Милан Меденица :) Написано Мај 6, 2010 Пријави Подели Написано Мај 6, 2010 @Meda 1. а којим бисмо поимањима требали да сагледавамо свет? Божанским? htedoh reći da smo ograničeni (ne)znanjem ! 2. уверење је нама исто што и вера, неко нешто заступа што верује у то, а не може да не верује ни у шта, не мислим ''у ништа''. чак и ти верујеш да ће сутра Сунце да изађе поново. одатле моје уверење да и ти верујеш у нешто. pa , dobro ... sad govorimo o tome kako je nastao svet ... to za sunce ... ja verujem u smislu da mislim da je ogromna verovatnoća ... itd. 3. слободно нађи нешто, само да није увредљиво. а и нисам то поставио као подсмех некоме или нечему. aj, mrzi me ... vidjao sam ... ali nisam sačuvao možda ima kod ateista ,a ? aj' idi da pogledaš - meni su banovali IP adresu , pa ne mogu da ih posećujem (osim uz pomoć proxy ) 1. није проблем у знању, већ у незнању и предрасуди.мени је рецимо неодвојиво да се наука одваја од неких очигледних ствари, типа молитва, самим тим и вера. ја сам сигуран да то може да се измери и физичким инстанцама, јер је ствар од овог света, колико год то парадоксално звучало, јер су питања духа и воље. не да се може мерити узрок, да се погрешно не схватимо, већ последица, као и свака друга. зазаш ме да су те бановали тамо, а ја мислио да ми банујемо шаком и капом ... искрено, жао ми је што не можемо никако да допремо до неких, па је то последња инстанца убеђивања да се не косе о ЈЕДИНО правило на овом форуму. а што су те шутнули, ако није тајна? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Мај 6, 2010 Пријави Подели Написано Мај 6, 2010 pa , nisam bio ljubazan sa Stojadinovićem ("gazdom" foruma) Bila je neka tema o astrologiji i on je hteo da diskutuje , a pojma nema o tome nego mi ostavlja samo linkove (youtube) sa "dokazima" ... uš'o sam posle u prepucavanje sa njim i ... iako su ostali hteli da se nastavi diskusija ... sujeta ... posle sam obrisao sve što sam tamo napisao , tako da , ako sada odeš na tu temu , može samo da se kroz citate vidi ponešto od onoga što sam bio pisao ! na kraju su se mnogi (uvlačenje u d... Predragu) složili da sam psihopata (teži slučaj) i tako ... . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Мај 6, 2010 Пријави Подели Написано Мај 6, 2010 inače , njihov forum je ... ning.com možeš da napraviš (do) 10 takvih foruma sa jedne adrese ... ... to jest "sajtova" . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 6, 2010 Пријави Подели Написано Мај 6, 2010 занимљиво, баш би волео да видим аргументе ... него ме мрзи, имам доста и овде посла ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Мај 7, 2010 Пријави Подели Написано Мај 7, 2010 Hahaha psihopata, ma gde ti :-D Ti si interesantno drugačiji od ostalog sveta. Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Мај 9, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 9, 2010 Pored silnih obaveza,proteklih par dana nisam ispustala iz ruku,kad god je bilo trunke slobodnog vremena, apologetiku prof.Lazara Milina.Da fenomenalna je,i svaki argument je zaista impresivan,ali posle izvesnog vremena,shvatite da toliko frontova tu ima,te hriscani ubedjuju ateiste,te hriscani sebe medjusobno,pa sekte medjusobom,pa ostale konfesije sa hriscanima i na kraju ipak praznina,jer do Boga koliko vidim ipak se dolazi srcem i ljubavlju,i tek sad posle ovoliko godina,studija, onako blinka mi jos uvek tako daleko,a blizu,ona sv.Jovana Bogoslova ''Deco volite jedan drugog i to je najveca zapovest Gospodnja i dosta je ako samo nju ispunite kako valja''...Ljubav otvara sve istine,naucne,zivotne,sve!Spoznaje nje same je dovoljna za svaki odgovor bez obzira kako on bio formulisan i predstavljen u nasim umovima,mozgovima i dusama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 9, 2010 Пријави Подели Написано Мај 9, 2010 мени је рецимо неодвојиво да се наука одваја од неких очигледних ствари, типа молитва, самим тим и вера. ја сам сигуран да то може да се измери и физичким инстанцама, јер је ствар од овог света, колико год то парадоксално звучало, јер су питања духа и воље. To se zove magija. Kad imas tehnokratski pogled na duhovni svet. Vazilo je za nauku pre 100+ godina kad su mnogi magovi bili naucnici i obrnuto. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 9, 2010 Пријави Подели Написано Мај 9, 2010 Citam sta pise "gazda" od ateista Srbije: Drugo, SVAKA rasprava se zasniva na dokazima i pravilno formulisanim argumentima ili nije rasprava! To nema veze samo sa naukom! Plus, SVE je nauka! Trebalo bi prvo da naučiš šta je nauka, šta je naučni metod i pristup pa onda da pričaš o nauci! Ovaj sve vernike i bilo koga ko se ne slaze sa njim proziva za neobrazovanost. Ne znam ima li vece neobrazovanosti nego biti naduven kao on a tvrditi ovako nesto. 