berđajev bijeli Написано Јануар 10, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2011 @Berdjajev bijeli Jel priznajes blagodat SPC ili ne? Pa zar bi se pričešćivao u SPC da ne priznajem? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 10, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2011 @Berdjajev bijeli Jel priznajes blagodat SPC ili ne? Pa zar bi se pričešćivao u SPC da ne priznajem? реторичко: зар би се причешћивао код ''владике'' Артемија да је признајеш? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 10, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2011 боље да не знаш како је полудети и не моћи бити нормалан, Pa kako je, reci? отприлике као код тебе у глави, само горе. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 10, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2011 @Berdjajev bijeli Jel priznajes blagodat SPC ili ne? Pa zar bi se pričešćivao u SPC da ne priznajem? Zašto ne poštuješ reč "vladike" Artemija da su svi koji su u zajednici sa "preljubnikom"(+Teodosijem) nemaju spasavajuću blagodat?nemoj mi samo reći kako ti nije poznato? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
berđajev bijeli Написано Јануар 10, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2011 Zašto ne poštuješ reč "vladike" Artemija da su svi koji su u zajednici sa "preljubnikom"(+Teodosijem) nemaju spasavajuću blagodat?nemoj mi samo reći kako ti nije poznato? Vjerovao ili ne, nije mi poznato. Sem toga, ne živim na Kosovu pa nisam u direktnom iskušenju. Za blagodat ne znam, nisam teolog, ono što ti kao običan čovjek mogu reći za Teodosije jeste da ga kao čovjeka ne poštujem nimalo. Kakvih moralnih osobina može biti čovjek koji takve stvari izgovara o svom nekadašnjem duhovnom ocu. To jednostavno nije hrišćanski. Ja tih riječi ne razumijem. Neka mu je Bog na pomoći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 10, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2011 Zašto ne poštuješ reč "vladike" Artemija da su svi koji su u zajednici sa "preljubnikom"(+Teodosijem) nemaju spasavajuću blagodat?nemoj mi samo reći kako ti nije poznato? Vjerovao ili ne, nije mi poznato. Sem toga, ne živim na Kosovu pa nisam u direktnom iskušenju. Za blagodat ne znam, nisam teolog, ono što ti kao običan čovjek mogu reći za Teodosije jeste da ga kao čovjeka ne poštujem nimalo. Kakvih moralnih osobina može biti čovjek koji takve stvari izgovara o svom nekadašnjem duhovnom ocu. To jednostavno nije hrišćanski. Ja tih riječi ne razumijem. Neka mu je Bog na pomoći. Kao prvo nije Teodosije već vladika Teodosije.Kao drugo ,interesi Crkve su u pitanju i protiv delovanja monaha Artemija se treba boriti pa čak i grubim govorom. Svakako da je veeoma pozitivno kada monaha Artemija diskredituju oni koji ga najbolje poznaju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Јануар 10, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2011 Ако неко одлази у Љуљаке и тамо се причешћује да ли је нормално да такав несметано долази и у своју парохију која је у СПЦ и исто се причешћује ? Ако је СПЦ издала саопштење у коме се наводи да је литургија м.Артемија коју служи као епископ безблагодатна, а неко ко је члан СПЦ ипак долази на ту литургију и причешћује се на њој , какве последице по њега могу бити ? Ако тај неко исповеди све ово своме парохијском свештенику и овај му каже да то не ради , да ли може и даље да се несметано причешћује у својој парохији ( у СПЦ) ? Знам људе који одлазе у Љуљаке код м.Артемија , ишли су сад за Божића , ишли су и у току овог поста , и тамо се причешћују а причешћују се и овамо у својој парохији . Када сам им рекао да то не раде, они су рекли да м.Артемије није ван Цркве и да им нико не може забранити да иду тамо. Шта чинити ? А да се вратимо на тему....Видим да смо се "везали" за прва два "ако", а одговор се можда крије у трећем "ако", односно Ако тај неко исповеди све ово своме парохијском свештенику и овај му каже да то не ради , да ли може и даље да се несметано причешћује у својој парохији ( у СПЦ) ? Дакле, да ли су они који су одлучили да иду у Љуљаке, тражили мишљење свог парохијског свештеника, или ако су већ ишли без претходног мишљења, да ли су накнадно тражили мишљење свог парохијског свештеника, који их познаје, коме радосно отварају врата дома свог најмање два пута годишње, односно човека, који најбоље познаје породицу чији је члан човек који се двоуми, или је већ био у Љуљацима? 1405_love 89898989898989 slava3 0442_feel 1405_love "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 11, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2011 Zašto ne poštuješ reč "vladike" Artemija da su svi koji su u zajednici sa "preljubnikom"(+Teodosijem) nemaju spasavajuću blagodat?nemoj mi samo reći kako ti nije poznato? Vjerovao ili ne, nije mi poznato. Sem toga, ne živim na Kosovu pa nisam u direktnom iskušenju. Za blagodat ne znam, nisam teolog, ono što ti kao običan čovjek mogu reći za Teodosije jeste da ga kao čovjeka ne poštujem nimalo. Kakvih moralnih osobina može biti čovjek koji takve stvari izgovara o svom nekadašnjem duhovnom ocu. To jednostavno nije hrišćanski. Ja tih riječi ne razumijem. Neka mu je Bog na pomoći. Верни народ треба неизоставно и неопходно да престане да посећује храмове у којима служи било прељубник, било свештеници који га признају и прихватају општење са њим. Исто то важи и за манастире који су га прихватили и ушли у општење са њим, јер се у њима више не може добити благодат која ће нам бити спасоносна! Стога треба прекинути општење са оним манастирима који признају прељубника! http://www.eparhija-prizren.org/sr/saopstenja/2-info/107-nedostojan.html Cela SPC kao i ostale pomesne Crkve su u opštenju sa +Teodosijem,tako da je jedini logičan zaključak da monah Artemije poriče blagodat celokupnoj Pravoslavnoj Crkvi. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
berđajev bijeli Написано Јануар 11, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2011 Верни народ треба неизоставно и неопходно да престане да посећује храмове у којима служи било прељубник, било свештеници који га признају и прихватају општење са њим. Исто то важи и за манастире који су га прихватили и ушли у општење са њим, јер се у њима више не може добити благодат која ће нам бити спасоносна! Стога треба прекинути општење са оним манастирима који признају прељубника! http://www.eparhija-prizren.org/sr/saopstenja/2-info/107-nedostojan.html Cela SPC kao i ostale pomesne Crkve su u opštenju sa +Teodosijem,tako da je jedini logičan zaključak da monah Artemije poriče blagodat celokupnoj Pravoslavnoj Crkvi. Ne znam uopšte zašto ti ovo sve meni govoriš. Ja pripadam eparhiji banjalučkoj, a kršten sam na Kosovu kod vladike Artemija. Za mene lično vladika Artemije će uvijek biti vladika raško prizrenski, bez obzira kakvu odluku donosili na Saboru preglasavanjem. Jedino što zamjeram vladiki Artemiju jeste što zajedno sa ostalim vladikama srpskim nije mnogo ranije i mnogo glasnije progovorio, a pretpostavljam da je vidio kuda idu kola Srpske Crkve. Već kod prve naznake uvođenja bezakonja u SPC, a to je bilo nepoštovanje odluke o liturgiji trebalo je stvari istjerati na čistac. Sve u svemu, ako krenemo po kanonima, ko ima blagodat, a ko nema, to će da se vidi u budućem periodu, jer Bog Duha ne daje na mjeru. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 11, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2011 Monah Artemije(za tebe vladika) poriče blagodat Crkve u kojoj se pričešćuješ i to je za tebe sasvim normalno??? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Јануар 11, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2011 Верни народ треба неизоставно и неопходно да престане да посећује храмове у којима служи било прељубник, било свештеници који га признају и прихватају општење са њим. Исто то важи и за манастире који су га прихватили и ушли у општење са њим, јер се у њима више не може добити благодат која ће нам бити спасоносна! Стога треба прекинути општење са оним манастирима који признају прељубника! http://www.eparhija-prizren.org/sr/saopstenja/2-info/107-nedostojan.html Cela SPC kao i ostale pomesne Crkve su u opštenju sa +Teodosijem,tako da je jedini logičan zaključak da monah Artemije poriče blagodat celokupnoj Pravoslavnoj Crkvi. Ne znam uopšte zašto ti ovo sve meni govoriš. Ja pripadam eparhiji banjalučkoj, a kršten sam na Kosovu kod vladike Artemija. Za mene lično vladika Artemije će uvijek biti vladika raško prizrenski, bez obzira kakvu odluku donosili na Saboru preglasavanjem. Jedino što zamjeram vladiki Artemiju jeste što zajedno sa ostalim vladikama srpskim nije mnogo ranije i mnogo glasnije progovorio, a pretpostavljam da je vidio kuda idu kola Srpske Crkve. Već kod prve naznake uvođenja bezakonja u SPC, a to je bilo nepoštovanje odluke o liturgiji trebalo je stvari istjerati na čistac. Sve u svemu, ako krenemo po kanonima, ko ima blagodat, a ko nema, to će da se vidi u budućem periodu, jer Bog Duha ne daje na mjeru. Leo i Magnus registrovao svoj treci nalog u mesec dana greengrin Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mudrov Написано Јануар 11, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2011 Brate Berdjajev ja te potpuno shvatam. Niko, zaista, sto narod kaze, nema prekidac kojim odlucuje u kom trenu ima blagodet, a ko nema. Vladika Artemije priznaje blagodet SPC i sam je u svom proglasu ''da se razumemo'' rekao da to pitanje jos niko nije postavljao. Odnos sa preljubocincem Teodosijem kako ga oni zovu, je nesto drugo. Znam sta govore ovde u NS, i to je puls naroda - ako je papa(jeretik i raskolnik 1000godina) prvi episkop grada Rima i kao sto kazu neki ovde, poput Zeebede, ako se promeni forma pricesca kod njih, mozemo biti odmah jedinstveni u Casi, kako se moze tek tako pljuvati po ''raskolniku Artemiju'' i govoriti da se oni koji se pricescuju u Ljuljacima pricescuju izmetom??? Zaista ludilo. Neko je poceo sa licitiranjem koliko ljudi odlazi u to zabaceno selo Ljuljake izmedju G.Milanovca i Kragujevca, a odbijaju da vide fotografije sa Bozica u sabornoj Crkvi u Novom Sadu, i to na zvanicnom sajtu Eparhije. Ovi sa poznate FB grupe, kazu da kada se odbiju veroucitelji i popadije sa decom, nije bilo vise od 20 ljudi. E to treba mnoge da zabrine. Od svih sekti, ateista, agnostika, pagana koji su se namnozili po Srbiji kao zaraza, ovde je najvece zlo vec godinu dana vladika Artemije! Narod oseti da nesto nije u redu, i zato ne veruju u ''sveti prekidac''. Recimo ja se pricescujem u Backoj, silom prilika, moram, ali bi se pricestio i u Ljuljcima, jer smatram i tu liturgiju blagodetnom. Narod koji se pricescuje i ovde i u Ljuljacima, ne mora nista da govori, ionako ih vec 12 godina pricescuju bez da ih ista pitaju.. Licno sam gledao pricesce nekrstenog, a za sektase i inoslavne da se i ne prica. Jedino ako sada ne uvedemo pravilo(mi u Backoj), da ako hoces da se pricestis ne moras da se ispovedas kao i do sada, ali ispred case da kazes jesi li bio u Ljuljacima - umesto kao ranije imena. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ЖРУ Администрација Написано Јануар 11, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јануар 11, 2011 Brate Berdjajev ja te potuuno shvatam. Niko zaista sto narod kaze nema prekidac kojim odlucuje u kom trenu ima blagodet a ko nema. Vladika Artemije priznaje blagodet SPC i sam je u svom proglasu ''da se razumemo'' rekao da to pitanje jos niko nije postavljao. Odnos sa preljubocincem Teodosijem kako ga oni zovu, je nesto drugo. Znam sta govore ovde u NS, i to je puls naroda - ako je papa prvi episkop grada Rima i kao sto kazu neki, ovde poput Zeebede, ako se promeni forma pricesca mozemo biti odmah jedinstveni u Casi, kako se moze tek tako pljuvati po ''raskolniku artemiju'' i govoriti da se oni koji se pricescuju u Ljuljacima pricescuju izmetom??? Zaista ludilo. Neko je poceo sa licitiranjem koliko ljudi odlazi u to zabaceno selo Ljuljake izmedju G.Milanovca i Kragujevca, a odbijaju da vide fotografije sa Bozica u sabornoj Crkvi u Novom Sadu, i to na zvanicnom sajtu Eparhije. Ovi sa poznate FB grupe kazu da kada se odbiju veroucitelji i popadije sa decom, nije bilo vise od 20 ljudi. E to treba mnoge da zabrine. Od svih sekti, ateista, agnostika, pagana koji su se namnozili po Srbiji kao zaraza, ovde je najvece zlo vec odinu dana vladika Artemije! Narod oseti da nesto nije u redu, i zato ne veruju u ''sveti prekidac''. Recimo ja se pricescujem u Backoj, silom prilika, moram, ali bi se pricestio i u Ljuljcima jer smatram i tu liturgiju blagodetnom. Narod koji se pricescuje i ovde i u Ljuljacima, ne mora nista da govori, ionako ih vec 12 godina pricescuju bez da ih ista pitaju.. Licno sam gledao pricesce nekrstenog, a za sektase i inoslavne da se i ne prica. Jedino ako sada ne uvedemo pravilo(mi u Backoj) da ako hoces da se pricestis ne moras da se ispovedas kao i do sada, ali ispred case da kazes jesi li bio u Ljuljacima - umesto kao ranije imena. Задња опомена пред бановање! Ово оставите за расколничке, безбожничке сајтове и групације, али не и овде. Епископ Г. Теодосије је Епископ Епархије рашко-призренске по благослову Свете Цркве. Више нећемо ни једном ово толерисати. Администрација Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mudrov Написано Јануар 11, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2011 Jel mozete da mi ponistite opomenu pred ban? REKAO SAM KAKO GA ONI ZOVU! Kao i mnogi koji ih ovde citiraju. Obaecavam da ih vise necu citirati, ali molim vas skinite mi opomenu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 11, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2011 Споменуо си слике са епархиског сајта . Знам да су многи на пљувачким групама једва дочекали да се исмевају и да кажу како је црква полупразна,што апсолутно није истина. Те слике и нису са Божићне литургије. Ја сам био у Успенском Храму и чекао сам 40 минута у реду,да уђем.Био сам навече 6 на 7 у 00.00. Добар другар ми је био у саборном храму ујутро и каже да је била толика гужва да ниси могао да се прекрстиш што су и телевизиски снимци показали. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука