Милан Меденица :) Написано Мај 6, 2010 Пријави Подели Написано Мај 6, 2010 pa , ako se računa kao činjenica da bog postoji - onda se sve uklapa ! zato i kažem da je klip dobar kao propagandni materijal ! ako neko nije siguran u postojanje boga ... može mu se (s' pomoću ovog filma) "pomoći" da poveruje ! лепо, али можеш ли доказати да не постоји?пази, ако то решиш, верујем да би те сви наградили барем Нобелом. пошто је то уствари цео аргумент из клипа, да не може нешто да НЕ постоји, може само евентуално да се посматра постојање или одсуство, дакле присуство или одсуство. ако је тако за све, онда је логично да постоји присуство и одсуство Бога, као и свега осталог, али се постојање не може довести у питање. пошто се науке упре да докаже да Га нема, а стално Га изнова откривају и диве му се и последици његове творевина, и никако да нађу узрок свему томе, а чак и они ЗНАЈУ да га има, мислим узрок не Бога. ако има узрока, има и Бога. него дођосмо и до питања атеизма или антитеизма. него, јел знаш english? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Мај 6, 2010 Пријави Подели Написано Мај 6, 2010 o.k. zamolio si me ... tačno ! izvini ! mislio sam da me na ljubazan način - upozoravaš ! 0409_feel 319.gif . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Мај 6, 2010 Пријави Подели Написано Мај 6, 2010 лепо, али можеш ли доказати да не постоји? пази, ако то решиш, верујем да би те сви наградили барем Нобелом. možda bi trebalo obrnuto , a ? što ja da dokazujem ? пошто је то уствари цео аргумент из клипа, да не може нешто да НЕ постоји, може само евентуално да се посматра постојање или одсуство, дакле присуство или одсуство. ако је тако за све, онда је логично да постоји присуство и одсуство Бога, као и свега осталог, али се постојање не може довести у питање. pa , da ...AKO bog postoji - nije zao ... lepo se uklapa priča onog deteta ! t.j. profesor je lupio ... ("ako bog postoji - onda je zao" ... kaže on !) recimo .... (pošto može da se diskutuje i o tome zašto bog DOZVOLJAVA postojanje zla ...) ali to je druga tema ... dalje ... više puta sam ponovio da ne moram automatski da delim stavove ateista ... ako nisam vernik - to ne znači da se uvek slažem sa njima ... ne znamo mnoge stvari - pa šta ? da li zato treba da sve pripišemo nekom stvaraocu i ... rešili smo sve zagonetke ... ono na engleskom ... manipulacija ... . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 6, 2010 Пријави Подели Написано Мај 6, 2010 лепо, али можеш ли доказати да не постоји? пази, ако то решиш, верујем да би те сви наградили барем Нобелом. možda bi trebalo obrnuto , a ? što ja da dokazujem ? пошто је то уствари цео аргумент из клипа, да не може нешто да НЕ постоји, може само евентуално да се посматра постојање или одсуство, дакле присуство или одсуство. ако је тако за све, онда је логично да постоји присуство и одсуство Бога, као и свега осталог, али се постојање не може довести у питање. pa , da ...AKO bog postoji - nije zao ... lepo se uklapa priča onog deteta ! t.j. profesor je lupio ... ("ako bog postoji - onda je zao" ... kaže on !) recimo .... (pošto može da se diskutuje i o tome zašto bog DOZVOLJAVA postojanje zla ...) ali to je druga tema ... dalje ... više puta sam ponovio da ne moram automatski da delim stavove ateista ... ako nisam vernik - to ne znači da se uvek slažem sa njima ... ne znamo mnoge stvari - pa šta ? da li zato treba da sve pripišemo nekom stvaraocu i ... rešili smo sve zagonetke ... ono na engleskom ... manipulacija ... па не мораш што се мене тиче, али сам ти показао дедуктивном логиком да све мора да има узрок. онда и за материју саму мораш да имаш узрок, за само њено постојање, а онда је морала практично из ''ништа'' да настане.пошто је овај свет креативан, а ми смо једини креативни, значи морао је НЕКО то да направи. и тако ... иначе, клип је само концепт, начин размишљања, а не доказ сам по себи. доказ је само постојање света и свега у њему и ВАН њега. јер све једно мора да има и множину, као и да све позитивно мора да има и негативно. не брини, не гоним те нити имам намеру зато што другачије верујеш од мене, само причамо. слажем се, оно на енглеском је упрошћено објашњење манипулације науке и њених објашњења. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 6, 2010 Пријави Подели Написано Мај 6, 2010 ......................................... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Мај 6, 2010 Пријави Подели Написано Мај 6, 2010 @ Meda sve to što si napisao je o.k. ali ... uslovljeno je našim (ljudskim) poimanjima ! ne mora uopšte tako da funkcioniše ... znam da si namerno upotrebio ono : "... zato što drugačije VERUJEŠ od mene ..." ali , nije tako ... iako se vama (vernicima) mnogo dopada da tvrdite da svako u nešto veruje pa ... onda uporedjujete čija vera ima više smisla ! ono na engleskom ... hoćeš da ti ja nabavim nešto slično , ali "sa njihove strane" pa ... da se smejemo zajedno ... (podsmevanje > u šta vi to verujete ...) . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Мај 6, 2010 Пријави Подели Написано Мај 6, 2010 ......................................... Ајде неко нека буде љубазан да нам ово преведе. :smiley: Капирам отприлике о чему се ради али нисам баш сигуран. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 6, 2010 Пријави Подели Написано Мај 6, 2010 ......................................... Ајде неко нека буде љубазан да нам ово преведе. :smiley: Капирам отприлике о чему се ради али нисам баш сигуран. Evo: "Ateizam Vera u to daje bilo nista i tada se nista desilo nicemo. A tada je nista magicno eksplodiralo bez razloga stvarajuci sve. A tada se gomila svega magicno preuredila, bez razloga, u samo replicirajuce cestice koje su se pretvorile u dinosaurusa. Bas ima savrsenog smisla." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Мај 6, 2010 Пријави Подели Написано Мај 6, 2010 i sad neka neko kaže ... da li bi se i sami ateisti složili da (oni) veruju u sve to ... . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 6, 2010 Пријави Подели Написано Мај 6, 2010 i sad neka neko kaže ... da li bi se i sami ateisti složili da (oni) veruju u sve to ... па то је упрошћено објашњење Биг Бенга, који је научна хипотеза.а атеисти за своје уверење, веру практично, користе ''доказе'' из науке. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 6, 2010 Пријави Подели Написано Мај 6, 2010 @ Meda sve to što si napisao je o.k. ali ... uslovljeno je našim (ljudskim) poimanjima ! ne mora uopšte tako da funkcioniše ... znam da si namerno upotrebio ono : "... zato što drugačije VERUJEŠ od mene ..." ali , nije tako ... iako se vama (vernicima) mnogo dopada da tvrdite da svako u nešto veruje pa ... onda uporedjujete čija vera ima više smisla ! ono na engleskom ... hoćeš da ti ja nabavim nešto slično , ali "sa njihove strane" pa ... da se smejemo zajedno ... (podsmevanje > u šta vi to verujete ...) а којим бисмо поимањима требали да сагледавамо свет?Божанским? уверење је нама исто што и вера, неко нешто заступа што верује у то, а не може да не верује ни у шта, не мислим ''у ништа''. чак и ти верујеш да ће сутра Сунце да изађе поново. одатле моје уверење да и ти верујеш у нешто. слободно нађи нешто, само да није увредљиво. а и нисам то поставио као подсмех некоме или нечему. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Мај 6, 2010 Пријави Подели Написано Мај 6, 2010 @Meda 1. а којим бисмо поимањима требали да сагледавамо свет? Божанским? htedoh reći da smo ograničeni (ne)znanjem ! 2. уверење је нама исто што и вера, неко нешто заступа што верује у то, а не може да не верује ни у шта, не мислим ''у ништа''. чак и ти верујеш да ће сутра Сунце да изађе поново. одатле моје уверење да и ти верујеш у нешто. pa , dobro ... sad govorimo o tome kako je nastao svet ... to za sunce ... ja verujem u smislu da mislim da je ogromna verovatnoća ... itd. 3. слободно нађи нешто, само да није увредљиво. а и нисам то поставио као подсмех некоме или нечему. aj, mrzi me ... vidjao sam ... ali nisam sačuvao možda ima kod ateista ,a ? aj' idi da pogledaš - meni su banovali IP adresu , pa ne mogu da ih posećujem (osim uz pomoć proxy ) . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Мај 6, 2010 Пријави Подели Написано Мај 6, 2010 i sad neka neko kaže ... da li bi se i sami ateisti složili da (oni) veruju u sve to ... па то је упрошћено објашњење Биг Бенга, који је научна хипотеза.а атеисти за своје уверење, веру практично, користе ''доказе'' из науке. ... dok je meni dovoljno to što vi nemate dokaze (pa zato ne verujem u vašu "teoriju") . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 6, 2010 Пријави Подели Написано Мај 6, 2010 i sad neka neko kaže ... da li bi se i sami ateisti složili da (oni) veruju u sve to ... па то је упрошћено објашњење Биг Бенга, који је научна хипотеза.а атеисти за своје уверење, веру практично, користе ''доказе'' из науке. ... dok je meni dovoljno to što vi nemate dokaze (pa zato ne verujem u vašu "teoriju")видиш, а мени ни наука ни Православље не пружају децидивне доказе за теорије, па верујем.то није оно што чини веру - доказ. а опет вера некоме изгледа бесмислена, а мени има сав смисао и логику на свету. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Мај 6, 2010 Пријави Подели Написано Мај 6, 2010 i sad neka neko kaže ... da li bi se i sami ateisti složili da (oni) veruju u sve to ... па то је упрошћено објашњење Биг Бенга, који је научна хипотеза.а атеисти за своје уверење, веру практично, користе ''доказе'' из науке. ... dok je meni dovoljno to što vi nemate dokaze (pa zato ne verujem u vašu "teoriju")видиш, а мени ни наука ни Православље не пружају децидивне доказе за теорије, па верујем.то није оно што чини веру - доказ. а опет вера некоме изгледа бесмислена, а мени има сав смисао и логику на свету. tačno ... meni baš izgleda teška besmislica , i ne da mi se da verujem u nju ... a, znam da bi , verovatno , bio srećniji čovek kada bih poverovao ! no , ne mogu sebe da "dresiram" , to je jače od mene ... "lepo zvuči ... šteta što nije istinito" (ja) . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука