Jump to content

Шта би било са м. Артемијем када би преумио и вратио Цркви?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 135
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Цитат

Па Еп.Јефрем је био против одлуке Сабора...између осталих..

Само немам појма дал је потписано на крају или не!

била је акламација, значи сви су били ЗА!

Подели на овим сајтовима

Цитат

Па Еп.Јефрем је био против одлуке Сабора...између осталих..

Само немам појма дал је потписано на крају или не!

То ти је епископ Јефрем лично поднео рапорт? Или секретар Бањалучке епархије? Или, још боље, јел си то прочитао у Куриру?

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...
  • Гости

Одавно ова тема није актуелизована, а мислим да је то потребно.

Мишљења сам да, када би Артемије пристао на повратак Цркви, тај пут би сигурно био мученички. ПОгледајте почетак теме па ћете видети зашто тако мислим...

иначе, када погледате сајт расколничке и самозване епархије у егзилу, обратите пажњу чије су слике на врху, ко је у средини, а ко лево и ко десно...

ib0PXrgsMn7No7.JPG

Овај низ и премного говори... највише ко је у средини...

Подели на овим сајтовима

• Гости

Веза између Артемија и Митрополита Пирејског је Дејан Виловски (бивши Симеон). Симеона Виловског је "ослободио" суд Ареопага чији је председник један од рођака Митрополита пирејског...

паметном доста...

А Артемије ако се буде усудио да се врати Цркви чекаће га мученички пут, али и мученичка слава.

Толико.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Проблем је што многи не желе да сагледају ствари мало реалније. Сједне стране говоре да су ово дубоки проблеми, нису од јуче, а са друге стране не желе да их сагледају управо са те дубље стране. Артемију није лако када је окружен људима који му раде о глави. Веома могуће и да га дрогирају... не би ме уопште зачудило.

Подели на овим сајтовима

Мени је врло реално закључити да је у питању ситуација: дала баба динар да уђе у коло, а два да изађе! :) Нешто је било примамљиво, у одређеној личној слабости, а прескупо када треба платити цену.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ја сам убеђен да би њега владика Атанасије први дочекао на прагу Патријаршије... Дакле, нити Патријарх Иринеј, нити било ко други, већ његов брат који га најбоље и познаје. Страшне су то ствари. И болне!

Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење.

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

Ма какво дрогирање.

Нико њега не дрогира, и нико га не тера ни на шта - а и зашто би. Он унутар екипе која се окупила око њега има статус полубожанства, и нема те силе која ће га преумити. Сувише је то леп осећај да би се суочавао са истином - поготово када су њега самога прогласили за криретијум и оваплоћење истине. А осим тога - сам Артемије је у годинама у којима се веома тешко праве такви радикални заокрети...

Све и да се преуми - за већину оних које је за собом повукао у пропаст је касно, и не би ни њему поверовали. Пре би поверовали да је полудео, да су га хипнотисали, дрогирали или уценили...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

• Гости
  On 26. 4. 2012. at 19:47, исидорица рече

Мени је врло реално закључити да је у питању ситуација: дала баба динар да уђе у коло, а два да изађе! :) Нешто је било примамљиво, у одређеној личној слабости, а прескупо када треба платити цену.

Лепо размишљаш... читаву акцију раскола води Виловски, то је јасно као дан. У томе му, ко зна због чега, помаже пирејски митрополит а Артемије сада служи само као марионета.

Погледајте мало снимак Митрополита пирејског, коме је како рекох, човек који је ослободио Виловског рођак:

Подели на овим сајтовима

• Гости
  On 26. 4. 2012. at 19:52, nishizawa рече

Ма какво дрогирање.

Нико њега не дрогира, и нико га не тера ни на шта - а и зашто би. Он унутар екипе која се окупила око њега има статус полубожанства, и нема те силе која ће га преумити. Сувише је то леп осећај да би се суочавао са истином - поготово када су њега самога прогласили за криретијум и оваплоћење истине. А осим тога - сам Артемије је у годинама у којима се веома тешко праве такви радикални заокрети...

Све и да се преуми - за већину оних које је за собом повукао у пропаст је касно, и не би ни њему поверовали. Пре би поверовали да је полудео, да су га хипнотисали, дрогирали или уценили...

Хе, веруј да није баш тако... неке ствари нису за форум и не бих јавно јер је то толико ужасно да немам речи...

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ево, шта каже Митрополит Пирејски за Виловског, а рекох да му је судија (тј. председник) који је ослободио Виловског блиски рођак.

Јао, колико је ово провидно... али Митрополиту је то централна ствар.

Дакле, многи би Артемију дошли главе и оно што могу само да верујем, да се надам и да молим Господа, да ће Артемије макар и последње секунде свог живота се одрећи јереси раскола.

Подели на овим сајтовима

Ma ne treba mnogo mistifikovati i komplikovati gluposti koje su napravili. Jednostaavno Episkopi mogu menjati eparhije nisi de dozivotno vezali za eparhiju pa ni Artemije za Rasko Prizrensku, drugo njima je kao da ih je neko izbacio na ulicu i grizu za opstanak kao zivotinje koje podivljaju i tako izmisljaju u svoju odbranu razne zavere i drugo mislim da bi se oni isto poneli i da su im zamenili Ovu eparhiju a neku bez infrastrukture mozda hvostansku i tu bi se i oni oglednuli u onome sto ih je zadesilio vlastoljublje nad drugima i nad ostatkom mozda ih tako i treba vratiti sebi kroz glas koji je zabludelog sina nagovorio da se vrati ocu svome jer su i sluge njegove bolje zivele od njega

Подели на овим сајтовима

On 26. 4. 2012. at 19:52, nishizawa рече

Ма какво дрогирање.

Ima po neki put, kad procitam sta napises, pitam se jesmo li mi u istoj Crkvi ili ne...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...