selkoba Написано Децембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2010 Interesuje me kako Hriscani poimaju Boga. Za pocetak po Islamu: Allah Uzviseni nam je objavio Njegovih 99 Imena koji su i Njegova Svojstva (o tome jos kasnije) Ovdje odgovor ko je Allah? Kuran 112 U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog 1. Reci: "On je Allah – jedan! 2. Allah je Utočište svakom! 3. Nije rodio i rođen nije, 4. i niko Mu ravan nije!" Kuran 2 U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog 255. Allah je – nema boga osim Njega - Živi i Vječni! Ne obuzima Ga ni drijemež ni san! Njegovo je ono što je na nebesima i ono što je na Zemji! Ko se može pred Njim zauzimati za nekoga bez dopuštenja Njegova?! On zna šta je bilo i prije njih i šta će biti poslije njih, a od onoga što On zna – drugi znaju samo onoliko koliko On želi. Moć Njegova obuhvata i nebesa i Zemlju i Njemu ne dojadi održavanje njihovo; On je Svevišnji, Veličanstveni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2010 Interesuje me kako Hriscani poimaju Boga. Za pocetak po Islamu: Allah Uzviseni nam je objavio Njegovih 99 Imena koji su i Njegova Svojstva (o tome jos kasnije) Ovdje odgovor ko je Allah? Kuran 112 U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog 1. Reci: "On je Allah – jedan! 2. Allah je Utočište svakom! 3. Nije rodio i rođen nije, he he he,vi baš imate kompleks zbog Hrišćanstva smej.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Децембар 19, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 19, 2010 2 Sam 22 7 U teskobi svojoj prizvah Gospoda, i k Bogu svom povikah, On ču iz dvora svog glas moj, i vika moja dođe mu do ušiju. 2 Moj. 3:7, Ps. 116:4 8 Zatrese se i pokoleba se zemlja, temelji nebesima zadrmaše se i pomeriše se, jer se On razgnevi. Sud. 5:4, Ps. 18:7, Ps. 77:18, Naum 1:5 9 Podiže se dim iz nozdrva Njegovih i iz usta Njegovih oganj koji proždire, živo ugljevlje odskakaše od Njega. Ps. 97:3, Avak. 3:5, Jev. 12:29 10 Savi nebesa i siđe; a mrak beše pod nogama Njegovim. Isa. 64:1 11 I sede na heruvima i polete, i pokaza se na krilima vetrenim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Децембар 19, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 19, 2010 Isaija 7 20 Tada će Gospod obrijati britvom zakupljenom ispreko reke, carem asirskim, glavu i dlake po nogama, i bradu svu. 2 Car. 16:7, Isa. 10:5, Jer. 27:6, Jezek. 5:1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Децембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2010 Која је поента ове твоје, већ чувене, цитатоманије? Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Децембар 19, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 19, 2010 Која је поента ове твоје, већ чувене, цитатоманије? Pa kao dobri vjernici moramo da znao ko nam je Gospodar Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2010 Која је поента ове твоје, већ чувене, цитатоманије? Pa kao dobri vjernici moramo da znao ko nam je Gospodar Како је могуће да људска љубав буде савршенија од љубави Божије, онако како је она представљена у Курану? Ти као родитељ своју децу, ма каква она била, никада не би бацио у огњену пећ. Поготово се не би иживљавао над њима тако што би им обнављао кожу како би се вечно пекли и мучили. Међутим, Алах очигледно хоће. По Курану, пакао је жестока Божија одмазда над људима који нису по његовој вољи. Какав је то Бог који није у стању да воли своја створења макар колико човек, родитељ воли своју децу? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Децембар 19, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 19, 2010 Bačeni u krajnju tamu gdje će biti plač i škrgut zubi Mat. 8:12, "dok će sinovi kraljevstva biti bačeni u krajnju tamu gdje će biti plač i škrgut zubi.” Bačeni u vatru pate svjesno Mat 13:41-42, "Sin čovječji će poslati svoje anđele, i oni će pokupiti iz njegova kraljevstva sve zavodnike i zlikovce, te da ih bace u peć ognjenu, gdje će biti plač i škrgut zuba." Vidi i Mat. 13:50. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2010 Селкоба ,јел ти ове цитате буквално тумачиш? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Децембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2010 И тако t4431.gif' class='bbc_emoticon' alt='ekstra' /> . Ово је неко понављање градива за младе муслимане или шта. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2010 Selkoba,u svetom pismu piše da ako te sablažnjava oko tvoje iskopaj ga ili ruka tvoja odseci je ! Kako bi ti ove reči protumačio? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2010 Селкоба, остави нашу веру нама. Објасни нам своју. Ми верујемо да Бог не кажњава човека, већ да је човек сам творац свога пакла (све ове цитате које си навео тако тумачимо). Дакле, немој бежати од одговора. Покушај да нам објасниш како то да ти имаш више љубави према својој деци него Алах према својим створењима? Јер, ви схватате да Алах врши одмазду над "лошим" људима и још се поносите како је ваш пакао заснован на научним основама (наука каже: да би се човек пекао мора да има кожу - зато се Алах постарао да свима у паклу обнавља кожу, да би муке биле непрестане ekstra). Ужас. Хајде објасни ти све ово мени као човеку, не као хришћанину? Како би ово објаснио једном атеисти, рецимо? Чиме објашњавате ову садистичку мржњу према "грешницима"? Има ли то уопште везе са здравим разумом, на који се толико у својој вери позивате? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2010 Кураном провејава жестоки детерминизам. Алах је толико ауторитативан када су у питању људски животи, да чак једне ствара за вечну радост а друге за вечну патњу, да прашта коме хоће, а осуђује опет кога хоће. Ја питам: где је ту човек и његова слобода? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2010 Ево грешке коју нађох у Курану, читајући га: "А када Алах рекне: О Иса, сине Мерјемин, јеси ли ти говорио људима: Прихватите мене и мајку моју као два бога уз Алаха..." (5, 116) Очигледно се ради о покушају да се нападне хришћански догмат о Светој Тројици. Међутим, по среди је кардинална грешка и непознавање овог догмата од стране писца Курана (како је то могло да промакне свезнајућем Алаху, ако је он заиста аутор Курана?). Никада у историји хришћанства, ни од стране званичне Цркве а ни од стране хришћанских секти, није овако исповедано (осим ако нам се није опет нешто причинило ekstra). Исповедана је вера у једнога Бога Оца, Сина и Светога Духа. Марија никада није била личност Свете Тројице. Аутора Курана је очито збунио хришћански израз за Марију: Богородица (Тхеотокос), па ју је побркао са Светим Духом - трећим Лицем Свете Тројице. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2010 Ево грешке коју нађох у Курану, читајући га: "А када Алах рекне: О Иса, сине Мерјемин, јеси ли ти говорио људима: Прихватите мене и мајку моју као два бога уз Алаха..." (5, 116) Очигледно се ради о покушају да се нападне хришћански догмат о Светој Тројици. Међутим, по среди је кардинална грешка и непознавање овог догмата од стране писца Курана (како је то могло да промакне свезнајућем Алаху, ако је он заиста аутор Курана?). Никада у историји хришћанства, ни од стране званичне Цркве а ни од стране хришћанских секти, није овако исповедано (осим ако нам се није опет нешто причинило ekstra). Исповедана је вера у једнога Бога Оца, Сина и Светога Духа. Марија никада није била личност Свете Тројице. Аутора Курана је очито збунио хришћански израз за Марију: Богородица (Тхеотокос), па ју је побркао са Светим Духом - трећим Лицем Свете Тројице. t4431 0304_smile4 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука