti  sta uvijeka da nebi drugi prinudjeni bili na to
Подели на овим сајтовима

Pa zar nije resila? Dala im je sve, imaju gde da se mole, imaju medije, niko im nije zabranio da proslavljaju i obelezavaju svoje verske praznike, cak im je i Borhan Tadici otvorio turski kulturni centar u N. Pazaru i opet malo...

Bolje neka cute i ne nerviraju srpski narod koji je vec duze vreme na ivici zivaca. Zato kazem, bolje 15 Rihtera i eto lepote 0110_hahaha

dragi brate toje problem kad se kaze sve su dobili ,ljudi kojisu isto tu oduvijek ili odavno kao i ti i drugi jel sa tim izjavama se tako to ogranicava njihova sloboda i da se onda osjecaju dasu nesto dobili gdje su isto dugo preci kao i tvoji , kao sto ti isto ako tamo zivis bi suprotno to tako isto vidio i da se dinstarciras i kazes necu  skupa jel oni tebi da dodjeljuju i kazu sve ste dobili ,isto bi reagovao  jel kako i sto da ti to uopste kazu jel i tvoja je to drzava u kojoj zivis
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...