Zayron Написано Јануар 25, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2011 Muftija je na Svetog Savu 27. januara zakazao novi skup, čija tema će biti "asimilacija Bošnjaka u Srbiji“. "asimilacija Bošnjaka u Srbiji“ OMG, to valjda nije istina šta ovdje pročitah da piše! Hahahahaha! Ko bi njih htio asimilirati molim vas, pa njima bi bila glavna premija da to uopšte netko stvarno i hoće! :bla: 4chsmu1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
чувар_истине Написано Јануар 25, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2011 Muftija je na Svetog Savu 27. januara zakazao novi skup, čija tema će biti "asimilacija Bošnjaka u Srbiji“. "asimilacija Bošnjaka u Srbiji“ OMG, to valjda nije istina šta ovdje pročitah da piše! Hahahahaha! Ko bi njih htio asimilirati molim vas, pa njima bi bila glavna premija da to uopšte netko stvarno i hoće! 0110_hahaha 0102_laugh smej.gif Религија је приватна ствар сваког појединог човијека,и наравно да јој није мјесто у образовном систему секуларне државе,ако неко жели да се едукује,нека Цква то организује кроз проповиједи у парохијским домовима,исто важи у за све остале.И наравно треба уклонити све религијске елементе из јавних установа,такође важи за све. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Јануар 25, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2011 Bošnjaci su dugogodišnje žrtve kulturno-prosvjetnog terorizma Ovo je cista provokacija. Drsko je slati na pravoslavni forum tekstove gde se imena pravoslavnih svetaca stavljaju pod znake navoda (da navedem samo jednu svinjariju, a ima ih pregrst). I to na pravoslavni forum koji nije postao pravoslavan tek po volji njenih vlasnika, nego ga je srpski vladika blagoslovio. I to vladika koji je potekao iz sm Studenice, zaduzbine sv. Simeona, oca svetog Save. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јануар 25, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2011 Bošnjaci su dugogodišnje žrtve kulturno-prosvjetnog terorizma и најтужнији пример асимилације у историји. Наиме, народ који себе данас назива бошњацима у ствари је потомство потурчених Срба. Има ли тужнијег примера. Турчили су се из разних разлога, а углавном да сачувају животе и породицу, да избјегну да буду набијени на колац, да им деца не умиру од глади и не буду силом одвођена и отимана из мајчина наручја, да им кћери не буду силоване... Након више векова ропства генерације су заборавиле како су постали муслимани, а и ко би се желио тог ужаса сећати. Тако данас потомци Светог Саве мрзе на рођеног свеца, а мржња се преноси са бабе на сина и тако редом само да их не запече савест, да сами себе убеде да је истина та лаж у којој живе вековима. Свети Сава мрзи сатанизам, као и сваки хришћанин, а Мухамед је управо сатаном заведен, сатанин наум провео пушући куран. Такв је однос хришћана и другачији не може ни бити јер се ради о једном од облика сатанизма. Нико не мрзи муслимане већ се за њих, бар ја, искрено моли да прозру сатанину превару и врате се Господу Исусу Христу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Јануар 25, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2011 Bošnjaci su dugogodišnje žrtve kulturno-prosvjetnog terorizma и најтужнији пример асимилације у историји. Наиме, народ који себе данас назива бошњацима у ствари је потомство потурчених Срба. Има ли тужнијег примера. Турчили су се из разних разлога, а углавном да сачувају животе и породицу, да избјегну да буду набијени на колац, да им деца не умиру од глади и не буду силом одвођена и отимана из мајчина наручја, да им кћери не буду силоване... Након више векова ропства генерације су заборавиле како су постали муслимани, а и ко би се желио тог ужаса сећати. Тако данас потомци Светог Саве мрзе на рођеног свеца, а мржња се преноси са бабе на сина и тако редом само да их не запече савест, да сами себе убеде да је истина та лаж у којој живе вековима. Свети Сава мрзи сатанизам, као и сваки хришћанин, а Мухамед је управо сатаном заведен, сатанин наум провео пушући куран. Такв је однос хришћана и другачији не може ни бити јер се ради о једном од облика сатанизма. Нико не мрзи муслимане већ се за њих, бар ја, искрено моли да прозру сатанину превару и врате се Господу Исусу Христу. Јесте.Једино што су они бич хришћана. има један израз, ваљда конвертити, или тако некакао. Ради се о феномену да они који из једног прешли у друго, не подносе оно прво. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јануар 25, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2011 Bošnjaci su dugogodišnje žrtve kulturno-prosvjetnog terorizma и најтужнији пример асимилације у историји. Наиме, народ који себе данас назива бошњацима у ствари је потомство потурчених Срба. Има ли тужнијег примера. Турчили су се из разних разлога, а углавном да сачувају животе и породицу, да избјегну да буду набијени на колац, да им деца не умиру од глади и не буду силом одвођена и отимана из мајчина наручја, да им кћери не буду силоване... Након више векова ропства генерације су заборавиле како су постали муслимани, а и ко би се желио тог ужаса сећати. Тако данас потомци Светог Саве мрзе на рођеног свеца, а мржња се преноси са бабе на сина и тако редом само да их не запече савест, да сами себе убеде да је истина та лаж у којој живе вековима. Свети Сава мрзи сатанизам, као и сваки хришћанин, а Мухамед је управо сатаном заведен, сатанин наум провео пушући куран. Такв је однос хришћана и другачији не може ни бити јер се ради о једном од облика сатанизма. Нико не мрзи муслимане већ се за њих, бар ја, искрено моли да прозру сатанину превару и врате се Господу Исусу Христу. Јесте.Једино што су они бич хришћана. има један израз, ваљда конвертити, или тако некакао. Ради се о феномену да они који из једног прешли у друго, не подносе оно прво. То није феномен већ позната ствар у психологији и психијатрији, а зове се једним именом комплекс. Особа која пати од неког комплекса подсвесно тежи да уништи оно што изазива потсећање на комплекс (у овом случају комплекс кривице и отпадништва од отачке вере). То је начин да се отараси комплекса. Има још вернији израз "ако су Турчину руке крваве до лаката, потурици су до рамена" јер мора, прво сам себи, а онда и другима да докаже да је Турчин тј. муслиман. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јануар 25, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2011 „Sveti“ Sava – vlaška, ups, školska slava "Влашка" слава,јел? Е,па кад тако сладострасно и поспрдно Србе називају "власима",а ти још сладострасније, и са нескривеном дозом пакости, преносиш дотичну небулозу која очигледно излази из религиозног контекста и дијалога те постаје одвратна политика,тако што Србе,тј. своје претке Србе којих се стидите,називате "власима" ,да ти кажем коју реч...сад ће исламбосни и теби, тј. балијама, упс, потурицама, упс, муслиманима, Србин да да другу опомену.Још једна и ћао во вјеки вјеком, и ти и твоја исламбосна...има да вас пошаљем у "ουκ ον"! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Јануар 25, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2011 сад ће исламбосни и теби, тј. балијама, упс, потурицама, упс, муслиманима, Србин да да другу опомену. prstgore ;) "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јануар 25, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2011 „Sveti“ Sava – vlaška, ups, školska slava "Влашка" слава,јел? Е,па кад тако сладострасно и поспрдно Србе називају "власима",а ти још сладострасније, и са нескривеном дозом пакости, преносиш дотичну небулозу која очигледно излази из религиозног контекста и дијалога те постаје одвратна политика,тако што Србе,тј. своје претке Србе којих се стидите,називате "власима" ,да ти кажем коју реч...сад ће исламбосни и теби, тј. балијама, упс, потурицама, упс, муслиманима, Србин да да другу опомену.Још једна и ћао во вјеки вјеком, и ти и твоја исламбосна...има да вас пошаљем у "ουκ ον"! prstgore ;) klapklap “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јануар 25, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2011 „Sveti“ Sava – vlaška, ups, školska slava "Влашка" слава,јел? Е,па кад тако сладострасно и поспрдно Србе називају "власима",а ти још сладострасније, и са нескривеном дозом пакости, преносиш дотичну небулозу која очигледно излази из религиозног контекста и дијалога те постаје одвратна политика,тако што Србе,тј. своје претке Србе којих се стидите,називате "власима" ,да ти кажем коју реч...сад ће исламбосни и теби, тј. балијама, упс, потурицама, упс, муслиманима, Србин да да другу опомену.Још једна и ћао во вјеки вјеком, и ти и твоја исламбосна...има да вас пошаљем у "ουκ ον"! јао да сам тенор па да ти кажем једно велико ААААААМИНННННННННННННН овако чу само ово наше жруовско prstgore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јануар 25, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2011 „Sveti“ Sava – vlaška, ups, školska slava "Влашка" слава,јел? Е,па кад тако сладострасно и поспрдно Србе називају "власима",а ти још сладострасније, и са нескривеном дозом пакости, преносиш дотичну небулозу која очигледно излази из религиозног контекста и дијалога те постаје одвратна политика,тако што Србе,тј. своје претке Србе којих се стидите,називате "власима" ,да ти кажем коју реч...сад ће исламбосни и теби, тј. балијама, упс, потурицама, упс, муслиманима, Србин да да другу опомену.Још једна и ћао во вјеки вјеком, и ти и твоја исламбосна...има да вас пошаљем у "ουκ ον"! prstgore Потпуно заслужено. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mono Написано Јануар 25, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2011 Прво наводници на Свети су крајње непримерени, благо речено и не видим да служе ичему осим провокацији. А друго хајде да се не правимо наивни, приредбе на дан св.Саве, бар у свим школама за које ја знам, су крајње симболичне, трају сат, сат и по, и присуство је необавезно. Тако да ме је врло тешко убедити да иа целе приче не стоји само још једна у низу неодмерених авантура господина Зукорлића који као да жели да што више заталаса међусобне односе. У било којој озбиљној држави неко ко толико сепаратистички делује би био ограничен. Зашто браћа муслимани не подрже јаче Исламску заједницу Србије наспрам тврдог крила г.Зукорлића никако ми није јасно али ајде сад...Problem je u tome sto je rekao Sveti Sava,znaci proklinje Islam,Muhameda,Qur'an,...sve sto je islamsko...i onda se teraju deca da prisustvuju obelezavanju njegovog dana ..To bi isto bilo kada bi mi promiravali griscansku decu da prisustvuju obelezavanju Muhamedovog rodjendana...Na mnogim mestima je obavezujuce prisustvo... Te provokacije rade mediji...Kada Zukorlic otvara vakufse ( zaduzbinske ) kuhinje koje hrane i muslimane i nemuslimane,toga nema u medijima... Kada Zukorlic kaze da Islam naredjuje cunjenje dobra svim ljudima...Toga nema u medijima... Kada Zukorlic 2 puta urucuje pomoc Kraljevu toga nema u medijima.... Iz Rijaseta su dosli samo da obecaju pomoc ( koju nikada nisu urucili) svi mediji bruje o tome...pogotovo TV Bastilja RTS... Kada je na Zukorlicevom univerzitetu vise od pola studenata i profesora Srbi...toga nema u medijima..i kada ima odseke u Beogradu,Nisu,Pancevu,Subotici,.....toga nema u medijima... Svako dobro!! Sulejman Bugari http://www.youtube.com/results?search_query=sulejman+bugari&oq=sulejman+bugari&gs_l=youtube.3..0l10.25325.31145.0.32190.15.8.0.6.6.0.460.2431.2-5j1j2.8.0...0.0...1ac.1.11.youtube.4DhhDQeCYuw Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mono Написано Јануар 25, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2011 Mono meni je zao sto ti ne razumijes poentu onoga sto si sam iskopirao....Prva i osnovna stvar jeste da se radi (kako si i sam napisao) o cinu