Jump to content

Свето причешће

Оцени ову тему

Колико се често причешћујете?   

98 члановâ је гласало

1. 1. Колико се често причешћујете?

• Једном седмично или чешће.
      9
    • Једном у две седмице.
      7
    • Једном месечно.
      5
    • Једном у два месеца.
      2
    • Више пута у току сваког од 4 год. поста.
      11
    • По једном/два пута у току сваког од 4 год. поста.
      14
    • Два пута годишње.
      3
    • Једном годишње.
      2
    • Једном у току неколико година.
      5
    • Како кад... врло променљиво.
      3
    • Не причешћујем се.
      5
    • Не причешћујем се. Шта значи причестити се?
      0
    • на свакој Светој литургији
      27

Препоручена порука

Koji ste vi indijanci... Da ne zivim u Srbiji, mislio bi da je ovo Vatikan. Sta je cudno u tome sto je beba na pricescu. To je isto kao kad vidite slona u Indiji, psa u dvoristu. Sam Hristos je rekao: " Pustite decu meni ovakvih je carstvo Bozije". I takodje ko jede telo moje i pije krv moju ima zivot vecni. Ali ocigledno da ste usli u diskusiju ali neznate o cemu pricate. Zato katolicanstvo vapi za vama, idite tamo pa se pravite pametnjakovici.A decu pustite Hristu...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Koji ste vi indijanci... Da ne zivim u Srbiji, mislio bi da je ovo Vatikan. Sta je cudno u tome sto je beba na pricescu. To je isto kao kad vidite slona u Indiji, psa u dvoristu. Sam Hristos je rekao: " Pustite decu meni ovakvih je carstvo Bozije". I takodje ko jede telo moje i pije krv moju ima zivot vecni. Ali ocigledno da ste usli u diskusiju ali neznate o cemu pricate. Zato katolicanstvo vapi za vama, idite tamo pa se pravite pametnjakovici.A decu pustite Hristu...

Bice da si nesto pogresno ukopcao iz ove price, jer ne poznajes sagovornike.

U svakom slucaju, dobro nam dosao na forum...

:)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Коментари које је Жељко поставио о причешћу беба довољно говоре о знању већине људи који је значај причешћа. И уопште о знању шта значи бити хришћанин. Проблем је што већина људи тако резонује ствари.

Али овде је мени занимљивија једна друга ствар; људи који долазе у Цркву, који живе благочестиво и следствено томе воде и своју децу чак као бебе у Цркву је супер. За мене. Још ми је драже што исту ту децу редовно на литургијама приводе причешћу. Али, већина њих - родитеља - се не причешћује. и тако је у већини Бгд храмова. Е то је питање! Зашто се они не причешћују?? По чему се онбда њихов став о причешћу разликује од ових горе наведених?

Подели на овим сајтовима

Али овде је мени занимљивија једна друга ствар; људи који долазе у Цркву, који живе благочестиво и следствено томе воде и своју децу чак као бебе у Цркву је супер. За мене. Још ми је драже што исту ту децу редовно на литургијама приводе причешћу. Али, већина њих - родитеља - се не причешћује. и тако је у већини Бгд храмова. Е то је питање! Зашто се они не причешћују?? По чему се онбда њихов став о причешћу разликује од ових горе наведених?

и мени то није јасно... .mislise.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

meni ne smetaju bebe u Crkvi sve i da se deru u sred Liturgije, šta sad? to je prirodno, normalno...........nije mi normalno da ljudi zagledaju i ućutkuju malu decu, ili prekorno gledaju roditelje, malo sam danas pod utiskom jedne žene koja je izigravala policajca u Crkvi

jednu majku je u sekundi povela na levu stranu Crkve jer se Bože moj malo duže zadržala sa bebom i mužem na desnoj strani

"Gospođo, ovde!"

i tako vidim da je zagledala kako se oni ponašaju ili već šta....

izvinjavam se ali toliko me neki ljudi nerviraju što se petljaju u to kako se ko ponaša u Crkvi, i kao psssst za bebe i malu decu

kome to smeta?

moja Andja se jednom drala ko magarac na Pričešću , bila je još beba i ajde nekako se pričestila, čak sam mislio da odustanem, i činilo mi se da me cela Crkva gleda, ali posle sam sreo jednu ženu koja je bila na Liturgiji i potpuno me umirila u mom doživljaju

daj Bože da su nam Crkve krcate bebama!

i mi da se pričešćujemo sa nima, evo ja se ispovedih danas pa na Vidovdan daj Bože da se pričestim

(inače divnu ispovest sam imao Bogu hvala, divan sveštenik, strpljiv , iskusan, jako dobronameran, širok )

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Po meni bi tebalo svi da se pricescuju, jer kad mogu stariji, zasto ne bi mogla i deca...

A i bolje je da slusamo bebe kako se ''deru'' nego kao jutros kada je Vladika morao da smiruje narod zbog pricanja... ( da ne kazem zbog vodjenja abrova :policeman:

A i time pokazujemo smirenje ...

Подели на овим сајтовима

Ја једва чекам да крстимо Ђурђу па сви ђутуре на Причешће, ако Бог да! Нек` се дере кол`ко `оће! Шта фали, има таленат 0311_womens

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

`Ајд` сад озбиљно.

Обично немам проблем са мојом старијом ћеркицом у Цркви. Она је мирна, добра, сви нам се диве а ја растем као квасац. Али кад наслутим да може да буде проблема (а било их је пар пута) гледам да станем близу излаза, да не сметам другим људима кад излазим... Ово причам само као увод, да се зна да нисам немарна по том питању...

Једном приликом, у једном манастиру, један монах, игуман манастира, пре почетка читања акатиста... Улази у цркву намргођен и прилично дрским тоном говори: ''То што сте довели децу... Молим вас... Ја не подносим... Галама, деца... Ја не подносим... Да се изађе... '' Иначе, једино сам ја била са малим дететом и, од десетак људи укупно у цркви, још двоје, троје деце од десетак година. Покупим се и изађем јер ми комшиница рече да он зна да прекида Литругију, молитву... све једно, ако му нешто смета.

И тако ја, са дететом од годину и по дана, напољу, на минус нешто, по киши и суснежици, облећући око цркве, проведох читање акатиста од почетка до краја. У другу цркву нисам могла, била закључана, као и конак. А комшика са којом сам дошла се не сети да изађе бар кључеве од свог аута да ми да, да седнем и угрејем се. winter

И тако... Има ги разни greengrin

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

Bebe su super.U njima imamo primjer pričešćivanja na svakoj liturgiji,ljubavlju njihovih roditelja sjedne i roditeljska ljubav prema Bogu sa druge strane.Kakva je to sinergija i kako je Hristos bio beba mala - bogomladenac...sve živi i ljubi jedno drugo u Hristu Isusu gdje tajanstveno kliče život ni iz čega za život večni...sve što diše neka hvali Gospoda !!! + + +

tumblr_m042qiaULz1rp9w7no1_500.png

Подели на овим сајтовима

A koja je poenta "besede" PROTIV Pričešćivanja..???

Oprosti @Walter sto nisam stigao da odmah odgovorim, bio sam odsutan nekoliko dana.

Sigurno si procitao ovaj tekst koji si postavio.

Tekst je usmeren na one koji se nedostojno, svaki cas, pricescuju bez skoro ikakvih priprema a ne protiv samog pricesca.

Da li si protiv nekih stavki iz ovog teksta i ako jesi,kojih?

Подели на овим сајтовима

Tekst je usmeren na one koji se nedostojno, svaki cas, pricescuju bez skoro ikakvih priprema a ne protiv samog pricesca.

Da li si protiv nekih stavki iz ovog teksta i ako jesi,kojih?

ај што се нико није чак ни потрудио да докаже да тако нешто постоји, него што Бог решава то овако:

Тако који једе овај хљеб или пије чашу Господњу недостојно, биће крив тијелу и крви Господњој.

Али човјек нека испитује себе, и тако од хљеба нека једе и од чаше нека пије.

Јер који недостојно једе и пије, суд себи једе и пије, не разликујући тијела Господњега.

Зато су међу вама многи слаби и болесни, и доста их умире.

Јер да смо сами себе испитивали, не бисмо били осуђени.

Коринћанима посланица прва (светог апостола Павла). глава 11, стих 27-31

с друге стране, заборавили су да напомену да су сви до једног Кољивари светитељи јер су вратили праксу редовног причешћивања и још неке ствари успут поставили на право место у Цркви.

Подели на овим сајтовима

још лакше питање:

који је услов да се свештеник причести, пошто је истоветан аршин за мантију као што је за лаика.

да је имало другачији аршин, то би било равно ремећењу поретка Литургије и клирикализација.

Подели на овим сајтовима

Tebi Milane bas lepo i lako .smesko.

prethodni tekst koji je @ Walter postavio objasnjava u detalje koljivarski stav i zasto nije prikladan. Vidi to da je tekst napisao jedan od najvecih srpskih duhovnika danas, a blagoslovio Patrijarh Irinej. Ne slazuci se sa njima ne slazes se sa celokupnim ucenjem Crkve, bez obzira na to sto zaista imas dar igranja recima .smesko.

Reci da je istovetan arsin za mantiju i za kinesku odecu je u najmanju ruku neozbiljno i nedostojno ikakvog iznosenja kontra-stava. Ako ne shvatas sta je svestenicki poziv i koliko je uzviseniji od bilo kog ovosvetskog zvanja, onda je svaki ozbiljniji razgovor suvisan i licimo na one koji nisu savladali osnovnu azbuku a pokusavaju desifrovati hijeroglife.

Mal.2,7: Jer usne svestenikove treba da cuvaju znanje i zakon da se trazi iz njegovijeh usta, jer je andjeo Gospoda nad vojskama.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1340809782' post='668171]

ај што се нико није чак ни потрудио да докаже да тако нешто постоји, него што Бог решава то овако:

Тако који једе овај хљеб или пије чашу Господњу недостојно, биће крив тијелу и крви Господњој.

Али човјек нека испитује себе, и тако од хљеба нека једе и од чаше нека пије.

Јер који недостојно једе и пије, суд себи једе и пије, не разликујући тијела Господњега.

Зато су међу вама многи слаби и болесни, и доста их умире.

Јер да смо сами себе испитивали, не бисмо били осуђени.

Коринћанима посланица прва (светог апостола Павла). глава 11, стих 27-31

apostol pavle je bog?

to tek sad cujem od tebe. :D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...