Jump to content

Свето причешће

Оцени ову тему

Колико се често причешћујете?   

98 члановâ је гласало

1. 1. Колико се често причешћујете?

• Једном седмично или чешће.
      9
    • Једном у две седмице.
      7
    • Једном месечно.
      5
    • Једном у два месеца.
      2
    • Више пута у току сваког од 4 год. поста.
      11
    • По једном/два пута у току сваког од 4 год. поста.
      14
    • Два пута годишње.
      3
    • Једном годишње.
      2
    • Једном у току неколико година.
      5
    • Како кад... врло променљиво.
      3
    • Не причешћујем се.
      5
    • Не причешћујем се. Шта значи причестити се?
      0
    • на свакој Светој литургији
      27

Препоручена порука

Prostrana je nasa eparhija,ne znam zaista kako je u drugim mestima,ali kod nas ima 10 parohija u gradu i prigradskim naseljima,tako da nije bas zanemarljivo...Ja,pravo da vam kazem,prvi put samo ovde kod nas na forumu cula da moze da se pricesti i drugi i treci dan Vaskrsa,recimo,pa kad to kazem mojim drugaricama,one se cude kao sto sam i ja...Ljudi moji,pa mi smo u nekoj sekti,ha,ha,mislim mi koji smo ovako pogresno nauceni...Inace,ovde vecina ljudi misli da deca koja imaju paran borj godina ne trba te godine da se priceste,pa je ovde PRICES samo u petak (za 80% ljudi) prve nedelje Velikog posta,ujutru od 5 ,pa kad ko stigne(kao na cicvaru),otege se i do 8,pa odmah na burek ili pljeskavicu...Tako to ide i nikom nista...Zato pojedini iu u okolne manastire,beze ljudi ...Nije lako pravoslavac biti...15 godina sam u Crkvi,ja tek sad shvatam da ne znam osnovne stvari...Da Bog da vremena,da svi dodjemo do spoznaje.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Па можеш после причешћа на бурек или пљескавицу, шта фали? 0705_read

U petak prve nedelje Velikog posta???

А не, мислио сам генерално.

Мада, нека их, нек једу и за време поста ако неће даље да посте - њихова ствар.

Ја једно време нисам постио (нисам се ни причешћивао) - и кад год би ме неко питао што не постим, одговарао сам са: "да би ти имао шта да питаш".  :)

Подели на овим сајтовима

Ovde kod nas, u mestu u sabackoj eparhiji,nama mirjanima nasi parosi lepo kazu da mi nismo monasi i da nema sta da se pricescujemo van 4 posta.Cak je u jednoj besedi pre par godina nas svestenik kritikovao neke parohijane koji idu nekim tamo duhovnicima i dobijaju blagoslov za cesto pricescivanje...Putir se i ne iznosi,osim ako se pre Litrugije neko ne najavi!!!A o pricescivanju drugog i treceg dana Bozica i Pashe,nema ni pomisli,kako kad se tad ne posti...Samo ne znam za koga se zrtva u oltaru tih dana i svih ostalih prinosi...Eto tako...

еве из књиге из мог потписа, пази кад је ПРВИ приговор у питању ...

два свеца писала, па их приупитајте да ли су већи од њих и праксе Цркве.

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,6097.msg168215.html#msg168215

ОДГОВОРИ НА ПРИГОВОРЕ

против непрестаног Причешћивања Светим Христовим Тајнама

ПРИГОВОР 1

Постоје неки људи са великим страхопоштовањем, који не познајући Писмо, када виде неког хришћанина да се често причешћује почињу да га укоравају, говорећи да само свештеници могу то да раде. И ако ти хоћеш да се често причешћујеш онда и ти постани свештеник.

иначе, чуо сам да је ова књига недозвољена у неким епархијама  0705_read-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' />

Подели на овим сајтовима

Ovde kod nas, u mestu u sabackoj eparhiji,nama mirjanima nasi parosi lepo kazu da mi nismo monasi i da nema sta da se pricescujemo van 4 posta.Cak je u jednoj besedi pre par godina nas svestenik kritikovao neke parohijane koji idu nekim tamo duhovnicima i dobijaju blagoslov za cesto pricescivanje...Putir se i ne iznosi,osim ako se pre Litrugije neko ne najavi!!!A o pricescivanju drugog i treceg dana Bozica i Pashe,nema ni pomisli,kako kad se tad ne posti...Samo ne znam za koga se zrtva u oltaru tih dana i svih ostalih prinosi...Eto tako...

Ужас. Као и код нас у Босни.

Него... има ли икаквих текстова на тему свештенства и причешћивања "по службеној дужности"?

Да ли је свештеник самим рукополагањем ИЗНАД обичног човека и "повлаштенији" и "достојнији" за причешће?

Ја знам да ћемо сви рећи "није" - него, имамо ли записа о томе?

молим те, погледај и ти целу тему из мојег потписа, биће ти све јасно.

поготово свештеномученика Данила Сисојева и његову критику савременог стања и књиге из мојег потписа.

Подели на овим сајтовима

Ja,pravo da vam kazem,prvi put samo ovde kod nas na forumu cula da moze da se pricesti i drugi i treci dan Vaskrsa,recimo,pa kad to kazem mojim drugaricama,one se cude kao sto sam i ja...Ljudi moji,pa mi smo u nekoj sekti,ha,ha,mislim mi koji smo ovako pogresno nauceni...Inace,ovde vecina ljudi misli da deca koja imaju paran borj godina ne trba te godine da se priceste,pa je ovde PRICES samo u petak (za 80% ljudi) prve nedelje Velikog posta,ujutru od 5 ,pa kad ko stigne(kao na cicvaru),otege se i do 8,pa odmah na burek ili pljeskavicu...Tako to ide i nikom nista...Zato pojedini iu u okolne manastire,beze ljudi ...Nije lako pravoslavac biti...15 godina sam u Crkvi,ja tek sad shvatam da ne znam osnovne stvari...Da Bog da vremena,da svi dodjemo do spoznaje.

:) 0705_read mocart t5504 :) 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif

немам речи, које секташење ... мислим, све укупно што сам чуо од тебе сестро шта се дешава ту код вас ... ка ода је друга планета у питању, као да нисмо исти Нови Завет читали ...

јао Боже, спаси и помилуј!

Подели на овим сајтовима

Ужас. Као и код нас у Босни.

Него... има ли икаквих текстова на тему свештенства и причешћивања "по службеној дужности"?

Да ли је свештеник самим рукополагањем ИЗНАД обичног човека и "повлаштенији" и "достојнији" за причешће?

Ја знам да ћемо сви рећи "није" - него, имамо ли записа о томе?

молим те, погледај и ти целу тему из мојег потписа, биће ти све јасно.

поготово свештеномученика Данила Сисојева и његову критику савременог стања и књиге из мојег потписа.

Скинуо сам ја давно твоју књигу, на чекању ми је док завршим друге ствари.

И рекох ја ЗНАМ како треба, него ми треба поткрепљење за дискусије... кад поменеш Шмемана, неки одмах кажу "фуј, новотарац" или нешто слично грдно...  4chsmu1

Подели на овим сајтовима

Ма неће бре људи одговорност. Јер ако се Причешћују на свакој служби не смеју да греше а овако је лакше.

Па јел ви знате да они попови који то причају да се не сме Причешћивати, ајде да кажем често, мада мислим на свакој служби, вас побуђују да чешће падате у грех.

Шта је ваш пост? Шта је ваша молитва? Можда ништа. То нема ко да вам каже. Где су ваша добра дела?

Ко се може похвалити да има добрих дела. А вера? Јел вам неко одсеко једну руку и реко да ће вас убити ако се не одрекнете Христа. Јел било тога?

И шта је остало? САМО СВЕТО ПРИЧЕШЋЕ.

Крај приче.

Пуна уста о молитви и посту,  а тек греси... а гле нико да каже како га је управо и конкретно ПРИЧЕШЋЕ променило. И тако кроз векове.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest srna u izgubljenom raju

Isus je uzeo čašu i davši hvalu dade im. Mt. 26,27 "I uze čašu i zablagodarivši dade im govoreći: Pijte iz nje svi;"; Mk. 14,23 "I uze čašu i zablagodarivši dade im; i piše iz nje svi;"; Lk. 22,17 "I uzevši čašu zablagodari, i reče: Uzmite i razdijelite je među sobom;", 20 "A tako i čašu po večeri, govoreći: Ova je čaša Novi zavjet u krvi mojoj, koja se za vas izliva."; 1. Kor. 11,25

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...