Jump to content

Svećenik Vjerkoslav Lasić: Ante Pavelić je u raju!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Sada mi je jasno zašto je za moleban za kosovo koji je služio patrijarh došlo tako malo ljudi.

Нема шта да ти буде или не буде јасно (осим уколико ниси злонамјеран) кад Тачијева полиција малтене киднапује министра у Влади Србије који је кренуо на устоличење, колико безбједно могу људи да се осјећају на устоличењу. Гледајући услове не да је дошло много, него је дошао огроман број људи.

Смири мало лопту Завиша.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 135
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

maxwell: Али није јерес молити се за било кога (заправо је пожељно молити се за све људе или било кога), па макар то био и Хитлер или неки наш најљући нешријатељ, или наш највољенији злочинац.

Заправо свети Силуан Атонски каже да је једини пут ка спасењу у љубави према непријатељима и молитви за њих.

Одлично и врло тачно речено, ту је та граница међу хришћанством и јереси којим је етнофилетизам. Молити се треба за живе и мртве, свете треба молитвом частити, ославовати и штовати а за спасење душа злочинаца и грјешника се наравно можемо и требамо молити. Никако обрнуто! Злочинце ославовати а за спас душа изричитих светаца се молити јер то прво је гријехом а то друго сувишно! Свети су били светима још на земљи дакле само их можемо даље штовати, а злочинци такођер су били злочинцима такођер још за живота на земљи али и данас су живи синови, кћери, унуци и потомци тих којима су нанијели такву страшну бол и огромне људске губитке. У католичкој цркви постоји такво учење о туђим гријесима. А туђи гријеси су тим којим нечији гријех тако значи повлађујемо, хвалимо, подржавамо, отворено или прикривено, на гријех га подтичемо, његов гријех бранимо или ославујемо или о њему шутимо или на крају чак недај Боже у њему на неки начин учествујемо дакле партиципирамо. С те стране су у праву они учесници на Форуму који очекују да  се католичка Црква институционално барем артикулирано, дакле јасно и разговијетрно дистанцира од тог конкретног свеђеника који јој тим тако уствари наноси грозну моралну штету. Најјасније би то ставила до знања кад би јавно био укорен и уложена му забрана иступања у јавности што може. Такву забрану му може изређи његов редовнички дакле доминикански провинцијал и може бити привремена на неки краћи или дужи период, пола године, годину, двије, три или на неодређено до опозива. Ја да сам његовим провинцијалем као што нисам такву забрану би већ имао. то значи да се не би смио у јавности очитовати о ничем што би било предметним узроком забране а што потом може бити јасно таксативно дефинирано у самој тој забрани. Постоје многобројне и даље дисциплинске мјере, овдје сад ради сувишног неширења приче и "маркових конака" наводим само те редовничке, монашке. А са те друге стране такођер може бити  позван на "братски хришћански разговор и подавање објашњења" к свом приналежећем бискупском ординарију дакле опоменут, укорен итд. Даље тај његов бискуп такођер има цијелу скалу могућности како га примјерено тежини преступка казнити од премјештаја до забране свештенодејствија на подручју своје бискупије. Тако нешто да се деси овдје у Чешкој то би "летало перје" посвуда около кад би се надбискуп прашки Доминик Дука "размахао" са својом берлом, тим пастирским штапом. А исто тако и у Пољској. У Чешкој затим је то такво нешто у подручју, домени science-fiction, јавно пред новинарима а на Миси апологизирати и величати аутохтоног хрватског нацистоидног значи усташког војног и државног поглавара, диктатора најтежег калибра, нацифашистичког арциквислинга, савезника Сила Осовине и масовног убицу којем се на конто приписују ти најтежи могући и мега-масовни ратни злочини и све могуће врсте злочина против људскости што постоје. Мрзи ме та сва ситуација тамо у Загребу око тога, стидим се таквих индивидуа којим не да није мјесто у било каквој Цркви већ ни у цивилизираном друштву. Видјећемо како ће на то реагирати тамо та помјесна Црква у Хрватској а биће врло ружно ако се ушути и било како не одазове поводом тога. Причекајмо још пар дана, "пустимо се изненадит". Јасна ствар да толико ни не боли таква једна будала и кретен од човјека или свећеника већ став тамношње званичне хрватскe католичке Цркве која потом и самом шутњом може страшно саблажњават. Бојим се да им то пролази тако и гледа им се кроз прсте само кроз логику реваншизма и реципроцитета за посљедњи сукоб у којем значи ако смо као Срби или Хрвати усчествовали поново и недавно оно нас то значи оправдава или легитимира да оно што је заиста отпорним гријехом тако и не назовемо и не осудимо. А не оправдавају нас нити к тому легитимирају никаква наша трпљења и жртве с наше стране, па да нам се не знам како великим и значајним чине и изгледају у нашим очима и са нашег субјективног погледа и угла виђења, сасвим јасна ствар! Рецимо да исти тај његов провицијал или бискуп се к тому немају само зато јер кажу и мисле си: "која вајда од свега тога, па и они тамо ославују не знам ти кога све по Србији а не могу сад због тог прозивати такве те наше људе и рећи им тако нешто у лице баш њима којима су практично "донедавно" летале српске гранате над главама."