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Мај 9, 2010 Пријави Подели Написано Мај 9, 2010 Citam sta pise "gazda" od ateista Srbije: Drugo, SVAKA rasprava se zasniva na dokazima i pravilno formulisanim argumentima ili nije rasprava! To nema veze samo sa naukom! Plus, SVE je nauka! Trebalo bi prvo da naučiš šta je nauka, šta je naučni metod i pristup pa onda da pričaš o nauci! Ovaj sve vernike i bilo koga ko se ne slaze sa njim proziva za neobrazovanost. Ne znam ima li vece neobrazovanosti nego biti naduven kao on a tvrditi ovako nesto. 0104_cheesy Наука даје само релативне истине, ал' углавном ни то. Да нема Бога, ја би полудео. Не би могао да нађем смисао. Јер, зар је битно шта ћемо радити у животу, кад ћемо умрети. Верник је на два пута сигурнијем пут, него атеиста. Јер да, да тако кажем, нема живота после смрти, онда ником ништа. А да има, онда тешко атеисти. Ал' наравно да има живота псоле смрти. Они кажу да смо луди, јер верујемо у Бога, тј. верујемо у нешто (Некога) што се не види. Па ни памет, бол, радост, туга - ни то се не види, па опет они говоре да све то постоји. Дал' се памет може видети? Какве је боје, облика? Нека их Господ помилује и спасе. sHa_sarcasticlol Један атеиста је рекао, да Бог опрашта све грехе, само не може да опрости неверовање у Њега. Занимљиво... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Мај 9, 2010 Пријави Подели Написано Мај 9, 2010 Јер да, да тако кажем, нема живота после смрти, онда ником ништа.jedino što si proživeo život u zabludi ... ne znam dal' je baš abitno ... . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 9, 2010 Пријави Подели Написано Мај 9, 2010 Јер да, да тако кажем, нема живота после смрти, онда ником ништа.jedino što si proživeo život u zabludi ... ne znam dal' je baš abitno ...и све је то на нивоу шббкбб, што се тиче атеизма.но, вера је чудна ствар, човек поверује кад најмање очекује ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 9, 2010 Пријави Подели Написано Мај 9, 2010 мени је рецимо неодвојиво да се наука одваја од неких очигледних ствари, типа молитва, самим тим и вера. ја сам сигуран да то може да се измери и физичким инстанцама, јер је ствар од овог света, колико год то парадоксално звучало, јер су питања духа и воље. To se zove magija. Kad imas tehnokratski pogled na duhovni svet. Vazilo je za nauku pre 100+ godina kad su mnogi magovi bili naucnici i obrnuto. не разумем, шта се зове магија?немам технократски поглед на свет, мој поглед уопште није сталан или децидиван, за почетак ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 9, 2010 Пријави Подели Написано Мај 9, 2010 Наука даје само релативне истине, ал' углавном ни то. Nauka ne daje nikakve istine. U epistemiologiji je nemoguce postaviti definiciju istine. Nauka daje teorije kao krajnji i najvislji produkt naucnog metoda. A teorije bojasnjavaju mehanizam ili skup mehanizama i predvidjaju kako ce se oni ponasati. Верник је на два пута сигурнијем пут, него атеиста. Јер да, да тако кажем, нема живота после смрти, онда ником ништа. А да има, онда тешко атеисти. Nemoj ovo da koristis kao argument. Kako znamo da je taj Bog koji eventulano postiji Biblijski Bog? Sta ako nagradjuje likove kao sto su ateisti? Sta ako nikog ne nagradjuje? Па ни памет, бол, радост, туга - ни то се не види, па опет они говоре да све то постоји. Дал' се памет може видети? Какве је боје, облика? Ni ovo nemoj da koristis kao argument. Nije epirijski dokaz samo kad nesto vidis ocima ili detektujes nekim drugim culima. Postojanje pameti se moze detektovati eksperimentima. Cuo si za IQ test siguran sam. Bol i radost se takodje moze razaznati u licnosnom odnosu sa nekim a i elektricna aktivnost u mozgu se moze pratiti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 9, 2010 Пријави Подели Написано Мај 9, 2010 мени је рецимо неодвојиво да се наука одваја од неких очигледних ствари, типа молитва, самим тим и вера. ја сам сигуран да то може да се измери и физичким инстанцама, јер је ствар од овог света, колико год то парадоксално звучало, јер су питања духа и воље. To se zove magija. Kad imas tehnokratski pogled na duhovni svet. Vazilo je za nauku pre 100+ godina kad su mnogi magovi bili naucnici i obrnuto. не разумем, шта се зове магија?немам технократски поглед на свет, мој поглед уопште није сталан или децидиван, за почетак ... Merenje molitve i tome slicno je tehnokratski pogled na duhovni svet. Nesto sto je zajednicko za sve magove. Razumno i instrumentalno potvrdivanje duhovnih sila. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Мај 10, 2010 Пријави Подели Написано Мај 10, 2010 Извини молим те,јеси ли чуо за Гоуст Бастерс sHa_sarcasticlol pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука