Jump to content

Свето причешће

Оцени ову тему

Колико се често причешћујете?   

98 члановâ је гласало

1. 1. Колико се често причешћујете?

• Једном седмично или чешће.
      9
    • Једном у две седмице.
      7
    • Једном месечно.
      5
    • Једном у два месеца.
      2
    • Више пута у току сваког од 4 год. поста.
      11
    • По једном/два пута у току сваког од 4 год. поста.
      14
    • Два пута годишње.
      3
    • Једном годишње.
      2
    • Једном у току неколико година.
      5
    • Како кад... врло променљиво.
      3
    • Не причешћујем се.
      5
    • Не причешћујем се. Шта значи причестити се?
      0
    • на свакој Светој литургији
      27

Препоручена порука

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1339968745' post='661903]

мени се једном десило да су ме толико хватали грчеви у стомаку да сам морао да се пресамитим и тако да стојим на сред Литургије, то ми је једино олакшавало бол. почне у неком тренутку вид да ми се мути, не могу да се концентришем на ток молитве. нисам дозволио ни да ме вуку напоље, већ су помињали да седнем, изађем, поједем нешто и попијем ... морао је свештеник да ми спусти путир да се причестим, нисам могао да се исправим - ал како ми је извадио кашичицу из уста и како сам прогутао, тако ме је све пустило - престали грчеви, вид се повратио, бистрина у глави ... инстант тропско острво :D

ne zezaj, i tebe bila ko o. joila, blagodat napustila pa ti se vratila?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Nisam ga imala :unsure: , da sam stigla do ispovesti, verovatno bih ostala :unsure: .

добра ти је то лекција, убудуће ћеш да мислиш колико ћеш унапред да се договориш за исповест и приде а могла би да схватиш колико је ђаволу стало да се не причестиш и да то није црвене рукавице већ игранка на живот и смрт. ...

можда би ти то било здраво сазнање колико би требало теби да буде стало да се причестиш, или барем шта губиш ако то не урадиш.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1339969215' post='661913]

добра ти је то лекција, убудуће ћеш да мислиш колико ћеш унапред да се договориш за исповест и приде а могла би да схватиш колико је ђаволу стало да се не причестиш и да то није црвене рукавице већ игранка на живот и смрт. ...

можда би ти то било здраво сазнање колико би требало теби да буде стало да се причестиш, или барем шта губиш ако то не урадиш.

Samo me zaj****a <_<

Подели на овим сајтовима

Ne, otisla sam kuci, bilo je pakleno. Mislim da ne bih ni dobila blagoslov. Better luck next time.

штета ...

не треба ти да мислиш о благослову, није то "Бог ме не жели испред путира па ми шаље таква искушења" ... с друге стране, гајиш ирационалан страх да можеш да заслужиш нешто што се бесплатно даје а што ти није ниједном до сад ускраћено.

много си дрвена око ствари које не зависе од тебе а оно што зависи не пазиш ...

добро, сад све испочетка, ал гледај да не одустанеш :)

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1339969701' post='661921]

штета ...

не треба ти да мислиш о благословау, није то "Бог ме не жели испред путира па ми шаље таква искушењa" ... с друге стране, гајиш ирационалан страх да можеш да заслужиш нешто што се бесплатно даје а што ти није ниједном до сад ускраћено.

много си дрвена око ствари које не зависе од тебе а оно што зависи не пазиш ...

добро, сад све испочетка, ал гледај да не одустанеш :)

Necu, radim na tome :).

Cool avatar btw ;), taj sigurno ne bi izvisio :D!

Подели на овим сајтовима

Bebe u crkvi na Pričestu

Neki roditelji misle da je dobro svoju bebu, koja je stara par meseci, dovesti da se pričesti. Ne znam da li je beba prinuđena da posti i ispovedi se, ali ono što vidim jesu bebe i mala deca u crkvi koja plaču, urlaju ili u najboljem slučaju pevuše, skakuću ili se samo smaraju. U crkvi je (za vreme Liturgije i Pričesta) leti veoma toplo i zagušljivo, velika je gužva tako da i stariji ljudi padaju u nesvest, mogu misliti kako je maloj deci i bebama. Najstrašniji trenutak jeste kada 'pobožna' majka drži bebu koja je veoma mala i osetljiva dok joj sveštenik gura u usta kašičicu koju je pre toga lizalo 100 ljudi.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:g27978uHuBYJ:vukajlija.com/bebe-u-crkvi-na-pricestu/199767+&cd=5&hl=sr&ct=clnk&client=firefox-a

Коментари :

Урош

Ја се бринем шта ће бити кад та деца одрасту :)))

donna iguana

Pričešću ili pričesti, inače, da, apsolutno si u pravu, a potpisujem i Urošov komentar

Korle

Mislim da decu ne treba pričešćivati jer su na neki način bezgrešna, ali neću komentarisati. Postoje ljudi koji su privrženi crkvi i koji redovno idu na liturgije, te i svoju decu od malena vode sa sobom, to mi dođe i normalno. Sve ostalo mi je pomodarstvo.

paracinacusvedske

Srbija bre. Sva ta lazna poboznost, da ti se smuci. A nama je nastavnik veronauke tamo dole pricao da decu NE TREBA odvesti na pricest, zbog razvoja, a i k'o sto rece Korleone, za Njega su sva deca bezgresna...

električar

A inače ti što stalno idu po crkvama su i najveći grešnici.Čast izuzecima.

Подели на овим сајтовима

Е занимљиво.Подржавам бебе на Литургијама.Њима је исто тако Христос једини Живот,а мени је лепше с њима на Литургији.Кад не урлају.

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1339969758' post='661922]

не разумем шта ти није јасно или шта је смешно?

nije mi mista smesno, a nista mi nije ni nejasno.

samo sam hteo reci da si imao isto iskustvo kao o. joil kad isao da se slika za licnu kartu...

a sto te vise citam, vise mi i licis na njega.

Подели на овим сајтовима

jedno pitanje za tebe Zeljko

sto si otvorio ovu temu ?

Отворио сам ову тему зато што већина корисника српског интернета има исто или слично мишљење као ово горе наведено у првој поруци.

Отворио сам ову тему зато да би разумни благочестиви православни српски( и други ) Хришћани дали одговарајуће одговоре на ове заблуде у вези причешћивања беба .

Отворио сам ову тему са истим насловом као на оригиналу зато што кад у гугл претраживач укуцаш деца у цркви један од погодака на првој страници је и овај.

Да ли одговор задовољава ?

Подели на овим сајтовима

Mislim... Prvo me zbuni naslov, a onda videh komentare, pa mi bi jasno ko bi mogo da posatavi ovu nebulozu. Pa zaključih da je u pitanju vrlo *pismena* ekipa ljudi, jel, *prave pametnice* ...

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

Отворио сам ову тему зато што већина корисника српског интернета има исто или слично мишљење као ово горе наведено у првој поруци.

od kad tebe intresuje vecina korisnika srpskog interneta ?

Отворио сам ову тему са истим насловом као на оригиналу зато што кад у гугл претраживач укуцаш деца у цркви један од погодака на првој страници је и овај.

ako zelis da ova tema izadje pre tih tema onda ok

Отворио сам ову тему зато да би разумни благочестиви православни српски( и други ) Хришћани дали одговарајуће одговоре на ове заблуде у вези причешћивања беба .

to je vec nesto

Да ли одговор задовољава ?

delimicno :)

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

od kad tebe intresuje vecina korisnika srpskog interneta ?

ako zelis da ova tema izadje pre tih tema onda ok

to je vec nesto

delimicno :)

Зашто ми постављаш тако лична питања и не разумем чему уопште та питања ?

Зар сам ја под неком присмотром овде ?

Мене занима хришћанско мисионарење на српском интернету , на томе радим последње 4 године.Зато ме занима већина корисника српског интернета и њихове предрасуде и погрешна убеђења по питању Цркве.

Да свакако желим да изађе пре и ако је могуће потисне ту небулозу са вукајлије.

Нешто ?

Зашто делимично ?

П.С. тему нисам замислио као питања мени али кад ме питаш и ја да приупитам ред би био да чујем одговоре.

Подели на овим сајтовима

samo za željka... propagandni materijal

52858339571424046260318.jpg

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...