Dvanaest tuđih grijeha - kako postajemo dionici tuđih grijeha

1. Savjetovati bližnjega na grijeh

2.  Zapovijedati bližnjemu da  griješi

3.  Privoliti bližnjega na grijeh

4.  Nagovarati bližnjega  na grijeh

5.  Hvaliti tuđi grijeh

6.  Šutjeti na tuđi  grijeh  kad smo ih dužni očitovati

7.  Ne ukoriti tuđe grijehe

8.  Pomagati onomu koji čini grijeh

9.  Braniti tuđi grijeh

10. Odobravati tuđi grijeh

11.  Smijati se tuđem grijehu

12.  Praviti šale na račun tuđeg grijeha

Izvor:

http://www.katolici.org/molitve.php?action=c_vidi&id=11934

Подели на овим сајтовима

Zato bi pametnije bilo da Srbi umesto što pišu i sblažnjavaju se što Hrvati slave ove koljače Srba i ubice, da se okrenu sebi i nauče kako se voli narod kome pripadate ba bio on i zločinački.

"A ja kažem: ako bi trebalo da se održi Velika Srbija zločinom, ja na to pristao ne bih nikada; neka nestane Velike Srbije, ali zločinom da se održava – ne. Ako bi bilo potrebno i nužno jedino da se održi Mala Srbija zločinom, ja i na to ne bih pristao. Neka nestane i Male Srbije ali zločinom da se održi – ne. I kad bi trebalo da se održi poslednji Srbin, ja da sam taj poslednji Srbin, a da se održi zločinom – ne pristajem, neka nas nestane ali da nestanemo kao ljudi, jer nećemo onda nestati, živi ćemo otići u ruke Boga Živoga."

Blazenopocivsi Patrijarh srpski Pavle

Подели на овим сајтовима

Етнофилетизам је јерес.

Етнофилетизам јесте јерес.

Али није јерес молити се за било кога па ни Анта Павелића, ни Адолфа Хитлера.

Заправо свети Силуан Атонски каже да је једини пут ка спасењу у љубави ...

Једно је молити се за покојника, а друго је на мисном слављу величати покојника и његов злочин,

где је А. Павелић у папинској-католичкој цркви у Хрватској  именован  -uglednikom koji je podnio žrtvu za sve nas.  

Није га тако именовала католичка Црква већ тај идиотски кретенски свећеник, горе изнад можеш то прочитати. Али католичка Црква у Хрватској би се од њега требала јасно дистанцирати то је такођер истина. Исто као од свих других који јој таквим понашањем наносе штету и срамоту. У посту горе сам написао и који могу бити све разлози што се тако то не дешава у Хрватској на разлику од Чешке. Свеједно како год, тако нешто не би било могуће рећи у чешкој католичкој Цркви па "остати жив", Нечувено! То би било овдје великог "пропуха и промаје" а летале би мантије посвуда! Или што би Чеси рекли: "Byl by to tanec!"

Подели на овим сајтовима

Етнофилетизам је јерес.

Једно је молити се за покојника, а друго је на мисном слављу величати покојника и његов злочин,

где је А. Павелић у папинској-католичкој цркви у Хрватској  именован  -uglednikom koji je podnio žrtvu za sve nas.  

Али католичка Црква у Хрватској би се од њега требала јасно дистанцирати то је такођер истина.

To сам и хтео рећи, јер је А. Павелић на миси од стране сабраног збора на челу са својим предстојатељем именован или назван (како хоћете)   -uglednikom koji je podnio žrtvu za sve nas  , а и папа би требао знати шта се дешава у његовој цркви у његовом суседству, па реаговати или дистанцирати се. Наравно то није потребно ако дели исто мишљење и став :nene:

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Етнофилетизам је јерес.

Али католичка Црква у Хрватској би се од њега требала јасно дистанцирати то је такођер истина.

To сам и хтео рећи, јер је А. Павелић на миси од стране сабраног збора на челу са својим предстојатељем именован или назван (како хоћете)   -uglednikom koji je podnio žrtvu za sve nas  , а и папа би требао знати шта се дешава у његовој цркви у његовом суседству, па реаговати или дистанцирати се.

Како да се дистанцира када су Павелића бар двојица његових предходника благосиљала?
Подели на овим сајтовима

Етнофилетизам је јерес.

Етнофилетизам јесте јерес.

Заправо свети Силуан Атонски каже да је једини пут ка спасењу у љубави према непријатељима и молитви за њих. А приде нико нам не брани да се молимо за оне које не сматрамо непријатељима.

Па средина је Светосавски национализам

Не бих се сложио са тим. "Светосавски" национализам, "светосавско" православље и

све то "светосавско" НЕ ПОСТОЈИ. Национална свест није постојала у време светог Саве, а није ни касније у средњем веку, већ се у свим народима јавља тек у 18. веку или касније.

Хахахахахахахахахахахахахахахахахахах НЕ ПОСТОЈИ.Човече немаш ти појма,постојала је за време св.Саве,а ове нове државице су тек у 18.веку добиле то што смо ми имали пре 700 година.

И ето како после ја неком да објасним да је Светосавски национализам једини нормалан пут.

Подели на овим сајтовима

Хахахахахахахахахахахахахахахахахахах НЕ ПОСТОЈИ.Човече немаш ти појма,постојала је за време св.Саве,а ове нове државице су тек у 18.веку добиле то што смо ми имали пре 700 година.

И ето како после ја неком да објасним да је Светосавски национализам једини нормалан пут.

Ето не постоји, то је ПРАВА историја, а не нека измишљена којекаквих "образа" и "звери српских"...

Credo in unum Deum!

Подели на овим сајтовима

Припреме за стварање нове историје европе

-су припреме које су се одиграле,скоро као по неком правилу на југословенском Балкану.И зато се последњих година умањује цифра пострадалих у Јасеновцу.Поништиће се сви немачки извори.Они ће све бити одреда неважни.И шта је рекао Каше,и шта је рекао Хортенау,све ће то бити избрисано,јер ће Европа признати управо оно што заговара хрватска,да је у Јасеновцу,највероватније страдало између 60 и 80 хиљада људи,најразличитијег етничког порекла.Кад одбијете број Јевреја,који су пописали своје мртве,кад одбијете број Цигана,који знају колико их је пострадало у Јасеновцу,биће вам јасно да је Туђманова цифра,цифра коју су преузели  данас,они који желе да управљају светом,који стварају нови светски поредак,који стварају нову историју света.Сетите се само да је Клинтон,као велики и познати историчар осудио Србе као узрочнике првог и другог светског рата.Та осуда не подлеже ни иронији,нити цинизму.Она траје до данаданашњег.Са брисањем истине о Јасеновцу,за коју се нисмо ни сами,нити као појединци нити као народ сложили,нити у врема Тита,па и Милошевића,па и данас,све је могуће.И биће могуће да Срби поверују и да прихвате такав геноцид.И зато се од њих тражи и прети им се резолуцијом Америчког конгреса да као народ преко своји представника у парламенту признају злочин који се догодио у Сребреници.

Јел имаш одговор на ово?

Подели на овим сајтовима

Ето не постоји, то је ПРАВА историја, а не нека измишљена којекаквих "образа" и "звери српских"...

Прво то нема везе са неким образом и дверима србским.Јел верујеш ти уопште у Бога,да знам на чему сам?И дај ми тај податак да је то историја и где то пише.Немаш појма још једном ти кажем.Допушташ да верујеш у историју коју пушу странци и због својих комплекса уништавају оно што је Србима оставио св.Сава!

Подели на овим сајтовима

-су припреме које су се одиграле,скоро као по неком правилу на југословенском Балкану.И зато се последњих година умањује цифра пострадалих у Јасеновцу.Поништиће се сви немачки извори.Они ће све бити одреда неважни.И шта је рекао Каше,и шта је рекао Хортенау,све ће то бити избрисано,јер ће Европа признати управо оно што заговара хрватска,да је у Јасеновцу,највероватније страдало између 60 и 80 хиљада људи,најразличитијег етничког порекла.Кад одбијете број Јевреја,који су пописали своје мртве,кад одбијете број Цигана,који знају колико их је пострадало у Јасеновцу,биће вам јасно да је Туђманова цифра,цифра коју су преузели  данас,они који желе да управљају светом,који стварају нови светски поредак,који стварају нову историју света.Сетите се само да је Клинтон,као велики и познати историчар осудио Србе као узрочнике првог и другог светског рата.Та осуда не подлеже ни иронији,нити цинизму.Она траје до данаданашњег.Са брисањем истине о Јасеновцу,за коју се нисмо ни сами,нити као појединци нити као народ сложили,нити у врема Тита,па и Милошевића,па и данас,све је могуће.И биће могуће да Срби поверују и да прихвате такав геноцид.И зато се од њих тражи и прети им се резолуцијом Америчког конгреса да као народ преко своји представника у парламенту признају злочин који се догодио у Сребреници.

Јел имаш одговор на ово?

Имам: ментална болест - параноја.

Прво то нема везе са неким образом и дверима србским.Јел верујеш ти уопште у Бога,да знам на чему сам?И дај ми тај податак да је то историја и где то пише.Немаш појма још једном ти кажем.Допушташ да верујеш у историју коју пушу странци и због својих комплекса уништавају оно што је Србима оставио св.Сава!

Као прво не видим какве везе има вера у Бога са историјом, али да ја сам православац, и као такав вечито трагам за ИСТИНОМ. Све књиге које сам читао писали су српски историчари.

Credo in unum Deum!

Подели на овим сајтовима

Јел имаш одговор на ово?

Имам: ментална болест - параноја.

Као прво не видим какве везе има вера у Бога са историјом, али да ја сам православац, и као такав вечито трагам за ИСТИНОМ. Све књиге које сам читао писали су српски историчари.

Ццц срамота ме је што сам Србин кад видим какав Србин постоји.Човече због таквих као што си ти ми смо све мањи,ми смо увек направили неки геноцид и ми смо увек криви.Ти 100% мислиш да је у Сребреници направљен геноцид,хоћеш у ЕУ и још много тога,нећу да испаднем несхваћен

А то да ли је ментална болест те ћемо да видимо.Ти имаш очи да видиш,а слеп си,боље те очи дај неком слепцу боље ће да нам послужи.

За други пост могу само да ти кажем да из њега видим колико знаш о историји и ко је писао те књиге.Хоћу да видим да ли си православац или само неки лајавац,ето зато.Ако ти трагаш за истином ја сам Карлеуша,пошто са тим ставом зацементираним и мозгом ограниченим нећеш да нађеш истину.Е ТО ЈЕ ИСТИНА!

Подели на овим сајтовима

@Бартендаз: Етнофилетизам је јерес. А тако страсан став неће те привести Господу, напротив одбиће те од Њега. Христос је заповедио да волимо непријатеље и да будемо мудри. Још је рекао да ће нас истина ослободити - није рекао да измишљамо историју. Само толико од мене. Свако добро.

Credo in unum Deum!

Подели на овим сајтовима

@Бартендаз: Етнофилетизам је јерес. А тако страсан став неће те привести Господу, напротив одбиће те од Њега. Христос је заповедио да волимо непријатеље и да будемо мудри. Још је рекао да ће нас истина ослободити - није рекао да измишљамо историју. Само толико од мене. Свако добро.

Ма јел грех кад ти неко мења историју народа,направи нас да смо нека млада нација и народ који као мали не треба да се бори за своја права.Зар је грех ако се борим да мој народ не буде окривљен за нешто што није урадио?Јел грех кад има доказа за мењање историје и скривање докумената.Јел грех да они хоће Србе да униште.Бог каже да будемо мудри као змије,а невини као голубови.Нећу да волим неку другу земљу више од Србије.Имам поштовања за друге народе и вере,и не нападам их.Али нећу због невиности као голубице да не будем мудар као змија.Ми треба да будемо мирни,али не смемо да будемо глупи.Ми само ћутимо,зато нам се ово дешава.НЕЋУ ДА ЋУТИМ.ТО НИЈЕ ГРЕХ!Нека дође неко стручан и нека каже да ли је то грех.

И нико није рекао да измишљамо историју,ми треба да се боримо за њу.Свако добро и од мене брате мој.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...