koji se vrsi nad onima koji se obracaju cistoj, istinitoj hriscanskoj vjeri. Kod pravoslavnih, (naglasavam pravoslavnih, jer biti srbin i biti pravoslavac nije isto) prvi i osnovni uslov da se pristupi tome cinu jeste dobra volja pojedinca, niposto nikakva prisila, znaci mora se sama osoba osjecati prizvanom! Druga stvar ..tamo gdje se odricu muhameda , naravno da moraju da se odreknu onoga sto nije cisto pravoslavno ucenje (pod tim cisto podrazumijevam cistinu nase vjere, jer u njoj ne mzete naci nikakve prljavstine, zlobe, osvete, ubijanja i slicno) , to je sasvim normalan cin, kao kad se pri krstenju odricemo satane, sa tim sto su muslimani prema nasem shvatanju bili na pogresnom putu koga treba da se odreknu ( ne zbog mene ili tebe ili bilo koga drugog, vec zbog sebe samog i spasenja svoje duse, jer samim krstenjem nije gotov zapoceti posao i time se prima jos obaveza na sebe...). Licemjerje i neiskrenost isto tako nisu dozvoljeni u pravoslavlju, a pod tim zadnjim pasusom se opet podrazumijeva dobrovoljno pristupanje. Zato mi je posebno cudan tvoj komentar gdje govoris o "agresivnoj pravoslavizaciji".... Zanimljivo mi je sto pises da si sa Kosova i poredis katolicka razaranja sa pravoslavljem, naime ziveci na kosovu i sam si mogao vidjeti slobodu i vjersku i obicajnu koju albanci tamo uzivaju (pa i dan danas) i bilingvalnost koja je bila zastupljena apsolutno svuda. I sama cinjenica da si taj dan izostajao iz skole a da ni tebe ni tvoje roditelje niko NIJE SMIO pitati zasto, govori o vasoj licnoj slobodi da vjerujete u sta zelite i da niste obavezni tome prisustvovati. Sto se tice toga da je islamizacija bila nenasilna, ne bih se bas slozila, jer samo ako navedem danak u krvi dovoljno je...ako imas dijete samo zamisli da ti ga neko nasilno odvede od tebe?! Sto se tice spanskog pokrstavanja juzne amerike....to nisu radili pravoslavci, vec katolici , pa ko bude objasnjavao zasto su rusili, nek to ima u vidu...... I zadnje, mada ne i nebitno jeste da mi je zao sto osjetim toliko mrznje u tvom izlaganju....cestitije je da kazes da neces svetog savu samo zato sto je pravoslavac i da bi najradije da to sve ne postoji, nego da vadis i citiras rijeci koje bas i ne razumijes...ista ta prokletsva ne znace mrznju, ma koliko "gadno" na prvo citanje izgledala. Pravoslavlje iskljucuje i mrznju, tako da je nemoguce zapocinjati ga sa mrznjom, koja je na stetu samo onom koji je osjeca ...... Problem je bas u tome...Odricanje je jedno a prokinjanje je drugo...Evo kada se obraca hriscanin ili bilo ko drugi u Islam nemora da proklinje nista...Samo kaze : "Svedocim da postoji samo Jedan Jedini Bog i svedocim da je Muhammed Boziji rob i poslanik" Samim tim se odrice svega drugog i ne proklinje nikoga... Kao sto znate Islam zabranjuje proklinjane Isusa i smatra ga jednim od velikih Bozijih Poslanika... Cak sta vise i religije i vere koje ne priznaje Islam kao sto su Budizam,Hinduzima ili ubedjenja kao sto su ateizam,komunizam,sekularizam,...Islam nikoga ne proklinje i ne trazi od nikoga da proklinje... Nisam sa Kosova,to je mozda autor teksta... Nasilne islamizacije,barem sto se tice nas nije bilo , jer to Islam strogo zabranjuje ( u drugim svetim knjigama i religijama nema takve stroge zabrane)... Qur'an ,poglavlje II, Bekara 256. U vjeri nema prisiljavanja - Pravi put se jasno razlikuje od zablude! Onaj ko ne vjeruje u šejtana, a vjeruje u Allaha - drži se za najčvršću vezu, koja se neće prekinuti. - A Allah sve čuje i zna. A dokaz za to je upravo Balkan,Srbija,Kosovo,...jer da je bilo prislilne islamizacije , kako je moguce da je vecina stanovnistva ostala neislamska?? Kao sto govore neki turski spisi taj danak u krvi nije bio prisilan nego dobrovoljan,slali su svoju decu na skolovanje,kao sto danas salju na Kembridz,Oksford,... Kao sto je rekao dr. reis Ceric manastiri i crkve su ostali 500 godina pod islamskom vladavinom,ali nisu mogli da prezive nekoliko godina Zapadne vladavine... Svako dobro!! Sulejman Bugari http://www.youtube.com/results?search_query=sulejman+bugari&oq=sulejman+bugari&gs_l=youtube.3..0l10.25325.31145.0.32190.15.8.0.6.6.0.460.2431.2-5j1j2.8.0...0.0...1ac.1.11.youtube.4DhhDQeCYuw Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 25, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2011 Kao sto govore neki turski spisi taj danak u krvi nije bio prisilan nego dobrovoljan,slali su svoju decu na skolovanje,kao sto danas salju na Kembridz,Oksford,... Mi smo tolerantan forum ali ovliku dozu bezobrazluka zaista ne možemo da otrpimo tako da ti izričem treću opomenu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mono Написано Јануар 25, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2011 МОНО Прво да те питам како те није срам да објављујеш "текстове" са вехабијско-терористичког интернет портала, јел ти то сматраш вјеродостојним? Вас врјеђа Деда Мраз, Св Сава, још мало вријеђа ће вас и што лишће не опада у јулу! Какви Бошњаци вјероватно мисли на потурчене Србе иначе данашње муслимане из Босне?! Овај што је писао текст је страшно необразован човјек, заражен фанатизмом и митом о наводној нацији која никада није постојала! ако он мисли да смо Власи онда јесмо али пошто видим да си и ти на исламбосни.ба реци му да је онда он БАЛИЈА или ПОТУРЕ како год хоћеш! Како каже овај "дечак" у "тексту" нама је под Турцима било као да смо на Флориди онако "кежуал стил" никог нису дирали, тотално толерантни, колико су нас "пазили" ни порезе нису узимали , какав "Данак у крви" лажу Власи а ми "данас прева вама тако поступамо" трујемо вам дјецу Св Савом. Задњи пасус је глуп колико и његов аутор, могу и ја да напишем "текст" у којем би причао о жртвама народа над којим је Ислам владао 500 година и његовим страдањима, наравно нећу ти дозволити да извучеш закључак да данас неко влада на Муслиманима у Босни. Видим боде му очи РС богу хвала те имамо полицију, знаш тероризам је болест! Муслиманска дјеца у Рс имају право на своју вјеронауку нико им то не оспорава и сумњам да им смета што не иду поред Бајрама и за православне празнике у школу! а ова баљезгања о Св Сави и наводним увредама нећу ни коментарисати само ћу цитират Владику Василија "сјаши мало од Добоја Мујо" и на крају да урадим нешто што ти овим безобразним поступком ниси урадио УНАПРИЈЕД СЕ ИЗВИЊАВАМ СВИМ ЧЛАНОВИМА ФОРУМА ЖРУ КОЈЕ ГОРЕ НАВЕДЕНЕ МОЈЕ РИЈЕЧИ МОГУ УРИЈЕДИТИ, ПОНАЈВИШЕ СЕ ИЗВИЊАВАМ МУФТИЈИ г. МУАМЕРУ ЗУКОРЛИЋУ ако би ово случајно дошло до њега. Моно све горе наведено (осим првог питања) не односи се на тебе лично већ те на вехабију који је текст писао тебе само молим да му пренесеш да је "БАЛИЈА" или пак "ПОТУРЕ" сматрам да ће се том чињеницом ако је иоле нормалан позабавити мало! пријатељ Православац Светосавац или како воле рећи само ВЛАХ Владан Tekst sam objavio samo da bi se cula druga strana,i ako sam protiv nekih stvari koje stoje u tekstu... Znaci neki se protive obelazavanju Svetog Save u vecinskim nesrpskim skolama zbog toga sto Sveti Sava proklinje Islam,muslimane,Qur'an,... Slazem se Vladane,to sto je on upotrebio taj izraz nije pristojno niti islamski,nemam pojma ni kako je uvreda,...ne znam ni sta znaci...i zbog cega bi bila uvreda... Po nekima danasnji muslimani su potomci Ilira,bogumila,patarena,...so se tice mene nema problema ni da su potomci Srba,Hrvata,Amerikanaca,Rusa,... Sto se tice RS,bilo je ubijanja,proganjaja,...muslimana u ratu...Osudujem svaki zlocin ne zavisno od toga sa koje strane dolazi!!! I ja se izvinjavam svima koje se mogu naci uvredjenima! Svako dobro i sve najbolje!! Sulejman Bugari http://www.youtube.com/results?search_query=sulejman+bugari&oq=sulejman+bugari&gs_l=youtube.3..0l10.25325.31145.0.32190.15.8.0.6.6.0.460.2431.2-5j1j2.8.0...0.0...1ac.1.11.youtube.4DhhDQeCYuw Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука