Jump to content

Канонски свештеник Епархије банатске саслужује са расколницима!?

Оцени ову тему

Guest ЖРУ Администрација

Препоручена порука

о.Жарко је у пензији..и искрено код мене никада није био неки битан фактор..

А Црква је требала да реагује...слажем се!

Нисам ја Брате на ничијој страни у овом конфликту...само ме боли ово шта се дешава...

Па шта ако је у пензији? Какве то везе има? То га не спречава да прича оно што прича...

Све нас боли ово што се дешава, али то што нас боли није изговор да се правимо луди...

А што се трана тиче - ја ћу на страну Цркве, а ти види где ћеш...

Naprotiv licno svojim usima sam slusao svrsene studente PBF, mnoge svestenike a i jednog aktivnog clana ovog foruma, kako govore da se patrijarh mora smeniti jer vise ne zna ni ko je on , a putir prosipa vec poslednjih 10 godina.

Ако је за тебе дискусија о томе да ли је патријарх довољно доброг здравља да обавља своју службу исто што и клеветање патријарха да је комуниста и да има ванбрачну децу - шта да ти даље причам...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Има ситуација које се зову Зона Сумрака. И још каже о. Александар Шмеман да има неразрешивох ситуација.

Ја чекам да се Руси званично огласе али ништа.

Подели на овим сајтовима

Није ово никаква зона сумрака - ово су људи који су пали, али за разлику од осталих свој пад и прелест не признају него постављају сами себе за мјеру православља, што се иначе у Православљу од вајкада назива - прелест.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Тачно тако.

Човек који тврди да је највећи борац против екуменизма издаје посланице по принципу: "Урби ет орби"

и тврди да његова Епархија обухвата васцијели свијет, доносећи еклисиологију непознату Православљу.

Напомена: еклисиологија је учење о темељном устројству Цркве, и као такво дио догматике,

успостављање наопаких и Предању непознатих догмата назива се криво учење или хересис - јерес.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

nishizawa

И ја сам на страни Цркве..нпр... Јерусалимске Патријаршије, РЗПЦ-а итд...

Брате...свашта се дешава по разним Епархија, Парохијама..то знаш и сам..чак боље и од мене......да неби фасовао бан...са прозивкама..

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Više ti Jevreji u sinagogi poštuju našeg patrijarha nego ovi što lože logorsku vatru.

Kako to da taj "detalj", mislim na paljenje sveca u sinagogi od strane Patrijarha, niste prokomentarisali? Da li je i to po kanonima? Ali kako kaze Atanasije, te kanone treba da okacimo macku o rep?

Kako to da vi gospodjice znate sta se u ciijem loncu kuva? Impresivno!!!

Citirate kanone mozda?

Подели на овим сајтовима

Niste ili necete da me razumete.

Brat je rekao da su ''artemijevci'' govorili za patrijaha Pavla da je izlapeo!

Lepo odgovorih da su oni bili na molitvenom hodu kada su hteli da ''penzionisu sveca'',a da su podsprdnim tonom koji sam slusao svojim usima, da je patrijarh izlapeo(bas tim recima) da nosi pelene, da prospipa pricesce vec 10 godina, da ne zna za sebe ni ko je on, Patrijarha krpili upravo nosioci novotarske i ekumenisticke prakse u SPC.

To uopste nije bila briga za njegovo zdravlje, nego sprdanje.

Interesantno da do knjige o.Zarka, o tome kako je Patrijarh Pavle polagao ispite i pred kojom komisijom u sred okupacije, SLUSAO SAM BAS OD POMENUTE GOSPODE, i to na moje stalno pozivanje na knjigu patrijarha Pavla koje sam se drzao kao pijan plota.

Na pomen te knjige i citata, odgovarali su da je on samo kaludjerski obrazovan i da je njegovo znanje oskudno i da ta knjiga nije bas nesto, jer niko ne zna gde je on to polagao i koje je izvore koristio.

Tek kada je to o.Zarko napisao u svojoj knjizi to isto, onda je pocela hajka, a ja sam citav rat vodio sa neistomisljenicima davno pre toga, a u vezi tih prica.

Sto se tice tih okolocrkvenih prica o vanbracnom detetu, ko je bio u Crkvi poslednjih 10 godina, morao je iste cuti bar nekoliko  puta.

Kada je o.Radic izbegao sa Kosova i dosao u Beograd,pocela su prva naklapanja kako uzima reket i kako je parohija 20.000 evra, i nemojte mi reci da niste culi.

Od jednog svestenika poznatog beogradskog, cuo sam njegovo jadanje, kako mora da daa 20.000evra da bi dobio parohiju, jer ce on to zaraditi za pola godine, a ipak ce mu dete ostati u Beogradu zbog fakulteta, a da bi u nekoj zabacenoj parohiji on morao da placa kiriju, skolovanje, menzu za decu i to ne bi izdrzao.

Na to su se mnogi zalili Patrijarhu i govorili da Radic uzima mito, na sta je dobri patrijarh odgovarao, ''pa sto mu dajete, nije on kriv sto prima, nego vi sto dajete''.

I na taj nacin je hteo da zastiti Crkvu jos jedne bruke i talasanja.

Posle tih iskustava, neko je zlurad poceo da laprda po Beogradu kako je Patrijarh u porodicnoj vezi sa Radicem, i to je doslo do o.Zarka i on je bio dovoljno lucidan da to cak napise u knjizi.

Ali sta mene briga sta je tamo napisao neki Zarko, i kakve to ima veze sa ''artemijevcima'', svako odgovara za svoje postupke i narod koji odlazi u Ljuljake je pre svega bio na molitvenom hodu stiteci svoga patrijarha bruke da ga ''penzionisu'' godinu i dva dana pre smrti.

Подели на овим сајтовима

Мудров,поштујемо твоје мишљење али си тотално ван теме.

Отоври неку нову или нађи постојећу па пиши о оцу Жарку и покојном Патријарху овде је тема о саслуживању канонског свештеника са рашћињеним клирицима

Подели на овим сајтовима

Има свашта. Има симоније и то сам чуо више пута, па чак и у романима српских савремених писаца.

Него....ја би другчије. Они који су из епархије београдске нека питају свог владику о овоме, па да пријаве дотичног свештеника. Да очистимо своје редове! Ја сам за то. Али за заиста велике ствари којима у Цркви није место.

Подели на овим сајтовима

Мудров,поштујемо твоје мишљење али си тотално ван теме.

Отоври неку нову или нађи постојећу па пиши о оцу Жарку и покојном Патријарху овде је тема о саслуживању канонског свештеника са рашћињеним клирицима

Сачекајмо три недеље од момента служења овог клирика, да видимо реакцију вл. Никанора.

Подели на овим сајтовима

nishizawa

Брате...свашта се дешава по разним Епархија, Парохијама..то знаш и сам..чак боље и од мене......да неби фасовао бан...са прозивкама..

А СПЦ ништа?
Подели на овим сајтовима

nishizawa

А СПЦ ништа?
То је било на Нишијеву прозивку о странама..

Само да покажем да увек можеш бити на страни Цркве..пошто је Ниши себи то доделио...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Има ситуација које се зову Зона Сумрака. И још каже о. Александар Шмеман да има неразрешивох ситуација.

Ја чекам да се Руси званично огласе али ништа.

Па, добили су писмо од Артемија упућено епископима васељене. Не знам је ли још ико одговорио на то? Нико ништа још не јавља о томе.
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...