Баба Написано Јануар 8, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2011 Ако неко одлази у Љуљаке и тамо се причешћује да ли је нормално да такав несметано долази и у своју парохију која је у СПЦ и исто се причешћује ? Ако је СПЦ издала саопштење у коме се наводи да је литургија м.Артемија коју служи као епископ безблагодатна, а неко ко је члан СПЦ ипак долази на ту литургију и причешћује се на њој , какве последице по њега могу бити ? Ако тај неко исповеди све ово своме парохијском свештенику и овај му каже да то не ради , да ли може и даље да се несметано причешћује у својој парохији ( у СПЦ) ? Знам људе који одлазе у Љуљаке код м.Артемија , ишли су сад за Божића , ишли су и у току овог поста , и тамо се причешћују а причешћују се и овамо у својој парохији . Када сам им рекао да то не раде, они су рекли да м.Артемије није ван Цркве и да им нико не може забранити да иду тамо. Шта чинити ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јануар 8, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2011 Ако неко одлази у Љуљаке и тамо се причешћује да ли је нормално да такав несметано долази и у своју парохију која је у СПЦ и исто се причешћује ? Ако је СПЦ издала саопштење у коме се наводи да је литургија м.Артемија коју служи као епископ безблагодатна, а неко ко је члан СПЦ ипак долази на ту литургију и причешћује се на њој , какве последице по њега могу бити ? Ако тај неко исповеди све ово своме парохијском свештенику и овај му каже да то не ради , да ли може и даље да се несметано причешћује у својој парохији ( у СПЦ) ? Знам људе који одлазе у Љуљаке код м.Артемија , ишли су сад за Божића , ишли су и у току овог поста , и тамо се причешћују а причешћују се и овамо у својој парохији . Када сам им рекао да то не раде, они су рекли да м.Артемије није ван Цркве и да им нико не може забранити да иду тамо. Шта чинити ? Дискутовати не о причешћивању, него о било чему, са неким ко не разликује Цркву и Љуљаке је беспредметно и унапред осуђено на пропаст. Њима објашњавати да Артемије више није део Цркве има смисла колико и објашњавати муслиманима да је Христос Бог... Окани се Сизифовог посла... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 8, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2011 Знам и ја људе који иду и код Артемија, и у своје парохије/манастире. Не може се ту ништа учинити. Људи да хоће да слушају своју Цркву, не би ишли код Артемија и не би било потребе да их се убеђује. Нема тога аргумента који би сад могао некоме предочити па да се овај одврати од "љуљакања по Љуљацима". То семе је посејано већ уназад 7 година од почетка артемитске пропаганде по форумима, парохијама, и манастирима и то се сад тешко искорењује. Ово ће потрајати извесно време док Артемије не пукне дефинитивно, тј не прогласи се Црквом па са још два одлапела епископа који би му се придружили (сам сам сигуран да таквога нема у СПЦ), па оснује свој Синод или ако се придружи старокалендарцима. Тад ће се онда дефинитивно разићи људи. Сада их много седи на две столице. Артемије се сад прави тоша, он тобож ништа није учини, он је Црква, он је епископ РП...а не помиње Патријарха Иринеја. Толико је он Црква. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 8, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2011 @Nishizawa Pa nije bas bezpredmetno, jer tu ima i ljudi koji su jednostavno zbunjeni... mozda ne po broju mnogo, ali ih ima... Veruj mi, ne bih ovo izrekao da se nisam pre neki dan u to uverio... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Јануар 8, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2011 У Љуљаке долази велики број људи и то је чињеница....то нису случајни пролазници или збуњени појединци већ људи који су годинама активни у Цркви тако да они добро знају где долазе и због чега долазе... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јануар 8, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2011 Хммм... Не знам на какав си ти случај налетео, мастер Кеноби, али колико сам ја схватио, Жељко говори о екипи која, и поред тога што зна да постоји званично саопштење Цркве, и која упркос Жељковом изричитом упозорењу, као и изричитом упозорењу парохијског свештеника да тамо не треба да се иде и причешћује, и даље тера по свом... Не знам колико се такви могу назвати збуњенима... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јануар 8, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2011 У Љуљаке долази велики број људи и то је чињеница....то нису случајни пролазници или збуњени појединци већ људи који су годинама активни у Цркви тако да они добро знају где долазе и због чега долазе... прије ће бити да су годинама при Цркви јер да су како ти кажеш "У Цркви" не би ишли тамо где служе монаси као епископи и распопи као свештенослужитељи већ би слушали своје Свету Цркву и њене КАНОНСКЕ Епископе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Јануар 8, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2011 Слушају свог канонског епископа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јануар 8, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2011 Случају свог канонског епископа... .... како то да неко из БГ или НС путује у Љуљаке код свог "епископа" .... а да како да забораим па њему је Епархија читава планета поста човјек нови папа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Јануар 8, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2011 Заиста...шта то привлачи толики свет да пређе стотине километара и дође у Љуљаке на Литургију ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 8, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2011 Glupost. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сава Савановић Написано Јануар 8, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2011 Заиста...шта то привлачи толики свет да пређе стотине километара и дође у Љуљаке на Литургију ? Мрачна мистика. Све што је забрањено палом човеку је привлачно. http://patak.co.rs/get_img?NrImage=1&NrArticle=10825 - Еј, Сава Савановићу, двадесет година вампирујеш, и не оста без вечере као вечерас! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Јануар 8, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2011 Ишли су и пре него се огласио Синод СПЦ...на првој служби је било близу хиљаду људи ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јануар 8, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2011 "поврати се Сава" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nicholas Написано Јануар 8, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2011 Glupost. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука